Vidste du om AaB og OB…

9. april 2023 kl. 15:07 af Brian Andersen

- at den forestående duel er 3F Superligakamp nummer 93 mellem AaB og OB. Statistikken siger 34 sejre til AaB, 31 uafgjorte og 27 nederlag samt en målscore på 133-123 i AaB’s favør.

- at AaB har fået point i de tre seneste 3F Superliga-hjemmekampe mod OB i form af to sejre og en uafgjort. Det er AaB’s bedste præstation hjemme mod OB i 3F Superligaen siden de fem kampe i træk med point i perioden august 2011-november 2013.

- at hvis AaB formår at besejre OB i morgen, vil det være første gang i knap et år, at AaB vinder to Superligakampe i træk. Samtidig vil det være AaB’s første Superligasejr på Aalborg Portland Park siden august 2022.

- at AaB ikke har vundet i de syv seneste 3F Superligakampe på Aalborg Portland Park, hvor det er blevet til tre uafgjorte og fire nederlag. Hvis det ikke bliver til sejr over OB, vil de otte hjemmekampe i træk uden sejr være en tangering af AaB’s 3F Superliga-klubrekord sat i august 2018-februar 2019.

- at ud af de 92 tidligere 3F Superligakampe mod OB har AaB scoret først i 46 tilfælde, hvilket har resulteret i 31 sejre, ni uafgjorte og seks nederlag. Omvendt har OB scoret kampens første mål i 36 tilfælde, hvilket har givet AaB tre sejre, 12 uafgjorte og 21 nederlag.

- at OB har tabt sine tre seneste 3F Superliga-udekampe med sammenlagt 2-12.

- at AaB ikke har scoret i sine tre seneste hjemmekampe i 3F Superligaen, dvs. ingen scoring på hjemmebane siden Andreas Poulsens mål mod Silkeborg I.F. i november 2022. Hvis AaB ikke scorer mod OB, vil de fire hjemmekampe i træk uden scoring være en tangering af 3F Superliga-klubrekorden fra maj-august 2010.

- at Jakob Ahlmann mandag med spilletid mod OB kan spille sin officielle kamp nummer 300 for AaB efter debuten i maj 2010. Han har foruden 268 kampe i 3F Superligaen spillet 28 kampe i pokalturneringen, to playoffkampe om europæisk plads samt, som en af de få i truppen, én europæisk kamp.

- at Lucas Andersen og Malthe Højholt med spilletid i morgen kan blive noteret for henholdsvis officiel kamp nummer 150 og 75 for AaB.

- at kampens dommer er Lasse Læbel Graagaard, der blev forfremmet til at dømme i den bedste række i vinterpausen 2022/2023. Kampen mellem AaB og OB bliver hans blot anden 3F Superligakamp.

- at AaB er ubesejret i den bedste række på datoen 10. april, hvor det er blevet til fire sejre og fem uafgjorte. AaB var senest i kamp på datoen 10. april i 2016, hvor Nicolaj Thomsen med to scoringer sørgede for en udesejr på 2-0 over Hobro I.K.

- at med 20 udvisninger i de første 67 indbyrdes 3F Superligaopgør mellem AaB og OB er det nærmest uvirkeligt, at de seneste 25 opgør mellem de to klubber - siden august 2013 – ikke har indeholdt et eneste rødt kort.

- at fra den nuværende AaB-trup har Nicklas Helenius (5 mål), Lucas Andersen (2), Daniel Granli (1), Lars Kramer (1), Rasmus Thelander (1) og Jakob Ahlmann (1) tidligere været på måltavlen for AaB i en 3F Superligakamp mod OB.

- at AaB og Arbejdernes Landsbank i fællesskab donerer 2 kr. pr. tilskuer til alle 3F Superligakampe på Aalborg Portland Park til AaB’s pris, Hele Nordjyllands Håndsrækning, der i foråret 2023 går ubeskåret til Café Parasollen Aalborg, som efter forårets første tre hjemmekampe allerede er sikret en donation på 45.404 kr. Køb i forsalg billet til dysten mod OB her.

(Statistisk kilde: danskfodbold.com og aabsport.dk).

Tags på denne nyhed

AaB TV: Tre seneste hjemmekampe mod OB

9. april 2023 kl. 13:00 af Rasmus Estrup

I morgen er der påskebold på Aalborg Portland Park, når AaB møder OB kl. 14.00. Gør som flere end 8.000 andre AaB-fans og køb billetter til kampen her. 

Inden kampen kan du i videoen øverst få et gensyn med AaB's seks scoringer fra de seneste tre hjemmekampe mod OB, der har givet to sejre og en pointdeling. 

