Nyt sportsligt setup på plads i AaB

1. maj 2023 kl. 08:58 af Brian Andersen

Ole Jan Kappmeier er en del af den tyske storaktionærgruppe, Sports Strategy Excellence 22 (SSE 22), som ved en forestående aktieemission vil erhverve cirka 20 procent af aktierne i AaB A/S.

Pr. 19. april blev Thomas Hitzlsperger og Jan Peters fra SSE 22 valgt til bestyrelsen i AaB A/S, og indtil Ole Jan Kappmeiers tiltræden 1. juni 2023 fungerer Jan Peters stadig som sportslig ansvarlig.

Ole Jan Kappmeier vil som sportsdirektør fra 1. juni udgøre direktionen i AaB sammen med økonomichef og midlertidig administrerende direktør Jesper Dalum.

Ole Jan Kappmeier er som beskrevet en del af SSE 22, og han var sammen med Bernhard Peters og Jan Peters med til at stifte BPTC Sports, hvor Ole Jan Kappmeier fungerede som administrerende direktør. Her har han fokuseret på at udvikle klubidentitet og strategier for professionelle sportsklubber. Han har tidligere været sportslig projektkoordinator for Hamburger SV, hvor han var ansvarlig for den strategiske og konceptuelle udvikling i Hamburger SV’s ungdomsafdeling.

Som teknisk chef er ligeledes pr. 1. juni ansat James Gow, der tidligere har været ansat i 13 år hos Liverpool FC med fokus på talentudvikling. Hos Liverpool FC nåede han eksempelvis at være cheftræner for et internationalt akademi i Kina, inden han fra 2016 til 2020 var akademichef for Liverpool FC’s internationale akademi i New South Wales i Australien. Siden har han blandt andet været teknisk direktør i Al Jazira Sports Clubs akademi i Abu Dhabi.

1. juli 2023 tiltræder også som scouting- og rekrutteringschef Julius Nagel, der har har arbejdet fire år for som Head of Scouting for Puma, hvor han var ansvarlig for scouting af spillere og atleter, hvorigennem han har bygget et stort internationalt netværk.

Ole Jan Kappmeier, James Gow og Julius Nagel suppleres af akademichef Jacob Larsen, der for godt et år siden returnerede til AaB og nyligt samlet set havde ti års jubilæum i rollen i AaB, som han forlod i efteråret 2016. Jacob Larsen vendte tilbage til AaB efter senest at have fungeret som skoleleder på Gl. Hasseris Skole.

Ole Jan Kappmeier, James Gow, Julius Nagel og Jacob Larsen vil således i dagligdagen sammen sætte retningen for AaB på den sportslige front.

AaB’s bestyrelsesformand Niels David Nielsen udtaler:

- Vi er glade for at det nye sportslige setup efter et grundigt forarbejde sammen med folkene fra SSE 22 nu er kommet på plads. På kort sigt er målsætningen selvfølgelig stadig at sikre os fortsat eksistens i 3F Superligaen og kvalificere os til pokalfinalen, men med nyansættelserne har vi tilføjet sportslige kompetencer, som kan medvirke til, at også vi bliver succesfulde i fremtiden.

- Samtidig med tilkomsten af de nye folk har det været vigtigt for os at supplere med kontinuitet, og derfor har det også været afgørende for os, at Jacob Larsen fortsætter sit dygtige arbejde som akademichef i AaB, og alt i alt glæder vi os over at have fået sammensat en stærk gruppe med masser af fodboldmæssig know-how, som kan bidrage til at bringe vores klub videre, siger Niels David Nielsen.

Jan Peters tilføjer:

- Vi har bevidst valgt en sportslig ledelse, der repræsenterer vores ambition om at føre AaB tilbage til bæredygtig succes gennem sporten som kerne og med en klar strategi. Vores mål er at udvikle spillere på tværs af alle hold og aldersgrupper, der som identifikationsfigurer på og uden for banen vil stræbe efter den højest mulige sportslige succes. For os begynder denne vej i børnefodbolden, med talenterne fra Region Nordjylland, og fortsætter helt op til førsteholdet.

- Med Ole Jan Kappmeier som vores nye sportsdirektør har vi valgt en ekspert i udvikling, implementering og eksekvering af fodboldklubstrategier. Med sin baggrund i sportsledelse, idrætsvidenskab og erfaring med at arbejde i og med internationale topklubber får Ole ansvaret for hele sportsafdelingen og den strategiske retning, fortæller Jan Peters.

- Med James Gow som teknisk chef for fodbold har vi valgt en ekspert, som er særligt ansvarlig for rammerne for træner- og ekspertudvikling og dermed den bedst mulige udvikling af vores spillere på tværs af alle aldersgrupper. Sammen med klubbens trænere og eksperter vil han tage sig af emnerne spillestil, træningsrammer og alle relaterede præstationsfremmende faktorer – fra græsrødderne til det professionelle niveau, forklarer Jan Peters og tilføjer:

- Som scouting- og rekrutteringschef vil Julius Nagel være ansvarlig for udviklingen af ​​truppen omkring førsteholdet. Med en bevidsthed om, at trupplanlægning begynder med et kig på ens eget akademi, har Julius ekspertisen til at sammensætte en trup med spillere, der kan udvikle sig, takket være hans tidligere erfaring og mange globale indtryk fra fodbold på topniveau.

