10.000 har billet til AaB-FC Midtjylland

19. maj 2023 kl. 09:54 af Rasmus Estrup

Kampinfo
Spillerunde: 30
Spilledato: Søndag 21. maj 2023
Kick-off: Kl. 14.00
Dørene åbner: Kl. 12.30
Fanzonen åbner: Kl. 11.30
Dommer: Morten Krogh

Flere end 10.000 har billet - køb online
Flere end 10.000 AaB-fans har allerede billet til søndagskampen på Aalborg Portland Park mod FC Midtjylland, og du kan købe billetter på www.billet.aabsport.dk, hvor du også kan gøre som flere end 4.400 andre og sikre dig et sæsonkortabonnement.
 

Billethusene på Aalborg Portland Park åbner kl. 12.30 på søndag, hvor det også er muligt at købe billetter, såfremt der ikke er udsolgt.

Tilhængere af FC Midtjylland skal købe billetter til udebaneafsnittet på 3F Tribunen. Tilskuere, der udviser tilhørsforhold til udeholdet på andre sektioner end udebaneafsnittet via påklædning, adfærd eller lignende, vil blive bortvist uden refusion af billetten.

Har du på kampdagen spørgsmål i forhold til billetter, kan du besøge billetinformationen, som ligger på hjørnet af Complea Tribunen og Vesttribunen. 

Test af billetter og sæsonkort i AaB’s app - opdatering kræves
I forårets hjemmekampe er der gang i en testperiode, hvor man ved indgangene kan vise sin billet eller sit sæsonkort i AaB-appen, der har fået billetter og sæsonkort integereret. Det kræver, at man har opdateret AaB-appen til den seneste version.

Dette har givet udfordringer i forbindelse med nogle af årets første kampe, og derfor kan det også være en løsning at medbringe ens fysiske sæsonkort eller billet. 

Man kan også altid tilgå og vise sine billetter online på www.billet.aabsport.dk. 

Download AaB’s officielle app via App Store, hvor den findes under navnet “AaB Sport - AaB” eller Google Play under “AaB”.

Fanzonen åbner kl. 11.30
AaB's fanzone åbner på søndag kl. 11.30. Her vil der være mulighed fpor at få ansigtsmaling i AaB-farver, prøver kræfter med en Goal Station og hilse på Theodor. 

Som altid er det også muligt at købe lækker mad fra grillen samt Bogø Sandwich, ligesom du kan købe vand og øl i boderne.

Du kan også finde masser af AaB-merchandise i AaB Fanshop både i foyeren og i fanzonen. Fanshoppen i fanzonen åbner kl. 11.30, mens dørene til butikken i foyeren åbner kl. 12.00. 

Salgsvogn med særlige kampdagstilbud på merchandise
I fanzonen vil der på søndag være en salgsvogn med AaB-merchandise til særlige kampdagstilbud. 

Det er kun muligt at anvende betalingskort hos salgsvognen. 

Fællesskab for alle - tilbud til børn
AaB og Spar Nord Fonden er gået sammen om et nyt børnefællesskab på kampdage: “Fællesskab for alle”.

“Fællesskab for alle” foregår i Theodors Familiezone på Complea Tribunen, hvor de tilmeldte børn kan sidde under opsyn af pædagoger og pædagogstuderende kampen igennem.

Inden kampen bliver børnene hentet på et mødested i AaB’s fanzone af pædagoger og pædagogstuderende, som til hver kamp vil sørge for, at de tilmeldte børn i folkeskolealderen følges tæt og får en god oplevelse både før, under og efter AaB’s 3F Superligakampe på Aalborg Portland Park. 

Så hvis man er mellem otte og 14 år og ønsker at komme på Aalborg Portland Park, men måske mangler jævnaldrende at tage til fodbold med, eller hvis ens forældre er forhindret, så har man nu muligheden for at blive en del af “Fællesskab for alle”.  

