AaB TV: AaB's tre tidligere pokaltriumfer

17. maj 2023 kl. 19:58 af Rasmus Estrup

Tre gange tidligere har AaB vundet pokalmesterskabet; i 1966, 1970 og 2014. I morgen har Hele Nordjyllands Hold chancen igen, når AaB møder FC København i Parken kl. 17.00. 

Inden kampen i morgen kan du nyde tre minutters gensyn med de tre tidligere pokalfinalesejre. 

Den første var i 1966, hvor AaB efter forlænget spilletid vandt 3-1 over KB efter AaB-scoringer af Jens Flou, Heini Hald og Bjarne Lildballe. 

Anden pokaltriumf kom i 1970, hvor AaB hentede en 2-1-sejr over Lyngby Boldklub. Begge AaB-mål blev scoret af Børge Bach. 

AaB's seneste pokalmesterskab blev vundet i 2014 med en 4-2-sejr over torsdagens modstander, FC København. Rasmus Thelander scorede AaB's to første mål, hvorefter Jakob Ahlmann og Søren Frederiksen efter pausen udbyggede AaB's føring. 

Tags på denne nyhed

AaB og Hiljemark forlænger til 2027

17. maj 2023 kl. 14:45 af Brian Andersen

Oscar Hiljemark overtog for to måneder siden cheftrænerposten, og i alt har den 30-årige svensker i to omgange stået i spidsen for AaB i indtil videre 13 betydende kampe.

Forinden har han siden sit karrierestop som spiller i sommeren 2021 varetaget rollen som assistenttræner i AaB. Oscar Hiljemark er godt i gang med sin påkrævede UEFA Pro-uddannelse, hvilket er den højeste trænerlicens i europæisk fodbold.

Oscar Hiljemark kom til AaB efter en sæson hos Dynamo Moskva, mens det tidligere i karrieren var blevet til flere end 200 førsteholdskampe for klubber som PSV Eindhoven, Genoa CFC, Palermo FC og Panathinaikos FC. 

Inden han blev solgt i 2013 blev det til 75 kampe og et svensk mesterskab hos IF Elfsborg. Også i tiden i Holland blev det til et nationalt mesterskab. 

Landsholdskarrieren inkluderer 28 A-landskamoe og deltagelse i både EM-slutrunden i 2016 og VM-slutrunden i 2018. Ligeledes var Oscar Hiljemark anfører, da Sverige i 2015 vandt guld ved EM-slutrunden for U/21-landshold.

For AaB blev det til 11 officielle kampe og en enkelt scoring, inden overgangen til trænerrollen.

Midlertidig sportslig ansvarlig i AaB, Jan Peters, udtaler:

- Vi har lært Oscar godt at kende i de seneste par måneder og er overbeviste om, at han er den rigtige træner for fremtidens AaB. Holdets præstation og alle spillere har udviklet sig markant i løbet af de seneste uger under ham og hans stab, og vi ser frem til sammen at fortsætte dette momentum i de næste måneder og år.

- Oscar og klubben deler en fælles vision for spille- og træningsmetodik, et yderst professionelt og konkurrencedygtigt mindset og en forståelse for udvikling af holdet og individuelle spilleres præstationer, som alt sammen vil være centrale grundpiller for AaB fremover, fortæller Jan Peters.

- Oscar er en proaktiv og ambitiøs træner og leder med en klar mening og samtidig meget åben for nye input. Han har stor fodboldforståelse og er klar og direkte, og hans professionelle mentalitet smitter af på både staben og spillerne, hvilket viser sig i udviklingen på banen, fremhæver Jan Peters.

- Således er det vores klare ambition sammen at etablere et konkurrencedygtigt og ambitiøst miljø i og omkring AaB og udvikle en succesfuld fremtid med Oscar som vores cheftræner for de kommende år, slutter Jan Peters.

For Oscar Hiljemark, der sammen med AaB er ubesejret i sine seneste syv betydende kampe, var det en nem belutning at forpligte sig yderligere til AaB:

- Min familie og jeg trives i Aalborg og i AaB, og jeg er utrolig glad for også i de kommende sæsoner at få muligheden for at repræsentere AaB, holdet og menneskene i klubben. Vi har en fremragende gruppe af folk i og omkring holdet, og jeg tror på, at vi kan bygge noget stort sammen.

