Helenius matchvinder mod AC Horsens

29. juli 2023 kl. 15:57 af Rasmus Estrup

Med en scoring i 88. minut af Nicklas Helenius kunne AaB-spillerne og de mange fremmødte fans juble over en meget 1-0-sejr, da AC Horsens lørdag eftermiddag gæstede Aalborg Portland Park i anden runde af NordicBet Ligaen.

På et udsolgt Aalborg Portland Park dominerede AaB fra første fløjt iført de nye rød-hvide klubdragter fra Macron, og efter to minutter fandt et indlæg fra Kasper Jørgensen vej til Allan Sousa, der dog ikke kunne få fart nok i sit hovedstød, som sad lige på målmand Matej Delac. 

Sidstnævnte var også på plads med en stor redning efter seks minutter, da Allan Sousa slog et indlæg ind i panden på en fri Nicklas Helenius. Kort efter testede Jakob Ankersen AaB-målmand Josip Posavec med et giftigt langskud, som den kroatiske keeper nåede ned til ved stolperoden. 

I opgørets niende minut fik AaB tilkendt et straffespark, da Jean Carlos de Brito nedlagde Oliver Ross i feltet, men Allan Sousas forsøg fra pletten blev reddet af Matej Delac, der sprang til sin egen højre side. 

AaB fortsatte med at være spilstyrende, og otte minutter senere førte et glimrende AaB-angreb til en afslutning fra Melker Widell på oplæg af Nicklas Helenius, men AC Horsens-keeperen fik handskerne bag svenskerens forsøg fra kanten af feltet. 

Det samme fik Matej Delac igen efter 25 minutter, da endnu et lovende angreb førte til en afslutning midt i feltet af Allan Sousa. Returbolden fra målmanden endte i sidste ende hos Melker Widell, der tog chancen fra distancen, men flugtede kuglen over mål. 

Ti minutter før pausefløjtet var en omstilling anført af Melker Widell, Lucas Andersen og Nicklas Helenius lige ved at føre til en stor chance, men gæsterne kom i vejen for den sidste pasning fra AaB-anføreren til klubbens nummer ni, der ellers ville have været alene foran mål. 

Efter pausen fortsatte AaB stadig med at kontrollere bolden, men halvlegens første afslutning var et langskud fra Jacob Buus, der tvang Josip Posavec helt ude ved stolpen. 

Et kvarter inde i anden halvleg stod Oliver Ross for forarbejdet til et angreb, han selv endte med at afslutte, da han desværre sparkede et indlæg lige forbi mål. Umiddelbart efter blev han og Jakob Ahlmann erstattet med Louka Prip og Andreas Poulsen. 

Næste mulighed tilfaldt kort efter Nicklas Helenius, som headede et indlæg lige forbi opstanderen, inden AC Horsens 20 minutter før tid kom til en flad afslutning, som Josip Posavec tog sig af. 

Minuttet senere Melker Widell udskiftet med Tim Prica. Den indskiftede angriber flugtede med sin første boldberøring en afslutning lige på Matej Delac, og blot et minut senere var Tim Prica igen i afslutterens rolle, da han denne gang sparkede bolden over mål fra kanten af feltet. 

Fra nogenlunde samme position forsøgte Louka Prip sig med en afslutning mod fjerneste målhjørne, men endnu en gang var Matej Delac i vejen med en stærk redning. 

Med ca. otte minutter igen fik gæsternes Aron Sigurdarson et par afslutninger blokeret, inden hans tredje forsøg blev grebet af Josip Posavec. 

I modsatte ende kom både Allan Sousa og Louka Prip inden for de næste par minutter til et par gode chancer, som Matej Delac reddede, inden Nicklas Helenius i 88. minus steg til vejrs på et indlæg fra Allan Sousa og headede AaB foran med 1-0.

Dermed bragte han Aalborg Portland Park i en euforisk jubel, og jubelen var tæt på at blive endnu større kort efter, da Tim Prica fik en stor chance, han dog sendte over mål. 

I tillægstiden blev netop indskiftede Pedro Ferreira udvist, men det ændrede ikke på kampens resultat, som sluttede med 1-0 til AaB. 

Sejren betyder, at AaB nu står med seks point efter sæsonens to første kampe.

AaB's næste kamp spilles søndag 6. august kl. 15.00 mod FC Fredericia. Køb billetter til kampen på www.billet.aabsport.dk. 