For at blive en del af “Fællesskab for alle“ skal man sende en mail til mro@aab-as.dk og købe billet via det link, man modtager i forbindelse med bekræftelsen på, at man er blevet en del af “Fællesskab for alle”. Prisen for at blive en del af "Fællesskab for alle" er samme pris som en almindelig børnebillet til Theodors Familiezone. 

Adgang til boder og toilletter i fanzonen under kampen
Fanzonens boder og toiletter er også tilgængelige under kampen på søndag. Dermed kan tilskuere på Vesttribunen anvende boder og toiletfaciliteter i fanzonen uden for Aalborg Portland Park, mens kampen spilles. 

Gratis tog- og buskørsel med billet til kampen
Igen i dette forår kan alle med en billet til kampen køre gratis med tog og busser fra Nordjyllands Trafikselskab på kampdage. Det gælder således også på søndag. Man skal blot vise sin kampbillet eller sit digitale sæsonkort i bussen eller toget.

Rygning er ikke tilladt
Det er ikke tilladt at ryge på Aalborg Portland Park. Det er muligt for tilskuere på Vesttribunen og Complea Tribunen at ryge uden for stadion i pausen.

Kontantløse boder åbner kl. 12.30
Boderne på Aalborg Portland Park åbner halvanden time før kampstart, hvor dørene også åbner. 

På hver tribune er der én bod, hvor der kan betales med kontanter. Ellers foregår betalingen kontantløst på Aalborg Portland Park. 

Køb pizza i Bod 4 på Complea Tribunen
I Bod 4 på Complea Tribunen er det igen muligt at købe pizza til kampen.

Twitter og Instagram
Det officielle hashtag for kampen er #AaBFCM – følg og benyt dette hashtag for at læse og deltage i nyhedsstrømmen på Twitter og Instagram før, under og efter kampen.

Transport
Ankommer du i bil, er GPS-adressen Harald Jensens Vej 7-9, 9000 Aalborg. Du kan lave en rejseplan fra alle destinationer i Danmark ved at klikke her.

Vær særligt opmærksom på, at store dele af Kastetvej er spærret på grund af vejarbejde. For at tilgå parkeringspladsen mellem Haraldslund og Aalborg Portland Park skal man køre ad Peder Skrams Gade og Suensonsgade for at komme på tilkørslen fra Kastetvej. 

Vær også opmærksom på, at vejarbejdet har indflydelse på busruten, og derfor skal man stå af ved stoppestedet Suensonsgade, hvis man tager busrute 2. 

Ankommer du med tog, så stå af ved stationen Aalborg Vestby. Herfra er der fem minutters gang til Aalborg Portland Park. Se køreplaner på denne side.

Parkering
Klik her og se et kort over de offentligt tilgængelige parkeringspladser i området omkring Aalborg Portland Park.

I øvrigt henviser vi til C.W. Obel P-hus, som du finder på adressen Badehusvej 5, 9000 Aalborg. Herfra er der fem minutters gang til Aalborg Portland Park.

Handicapforhold
Kørestolsbrugere har som udgangspunkt plads på Complea Tribunen, hvor der forefindes elevatorer op til de særlige kørestolspladser.

Billetter til kørestolsbrugere kan købes i forsalg ved direkte henvendelse til AaB på tlf. 96 35 59 00.

Alle kørestolsbrugere kan gratis medbringe én medhjælper. Medhjælperbilletten udleveres i forbindelse med billetkøbet.

Tags på denne nyhed

AaB TV: AaB-FC København 0-1

19. maj 2023 kl. 07:00 af Rasmus Estrup

AaB tabte i går 1-0 i pokalfinalen i Parken mod FC København. Se et sammendrag af kampen i videoen øverst.

Nordjyderne gjorde det ellers kampen igennem godt, og efter blot to minutter headede Nicklas Helenius kampens første gode mulighed på mål, men Kamil Grabara i FCK-målet tog fra. 

