Vindblæst forårspremiere afvikles

17. februar 2023 kl. 13:40 af Brian Andersen

Myndighederne har således givet grønt lys, selvom stormen Otto i øjeblikket sætter sit præg på vejrliget.

- Som vejret ser ud nu, er der ikke noget til hinder for, at vi skal spille fodbold. Der er flere parter inde over at skulle træffe en beslutning om en eventuel aflysning. Kommunen ejer stadion og skal sige god for, at vi kan spille derinde, og de har givet grønt lys, fortæller AaB’s administrerende direktør og fungerende sportschef Thomas Bælum til Ritzau.

- Så er der myndighederne i form af politiet og Beredskabsstyrelsen, og de har også givet grønt lys til, at folk kan komme hen til stadion, der er ikke noget udgangsforbud, påpeger Thomas Bælum og tilføjer:

- Hvis vi tager middelvinden, så ventes der at blive tale om hård kuling og 18-20 sekundmeter, og der er før spillet Superligakampe under de vindforhold.

I sidste ende er det dommer Sandi Putros og hans team, der vurderer, om kampen gennemføres.

Der er kampstart kl. 19.00. Fanzonen åbner kl. 16.30, mens billethusene og indgangene til Aalborg Portland Park åbner kl. 17.30.

Tags på denne nyhed

Et øjebliks stilhed før aftenens kamp

17. februar 2023 kl. 11:38 af Brian Andersen

Det sker således umiddelbart inden kickoff til den jyske klassiker mellem AaB og AGF.

Det er Divisionsforeningen, der sammen med klubberne, har besluttet, at denne markering finder sted ved forårets første spillerunde i 3F Superligaen.

Dødstallet efter sidste uges jordskælv i Syrien og Tyrkiet er steget til over 40.000, og nødhjælpsarbejdere kæmper fortsat for at få hjælp frem til de berørte områder. Selvom der er langt fra Danmark til katastrofeområderne i Syrien og Tyrkiet, så er det umuligt ikke at være påvirket af den enorme tragedie.

Tags på denne nyhed

Hele Nordjyllands Håndsrækning går i foråret 2023 til Café Parasollen

17. februar 2023 kl. 10:56 af Brian Andersen

AaB og Arbejdernes Landsbank donerer hvert halvår gennem Hele Nordjyllands Håndsrækning to kr. pr. fremmødt tilskuer til 3F Superligakampe på Aalborg Portland Park til et godt formål i Region Nordjylland.

AaB oprettede prisen i 2015 med én kr. pr. tilskuer, og fra 2017 til og med foråret 2022 støttede Spar Nord Fonden op om prisen, hvorigennem der indtil videre er doneret flere end 1,4 millioner kroner samlet set.

Arbejdernes Landsbank har overtaget fondens rolle, og inden afstemningen havde et udvalg med repræsentanter fra AaB, Arbejdernes Landsbank, AaB Support Club og seneste modtager af Hele Nordjyllands Håndsrækning, Safe House Aalborg udvalgt tre kandidater.

Café Parasollen vandt afstemningen med 44,7 procent af stemmerne.

Hvem er Café Parasollen – Aalborg?
Café Parasollen er et alkoholfrit spise- og værested, som sikrer omsorg og opfyldelse af basale fysiske og psykiske behov for socialt udsatte.

På Café Parasollen er der plads til alle, der giver plads til andre, uanset hvilken konkret livssituation, der har bragt vedkommende inden for døren. Café Parasollen vil være et sted, hvor man kan være tryg i nærvær med andre brugere, frivillige og medarbejdere.

Håndsrækningsdonationen skal bruges på en istandsættelse af det mere end 30 år gamle baderum, så de udsatte og hjemløse kan få et varmt bad samt få rent tøj og tørre sko på bagefter.

Leder Lise Hansen i Café Parasollen udtaler:

- Vi er både rørte, glade og dybt taknemmelige over, at AaB’s fans har valgt, at Café Parasollen skal modtage Hele Nordjyllands Håndsrækning. De to andre kandidater er også rigtig gode formål, der gør en stor forskel for hver deres målgruppe, så bare det at vi blev nomineret, var vi utrolig stolte over, for det er en stor anerkendelse af vores medarbejdere, frivillige og ikke mindst gæster.

- Hele Nordjyllands Håndsrækning får en kæmpe betydning for os, for med den kommende donation vil vi forbedre vores mere end 30 år gamle baderum, så vores gæster, der er borgere i udfordrende livssituationer, får bedre mulighed for at få et ordentligt bad og komme i tørt tøj, og dermed får en større livskvalitet i badesituationen, fortæller Lise Hansen.

AaB’s administrerende direktør Thomas Bælum udtaler:

- Alle finaledeltagere og øvrige ansøgere er værdige modtagere af Hele Nordjyllands Håndsrækning, og vi er glade for at kunne bidrage og forhåbentlig gøre en forskel – i dette tilfælde for Café Parasollen i Aalborg.

