Kramer har overstået karantæne

26. februar 2023 kl. 09:15 af Brian Andersen

Cheftræner Erik Hamrén har udtaget følgende 20 navne til opgøret:

2 Kristoffer Pallesen, 3 Jakob Ahlmann, 4 Lars Kramer, 5 Daniel Granli, 6 Pedro Ferreira, 7 Allan Sousa, 8 Iver Fossum, 10 Lucas Andersen, 14 Malthe Højholt, 17 Nicklas Helenius, 18 Louka Prip, 19 Anosike Ementa, 20 Kasper Jørgensen, 22 Theo Sander, 23 Younes Bakiz, 26 Rasmus Thelander, 29 Marco Ramkilde, 32 Kilian Ludewig, 38 Oliver Ross og 40 Nico Mantl.

Skadeslisten omfatter Andreas Poulsen og Jeppe Pedersen.

Der er kickoff i kl. 16.00. Kampen kan ligeledes følges på 6’eren fra kl. 15.00. Eller i Liga på P4.

Tags på denne nyhed

AaB TV: AaB's fire seneste mål i Parken

25. februar 2023 kl. 14:41 af Rasmus Estrup

I morgen kl. 16.00 spiller AaB årets første udekamp, når det gælder FC København på udebane. Flere end 450 AaB-fans har allerede billet til udebaneafsnittet i Parken, og her kan du kan læse mere om, hvordan du kan støtte Hele Nordjyllands Hold i morgen. 

Inden søndagskampen kan du i videoen øverst også få et gensyn med AaB's fire seneste træffere i Parken. 

Se blandt andet Iver Fossums to mål fra 2-1-sejren 18. oktober 2020 og målene af Louka Prip og Kasper Kusk fra 2-2-kampen i sidste sæsons sæsonpremiere. 

Kampen i morgen vises på 6'eren og Discovery+ med optakt fra kl. 15.00. 

Tags på denne nyhed

Hvem skal kåres til Årets Fan?

25. februar 2023 kl. 08:40 af Rasmus Estrup

For at hylde de mange tusinde danske fodboldfans, der uge efter uge viser loyalitet, dedikation, passion, integritet og kærlighed til deres hjerteklub, lancerer Divisionsforeningen en ny konkurrence: “Årets Fan. 

Her skal hver 3F Superligaklub indstille en kandidat. Efterfølgende vil Årets Fan i 3F Superligaen blive kåret gennem en afstemning og vurderinger fra en nedsat komité 

AaB har valgt at lade jer fans bestemme, hvem der skal være AaBs kandidat.  

Så kender du en AaB-fan, der har gjort noget helt særligt i år og derfor fortjener at blive kåret til Årets Fan, kan du indstille vedkommende her. Skriv meget gerne, hvorfor netop denne fan fortjener hæderen i år. Man må ikke indstille sig selv.  

Blandt alle indstillede vil en jury fra AaB udvælge tre kandidater ud fra beskrivelserne. De tre kandidater kommer herefter til afstemning på www.aabsport.dk 

Hver af de tre udvalgte kandidater får to VIP-billetter til AaB-FC Midtjylland mandag 6. marts. Vinderen af afstemningen offentliggøres i pausen af kampen og bliver AaBs fankandidat til den landsdækkende konkurrence, som afgøres i slutningen af sæsonen.    

Fristen for at indstille en kandidat er tirsdag 28. februar kl. 12.00.  

De tre udvalgte kandidater kommer til afstemning onsdag 1. marts, og afstemningen løber indtil lørdag 4. marts kl. 12.00.

Tags på denne nyhed

Hamrén: Vi skal være effektive mod FCK

24. februar 2023 kl. 14:47 af Rasmus Estrup

Søndag står AaB foran FC København, når de to mandskaber mødes i Parken kl. 16.00. FC København har meldt ud, at flere end 30.000 tilskuere har billet til kampen, og AaB's fans forventes også at være velrepræsenteret i Parken, hvor de får plads D-tribunen bag det ene mål. Læs hvordan du kan støtte AaB her.

