AaB sikrer sig svensk midtbanetalent

18. juli 2023 kl. 11:30 af Brian Andersen

Melker Widell har fået sin fodboldopdragelse i Malmö F.F., men har siden januar i år optrådt for Landskrona BoIS, hvor det i 16 officielle kampe er blevet til tre mål og tre assists.

Herudover er den dynamiske og spilintelligente midtbanespiller noteret for tre U/16-landskampe for Sverige.

AaB’s sportsdirektør Ole Jan Kappmeier udtaler:

- Melker Widell er en meget spændende spiller, og vi glæder os over, at han har sagt ja til at komme til AaB. Det har han været meget opsat på.

- Vi har fulgt Melker i et stykke tid, og vi tror på, at han kan medvirke til at give vores hold og vores trup et løft. Med sit drev med bolden, sin relativt gode fart, sin boldsikkerhed og sin arbejdsomhed ser vi primært Melker som en boks til boks-spiller placeret på en otter-position, men han kan også spille på begge kanter og begå sig som sekser, fortæller Ole Jan Kappmeier.

- Derudover kommer Melker hertil i kampform og med stor ærgerrighed, og vi ser frem til at følge hans udvikling og bidrag til holdet, tilføjer Ole Jan Kappmeier.

Melker Widell glæder sig til at vise sit værd for AaB:

- AaB er en ærefuld dansk klub, som jeg er stolt af at skulle repræsentere. Forholdene i klubben er fantastiske og giver de rette forudsætninger for, at det kan blive nogle udbytterige år.

- Jeg ser meget frem til at arbejde med Oscar Hiljemark som cheftræner, og truppen er af god kvalitet med dygtige spillere, som jeg glæder mig til at lære at kende. Nu skal vi arbejde hårdt på træningsbanen, og så gælder det først og fremmest om at præstere i hver eneste kamp, så vi kan rykke op i den kommende sæson, siger Melker Widell.

- Hvad jeg kan love er, at jeg kommer for at give alt for logoet på brystet og give 100 procent i alle situationer. Jeg vil kæmpe for holdet, og forhåbentlig får jeg også vist noget finesse i det offensive spil, lyder det fra Melker Widell.

Melker Widell får trøje nummer otte i AaB og træner allerede i eftermiddag med sine nye holdkammerater.

Tags på denne nyhed

Helenius overtager ni-tallet i AaB

17. juli 2023 kl. 17:46 af Brian Andersen

Siden sin tilbagekomst til AaB har Nicklas Helenius optrådt med nummer 17 på ryggen, mens han i tidligere perioder i klubben bar nummer 29 og dernæst nummer 11.

Nicklas Helenius har i 184 officielle kampe for AaB scoret 54 mål, hvilket rækker til en foreløbig 19. plads på All Time-topscorerlisten i AaB siden 1885.

Milan Makaric vil fremover være opført med trøje nummer 19 i AaB.

Skulle man siden præsentationen 6. juli have erhvervet sig AaB’s nye klubtrøje eller andentrøje for den kommende sæson med et ”Helenius” og et 17-tal på ryggen, er man velkommen til at henvende sig til mmn@aab-as.dk. Så vil man uden beregning få tildelt en tilsvarende trøje med det nye rygnummer. Tilbuddet gælder resten af indeværende uge.

Tags på denne nyhed

Alle mand til Østerbro Stadion!

17. juli 2023 kl. 11:25 af Rasmus Estrup

I sidste sæson var der i gennemsnit hele 630 AaB’ere på plads på  AaB’s udebaneafsnit, og i den kommende sæson vil AaB-fans komme til at opleve flere nye stadions at være udefan på. AaB vil forsøge at klæde alle medrejsende AaB-fans så godt på som muligt, så vi sammen kan fortsætte den flotte opbakning til AaB på udebane.  

Navn: Østerbro Stadion 
Kapacitet: 4.000 
Kapacitet udebaneafsnit: 1.000 
Placering udebaneafsnit: Indgang ved Spartas klubhus. Portene åbner en time før kampstart. 

