AaB taber 1-0 i Parken

26. februar 2023 kl. 18:00 af Rasmus Estrup

I en kamp hvor Theo Sander havde flere gode redninger, og Allan Sousa var tæt på at komme på tavlen for AaB, tabte Hele Nordjyllands Hold trods god fight 1-0 på udebane mod FC København, der scorede sejrsmålet efter 61 minutter.

I en jævnbyrdig åbning af første halvleg stod hjemmeholdets Lukas Lerager for kampens første afslutning, da han i det andet minut flugtede forbi AaB-målet fra kanten af feltet. Et par minutter senere var det Louka Prip, der fra nogenlunde samme position i modsatte ende, fik sit forsøg blokeret efter en aflevering fra Lucas Andersen.

I det sjette minut fik FC København kampens hidtil største mulighed, da Diogo Goncalves' indlæg fandt Victor Claesson, der fra kanten af det lille målfelt headede lige forbi Theo Sanders mål.

Lige inden stadionuret rundede 10 minutter var AaB så på færde igen, da et forarbejde af Nicklas Helenius endte med et hårdt langskud fra Louka Prip, som tvang Kamil Grabara til at give et hjørnespark.

Midt i første halvleg fik FC København lagt et tryk med flere store chancer kort efter hinanden.

Først fik Diogo Goncalves en friløber over for Theo Sander på en omstilling, men portugiserens afslutning gik forbi. Diogo Goncalves var også involveret i den næste store mulighed, da han spillede Mohamed Daramy fri til afslutning i højre side af AaB-feltet, men denne gang tog opstanderen fra.

Herefter fulgte to afslutninger i AaB-feltet fra Hákon Haraldsson, der i begge tilfælde måtte se Theo Sander redde forsøgene. Den første med en meget stærk fodparade.

Ni minutter før pausen tog Denis Vavro sigte langt, langt udefra, men tordenhugget fra hjemmeholdets midtstopper prellede af på stolpen.

Efter 37 minutter troede AaB, at Allan Sousa bragte gæsterne foran med 1-0. I et godt AaB-angreb fik Iver Fossum først sin afslutning blokeret ud til Kasper Jørgensen, der sendte bolden mod bagerste stolpe til Allan Sousa, der dirigerede kuglen i mål. Men efter et VAR-gennemsyn blev scoringen annulleret for offside på brasilianeren.

Straks efter fik FC København også et mål annulleret for offside. Denne gang reddede Theo Sander et forsøg fra Diogo Goncalves, hvorefter bolden endte hos Mohamed Daramy, der fra sin position i offside sparkede bolden i nettet for efterfølgende at se linjevogterens flag blive hævet.

Lige inden pausen havde hjemmeholdet en ny mulighed, men igen var Theo Sander på plads. Denne gang på et fladt forsøg fra Elias Jelert.

Anden halvleg åbnede med et par langskud i hver ende, hvor Denis Vavro først sparkede bolden på tribunen, før Iver Fossum fik sit forsøg blokeret.

12 minutter efter pausen var hjemmeholdet nærgående på et hjørnespark, hvor Nicklas Helenius først kom heroisk i vejen for Mohamed Daramys afslutning fra tæt hold, hvorefter David Khocholava headede læderet over mål.

De følgende minutter havde FC København et par blokerede afslutninger, inden Viktor Claesson efter 61 minutter kunne sende FC København foran med 1-0. Det skete efter et indlæg fra Elias Jelert, som FCK-anføreren prikkede over stregen midt for mål.

Midt i anden halvleg var Mohamed Daramy fri over for Theo Sander, men den unge AaB-keeper hev endnu en stor redning ud af ærmet

Med 20 minutter igen havde AaB så en stor mulighed for at udligne. Rasmus Thelander forlængede et langt indkast fra Kasper Jørgensen til Allan Sousa, som stod i bagerste område. Brasilianeren hamrede resolut på mål, men tæt på mållinjen kom Elias Jelert desværre i vejen for hugget.

En håndfuld minutter senere havde Marco Ramkilde også en mulighed, men den indskiftede angriber ramte sit eget støtteben. Fem minutter før tid kunne netop Marco Ramkilde så sætte en anden indskifter, Younes Bakiz op til afslutning, men denne blev desværre afværget af FCK-forsvaret.

I tillægstiden måtte Theo Sander hive endnu en god redning frem på et forsøg fra Roony Bardghji.

Til allersidst smed alt med undtagelse af Theo Sander frem på en dødbold, men det gav ikke gevinst, og dermed endte det med et nederlag på 1-0.

AaB har således fortsat 14 point og ligger på 11. pladsen i 3F Superligaen med otte point op til 10. pladsen.

AaB's næste kamp spilles på torsdag kl. 18.00, når der gælder pokalkvartfinalen mod Viborg F.F. på Aalborg Portland Park. Køb billet til opgøret her. Næste 3F Superligakamp spilles mandag 6. marts på hjemmebane mod FC Midtjylland.

Matchfacts - 3F Superligaen, grundspil, 19. spillerunde
FC København-AaB 1-0 (0-0)
62. min 1-0 Viktor Claesson
Advarsler FC København: Ingen
Advarsler AaB: Lars Kramer (64), Rasmus Thelander (73), Kasper Jørgensen (75), Younes Bakiz (87), Anosike Ementa (90)
31.633 tilskuere i Parken

FC København (4-3-3): Kamil Grabara, Elias Jelert, Denis Vavro, David Khocholava, Christian Sørensen, Lukas Lerager, Rasmus Falk (83: William Clem), Viktor Claesson, Diogo Goncalves (76: Roony Bardghji), Hákon Haraldsson (80: Jordan Larsson), Mohamed Daramy.