- Der har til samtlige kampe været en god opbakning fra vores fans, og det er kun dejligt, hvis det gentager sig på søndag, hvor jeg håber, at vi sammen kan få en succesoplevelse, siger cheftræner Erik Hamrén forud for søndagskampen.

- Vores ambition er at levere så stærk en præstation som muligt. Gør vi det, så har vi også muligheden for at tage point eller en sejr, siger cheftræneren.

Mens AaB fredag aften tabte 1-0 til AGF under stormen Otto, så vandt FC København deres forårspremiere på udebane mod Silkeborg I.F. med 3-0, og søndagens hjemmehold har ikke indkasseret et mål i 3F Superligaen siden 22. oktober. 

- FCK har mange gode individuelle spillere og et godt presspil. De lukker generelt ikke mange mål ind og er svære at slå. Så på søndag handler det om, at vi skal holde dem nede på så få muligheder som muligt, og så skal vi være skarpe, når vi får spillet os frem til chancer. I kampe mod FCK får man typisk ikke mange chancer, så det gælder om være effektive, siger Erik Hamrén.

Kampen på søndag kan ses på 6’eren og discovery+ med optakt fra kl. 15.00.

Tags på denne nyhed

Vidste du om FC København og AaB…

24. februar 2023 kl. 13:20 af Brian Andersen

- at den forestående duel er 3F Superligakamp nummer 95 mellem FC København og AaB. Statistikken siger 20 sejre til AaB, 24 uafgjorte og 50 nederlag samt en målscore på 100-161 set med AaB’s øjne.

- at AaB er uden sejr mod FC København i de seneste seks 3F Superligakampe, der er endt med fem nederlag og en uafgjort. Det er AaB’s længste serie uden tre point mod FC København i 3F Superligaen siden november 2014-april 2018, der bød på syv nederlag og tre uafgjorte.

- at en 3F Superligakamp mellem FC København og AaB ikke er endt uden scoringer i godt 15 år, dvs. der har været mindst en scoring i hver af de seneste 44 3F Superligakampe mellem de to klubber.

- at fra den nuværende AaB-trup har Iver Fossum (3 mål), Nicklas Helenius (3), Louka Prip (2), Lucas Andersen (2), Rasmus Thelander (2) og Allan Sousa (1) tidligere været på måltavlen for AaB i en 3F Superligakamp mod FC København.

- at AaB har tabt de seneste fem 3F Superligakampe, hvilket er identisk med AaB’s Superligarekord. Et eventuelt nederlag til FC København vil betyde, at AaB for første gang siden august-oktober 1980 taber seks kampe i træk.

- at ud af de 94 tidligere indbyrdes 3F Superligakampe har AaB scoret først i 34 tilfælde, hvilket har resulteret i 17 sejre, 11 uafgjorte og seks nederlag. Omvendt har FC København scoret kampens første mål i 56 tilfælde, hvilket har givet AaB tre sejre, ni uafgjorte og 44 nederlag.

- at hvis AaB skal have tre point mod FC København, kræver det i sagens natur mindst én scoring mod FC København. Det er ikke lykkedes nogen klub i 3F Superligaen at score mod FC København siden Evanders udligning til 1-1 for FC Midtjylland 22. oktober 2022 svarende til 378 minutters clean sheet.

- at AaB’s hidtil eneste turneringskamp på datoen 26. februar foregik for seks år siden, hvor det hjemme på Aalborg Portland Park blev til en sejr på 3-0 over Silkeborg I.F. Alle tre mål i øvrigt scoret af slovakiske Jakub Sylvestr i hans blot anden optræden for AaB i 3F Superligaen.

- at AaB’s 17 scoringer i indeværende sæson for mere end halvdelens vedkommende er faldet i kampens første eller sidste kvarter. Omvendt har AaB ofte formået at holde modstanderen fra at score i kampens første halvleg, hvorimod 20 af de 29 scoringer scoret mod AaB er faldet i kampens sidste 45 minutter.

- at AaB søndag spiller sin 50. 3F Superligakamp med Jakob Kehlet som dommer knap 13 år efter den første i marts 2010.

(Statistisk kilde: danskfodbold.com og aabsport.dk).

Tags på denne nyhed
'