Ferreira i karantæne mod AC Horsens

1. maj 2023 kl. 12:19 af Rasmus Estrup

I slutningen af første halvleg af gårsdagens kamp mod Lyngby Boldklub blev Pedro Ferreira præsenteret for et gult kort. Advarslen var portugiserens femte i denne sæson, og dermed røg han op på 24 karantænepoint, hvilket giver ham én spilledags karantæne. 

Denne skal afsones på søndag kl. 12.00, hvor AaB på hjemmebane tager imod AC Horsens i 28. spillerunde. 

Karantænen påvirker ikke torsdagens pokalsemifinale på Aalborg Portland Park, og i 3F Superligaen er Pedro Ferreira igen til rådighed fredag 12. maj på udebane mod OB. 

Du kan købe billetter til denne uges to vigtige kampe kampe på Aalborg Portland Park på www.billet.aabsport.dk. 

Tags på denne nyhed

Fuld pointhøst for AaB Akademiet

1. maj 2023 kl. 11:46 af Rasmus Estrup

U/19 Ligaen: Randers Freja FC-AaB 0-1

AaB’s U/19 Ligahold vandt lørdag 1-0 på udebane over Randers Freja FC.

I en generelt rodet kamp kunne Oscar Meedom efter 19 minutter bringe AaB foran med 1-0 på et straffespark.

Efter scoringen var det gæsterne, der pressede mest på, men kampen igennem stod AaB-defensiven stærkt imod og forsvarede 1-0-sejren hjem. 

- Det var en rodet og intens kamp, som vi aldrig rigtig fik greb om på bolden, men til gengæld forsvarede vi os på rigtig dygtig vis mod de mange indlæg og dødbolde, som Randers slog ind mod feltet. Det gjorde også, at vi stod med en god følelse, da føringen skulle forsvares, siger U/19 Ligatræner Lars Noer Madsen.

- Samtidig var det tredje kamp i træk med enten sejr eller point mod hold, der alle har ligget over os i tabellen. Det viser, at vi har rykket os, og samtidig har det gjort en stor forskel for os, at nogle af de unge spillere fra 3F Superligatruppen har fået spilletid hos os de seneste par kampe, siger U/19 Ligatræneren.

AaB’s U/19 Ligahold er nu på tiendepladsen inden næste kamp, der spilles på Hornevej på fredag kl. 13.00 mod FC København.

U/17 Ligaen: Randers Freja FC-AaB 1-2

Også i U/17 Ligaen snuppede AaB en sejr på ét mål fra besøget i Randers.

Ti minutter før pausen kunne hjemmeholdet ellers bringe sig fortjent foran med 1-0, men herefter kontrollerede AaB-kampen.

Det førte blandt andet til et nordjysk straffespark, da Anders Noshe efter en flot solotur blev nedlagt. Sparket fra pletten blev desværre brændt, men inden pausefløjtet tog Marcus Sørensen på et stærkt soloridt, inden han udlignede til 1-1.

AaB kom godt ud til anden halvleg og skabte flere store chancer, og ca. fem minutter før tid førte det til sejrsmålet, da Nikolai Veilbæk Andersen flot assisterede Mads Mochau, der sendte 2-1-scoringen i kassen og sikrede U/17 Ligaholdets anden sejr i træk.

- Vi startede ikke godt og kom også bagud, men efter scoringen var det os, der var bedst resten af kampen, og det var fuldt fortjent, at vi vandt, siger U/17 Ligatræner Theis Larsen.

- Vi skabte flere store chancer, og især målet til 2-1 var af høj kvalitet fra de to indhoppere Nikolai Veilbæk Andersen og Mads Mochau. Det er stærkt, at vores indskiftede igen kan komme ind og påvirke kampen positivt, siger Theis Larsen.

U/17 Ligaholdet spiller allerede i morgen deres næste kamp, når det i pokalsemifinalen gælder en kamp mod AGF. Næste ligakamp venter på lørdag på hjemmebane mod FC København kl. 15.15.

U/15 Ligaen: Randers Freja FC-AaB 1-5

Også AaB’s U/15 Ligahold fik fuld valuta ud af besøget i Randers, da AaB-mandskabet kunne tage hjem med en 5-1-sejr i sportstasken.

Efter en jævnbyrdig indledning satte AaB sig på kampen, og efter 17 minutter scorede Alvar August Jensen sit første mål i kampen efter oplæg fra Valdemar Rubæk Vestergaard.