Nicklas Helenius og Kasper Jørgensen kom senere i første halvleg til nye muligheder, der begge endte uden for rammen, og i modsatte ende gjorde et langskud fra Christian Sørensen det samme. 

To minutter efter pausen sparkede Diogo Goncalves FC københavn foran, da en tilfældig bold faldt ned til ham i yderkanten af feltet, hvorfra han på fornem vis fandt vej til fjerneste målhjørne. 

Kort efter havde Lucas Andersen en giftig flugter, som FCK-målmanden igen reddede, og 12 minutter efter pausen troede AaB og de mange medrejsende fans, at Lars Kramer havde udlignet, da han headede et hjørnespark fra Lucas Andersen i kassen, men efter et VAR-gennemsyn blev scoringen annulleret for offside på Pedro Ferreira. 

Efterfølgende ramte Nicklas Helenius Kamil Grabara på et langskud, inden Lars Kramer og Nico Mantl i modsatte ende kom i vejen for to chancer til københavnerne. 

I slutminutterne var Anosike Ementa tæt på at udligne på et hovedstød, der dog sad i handskerne på Kamil Grabara, og dermed endte kampen med nederlag på 1-0. 

AaB skal i aktion igen allerede på søndag, hvor FC Midtjylland gæster Aalborg Portland Park kl. 14.00 i 3F Superligaen. Køb billetter til kampen på www.billet.aabsport.dk. 

Tags på denne nyhed

Reaktioner efter pokalfinalen

18. maj 2023 kl. 23:50 af Rasmus Estrup
Tags på denne nyhed

Pokalfinalen endte i ærgerligt nederlag

18. maj 2023 kl. 18:58 af Rasmus Estrup

Foran 34.937 tilskuere i et højlydt Parken med masser af AaB-fans på den ene halvdel af tribunerne tabte AaB trods en god indsats med 1-0. Diogo Goncalves scorede sejrsmålet tidligt i anden halvleg. 

I den feststemte kulisse i Parken med flere end 13.500 AaB-fans på tribunerne optrådte AaB i den bolsjestribede klubdragt, da Hele Nordjyllands Hold vandt lodtrækningen om at være hjemmehold.

Det nordjyske hjemmehold kom efter blot to minutter frem til kampens første chance. I kølvandet på et AaB-hjørnespark blev et nyt indlæg slået ind midt for mål, hvor Nicklas Helenius fik panden på kuglen, men inde på stregen tog Kamil Grabara fra. 

Efter en elegant tæmning forsøgte AaB-angriberen sig på ny efter kampens første kvarter, men denne gang gik Nicklas Helenius' afslutning forbi mål. 

AaB holdt i kampens første halve time FC København fra chancer, og da uret rundede 30 minutter kom AaB til opgørets tredje mulighed, men Kasper Jørgensens hovedstød på indlægget fra Younes Bakiz sad uden for målrammen. 

Fem minutter før pausen stod Christian Sørensen for københavnernes første afslutning, da han sparkede et langskud over Nico Mantls mål og op på tribunen hos AaB-fansene. 

I tillægstiden til første halvleg fik FC København en stor omstillingsmulighed, da Jordan Larsson snød AaB's offsidelinje, men på indlægget fra svenskeren nåede Kasper Jørgensen flot tilbage for næsen af Diogo Goncalves. Dermed endte en for AaB's vedkommende god første halvleg uden scoringer. 

Anden halvleg var dog blot to minutter gammel, før FC København kom foran. Portugisiske Diogo Goncalves tog sigte fra distancen, og med en perfekt afslutning sparkede han læderet op i fjerneste målhjørne og FCK foran med 1-0.

AaB-anfører Lucas Andersen var kort efter tæt på at slå tilbage, men anførerens halvflugter fra kanten af feltet blev reddet af FCK-målmanden.  