- For Jacob Larsens vedkommende har han en lang historie i AaB og har siden hjemkomsten givet AaB Akademiet en klar struktur og strategi sammen med alle akademitrænere og eksperter. Vi ser et godt momentum i akademiet, og sammen med de trænere og eksperter, der allerede arbejder for klubben og Jacob som en del af den sportslige ledelse, vil vi fortsætte med at omsætte ideer og tanker i praksis for yderligere at øge antallet af spillere af egen avl i de kommende år, slutter Jan Peters.

Ross, Sander og Otoa udtaget til U/19-landshold

1. maj 2023 kl. 08:04 af Rasmus Estrup

Det danske U/19-landshold spiller onsdag 10. maj en venskabskamp mod Tyskland på Blue Water Arena i Esbjerg, og med i den danske trup er AaB-trioen Oliver Ross, Theo Sander og Sebastian Otoa. 

Oliver Ross har tidligere spillet 15 ungdomslandskampe og scoret fem mål. Fem af kampene har været for U/19-landsholdet.

Theo Sander har 17 ungdomslandskampe bag sig, hvoraf to er for U/19-landsholdet, og for Sebastian Otoas vedkommende er det første gang, han har mulighed for at optræde i nationaldragten. 

AaB TV: AaB-Lyngby Boldklub 1-0

1. maj 2023 kl. 07:01 af Rasmus Estrup

AaB vandt i går 1-0 på Aalborg Portland Park på et sejrsmål af Allan Sousa et kvarter før tid.

I en første halvleg, hvor gæsterne skabt mest, fik Frederik Gytkjær og Peter Knudsen testet Nico Mantl, der diskede op med to fine redninger.

Både Petur Knudsen og Louka Prip i modsatte ende fik også et par fine omstillingsmuligheder inden pausen, men hverken Lyngby-spilleren eller AaB-spilleren formåede at ramme målet.

Efter 71 minutter fik AaB tilkendt et straffespark efter et VAR-gennemsyn, og fra pletten scorede Allan Sousa elegant med en panenka til 1-0.

Efterfølgende var Lyngby boldklub tæt på at udligne i to tilfælde. Først flugtede Casper Winther på stolpen fra distancen, inden Frederik Gytkjær fik en stor chance på kanten af det lille felt, men inde på stregen hev Nico Mantl en afgørende refleksredning frem, og dermed vandt AaB 1-0.

Se 3F Superligaens korte sammendrag af kampen i videoen øverst. 

AaB’s næste hjemmekamp i 3F Superligaen spilles mod AC Horsens på søndag kl. 12.00, men allerede på torsdag kommer Silkeborg I.F. på besøg på Aalborg Portland Park i pokalsemifinalen. Køb billetter til begge kampe på www.billet.aabsport.dk.

Tags på denne nyhed

AaB henter vigtig sejr mod Lyngby Boldklub

30. april 2023 kl. 15:56 af Rasmus Estrup

AaB vandt søndag eftermiddag en vigtig hjemmekamp i 3F Superligaen over Lyngby Boldklub, da Allan Sousa scorede sejrsmålet til 1-0 et kvarter før tid. AaB har nu fire point op til AC Horsens, der ligger over stregen og gæster Aalborg Portland Park på søndag. Køb billetter til den kamp her.

Foran et veloplagt Aalborg Portland Park havde både AaB og Lyngby Boldklub i begyndelsen svært ved at spille sig frem til chancer, og inden for det første kvarter af en låst kamp, var gæsterne i to tilfælde kommet til afslutninger, som dog enten sad lige på Nico Mantl eller i en nordjysk blokade. 

AaB's første afslutning mod den kompakte Lyngby-defensiv stod Louka Prip for, da han trak på tværs af banen uden for feltet, inden han fik sin afslutning blokeret. Midt i første halvleg satte Lars Kramer så pandebrasken på et kantfrispark fra Allan Sousa, men forsvarsspilleren headede lige forbi. 

Efter 26 minutter sendte gæsternes Frederik Gytkjær opgørets hidtil bedste afslutning afsted, da han fra kanten af feltet tvang Nico Mantl ud i en stærk redning ved fjerneste opstander. 

Gæsterne havde i denne fase bedst fat om spillet, og efter 32 minutter headede Petur Knudsen et kantfrispark mod mål, men igen kom Nico Mantl i vejen med en fin redning.

