AaB åbner kvalifikationsspillet i Horsens

21. marts 2023 kl. 15:58 af Brian Andersen

AaB har otte point op til netop AC Horsens på den rigtige side af nedrykningsstregen i 3F Superligaen.

Begge indbyrdes opgør mellem de to klubber er i grundspillet sluttet uden scoringer.

Programmet for AaB for resten af indeværende sæson er som følger:

3F Superligaen, 23. spillerunde – Søndag 2. april kl. 14.00 – AC Horsens-AaB

Pokalen, 2. kvartfinale – Skærtorsdag 6. april kl. 15.00 – Viborg F.F.-AaB

3F Superligaen, 24. runde – 2. påskedag 10. april kl. 14.00 – AaB-OB

25. runde – Fredag 14. april kl. 19.00 – FC Midtjylland-AaB

26. runde – Fredag 21. april kl. 19.00 – Silkeborg I.F.-AaB

Pokalen, eventuel 1. semifinale – 26. april

3F Superligaen, 27. runde – Søndag 30. april kl. 14.00 – AaB-Lyngby Boldklub

Pokalen, eventuel 2. semifinale – 3. maj

3F Superligaen, 28. runde – Lørdag 6. maj kl. 18.30 – AaB-AC Horsens (reservedato søndag 7. maj kl. 12.00, hvis AaB avancerer til pokalsemifinalerne og i disse får Silkeborg I.F. som modstander)

29. runde – Fredag 12. maj kl. 19.00 – OB-AaB

Pokalen, eventuel finale – 18. maj

3F Superligaen, 30. runde – Søndag 21. maj kl. 14.00 – AaB-FC Midtjylland

31. runde – 2. pinsedag 29. maj kl. 14.00 – Lyngby Boldklub-AaB

32. runde – Lørdag 3. juni kl. 14.00 – AaB-Silkeborg I.F.

Køb sæsonkort til AaB’s hjemmekampe her.

Tags på denne nyhed

3-1-sejr over Vejle Boldklub i Future Cup

20. marts 2023 kl. 15:29 af Rasmus Estrup

AaB gæstede her til eftermiddag Vejle Boldklub i sæsonens femte Future Cup-kamp. En kamp, der endte med en AaB-sejr på 3-1.

Selvom AaB satte sig på spillet fra start mod en meget ungt Vejle-mandskab, så var det hjemmeholdet, der først kom på tavlen, da de tidligt i kampen sendte en afrettet returbold i nettet bag AaB’s sædvanlige U/19 Ligamålmand Daniel Veiby Held.

AaB fortsatte dog med at styre spillet, og inden pausen udlignede Fisnik Isaki, da der i kølvandet på et AaB-frispark opstod klumpspil i feltet, inden bolden trillede hen til Fisnik Isaki, som sendte udligningen i kassen.

Tidligt i anden halvleg var Fisnik Isaki også på pletten med målet til 2-1. I et godt AaB-angreb drev Marco Ramkilde bolden frem og lagde den til rette for Fisnik Isaki, der således blev dobbelt målscorer.

Kort efter skiftede Marco Ramkilde sin rolle fra assistmager til målscorer, da han afgjorde kampen med 3-1-scoringen.

- Det var en fin kamp, hvor vi mod et ungt Vejle-hold satte os på tingene fra start og dominerede spillet - også selvom vi kom bagud på deres første chance, siger assistent- og transitionstræner Rasmus Würtz.

- Vi fik kampen igennem skabt de fleste og største chancer, og der var mange gode individuelle præstationer fra flere af vores spillere, siger Rasmus Würtz.

AaB stillede til opgøret i følgende startopstilling: 

Daniel Veiby Held
Emil Nymann, Sebastian Otoa, Jonas Skulstad, Jakob Ahlmann
Gustav Dahl, Anosike Ementa, Pedro Ferreira
Fisnik Isaki, Marco Ramkilde, Oscar Meedom.

I løbet af anden halvleg blev akademispillerne Kasper Davidsen, Remy Osagie Rasmussen, Patrick Allentoft, Jacob Gaardsøe og Jacob Buus sendt i aktion.

AaB har med dagens sejr vundet tre af sine fem Future Cup-kampe i sæsonen. Den sjette kamp i Future Cup skal spilles på hjemmebane mod Silkeborg I.F., men datoen er endnu ikke fastlagt.

Tags på denne nyhed

Målrig U/15-sejr over Silkeborg I.F.