- Det er vigtigt for os at give tilbage til en by og en hel region, der altid står bag os, og nu håber vi både for Café Parasollen og os selv, at vi i foråret vil få massiv opbakning fra masser af tilskuere på Aalborg Portland Park, hvilket vil være til uvurderlig gavn for os alle, siger Thomas Bælum.

Det samlede beløb med to kr. pr. tilskuer til forårets 3F Superligahjemmekampe på Aalborg Portland Park vil blive doneret, når sæsonen er færdigspillet.

Herudover er BHOV i Aalborg udvalgt til at modtage en donation på 100 kr. pr. solgt håndsrækningstrøje i indeværende sæson. Denne donation er fordelt ligeligt mellem AaB’s beklædningspartner Macron, AaB’s hovedsponsor Arbejdernes Landsbank og AaB.  

Tidligere modtagere af Hele Nordjyllands Håndsrækning:
Safe House, Aalborg – efterår 2022 – 122.926 kr. (2 kr. pr. tilskuer)

Idræt For Sindet, Hjørring – velgørenhedstrøje 2021/2022 – 42.000 kr. (100 kr. pr. solgt trøje) 

Carpe Diem, Aalestrup - forår 2022 - 155.266 kr. (2 kr. pr. tilskuer)

FrivilligAalborg - 2020 og 2021 - 172.138 kr. (2 kr. pr. tilskuer)

Personaleforeningerne ved Aalborg Universitetshospital og Regionshospitalet Vendsyssel – velgørenhedstrøje 2020 – 40.000 kr. (100 kr. pr. solgt trøje)

Gestus Nord – velgørenhedstrøje 2019 – 41.400 (100 kr. pr. solgt trøje)

Barnets Blå Hus i Vesthimmerland – efterår 2019 – 112.196 kr. (2 kr. pr. tilskuer)

Skyggebørn – forår 2019 – 83.880 kr. (2 kr. pr. tilskuer)

AaB Support Club og AaB TIFO KAOS – velgørenhedstrøje 2018 - 38.400 kr. (100 kr. pr. solgt trøje)

Ønskeland – efterår 2018 – 108.652 kr.  (2 kr. pr. tilskuer)

Foreningen Grønlandske Børn – forår 2018 – 85.908 kr. (2 kr. pr. tilskuer)

Børn i sorg – Sorggrupperne i Aars – efterår 2017 – 109.850 kr. (2 kr. pr. tilskuer)

Veteran Oasen – velgørenhedstrøje 2017 – 90.000 kr. (100 kr. pr. solgt trøje)

Kildehuset Fountainhouse – forår 2017 – 31.249 kr. (1 kr. pr. tilskuer)

Broen Aalborg – efterår 2016 – 69.093 kr. (1 kr. pr. tilskuer)

Hjerterummet og Cykel20 – forår 2016 – 57.357 kr. (1 kr. pr. tilskuer)

The Back To Life Project – efterår 2015 – 66.410 kr. (1 kr. pr. tilskuer)

Headspace Aalborg – forår 2015 – 54.337 kr. (1 kr. pr. tilskuer)

Pr. 1. januar 2023 er der i alt uddelt 1.481.062 kr. via Hele Nordjyllands Håndsrækning.

AaB og Scan Global Logistics forlænger hovedpartneraftale

17. februar 2023 kl. 09:00 af Brian Andersen

Den globale transport- og logistikvirksomhed Scan Global Logistics, der har været en af AaB’s hovedpartnere siden januar 2021, har forlænget samarbejdet med Hele Nordjyllands Hold, så Scan Global Logistics frem til sommeren 2025 vil være en af AaB’s fire hovedpartnere. 

I forvejen er Scan Global Logistics synlige på AaB’s træningstøj, ligesom de er loungepartner for Scan Global Lounge på Aalborg Portland Park, der er forbeholdt AaB’s største partnere. 

Med den nye aftale bliver Scan Global Logistics også en del af AaB’s kampdragt. Tidligere har de været synlige på spillershortsene, men fra forårspremieren mod AGF vil Scan Global Logistics rød-hvide logo indgå på ryggen af AaB’s spillertrøje. 

- Siden Scan Global Logistics gik ind i et hovedpartnerskab i AaB for to år siden, har vi haft et fremragende samarbejde, der blandt andet har ført til en ny, flot executive lounge. Derfor glæder det os enormt, at Scan Global Logistics et halvt år før udløb af den nuværende aftale har ønsket at fortsætte som hovedpartner frem til sommeren 2025, siger AaB’s salgschef, Morten Brinkmann.   

Mads Drejer, Global COO & CCO hos Scan Global Logistics, supplerer:    

- Vi har været glade for samarbejdet med AaB igennem de seneste to år. Vi ser verden på den samme måde, både kulturelt og forretningsmæssigt, og ikke mindst ønsker vi fortsat at kunne give vores kunder og medarbejdere i Nordjylland muligheden for at støtte op omkring AaB og komme på stadion.