Blot to minutter senere var gæsterne på ny farlige. En opspilsfejl i AaB-defensiven gav Frederik Gytkjær en omstillingsmulighed, og han fandt angrebsmakker Petur Knudsen i en fri position, men denne gang sendte færingen læderet forbi AaB-målet. 

I modsatte ende fik Louka Prip pludselig en stor chance, da han opsnappede en alt for kort tilbagelægning. Lyngby-forsvaret kom dog tilbage og fik presset AaB-spilleren, der endte med at sparke første halvlegs sidste afslutning over.

Fra anden halvlegs start blev Younes Bakiz skiftet ind, og ni minutter efter pausen fik AaB et giftigt frispark en håndfuld meter uden for feltet, da Allan Sousa blev nedlagt. Brasilianeren tog sig selv af frisparket, som han sendte lige over målhjørnet. 

To minutter efter fik gæsterne en omstillingsmulighed, da Daniel Granli tabte bolden på egen banehalvdel, men hverken Sævar Atli Magnussons afslutning i udkanten af feltet, eller den efterfølgende returbold, som Marcel Rømer fik afsluttet på, passerede Nico Mantl. 

I 58. minut sendte AaB så Kasper Jørgensen og Lucas Andersen på banen, og sidstnævnte tog kort efter sigte fra distancen, men afslutningen sad lige på målmand Mads Kikkenborg. Kort efter headede Nicklas Helenius så et hovedstød forbi fjerneste stang i forlængelse af et nordjysk hjørnespark. 

Indskiftede Younes Bakiz kom også til afslutning efter et fint AaB-angreb efter 63 minutter, men det flade forsøg sneg sig forbi bagstolpen, og forbi gik også et langskud fra gæsternes Tochi Chukwuani ca. 20 minutter før tid.

Efter 71 minutter blev Rasmus Thelander hevet ned i Lyngby-feltet efter et hjørnespark. I første omgang lod dommer Morten Krogh spillet køre videre, men efter et VAR-gennemsyn pegede han på pletten. 

Straffesparket tog Allan Sousa sig af, og brasilianeren satte sikkert 1-0-scoringen i kassen med en panenka med et kvarter igen. Herefter blev Jakob Ahlmann skiftet ind for AaB.

Fem minutter senere sparkede Lyngby Boldklub Lucas Hey i sidenettet fra en meget spinds vinkel i forlængelse af en dødbold, inden indskiftede Casper Winther i 85. minut flugtede et langskud på ydersiden af stolpen efter endnu en dødbold. 

To minutter senere kom Marco Ramkilde på banen, men straks efter fik gæsterne en kæmpe chance efter endnu en dødbold. Denne gang var det et kantfrispark som endte på kanten af det lille felt hos en fri Frederik Gytkjær, der vendte rundt og sparkede på kassen, men inde på stregen hev Nico Mantl en imponerende refleksredning ud af ærmet. 

Selvom gæsterne forsøgte at presse på i tillægstiden holdt AaB-defensiven buret rent og sikrede sig dermed en sejr på 1-0. 

Resultatet betyder, at AaB nu ligger på 11. pladsen i 3F Superligaen med fire point op til AC Horsens over stregen. Netop AC Horsens kommer på besøg på søndag kl. 12.00, og du kan gøre som flere end 9.000 andre og købe billetter til kampen på www.billet.aabsport.dk. 

Inden søndagskampen mod AC Horsens spiller AaB allerede på torsdag sin næste hjemmekamp på Aalborg Portland Park, når Silkeborg I.F. gæster AaB i returopgøret i pokalsemifinalen. På www.billet.aabsport.dk kan du også købe billetter til det vigtige semifinaleopgør. 

Matchfacts - 3F Superliga, Kvalifikationsspil, 27. spillerunde 

AaB-Lyngby Boldklub 1-0 (0-0)
75. min 1-0 Allan Sousa (str.)
Advarsler AaB: Allan Sousa (20), Pedro Ferreira (45)
Advarsler Lyngby Boldklub: Marcel Rømer (54), Pascal Gregor (74)
7.507 tilskuere på Aalborg Portland Park

AaB (4-3-3): Nico Mantl, Kristoffer Pallesen (58: Kasper Jørgensen), Lars Kramer, Rasmus Thelander, Daniel Granli (76: Jakob Ahlmann), Pedro Ferreira (46: Younes Bakiz), Malthe Højholt, Iver Fossum, Louka Prip (58: Lucas Andersen), Nicklas Helenius, Allan Sousa (87: Marco Ramkilde). 

Lyngby Boldklub (4-4-2): Mads Kikkenborg, Tobias Storm, Pascal Gregor, Lucas Hey, Brian Hamalainen, Marcel Rømer (77: Casper Winther), Sævar Atli Magnusson, Marcel Rømer, Tochi Chukwuani (85: Mathias Kristensen), Kolbeinn Finnsson (77: Sanders Ngabo), Frederik Gytkjær, Petur Knudsen (69: Rezan Corlu). 

Dommer: Morten Krogh

Tags på denne nyhed
'