AaB's U/14-hold vandt pokalturneringen

6. juni 2023 kl. 14:55 af Rasmus Estrup

I sidste uge kunne AaB Akademiets U/14-mandskab løfte pokalen efter en sejr over FC Midtjyllands ungdomshold, Herning Fremad, i den jyske pokalfinale. 

Efter en målløs første halvleg, hvor AaB ellers kom frem til mange chancer, kunne Amar Hadzajlija et kvarter inde i anden halvleg bringe nordjyderne i front på et straffespark.

En håndfuld minutter senere sparkede Saalman Cabdi Hassan et langskud i nettet til slutresultatet 2-0.

Dermed kunne AaB's U/14-holdet løfte pokalen efter slutfløjtet.

Tags på denne nyhed

Tre sejre til AaB Akademiet

6. juni 2023 kl. 08:04 af Rasmus Estrup

U/19 Ligaen: AaB-AC Horsens 2-1

AaB’s U/19 Ligahold vandt fredag aften sæsonens sidste kamp på hjemmebane over AC Horsens.

Første halvleg var med AaB som mest spildominerende, men alligevel var det gæsterne, der fik den største mulighed i en målløs første halvleg.

Efter pausen foregik spillet i højere grad på AC Horsens’ præmisser, men AaB formåede at komme frem til flere gode chancer, og et par minutter før tid bragte Donovan Bagou nordjyderne i front.

Blot et minut senere udbyggede Patrick Allentoft til 2-0, da han vandt bolden højt og driblede forbi AC Horsens-målmanden.

Gæsterne fik i tillægstiden pyntet på resultatet på et hjørnespark til slutresultatet 2-1.

- Det var en kamp, der bekræftede, at vi som gruppe har rykket os igennem sæsonen. Vi viste beslutsomhed, dygtighed og afklarethed i vores opbygningsspil, og vi lykkedes med at spille os gennem et højt pres fra et dygtigt mandskab, siger U/19 Ligatræner Lars Noer Madsen.

- Kampen blev en slags kulmination, fordi vi ramte en kollektiv holdinsats, hvor alle præsterede godt og koncentreret kampen igennem, siger U/19 Ligatræneren og fortsætter:

- Vi stillede med et ungt hold, og det giver også en glæde og en motivation til, at vi kan arbejde videre med samme stamme næste år.

AaB’s U/19 Ligahold slutter sæsonen på tiendepladsen med 27 point efter 26 kampe.

U/17 Ligaen: AaB-AC Horsens 3-0

U/17 Ligahold spillede fredag aften sin tredjesidste kamp i denne sæson, da det blev til en hjemmesejr på 3-0.

Allerede efter fire minutter kunne det nordjyske hjemmehold bringe sig i front, da et gennemspillet angreb førte til et indlæg fra Nikolai Veilbæk Andersen til Bertram Skovgaard, som løb i position ved forreste stang og gjorde det til 1-0.

Efter 19 minutter blev føringen fordoblet, da Valdemar Møller Damgaard fandt Nikolai Veilbæk Andersen som fra kanten af feltet bragede AaB på 2-0.

Midt i anden halvleg lukkede AaB kampen på en god omstilling med Emil Nymann som målscorer og Mads Mochau som oplægger.

- Vi var i god kontrol hele kampen, stod godt imod deres indlæg og holdt nullet, så der var mange opløftende elementer, som vi kan tage med videre, siger U/17 Ligatræner Theis Larsen.

- Spillemæssigt tog vi fat om kampen og scorede tre flotte og velspillede mål, og de gange vi faldt lidt i kadence, fik vi justeret på nogle småting, og det var fedt at se, at spillerne reagerede godt på det og genvandt overtaget, siger Theis Larsen.

AaB’s U/17 Ligahold spiller sæsonens næstsidste kamp på lørdag kl. 15.15 på Hornevej mod Sønderjyske. Inden opgøret indtager AaB 12. pladsen i U/17 Ligaen.

U/15 Ligaen: AaB-AC Horsens 9-0

I U/15 Ligaen var AaB altdominerende, da AC Horsens lørdag blev besejret 9-0 på Hornevej.

U/15 Ligatopscorer Valdemar Rubæk Vestergaard scorede kampens to første mål, og inden pausen havde Alvar August Jensen og Christian Tcacenco også fundet vej til netmaskerne og sikret en nordjysk pauseføring på 4-0.

Efter pausen scorede William Thomsen til 5-0 og 6-0, mens Christian Eriksen udbyggede til 7-0 og Arthur Madsbøl gjorde det til 8-0.