20. marts 2023 kl. 14:09 af Rasmus Estrup

AaB's U/15 Ligahold var som det eneste af de tre ældste AaB Akademihold i aktion i weekenden, hvor AaB-mandskabet på hjemmebane vandt 5-2 over Silkeborg I.F. Fire af målene scorede Valdemar Rubæk Vestergaard, mens Alvar August Jensen også kom på tavlen - efter oplæg fra Valdemar Rubæk Vestergaard.

AaB kom foran efter blot syv minutter, da Johan Hvistendahl assisterede Valdemar Rubæk Vestergaards første mål. 2-0-scoringen satte Valdemark Rubæk Vestergaard ind på oplæg fra Arthur Madsbøl, inden Alvar August Jensen gjorde det til 3-0 på Valdemark Rubæk Vestergaards assist. 

Kort inden pausen reducerede gæsterne til 3-1, og 12 minutter efter pausen assisterede Arthur Madsbøl Valdemark Rubæk Vestergaards 4-1-mål. 

Silkeborg I.F. kom kort efter på tavlen igen med reduceringen til 4-2, inden Valdemark Rubæk Vestergaard lukkede kampens målkonto med sit fjerde mål på et oplæg fra Alvar August Jensen. 

AaB's U/15 Ligahold ligger på syvendepladsen med 28 point efter 15 kampe og spiller igen på lørdag kl. 13.00 på hjemmebane mod Farum Boldklub, der ligger på tredjepladsen med to kampe flere og seks point mere end AaB-holdet. 

Tags på denne nyhed

AaB møder Vejle Boldklub i Future Cup

20. marts 2023 kl. 11:17 af Rasmus Estrup

Efter to sejre og to nederlag hidtil i denne sæson af Future Cup spiller AaB kl. 13.00 på udebane mod Vejle Boldklub i sæsonens femte Future Cup-kamp. 

Future Cup har til denne sæson erstattet Reserveligaen, og til Future Cup må hvert hold maksimalt have syv spillere over 21 år med i kamptruppen, og der må maksimalt være fem spillere over 21 år på banen af gangen. 

Til dagens kamp i Future Cup er følgende mandskab udtaget:

Jakob Ahlmann, Pedro Ferreira, Anosike Ementa, Jonas Skulstad og Marco Ramkilde samt AaB Akademispillerne Daniel Veiby Held, Emil Nymann, Sebastian Otoa, Gustav Dahl, Fisnik Isaki, Oscar Meedom, Jacob Buus, Kasper Davidsen, Patrick Allentoft, Remy Osagie Rasmussen, Jacob Gaardsøe og Bertil Grønkjær.   

Kampen i dag spilles i VB Parken. 

Tags på denne nyhed

Hamrén stopper i AaB

20. marts 2023 kl. 09:30 af Brian Andersen

Erik Hamrén tiltrådte i september 2022, men efter blot et enkelt point i de seneste ni kampe i 3F Superligaen har AaB valgt at afbryde samarbejdet med den vellidte svensker.

I alt blev det under Erik Hamréns andet ophold i AaB til seks point i 13 3F Superligakampe, hvilket betyder, at AaB med ti spillerunder igen har otte point op til den rigtige side af nedrykningsstregen.

Udover de 13 opgør i 3F Superligaen har Erik Hamrén stået bag tre sejre i Pokalen.

AaB’s administrerende direktør og fungerende sportschef Thomas Bælum udtaler:

- Vi evaluerer hele tiden på tingene, og både Erik og vi har været bevidste om, at den udeblevne pointhøst ikke har været tilfredsstillende.

- Derfor er vi fra AaB’s side nået til den konklusion, at det bedste vil være at skilles nu, hvilket forhåbentlig kan bringe ny energi og skabe den effekt, som skal til for at hente de tilstrækkelige sejre i resten af sæsonen, siger Thomas Bælum.

- Erik Hamrén er en ordentlig mand, og hans meritter i AaB vil aldrig nogensinde blive glemt. Vi er forbitrede over, at dette ophold ikke blev mere succesfuldt, men Erik vil altid have en helt særlig plads i AaB’s historie, fastslår Thomas Bælum.

I sommeren 2008 forlod Erik Hamrén AaB efter at have sikret klubben det tredje danske mesterskab i en sæson, der også havde budt på europæisk gruppespil i UEFA Cup’en. Kvalifikationen til Europa var sket, da man også under Erik Hamréns ledelse havde sikret sig bronzemedaljer i sæsonen 2006/2007.

Oscar Hiljemark, der for godt et år siden havde ansvaret for AaB i tre kampe, er i gang med sin påkrævede P-licens-uddannelse og har dermed tilladelse til at lede AaB som cheftræner i 3F Superligaen.

'