Matchfacts - NordicBet Ligaen, grundspil, 2. spillerunde

AaB-AC Horsens 1-0 (0-0)
88. min 1-0 Nicklas Helenius
Advarsler AaB: Allan Sousa (77), Nicklas Helenius (89)
Udvisning AaB: Pedro Ferreira (90)
Advarsler AC Horsens: Jean Carlos de Brito (10), Albert Ejupi (66), Jakob Ankersen (72), Alagie Saine (79)
8.948 tilskuere på Aalborg Portland Park

AaB (4-3-3): Josip Posavec, Kasper Jørgensen, Lars Kramer, Rasmus Thelander, Jakob Ahlmann (61: Andreas Poulsen), Oliver Ross (61: Louka Prip), Malthe Højholt, Melker Widell (72: Tim Prica), Lucas Andersen (90: Pedro Ferreira), Nicklas Helenius, Allan Sousa.  

AC Horsens (4-4-2) Matej Delac, Jacob Buus (58: David Kruse), Malte Kiilerich, Alexander Ludwig, Alagie Saine, Jakob Ankersen (77: Elijah Just), Moses Opondo (77: Frederik Kristensen), Aron Sigurdarson, Jean Carlos de Brito (18: Mikkel Lassen), Frederik Heiselberg (58: Albert Ejupi), Anders K. Jacobsen. 

Dommer: Michael Rasmussen

Tags på denne nyhed

Hiljemark om udsolgt kamp mod AC Horsens

29. juli 2023 kl. 08:12 af Rasmus Estrup

AaB tager i dag i mod AC Horsens i sæsonens første hjemmekamp på et udsolgt Aalborg Portland Park. 

Cheftræner Oscar Hiljemark kigge i dette interview fra fredag frem mod dagens duel, og hvad den talstærke opbakning fra AaB-fansene betyder for spillerne på Hele Nordjyllands Hold. 

Dagens kamp spilles kl. 14.00, og har du ikke mulighed for at se opgøret på tribunen, kan kampen følges på TV3 Sport og Viaplay. 

Tags på denne nyhed

AaB TV: Seneste møde med AC Horsens

28. juli 2023 kl. 14:31 af Rasmus Estrup

I morgen spiller AaB sæsonens første hjemmekamp på et udsolgt Aalborg Portland Park, hvor Arbejdernes Landsbank, Det Nordjyske Mediehus og Aalborg Portland har inviteret alle AaB-fans gratis til fodbold. 

Modstanderen i morgen er AC Horsens, som AaB mødte to gange i foråret. Begge kampe blev vundet med 4-0. 

I videoen øverst kan du se de fire AaB-scoringer fra seneste møde med AC Horsens, der blev spillet 7. maj på Aalborg Portland Park. Her var det to mål af Younes Bakiz, en scoring af Iver Fossum og en fuldtræffer af Oliver Ross, der sikrede AaB sejren på 4-0. 

Kampstart i morgen er kl. 14.00, og fanzonen åbner allerede kl. 11.30. 

Tags på denne nyhed

RAV modtager Hele Nordjyllands Håndsrækning for efteråret 2023

28. juli 2023 kl. 10:00 af Rasmus Estrup

AaB og Arbejdernes Landsbank donerer gennem Hele Nordjyllands Håndsrækning to kr. pr. fremmødt tilskuer til efterårets NordicBet Ligakampe på Aalborg Portland Park til Rådgivnings- og Aktivitetstilbud Vendsyssel (RAV). Det har AaB’s fans afgjort via en afstemning.

AaB oprettede Hele Nordjyllands Håndsrækning i 2015 med én kr. pr. tilskuer, og fra 2017 til og med foråret 2022 støttede Spar Nord Fonden op om prisen. Siden har Arbejdernes Landsbank overtaget fondens rolle, og i alt er der indtil videre doneret flere end 1,6 millioner kroner samlet set gennem Hele Nordjyllands Håndsrækning til gode formål i Region Nordjylland.

Ud fra mange gode ansøgninger udpegede et udvalg med repræsentanter fra AaB, Arbejdernes Landsbank, AaB Support Club og seneste modtager af Hele Nordjyllands Håndsrækning, Café Parasollen, tre kandidater til at blive modtager af prisen i dette efterår.

De tre kandidater var Social Sundhed i Aalborg, Stop Spild Lokalt i Hjørring og Rådgivnings- og Aktivitetstilbud Vendsyssel (RAV).