I opgørets sidste minut noterede Elias Christensen sig for kampens sidste mål til 9-0.

AaB’s U/15 Ligahold ligger på femtepladsen med 41 point efter 23 kampe, og der resterer tre ligakampe i sæsonen. Næste kamp spilles onsdag aften kl. 19.00 på udebane mod FC Midtjylland.

Tags på denne nyhed

AaB TV: Interview med Ole Jan Kappmeier

5. juni 2023 kl. 15:22 af Rasmus Estrup

I dette interview til AaB TV kan du høre fra klubbens nye sportsdirektør, Ole Jan Kappmeier, der tiltrådte torsdag 1. juni. 

Sportsdirektøren kigger i interviewet fremad oven på lørdagens nedrykning og sætter blandt andet ord på klubbens langsigtede ambitioner. 

Tags på denne nyhed

Fossum stopper i AaB

4. juni 2023 kl. 12:48 af Brian Andersen

Dermed har 27-årige Iver Fossum spillet sin sidste af 137 officielle kampe for AaB, hvilket af en udlænding kun er overgået af Jacob Rinne.

Ligeledes er Iver Fossums 32 scoringer næstflest af en udlænding i AaB’s historie – kun overgået af William Graham Lockey.

Iver Fossum kom i august 2019 til AaB fra tyske Hannover 96.

AaB’s sportsdirektør Ole Jan Kappmeier udtaler:

- Iver Fossum har i de seneste fire sæsoner været en vigtig figur for AaB, og vi vil gerne takke ham for hans loyale indsats for klubben.

- Vi har i et stykke tid været klar over, at vores veje skulle skilles nu, og vi ønsker Iver alt det bedste med sin karriere fremover, mens vi for vores vedkommende er i gang med trupplanlægningen for den kommende sæson, så vi står bedst muligt, siger Ole Kappmeier.

Iver Fossum forlader AaB med en nedrykning som sidste indtryk:

- I går var uden tvivl den værste dag i mit fodboldliv. Det var og er ekstremt tungt, at vi efter en hård sæson alligevel ikke fik afgjort tingene til vores fordel.

- Den del fylder selvfølgelig det meste lige nu, ligesom det har været en skuffelse ikke at komme i Europa med AaB, hvor vi i fire sæsoner i træk har tabt en altafgørende kamp om dette – endda to gange efter straffesparkskonkurrence, lyder det fra Iver Fossum, der henviser til pokalfinalerne i 2020 og 2023 mod henholdsvis Sønderjyske og FC København samt Europa Playofffinalerne i 2021 og 2022 mod AGF og Viborg F.F.

- Samlet set har jeg dog haft en god tid i AaB, hvor jeg har mødt en masse fine mennesker, og det er også den klub, jeg som seniorspiller har befundet mig længst i. Herudover er min søn født i Aalborg, så også af den grund har byen og klubben kæmpe betydning for min familie og jeg, og jeg ønsker alle i og omkring klubben alt det bedste fremover, slutter Iver Fossum.

AaB’s tilbageværende trup genoptager træningen til den nye sæson 21. juni.

Tags på denne nyhed

AaB TV: AaB-Silkeborg I.F. 0-1

4. juni 2023 kl. 07:56 af Rasmus Estrup

AaB tabte i går 1-0 til Silkeborg I.F. foran 11.300 tilskuere på Aalborg Portland Park i sæsonens sidste og afgørende kamp, hvor AaB skulle have haft point for at blive i 3F Superligaen i næste sæson. 

AaB kom ellers bedst fra start i første halvleg med en flot afslutning af Younes Bakiz og flere store chancer til Anosike Ementa, mens Nico Mantl i modsatte ende måtte hive en stor redning frem på et tilbud til Tonni Adamsen. 

Efter pausen overtog gæsterne taktstokken, og 20 minutter inde i anden halvleg fik gæsterne tilkendt et straffespark. Dette sendte Sebastian Jørgensen på overliggeren, men få sekunder senere fik Silkeborg I.F.'s Alexander Lind en stor chance, da Lars Kramer blev overlistet af et indlæg, og Silkeborg-angriberen udplacerede Nico Mantl og gjorde det til 1-0.

AaB formåede ikke at slå tilbage, og dermed led AaB det nederlag, der betyder, at klubben spiller i NordicBet Ligaen efter sommerpausen. 

Du kan se et fyldigt sammendrag af kampen i videoen øverst. 

Tags på denne nyhed
'