Et lille kvarter senere udlignede hjemmeholdet, men inden pausen var Alvar August Jensen igen i målscorerens rolle, da han på Malthe Egebæk Mortensens assist sikrede en pauseføring på 2-1.

Tidligt i anden halvleg udbyggede Malthe Egebæk Mortebnsen til 3-1 på en assist fra Christian Tcacenco, og ni minutter efter pausen assisterede Fathi Osman Valdemar Rubæk Vestergaard, som gjorde det til 4-1.

Kort før tid lukkede Christian Tcacenco kampen med 5-1-scoringen på et oplæg fra Christian Eriksen.

I U/15 Ligaen ligger AaB på sjettepladsen inden næste kamp, der spilles på Hornevej på lørdag kl. 15.15 mod FC København.

Tags på denne nyhed

Nyt sportsligt setup på plads i AaB

1. maj 2023 kl. 08:58 af Brian Andersen

Ole Jan Kappmeier er en del af den tyske storaktionærgruppe, Sports Strategy Excellence 22 (SSE 22), som ved en forestående aktieemission vil erhverve cirka 20 procent af aktierne i AaB A/S.

Pr. 19. april blev Thomas Hitzlsperger og Jan Peters fra SSE 22 valgt til bestyrelsen i AaB A/S, og indtil Ole Jan Kappmeiers tiltræden 1. juni 2023 fungerer Jan Peters stadig som sportslig ansvarlig.

Ole Jan Kappmeier vil som sportsdirektør fra 1. juni udgøre direktionen i AaB sammen med økonomichef og midlertidig administrerende direktør Jesper Dalum.

Ole Jan Kappmeier er som beskrevet en del af SSE 22, og han var sammen med Bernhard Peters og Jan Peters med til at stifte BPTC Sports, hvor Ole Jan Kappmeier fungerede som administrerende direktør. Her har han fokuseret på at udvikle klubidentitet og strategier for professionelle sportsklubber. Han har tidligere været sportslig projektkoordinator for Hamburger SV, hvor han var ansvarlig for den strategiske og konceptuelle udvikling i Hamburger SV’s ungdomsafdeling.

Som teknisk chef er ligeledes pr. 1. juni ansat James Gow, der tidligere har været ansat i 13 år hos Liverpool FC med fokus på talentudvikling. Hos Liverpool FC nåede han eksempelvis at være cheftræner for et internationalt akademi i Kina, inden han fra 2016 til 2020 var akademichef for Liverpool FC’s internationale akademi i New South Wales i Australien. Siden har han blandt andet været teknisk direktør i Al Jazira Sports Clubs akademi i Abu Dhabi.

1. juli 2023 tiltræder også som scouting- og rekrutteringschef Julius Nagel, der har har arbejdet fire år for som Head of Scouting for Puma, hvor han var ansvarlig for scouting af spillere og atleter, hvorigennem han har bygget et stort internationalt netværk.

Ole Jan Kappmeier, James Gow og Julius Nagel suppleres af akademichef Jacob Larsen, der for godt et år siden returnerede til AaB og nyligt samlet set havde ti års jubilæum i rollen i AaB, som han forlod i efteråret 2016. Jacob Larsen vendte tilbage til AaB efter senest at have fungeret som skoleleder på Gl. Hasseris Skole.

Ole Jan Kappmeier, James Gow, Julius Nagel og Jacob Larsen vil således i dagligdagen sammen sætte retningen for AaB på den sportslige front.

AaB’s bestyrelsesformand Niels David Nielsen udtaler:

- Vi er glade for at det nye sportslige setup efter et grundigt forarbejde sammen med folkene fra SSE 22 nu er kommet på plads. På kort sigt er målsætningen selvfølgelig stadig at sikre os fortsat eksistens i 3F Superligaen og kvalificere os til pokalfinalen, men med nyansættelserne har vi tilføjet sportslige kompetencer, som kan medvirke til, at også vi bliver succesfulde i fremtiden.

- Samtidig med tilkomsten af de nye folk har det været vigtigt for os at supplere med kontinuitet, og derfor har det også været afgørende for os, at Jacob Larsen fortsætter sit dygtige arbejde som akademichef i AaB, og alt i alt glæder vi os over at have fået sammensat en stærk gruppe med masser af fodboldmæssig know-how, som kan bidrage til at bringe vores klub videre, siger Niels David Nielsen.