12 minutter inde i anden halvleg bragte Lars Kramer kortvarigt de mange medrejsende AaB-fans i ekstase, da han headede et hjørnespark fra Lucas Andersen i nettet, men målet blev annulleret for offside efter et VAR-gennemsyn. 

Ligesom i første halvleg var det trods FCK's føringsmål, AaB der skabte mest, og et fint AaB-samspil førte efter 65 minutter til en afslutning fra Nicklas Helenius, der denne gang sendte forsøget direkte på Kamil Grabara. 

I modsatte ende kom FC København 20 minutter før tid til to farlige muligheder. Først satte Lars Kramer en vigtig blokade i vejen for Hakon Arnar Haraldsson midt i AaB-feltet, og efterfølgende var det Nico Mantl, der tog sig af langskuddet fra netop indskiftede Marko Stamenic. 

Et kvarter før tid lavede AaB en triple-udskiftning, da Jakob Ahlmann, Louka Prip og Anosike Ementa blev sendt på grønsværen, og kort tid efter sparkede Lucas Andersen et langskud over mål. 

Fem minutter før tid foretog cheftræner Oscar Hiljemark de sidste to indskiftninger, da hans sendte Kilian Ludewig og Oliver Ross på banen, og i jagten på en udligning blev også Rasmus Thelander sendt op i angrebet i slutminutterne. 

I tillægstiden var indskiftede Anosike Ementa tæt på at bringe AaB på 1-1, men den høje angribers hovedstød på Lars Kramers indlæg sad i handskerne på Kamil Grabara. 

Til allersidst sendte AaB alt med undtagelse af Nico Mantl frem på en dødbold, men frispakret blev afværget, og således sluttede årets pokalfinale med et nederlag på 1-0. 

AaB spiller igen allerede på søndag på hjemmebane i 3F Superligaen mod FC Midtjylland. Køb billetter på www.billet.aabsport.dk.

Matchfacts - Pokalen, finale

AaB-FC København 0-1 (0-0)
48. min 1-0 Diogo Goncalves
Advarsler AaB: Kasper Jørgensen (49), Rasmus Thelander (79), Anosike Ementa (90)
Advarsler FC København: Elias Jelert (82), Hakon Arnar Haraldsson (86), Kamil Grabara (90), Viktor Claesson (90)
34.937 tilskuere i Parken

AaB (4-3-3): Nico Mantl, Kasper Jørgensen (85: Kilian Ludewig), Lars Kramer, Rasmus Thelander, Daniel Granli (75: Jakob Ahlmann), Pedro Ferreira (75: Louka Prip), Malthe Højholt, Iver Fossum, Younes Bakiz (85: Oliver Ross), Nicklas Helenius (75: Anosike Ementa), Lucas Andersen.

FC København (4-3-3): Kamil Grabara, Elias Jelert, Dennis Vavro, Valdemar Lund, Christian Sørensen, Rasmus Falk (38: Roony Bardghji (89: Kevin Diks)), William Clem, Viktor Claesson, Jordan Larsson, Hakon Arnar Haraldsson (89: Isak Johannesson), Diogo Goncalves (69: Marko Stamenic).

Dommer. Jakob Sundberg

Tags på denne nyhed

Vidste du om AaB’s 13. pokalfinale…

18. maj 2023 kl. 12:06 af Brian Andersen

- at AaB har deltaget i samtlige 69 pokalturneringer siden den første i 1954/55. Klubben har tidligere været i 12 pokalfinaler, hvor det blev til sejr i 1965/66, 1969/70 og 2013/14, hvorimod finalerne i 1966/67, 1986/87, 1990/91, 1992/93, 1998/99, 1999/00, 2003/04, 2008/09 og 2019/20 endte med nederlag.

- at såvel AaB som FC København i dag sætter rekord ved at blive de første klubber til at spille i deres 13. pokalfinale. Vinder FC København pokalfinalen, vil de tangere AGF’s ni pokaltriumfer, hvorimod AaB i tilfælde af sejr vil tage sin fjerde pokaltitel som den sjette klub.