Billetpriser: 
Barn (3-15 år): 40,- (+6 kr. billetgebyr) 
Voksen: 75,- (+6 kr billetgebyr) 
Køb din billet her: https://boldbillet.dk/show/event/b93-vs-aab-22-jul-2023 

OBS. B.93 opfordrer alle til at købe billet inden kampen på boldbillet.dk. Det er dog muligt at købe billet på stadion, men kun med MobilePay eller kort. 

Kom gerne i god tid inden kampen, så vi sammen kan sikre, at alle er inde ved kampstart. 

Transport til og fra Østerbro Stadion: 

Fælles: 
ASC arrangerer bustur til favorable priser for både medlemmer og ikke-medlemmer. Deadline for tilmelding er 19/7 kl. 20.00. Læs mere og bestil turen her: https://mentoclub.aabsupportclub.dk/event/bustur-eks-billet-b93-aab-22-juli- 

Der er afgang fra parkeringspladsen bag Complea-tribunen på Aalborg Stadion kl. 06.30 og forventet hjemkomst på Aalborg Portland Park omkring kl. 22.30. 

Kør selv:  
Adresse:  
Østerbro Stadion 
Gunnar Nu Hansens Pl. 7, nr. 7 
2100 København 

Man kan typisk parkere tæt på Østerbro Stadion på Gunnar Nu Hansens Plads eller finde plads på Østerbrogade eller sidegaderne, under hensyntagen til områdets beboere.

Se Københavs Kommunes hjemmeside for nærmere beskrivelser af for eksempel priser og parkeringszoner: https://www.kk.dk/borger/parkering-trafik-og-veje/parkering 

Offentlig transport: 

Metro:  
Trianglen og Vibenshus Runddel. 

Tog:  
S-tog til Østerport, Nordhavn, Svanemøllen og Ryparken (gåafstand ca. 1,3-1,6 km). På Østerport kører der desuden regionaltog og metro.  

Yderligere information om togene findes på dsb.dk.  

Bus: 

  • Bus 1A kører fra Hellerup ad Østerbrogade til Trianglen og videre ad Blegdamsvej mod Nørrebro 
  • Bus 14 kommer fra Ryparken og stopper bl.a. ved Vibenshus Runddel, Nordhavn Station og Trianglen 
  • Bus 23 kommer fra Klampenborg og stopper bl.a. ved Svanemøllen, Poul Henningsens Plads, Nordhavn og Lille Triangel 

Mad og drikke: 
B.93 tilbyder pølser med brød, kolde fadøl og sodavand. 

AaB takker alle for deres opbakning til Hele Nordjyllands Hold på udebane. 

Fan-medier:
Presse- og kommunikationschef hos B.93, Claus Vandborg, kan kontaktes på cv@b93.dk 

Tags på denne nyhed

AaB TV: VfB Lübeck-AaB 1-4

17. juli 2023 kl. 07:58 af Rasmus Estrup

AaB vandt i går 4-1 over VfB Lübeck i opstartens sidste testkamp inden sæsonpremieren på lørdag på udebane mod B.93.

Jakob Ahlmann bragte AaB foran i det sjette minut efter et godt AaB-angreb, hvor Tim Prica lagde bolden til rette for venstrebacken.

Fire minutter senere sparkede Tim Prica et frispark over muren og op i målhjørnet på fornem vis.

Younes Bakiz udbyggede til 3-0 på et godt AaB-opspil efter en halv time.

Otte minutter senere reducerede VfB Lübeck-angriberen Cyrill Akono, inden Kasper Jørgensen fem minutter før pausen sparkede en returbold i nettet fra Younes Bakiz’ frisparksforsøg der ramte stolpen og målmanden, inden den sprang ud til højrebacken.

Trods flere gode muligheder endte anden halvleg uden scoringer, og dermed vandt AaB 4-1.