Jan Peters tilføjer:

- Vi har bevidst valgt en sportslig ledelse, der repræsenterer vores ambition om at føre AaB tilbage til bæredygtig succes gennem sporten som kerne og med en klar strategi. Vores mål er at udvikle spillere på tværs af alle hold og aldersgrupper, der som identifikationsfigurer på og uden for banen vil stræbe efter den højest mulige sportslige succes. For os begynder denne vej i børnefodbolden, med talenterne fra Region Nordjylland, og fortsætter helt op til førsteholdet.

- Med Ole Jan Kappmeier som vores nye sportsdirektør har vi valgt en ekspert i udvikling, implementering og eksekvering af fodboldklubstrategier. Med sin baggrund i sportsledelse, idrætsvidenskab og erfaring med at arbejde i og med internationale topklubber får Ole ansvaret for hele sportsafdelingen og den strategiske retning, fortæller Jan Peters.

- Med James Gow som teknisk chef for fodbold har vi valgt en ekspert, som er særligt ansvarlig for rammerne for træner- og ekspertudvikling og dermed den bedst mulige udvikling af vores spillere på tværs af alle aldersgrupper. Sammen med klubbens trænere og eksperter vil han tage sig af emnerne spillestil, træningsrammer og alle relaterede præstationsfremmende faktorer – fra græsrødderne til det professionelle niveau, forklarer Jan Peters og tilføjer:

- Som scouting- og rekrutteringschef vil Julius Nagel være ansvarlig for udviklingen af ​​truppen omkring førsteholdet. Med en bevidsthed om, at trupplanlægning begynder med et kig på ens eget akademi, har Julius ekspertisen til at sammensætte en trup med spillere, der kan udvikle sig, takket være hans tidligere erfaring og mange globale indtryk fra fodbold på topniveau.

- For Jacob Larsens vedkommende har han en lang historie i AaB og har siden hjemkomsten givet AaB Akademiet en klar struktur og strategi sammen med alle akademitrænere og eksperter. Vi ser et godt momentum i akademiet, og sammen med de trænere og eksperter, der allerede arbejder for klubben og Jacob som en del af den sportslige ledelse, vil vi fortsætte med at omsætte ideer og tanker i praksis for yderligere at øge antallet af spillere af egen avl i de kommende år, slutter Jan Peters.

Ross, Sander og Otoa udtaget til U/19-landshold

1. maj 2023 kl. 08:04 af Rasmus Estrup

Det danske U/19-landshold spiller onsdag 10. maj en venskabskamp mod Tyskland på Blue Water Arena i Esbjerg, og med i den danske trup er AaB-trioen Oliver Ross, Theo Sander og Sebastian Otoa. 

Oliver Ross har tidligere spillet 15 ungdomslandskampe og scoret fem mål. Fem af kampene har været for U/19-landsholdet.

Theo Sander har 17 ungdomslandskampe bag sig, hvoraf to er for U/19-landsholdet, og for Sebastian Otoas vedkommende er det første gang, han har mulighed for at optræde i nationaldragten. 

AaB TV: AaB-Lyngby Boldklub 1-0

1. maj 2023 kl. 07:01 af Rasmus Estrup

AaB vandt i går 1-0 på Aalborg Portland Park på et sejrsmål af Allan Sousa et kvarter før tid.

I en første halvleg, hvor gæsterne skabt mest, fik Frederik Gytkjær og Peter Knudsen testet Nico Mantl, der diskede op med to fine redninger.

Både Petur Knudsen og Louka Prip i modsatte ende fik også et par fine omstillingsmuligheder inden pausen, men hverken Lyngby-spilleren eller AaB-spilleren formåede at ramme målet.

Efter 71 minutter fik AaB tilkendt et straffespark efter et VAR-gennemsyn, og fra pletten scorede Allan Sousa elegant med en panenka til 1-0.

Efterfølgende var Lyngby boldklub tæt på at udligne i to tilfælde. Først flugtede Casper Winther på stolpen fra distancen, inden Frederik Gytkjær fik en stor chance på kanten af det lille felt, men inde på stregen hev Nico Mantl en afgørende refleksredning frem, og dermed vandt AaB 1-0.

Se 3F Superligaens korte sammendrag af kampen i videoen øverst. 

AaB’s næste hjemmekamp i 3F Superligaen spilles mod AC Horsens på søndag kl. 12.00, men allerede på torsdag kommer Silkeborg I.F. på besøg på Aalborg Portland Park i pokalsemifinalen. Køb billetter til begge kampe på www.billet.aabsport.dk.

Tags på denne nyhed
'