- Lige fra begyndelsen har jeg oplevet en stærk opbakning fra ledelsen, trænerstaben, spillerne og alle i klubben. AaB er en klub, der er fuld af gode mennesker, og jeg er taknemmelig for opbakningen og glad for at få lov til at fortsætte som cheftræner, siger Oscar Hiljemark og tilføjer:

- Mine ambitioner for AaB er store, og lige nu er fokus rettet mod pokalfinalen og de tre vigtige kampe i Superligaen, og vi går all-in på at skabe en succesfuld afslutning på sæsonen.

AaB spiller i morgen klubbens 13. pokalfinale i historien, hvorefter der venter tre afsluttende opgør i 3F Superligaen mod FC Midtjylland, Lyngby Boldklub og Silkeborg I.F.

Tags på denne nyhed

AaB TV: Vejen til årets pokalfinale

16. maj 2023 kl. 19:42 af Rasmus Estrup

Om to dage gælder det pokalfinalen mod FC København i Parken kl. 17.00. Flere end 13.000 AaB-fans har billetter til kampen, og du kan stadig nå at få billet på www.billet.aabsport.dk. 

Inden kampen kan du se eller gense AaB's 12 fuldtræffere i Pokalen på vej dette års finale i videoen øverst.

På vej til finalen har AaB besejret Vanløse I.F., Middelfart Boldklub, Viborg F.F. og Silkeborg I.F. 

De 12 AaB-scoringer fordeler sig på følgende målscorere: Allan Sousa (5 mål), Louka Prip (3), Marco Ramkilde, Nicklas Helenius, Younes Bakiz og Lucas Andersen. 

Inden kampstart i Parken på torsdag kan du allerede fra kl. 12.00 varme op til kampen i AaB's store fanzone i Fælledparken. Læs mere her.

Tags på denne nyhed

1.000 AaB-pladser tilbage til pokalfinalen

16. maj 2023 kl. 15:51 af Rasmus Estrup

AaB-fansene sidste tilgængelige pladser på A-tribunen i Parken er netop blevet frigivet, og der er i alt ca. 1.000 pladser tilbage til AaB-fans til pokalfinalen mod FC København på torsdag kl. 17.00. 

Vil du være en del af den store pokalfinalefest, så gør som flere end 13.000 andre AaB-fans og køb billet til AaB's afsnit på www.billet.aabsport.dk. Dørene til Parken åbner kl. 15.00 på torsdag, og alle AaB-fans opfordres til at søge mod indgangene så tidligt som muligt for at undgå kø. 

Prisen for en billet er 300 kr. inkl. gebyr uanset alder. Børn såvel som voksne skal således have billet for at få adgang til pokalfinalen, uanset om barnet sidder på skødet af forældrene.  

Bemærk at det kun er tilladt for AaB-tilhængere at købe billetter gennem www.billet.aabsport.dktil pokalfinalen. Tilskuere, der udviser tilhørsforhold til FC København i AaBs tribuneafsnit i Parken via påklædning, adfærd eller lignende, vil blive bortvist uden refusion af billetten. 

Opvarmning i fanzone fra kl. 12.00

For at skabe den bedste ramme omkring pokalfinalen på torsdag har AaB skabt en stor AaB-fanzone i Fælledparken bag D-tribunen, der er AaB's stemningstribune.

Fanzonen er åben fra kl. 12.00 til 16.00, og dagen igennem vil der være livemusik og interviews på en stor mobilscene, så den rette stemning opbygges inden kampstart.

I samarbejde med Royal Unibrew står AaB i fanzonen for salg af øl, sodavand og vand, der sælges til de priser, man kender fra Aalborg Portland Park:
- Øl: 45 kr.
- Kuffert: 225 kr.
- Sodavand: 30 kr.
- Kildevand: 25 kr.

I den store AaB-fanzone kan man også købe lækkert streetfood fra otte forskellige foodtrucks, så der er lidt til enhver smag.

Derudover kan der købes masser af AaB-merchandise, så du kan blive klædt helt rigtigt på til pokalfinalen og være med til at klæde Parken i rødt. Køb blandt andet AaB's eksklusive og officielle pokalfinale-halstørklæde, som kun sælges på torsdag samt AaBøs officielle røde pokalfinale-tee. 