Siden mandag har de tre kandidater været til afstemning blandt AaB’s fans, og med 53,7 procent af stemmerne er modtageren af Hele Nordjyllands Håndsrækning i efteråret 2023 Rådgivnings- og Aktivitetstilbud Vendsyssel (RAV).

Hvem er RAV?
RAV - Rådgivnings- og Aktivitetstilbud Vendsyssel er en åben café, der hjælper folk med demens og deres pårørende. RAV har adresser både i Hjørring, Frederikshavn, Skagen og på Læsø.

RAV giver støtte og rådgivning til dem, som eksempelvis lever med let demens, så den enkelte kan leve det vante liv så længe som muligt. Det er ligeledes også et tilbud til de pårørende, som kan få råd og vejledning i forhold til eksempelvis netværksgrupper med ligestillede.

Donationen fra Hele Nordjyllands Håndsrækning vil blive brugt på oplevelser, aktiviteter og udflugter, som styrker de demensramte både fysisk og kognitivt og giver dem samhørighed og velvære.

- Vi er utrolig taknemmelige og beæret over, at AaB’s fans har valgt at give vores demente borgere mulighed for at få nogle oplevelser, som kan gavne dem på mange forskellige måder, siger Mona Svendsen, medarbejder i RAV. 

- Indimellem har folk med demens og deres pårørende nogle hårde og pressede dage, og så er det fantastisk, at Hele Nordjyllands Håndsrækning kan bringe glæde og smil ind i deres hverdag med de aktiviteter, som de nu kan få sammen. Det er vi simpelthen så glade for på deres vegne, siger Mona Svendsen.

AaB’s midlertidige administrerende direktør Jesper Dalum udtaler:

- Vi er stolte af gennem Hele Nordjyllands Håndsrækning at kunne bidrage til at gøre en forskel for gode formål i Nordjylland. Igen stod valget mellem en række værdige ansøgere og finalister, hvorigennem vores mange fans denne gang har peget på RAV, som vi glæder os til at kunne give nogle gode oplevelser.

- For os som klub er det vigtigt at give tilbage til den region, som vi er en del af og får stor opbakning fra. Vi håber, at vi ligesom i foråret vil se fyldte tribuner, så vi sammen kan sørge for en stor håndsrækning til RAV, for det er jo som bekendt antallet af tilskuere, der styrer donationens størrelse. Heldigvis tegner det godt med et udsolgt Aalborg Portland Park i morgen, siger Jesper Dalum. 

Donationen på to kr. pr. tilskuer til efterårets NordicBet Ligakampe på Aalborg Portland Park vil blive doneret månedligt til RAV efteråret igennem.

Foruden håndsrækningen til RAV vil også foreningen Baglandet Aalborg modtag en donation gennem Hele Nordjyllands Håndsrækning. Baglandet Aalborg modtager således 100 kr. pr. solgt håndsrækningstrøje i indeværende sæson. Denne donation er fordelt ligeligt mellem AaB, Macron og Arbejdernes Landsbank.