- AaB har modvind rent sportsligt i øjeblikket, men vi mener også, at partnerskaber skal bestå deres prøve i modvind, og derfor er vi ekstra glade for at nå i mål med en forlængelse af aftalen. Vi opfordrer alle sponsorer til at bakke op omkring AaB i den kommende tid, så spillerne får de bedst mulige betingelser på grønsværen.

- For alle fans er AaB’s stribede spillertrøje naturligvis noget helt særligt, og vi glæder os til at blive en del af den ikoniske rød-hvide trøje med vores rød-hvide logo, siger Mads Drejer.  

Scan Global Logistics udgør sammen med Arbejdernes Landsbank, Macron og Royal Unibrew de fire hovedpartnere i AaB.

Tags på denne nyhed

Vidste du om den jyske klassiker…

16. februar 2023 kl. 15:34 af Brian Andersen

- at den forestående duel er 3F Superligakamp nummer 92 mellem AaB og AGF. Statistikken siger 39 sejre til AaB, 21 uafgjorte og 31 nederlag samt en målscore på 139-130 i AaB’s favør.

- at det er mere end 18 måneder siden, at AaB senest havde besøg på Aalborg Portland Park af AGF i 3F Superligaen. Dengang – i august 2021 – endte kampen med en sejr til hjemmeholdet på 2-0 på scoringer af først Iver Fossum og dernæst af Mathias Ross.

- at fra den nuværende AaB-trup har udover Iver Fossum (2 mål) også Lucas Andersen (2 mål) og Jeppe Pedersen (1), Rasmus Thelander (1), Kristoffer Pallesen (1) og Nicklas Helenius (1) tidligere været på måltavlen for AaB i en 3F Superligakamp mod AGF.

- at de seneste syv 3F Superligakampe mellem AaB og AGF alle er endt uden nederlag for hjemmeholdet, der har sejret i fem af de syv kampe. AaB har således ikke tabt til AGF hjemme i Aalborg siden juni 2020, hvorefter det er blevet til to sejre og én uafgjort.

- at ud af de 91 tidligere 3F Superligakampe mod AGF har AaB scoret først i 36 tilfælde, hvilket har resulteret i 30 sejre, tre uafgjorte og kun tre nederlag. Omvendt har AGF scoret kampens første mål i 49 tilfælde, hvilket har givet AaB ni sejre, 12 uafgjorte og 28 nederlag.

- at i morgen bliver første gang, at AaB spiller en 3F Superligakamp – og for den sags skyld en kamp i Danmarksturneringen – på datoen 17. februar. Det er dog ikke den tidligste turneringskamp for AaB nogensinde, da sæsonen 2020/2021 bød på forårsstart allerede 3. februar 2021.

- at AaB har tabt de fire seneste 3F Superligakampe, hvilket er identisk med AaB’s Superligarekord. Et nederlag til AGF vil således betyde, at AaB for første gang taber fem kampe i træk i 3F Superligaen, og for første gang siden oktober 1989 taber fem turneringskampe i træk.

- at AaB ikke har vundet i de fire seneste 3F Superligakampe på Aalborg Portland Park, der er endt med to uafgjorte og to nederlag. Faktisk har AaB kun formået at vinde tre af de seneste 19 Superliga-hjemmekampe svarende til perioden siden oktober 2021.

- at hvis fredag aften der kommer flere end 10.000 tilskuere til opgøret mellem AaB og AGF på Aalborg Portland Park, vil det være blot tredje 3F Superligakamp i Aalborg i dette årtusind med mindst 10.000 tilskuere mellem de to klubber. Seneste tilfælde var i maj 2014, hvor AaB efter sejren på 1-0, på en scoring af Kasper Pedersen, kunne kalde sig danske mestre for fjerde gang.

- at AaB’s 17 scoringer i indeværende sæson er for mere end halvdelens vedkommende faldet i kampens første eller sidste kvarter. Omvendt har AaB ofte formået at holde modstanderen fra at score i kampens første halvleg, hvorimod 19 af de 28 scoringer scoret mod AaB er faldet i kampens sidste 45 minutter.

- at AaB’s fem seneste fredags-Superligakampe i Aalborg alle er endt med point til AaB. Senest var det uafgjort mod OB, men forinden var det blevet til fire sejre, hvorfor det er knap to år siden, at AaB ikke fik point i en fredags-hjemmekamp i 3F Superligaen.

- at AaB er uden sejr i de seneste seks 3F Superligakampe med Sandi Putros som dommer (0V-4U-2T). I indeværende sæson har AaB før i morgen aften kun haft Sandi Putros som dommer i en 3F Superligakamp; den målløse kamp på Aalborg Portland Park i tredje runde mod AC Horsens.

- at flere end 11.000 billetter er ude til opgøret. Billetter kan i forsalg købes her.

(Statistisk kilde: danskfodbold.com og aabsport.dk).

Tags på denne nyhed
'