I videoen øverst kan du se et sammendrag af kampen og få reaktioner fra Younes Bakiz, Tim Prica og cheftræner Oscar Hiljemark.

På grund af tekniske problemer blev de første ti minutter af kampen - og dermed både Jakob Ahlmanns 1-0-scoring og Tim Pricas 2-0-mål - ikke optaget af AaB TV’s kamera. Derfor vises de to første scoringer fra en droneoptagelse samt en privatoptagelse af Rune Mangor Jensen, der i sidste sæson blev kåret til Årets Fan.

AaB i sikker testsejr i Tyskland

16. juli 2023 kl. 18:53 af Brian Andersen

Scoringer af Jakob Ahlmann, Tim Prica, Younes Bakiz og Kasper Jørgensen sørgede således for den tredje testsejr af tre mulige.

Efter en ganske livlig indledning fra begge mandskaber tog AaB føringen i det sjette minut, da et gennemspillet angreb med flere stationer endte med, at Tim Prica lagde bolden til rette for Jakob Ahlmann, der bragte AaB i front.

Ikke mange øjeblikke senere – i det tiende minut – fordoblede AaB føringen, da Tim Prica leverede et fremragende frisparksmål. Hårdt over muren og placeret helt oppe i målhjørnet og uden chance for målmand Philipp Klewin.

Langsomt kom VfB Lübeck en smule bedre med igen – uden dog at skabe målchancer.

Anderledes skarpe var AaB, da det efter en halv time blev 3-0 ved Younes Bakiz, som med en smart inderside fra kanten af straffesparksfeltet udnyttede en assist fra Lucas Andersen efter et nyt, kvikt AaB-angreb.

AaB’s dominans var udtalt, men alligevel fik VfB Lübeck reduceret til 3-1 syv minutter før pausen, hvor AaB-forsvaret blev overspillet, så Cyrill Akono alene igennem kunne udplacere AaB-målmand Josip Posavec.

Hurtigt fik AaB dog genskabt føringen på tre mål, da Kasper Jørgensen udnyttede en returbold, efter at Younes Bakiz forinden havde braget et frispark højt på den ene opstander.

4-1 var pauseføringen, og niveauforskellen i AaB’s favør var den samme straks i anden halvleg.

Faktisk blev de sidste 34 minutter af opgøret delvist spoleret, da tyskernes Ulrich Taffertshofer modtog sit andet gule kort og dermed rødt.

AaB-cheftræner Oscar Hiljemark opfordrede kraftigt til, at man skulle fortsætte 11 mod 11, men den unge tysker dommer lyttede desværre ikke på argumenter fra hverken trænere eller spillere fra begge hold.

Allan Sousa fik comeback for AaB med 29 minutter igen, og her var der reelt spil til et mål med chancer og forsøg til AaB ved blandt andre Younes Bakiz og Nicklas Helenius.

I den modsatte ende måtte Josip Posavec fire minutter før tid levere en god redning efter et langskud fra Mirko Boland.

Dermed fik AaB resultatmæssigt en god afslutning på turneringsoptakten. Om seks dage er det alvor, når det i premieren i NordicBet Ligaen gælder udekampen på Østerbro Stadion mod B.93.

Matchfacts – testkamp i Norderstedt, Hamburg
VfB Lübeck-AaB  1-4 (1-4)
6. min 0-1 Jakob Ahlmann, 10. min 0-2 Tim Prica, 30. min 0-3 Younes Bakiz, 38. min 1-3 Cyrill Akono, 41. min 1-4 Kasper Jørgensen.
Udvisning VfB Lübeck: Ulrich Taffertshofer (56).

AaB (4-3-3): Josip Posavec, Kasper Jørgensen, Lars Kramer, Daniel Granli (77: Rasmus Thelander), Jakob Ahlmann, Malthe Højholt (77: Sebastian Stahlfest), Pedro Ferriera (66: Louka Prip), Oliver Ross (66: Nicklas Helenius), Lucas Andersen, Tim Prica (61: Allan Sousa), Younes Bakiz.

'