Modtagere af Hele Nordjyllands Håndsrækning:
RAV (Rådgivnings- og Aktivitetstilbud Vendsyssel) - efterår 2023 - endnu ikke opgjort (2 kr. pr. tilskuer)
Baglandet Aalborg - velgørenhedstrøje 2023/2024 - endnu ikke opgjort (100 kr. pr. solgt trøje)
BHOV, Aalborg – velgørenhedstrøje 2022/2023 – 30.200 kr. (100 kr. pr. solgt trøje)
Café Parasollen, Aalborg – forår 2023 – 139.040 kr. (2 kr. pr. tilskuer)
Safe House, Aalborg – efterår 2022 – 122.926 kr. (2 kr. pr. tilskuer)
Idræt For Sindet, Hjørring – velgørenhedstrøje 2021/2022 – 42.000 kr. (100 kr. pr. solgt trøje)
Carpe Diem, Aalestrup - forår 2022 - 155.266 kr. (2 kr. pr. tilskuer)
FrivilligAalborg - 2020 og 2021 - 172.138 kr. (2 kr. pr. tilskuer)
Personaleforeningerne ved Aalborg Universitetshospital og Regionshospitalet Vendsyssel – velgørenhedstrøje 2020 – 40.000 kr. (100 kr. pr. solgt trøje)
Gestus Nord – velgørenhedstrøje 2019 – 41.400 (100 kr. pr. solgt trøje)
Barnets Blå Hus i Vesthimmerland – efterår 2019 – 112.196 kr. (2 kr. pr. tilskuer)
Skyggebørn – forår 2019 – 83.880 kr. (2 kr. pr. tilskuer)
AaB Support Club og AaB TIFO KAOS – velgørenhedstrøje 2018 - 38.400 kr. (100 kr. pr. solgt trøje)
Ønskeland – efterår 2018 – 108.652 kr. (2 kr. pr. tilskuer)
Foreningen Grønlandske Børn – forår 2018 – 85.908 kr. (2 kr. pr. tilskuer)
Børn i sorg – Sorggrupperne i Aars – efterår 2017 – 109.850 kr. (2 kr. pr. tilskuer)
Veteran Oasen – velgørenhedstrøje 2017 – 90.000 kr. (100 kr. pr. solgt trøje)
Kildehuset Fountainhouse – forår 2017 – 31.249 kr. (1 kr. pr. tilskuer)
Broen Aalborg – efterår 2016 – 69.093 kr. (1 kr. pr. tilskuer)
Hjerterummet og Cykel20 – forår 2016 – 57.357 kr. (1 kr. pr. tilskuer)
The Back To Life Project – efterår 2015 – 66.410 kr. (1 kr. pr. tilskuer)
Headspace Aalborg – forår 2015 – 54.337 kr. (1 kr. pr. tilskuer)

Pr. dags dato er der i alt uddelt 1.650.302 kr. via Hele Nordjyllands Håndsrækning.

Tags på denne nyhed

Højholt: Fedt at starte med udsolgt hjemmekamp

27. juli 2023 kl. 16:12 af Rasmus Estrup

Opbakningen til AaB er stor i øjeblikket, og i sæsonpremieren på udebane mod B.93 stod hele 1.000 AaB-fans på et udsolgt udebaneafsnit bag Hele Nordjyllands Hold, der lagde fra land med en sejr på 3-0 på Østerbro Stadion.

- Det var helt fantastisk. Det var virkelig fedt at se og mærke, at så mange fans havde taget turen til København. Det er noget, som vi sætter stor pris på, og som betyder meget for os, siger Malthe Højholt.

Midtbanespilleren fik fuld spilletid i premierekampen, der blev vundet 3-0 efter tre scoringer i anden halvleg af henholdsvis Lars Kramer, Lucas Andersen og Nicklas Helenius.

- Det var vigtigt for os at få en god start i den nye sæson og i en ny liga, og jeg synes, vi udviste den rette tålmodighed. Vi vidste godt, at det ikke ville blive nemt, men efter en første halvleg uden scoringer havde vi tålmodigheden til at tro på, at vi ville kunne bryde dem ned i anden halvleg, og det var det, jeg synes, vi lykkedes med, forklarer Malthe Højholt.

Med tre point efter første runde kigger Malthe Højholt og hans holdkammerater nu frem mod sæsonens første hjemmekamp på lørdag, hvor AC Horsens gæster Aalborg Portland Park.

Til kampen har Arbejdernes Landsbank, Det Nordjyske Mediehus og Aalborg Portland inviteret alle fans gratis ind til kampen, og alle AaB’s fanafsnit er udsolgt.

- Det er fedt at starte en sæson på hjemmebane med en udsolgt kamp. Der er ikke noget federe, end at spille på et udsolgt stadion med så mange som muligt på lægterne, så det ser jeg meget frem til, siger midtbanespilleren.

Han var selv med i forårets to møder med netop AC Horsens, som blev vundet med 4-0 både på udebane og hjemmebane.

- Det var to opgør med meget på spil og meget tryk på, og vi kan helt sikkert tage noget med fra de to møder. Men nu er det en ny turnering, vi har gang i, og en ny kamp, der venter, så vi skal gå ud at bevise, at vi er det bedste hold på lørdag. Der er nogle ting fra kampen mod B.93, som vi lykkedes med, og som vi skal arbejde videre med. Men der er også mange ting, der skal gøres bedre. Formår vi at gøre det, så tager vi også tre point på lørdag, slutter Malthe Højholt.

Kampen på lørdag spilles kl. 14.00 på Aalborg Portland Park. Fanzonen åbner allerede kl. 11.30.

Tags på denne nyhed
'