Find al praktisk information om kampen her. 

 

Tags på denne nyhed

Faninfo og kørselsvejledning til pokalfinalen

16. maj 2023 kl. 13:25 af Rasmus Estrup

Stadion: Parken
Kapacitet: 38.065
Placering for AaB-fans: D-Tribunen, halvdelen af C-Tribunen og dele af A-tribunen

Billet:
Billetpris: 300,-

Flere end 13.000 AaB-fans har billet til kampen, men der er stadig få billetter tilbage til AaB's afsnit. Køb billetter på https://billet.aabsport.dk/

Parkens indgange åbner klokken 15.00, og alle AaB-fans opfordres til at gå tidligt mod indgangene, så vi sammen hjælpes ad med at undgå kø.

Der opfordres til at printe billet hjemmefra, så vi kan lette indgangsprocessen. Det vil på kampdagen ikke være muligt at scanne sin billet via AaB appen.
Billetter stadig scannes på telefonen. Vi anbefaler, at man sender det som en sms-billet, hvis man ønsker at scanne fra telefonen.

Fanzone:
AaB inviterer alle AaB-fans i en stor fanzone i Fælledparken bag D-tribunen, der er AaB’s stemningsafsnit til pokalfinalen. Fanzonen er åben fra kl. 12.00 til 16.00.

I fanzonen vil der dagen igennem være livemusik og interviews på en stor mobilscene, så den rette stemning opbygges inden kampstart.

I samarbejde med Royal Unibrew står AaB i fanzonen for salg af øl, sodavand og vand, der sælges til de priser, man kender fra Aalborg Portland Park:
- Øl: 45 kr.
- Kuffert: 225 kr.
- Sodavand: 30 kr.
- Kildevand: 25 kr.

I AaB’s fanzone serveres der mad fra otte forskellige foodtrucks i samarbejde med Streetfood Guru - læs mere om udvalget i de forskellige foodtrucks her:

Derudover kan der købes masser af AaB-merchandise, så du kan blive klædt helt rigtigt på til pokalfinalen og være med til at klæde Parken i rødt. Køb blandt andet AaB's eksklusive og officielle pokalfinale-halstørklæde, som kun sælges på torsdag. I fanzonen kan du også købe AaB’s officielle Pokalfinale-tee.

AaB opfordrer alle fans til at rydde op efter sig selv dagen igennem ved at benytte de opstillede skraldecontainere i fanzonen og dermed hjælpe AaB’s medrejsende personale, så alle kan få en god oplevelse til årets pokalfinale.

Transport til og fra Parken
AaB’s fanbusser bedes parkere på Edel Sauntes Allé, hvor der vil være allokeret pladser til de mange fanbusser som kommer til kampen. Busser bedes køre ind ad Edel Sauntes Allé fra Øster Alle. Se nedenfor et kort over området for parkering for fanbusser, samt kørselsvejledning. Det er vigtigt at AaB's fanbusser benytter denne kørselsvejledning, og ikke blot taster Parken ind på GPS. 

Kørselsvejledning for AaB’s fanbusser

Motorring 3 til Afkørsel 18 ”Nybrovej”
- til venstre ad Lagergårdsvej
- til højre ad Lyngbyvejen videre ad Motorvejen til
- Vibenhus Runddel
- til højre ad Jagtvej
- til venstre ad Universitetsparken
- til venstre ad Edel Sauntes Allé, hvor der vil være allokeret plads til AaB’s fanbusser

Efter kampen:
- Busserne bedes holde med retning mod Øster Alle klar til afgang efter kampen og tilbage mod Motorring 3 via:
- til venstre ad Øster Alle
- til højre ad Nørre Allé

Offentlig transport:

AaB og DBU opfordrer til at AaB-fans, der skal til årets pokalfinale med offentlig transport, benytter Vibenhus Runddel Metrostation, således at man kan gå direkte op til AaB's Fanzone.

Det anbefales, at AaB-fans ikke benytter Metrostation Trianglen, da man i så fald skal gennem FCK's Fanzone for at komme hen til AaB's Fanzone.

AaB glæder sig til endnu engang at opleve den flotte støtte til Hele Nordjyllands Hold til årets pokalfinale.
Tags på denne nyhed
'