AaB (4-3-3): Theo Sander, Kasper Jørgensen, Lars Kramer, Rasmus Thelander, Daniel Granli, Iver Fossum (80: Anosike Ementa), Malthe Højholt, Lucas Andersen (66: Pedro Ferreira), Louka Prip (73: Younes Bakiz), Nicklas Helenius (66: Marco Ramkilde), Allan Sousa.

Dommer: Jakob Kehlet

Kramer har overstået karantæne

26. februar 2023 kl. 09:15 af Brian Andersen

Cheftræner Erik Hamrén har udtaget følgende 20 navne til opgøret:

2 Kristoffer Pallesen, 3 Jakob Ahlmann, 4 Lars Kramer, 5 Daniel Granli, 6 Pedro Ferreira, 7 Allan Sousa, 8 Iver Fossum, 10 Lucas Andersen, 14 Malthe Højholt, 17 Nicklas Helenius, 18 Louka Prip, 19 Anosike Ementa, 20 Kasper Jørgensen, 22 Theo Sander, 23 Younes Bakiz, 26 Rasmus Thelander, 29 Marco Ramkilde, 32 Kilian Ludewig, 38 Oliver Ross og 40 Nico Mantl.

Skadeslisten omfatter Andreas Poulsen og Jeppe Pedersen.

Der er kickoff i kl. 16.00. Kampen kan ligeledes følges på 6’eren fra kl. 15.00. Eller i Liga på P4.

AaB TV: AaB's fire seneste mål i Parken

25. februar 2023 kl. 14:41 af Rasmus Estrup

I morgen kl. 16.00 spiller AaB årets første udekamp, når det gælder FC København på udebane. Flere end 450 AaB-fans har allerede billet til udebaneafsnittet i Parken, og her kan du kan læse mere om, hvordan du kan støtte Hele Nordjyllands Hold i morgen.

Inden søndagskampen kan du i videoen øverst også få et gensyn med AaB's fire seneste træffere i Parken.

Se blandt andet Iver Fossums to mål fra 2-1-sejren 18. oktober 2020 og målene af Louka Prip og Kasper Kusk fra 2-2-kampen i sidste sæsons sæsonpremiere.

Kampen i morgen vises på 6'eren og Discovery+ med optakt fra kl. 15.00.

Hvem skal kåres til Årets Fan?

25. februar 2023 kl. 08:40 af Rasmus Estrup

For at hylde de mange tusinde danske fodboldfans, der uge efter uge viser loyalitet, dedikation, passion, integritet og kærlighed til deres hjerteklub, lancerer Divisionsforeningen en ny konkurrence: “Årets Fan.

Her skal hver 3F Superligaklub indstille en kandidat. Efterfølgende vil Årets Fan i 3F Superligaen blive kåret gennem en afstemning og vurderinger fra en nedsat komité

AaB har valgt at lade jer fans bestemme, hvem der skal være AaBs kandidat.

Så kender du en AaB-fan, der har gjort noget helt særligt i år og derfor fortjener at blive kåret til Årets Fan, kan du indstille vedkommende her. Skriv meget gerne, hvorfor netop denne fan fortjener hæderen i år. Man må ikke indstille sig selv.

Blandt alle indstillede vil en jury fra AaB udvælge tre kandidater ud fra beskrivelserne. De tre kandidater kommer herefter til afstemning på www.aabsport.dk

Hver af de tre udvalgte kandidater får to VIP-billetter til AaB-FC Midtjylland mandag 6. marts. Vinderen af afstemningen offentliggøres i pausen af kampen og bliver AaBs fankandidat til den landsdækkende konkurrence, som afgøres i slutningen af sæsonen.

Fristen for at indstille en kandidat er tirsdag 28. februar kl. 12.00.

De tre udvalgte kandidater kommer til afstemning onsdag 1. marts, og afstemningen løber indtil lørdag 4. marts kl. 12.00.

Hamrén: Vi skal være effektive mod FCK

24. februar 2023 kl. 14:47 af Rasmus Estrup

Søndag står AaB foran FC København, når de to mandskaber mødes i Parken kl. 16.00. FC København har meldt ud, at flere end 30.000 tilskuere har billet til kampen, og AaB's fans forventes også at være velrepræsenteret i Parken, hvor de får plads D-tribunen bag det ene mål. Læs hvordan du kan støtte AaB her.

- Der har til samtlige kampe været en god opbakning fra vores fans, og det er kun dejligt, hvis det gentager sig på søndag, hvor jeg håber, at vi sammen kan få en succesoplevelse, siger cheftræner Erik Hamrén forud for søndagskampen.

- Vores ambition er at levere så stærk en præstation som muligt. Gør vi det, så har vi også muligheden for at tage point eller en sejr, siger cheftræneren.

Mens AaB fredag aften tabte 1-0 til AGF under stormen Otto, så vandt FC København deres forårspremiere på udebane mod Silkeborg I.F. med 3-0, og søndagens hjemmehold har ikke indkasseret et mål i 3F Superligaen siden 22. oktober.

- FCK har mange gode individuelle spillere og et godt presspil. De lukker generelt ikke mange mål ind og er svære at slå. Så på søndag handler det om, at vi skal holde dem nede på så få muligheder som muligt, og så skal vi være skarpe, når vi får spillet os frem til chancer. I kampe mod FCK får man typisk ikke mange chancer, så det gælder om være effektive, siger Erik Hamrén.

Kampen på søndag kan ses på 6’eren og discovery+ med optakt fra kl. 15.00.