- at pokalfinalen efter tre års fravær vender tilbage til Parken efter at være blevet afviklet i Esbjerg, Aarhus og Brøndby. Traditionen tro afvikles finalen på kristi himmelfartsdag, hvor der dog har været en håndfuld afvigelser de senere år.

- at AaB og FC København har mødtes i seks pokalkampe tidligere, heraf i tre finaler. Statistikken er på FC Københavns side, men det er også FC København, der har revanche til gode, da AaB har vundet de to seneste pokalkampe mod FC København; pokalfinalen i 2014 og kvartfinalen i 2020.

- at Jakob Ahlmann og Rasmus Thelander er AaB’s eneste mulige gengangere fra pokalfinalen i 2014 mellem de to samme klubber, hvorimod Andreas Cornelius er eneste mulighed for FC København. Alle tre spillere scorede i pokalfinalen i 2014, Rasmus Thelander endda to gange, og han blev også kåret til pokalfinalens fighter.

- at AaB’s 12 mål i indeværende pokalturnering er blevet scoret af seks forskellige spillere. Topscoren er Allan Sousa med fem scoringer efterfulgt af Louka Prip (3) samt Marco Ramkilde, Nicklas Helenius, Younes Bakiz og Lucas Andersen med hver en enkelt scoring.

- at med spilledatoen 18. maj bliver en af de få ubenyttede datoer i maj måned anvendt til en pokalfinale for første gang. AaB har ikke spillet pokalkamp tidligere på denne dato og var senest i aktion den 18. maj i 2018, hvor det i 3F Superligaens 35. runde blev til en målløs kamp mod FC Nordsjælland.

- at pokalfinalen dømmes af Jakob Alexander Sundberg med Dennis Wollenberg og Victor Skytte på linjerne. Mikkel Redder styrer opgaverne som fjerdedommer, hvorimod skærmene betjenes af Jonas Hansen (VAR) og Jesper Dahl (AVAR).

- at for såvel Oscar Hiljemark som Jacob Neestrup er der tale om pokalfinaledebut, da begge cheftrænere har stået i spidsen for deres klub i kun ganske få kampe. Begge trænere har endda en fortid som spillere for deres respektive klub, hvor Oscar Hiljemark i sin debut for AaB besejrede FC København med 2-1 i Parken.

- at AaB på trods af deltagelse i 12 pokalfinaler kun har været klubben bag pokalfinalens fighter i fire tilfælde. Første gang var Leif Skov i 1966, derefter Søren Thorst i 1993 og Thomas Augustinussen i 2009, inden Rasmus Thelander blev kåret til pokalfinalens fighter i 2014, hvor modstanderen var FC København.

- at AaB’s Pedro Ferreira med spilletid i pokalfinalen kan blive den første portugisiske spiller i en dansk pokalfinale. Det kræver dog, at han kommer på banen før, at FC København eventuelt anvender Diogo Gonçalves, der ligeledes er af portugisisk oprindelse.

- at hvis pokalfinalen skal afgøres på straffesparkspletten efter 120 minutters spilletid, vil det være første gang, at to pokalfinaler i træk skal gå hele vejen. Straffesparkskonkurrence har kun været nødvendigt i fem pokalfinaler, men det har været nødvendigt i to ud af de fire seneste finaler.

- at AaB’s første pokalfinale var i 1966, hvor modstanderen var en af FC Københavns moderklubber, KB. Midtvejs i anden halvleg bragte AaB sig foran ved Jens Flou, inden Niels Møller udlignede ti minutter efter, hvorefter Heini Hald og Bjarne Lildballe i den forlængede spilletid sørgede for AaB’s første pokaltriumf.

(Statistisk kilde: danskfodbold.com og aabsport.dk).

Tags på denne nyhed
'