Se blandt andet målene fra 3-2-sejren i april 2021, de to hjørnesparksmål fra 2-0-fredagssejren i september 2021 og Lars Kramers fuldtræffer i det første indbyrdes opgør i denne sæson. 

Fanzonen i morgen åbner kl. 11.30, mens dørene og billethusene til Aalborg Portland Park åbner kl. 12.30. Du kan også købe billetter til kampen i forsalg på www.billet.aabsport.dk. 

AaB og Arbejdernes Landsbank donerer i fællesskab 2 kr. pr. tilskuer til alle 3F Superligakampe på Aalborg Portland Park til AaB’s pris, Hele Nordjyllands Håndsrækning, der i foråret 2023 går ubeskåret til Café Parasollen – Aalborg, som efter forårets første tre hjemmekampe allerede er sikret en donation på 45.404 kr. 

Tags på denne nyhed

Grønkjær redder to straffespark i dansk sejr

9. april 2023 kl. 07:27 af Rasmus Estrup

Bertil Grønkjær fra AaB Akademiet vogtede buret for det danske U/16-landshold, der lørdag aften spillede den første af to placeringskampe ved en stor international turnering i Frankrig.

Danmark mødte i går Tjekkiet, og danskerne var undervejs i kampen foran to gange, men efter ordinær tid stod der 2-2 på måltavlen. Derfor skulle kampen afgøres i en straffesparkskonkurrence.

Her var AaB-målmanden den afgørende forskel, da han reddede to af tjekkernes tre første forsøg, og da de danske holdkammerater samtidig scorede på sine fire første forsøg endte det med en dansk sejr.

Sejren betyder, at Danmark i morgen spiller den afgørende placeringskamp om 5.- eller 6. pladsen mod enten Belgien eller Mexico. 

Bertil Grønkjær har med gårsdagens optræden spillet fem ungdomslandskampe for Danmark. 

Tags på denne nyhed

Flere end 8.000 har billet til påskebold

8. april 2023 kl. 07:35 af Rasmus Estrup

2. påskedag kl. 14.00 spiller AaB mod OB på Aalborg Portland Park, og flere end 8.000 AaB-fans har allerede sikret sig billet til opgøret. 

Du kan gøre det samme på www.billet.aabsport.dk, hvor ud også kan finde billetter til AaB-Lyngby Boldklub 30. april og AaB-AC Horsens 7. maj. 

Fanzonen åbner allerede kl. 11.30 på mandag, og dørene til Aalborg Portland Park åbner kl. 12.30, hvor også billethusene åbner. 

Du kan finde al praktisk information om 3F Superligakampen 2. påskedag ved at klikke her. 

Tags på denne nyhed

Praktisk info om AaB-OB 2. påskedag

7. april 2023 kl. 14:09 af Rasmus Estrup

Kampinfo
Spillerunde: 24
Spilledato: Mandag 10. april 2023
Kick-off: Kl. 14.00
Dørene åbner: Kl. 12.30
Fanzonen åbner: Kl. 11.30
Dommer: Lasse Graagaard

Køb billetter online på www.billet.aabsport.dk
Flere end 7.800 AaB-fans har allerede billet til påskekampen mod OB, og du kan købe billetter på www.billet.aabsport.dk, hvor du også kan gøre som flere end 4.300 andre og sikre dig et sæsonkortabonnement. 

Billethusene på Aalborg Portland Park åbner kl. 12.30 på mandag, hvor det naturligvis også er muligt at købe billetter.

Tilhængere af OB skal købe billetter til udebaneafsnittet på 3F Tribunen. Tilskuere, der udviser tilhørsforhold til udeholdet på andre sektioner end udebaneafsnittet via påklædning, adfærd eller lignende, vil blive bortvist uden refusion af billetten.

Har du på kampdagen spørgsmål i forhold til billetter, kan du besøge billetinformationen, som ligger på hjørnet af Complea Tribunen og Vesttribunen. 

Test af billetter og sæsonkort i AaB’s app - opdatering kræves
I forårets hjemmekampe er der gang i en testperiode, hvor man ved indgangene kan vise sin billet eller sit sæsonkort i AaB-appen, der har fået billetter og sæsonkort integereret. Det kræver, at man har opdateret AaB-appen til den seneste version.

Dette har givet udfordringer i forbindelse med nogle af årets første kampe, og derfor kan det også være en løsning at medbringe ens fysiske sæsonkort eller billet. 

Man kan også altid tilgå og vise sine billetter online på www.billet.aabsport.dk. 

Download AaB’s officielle app via App Store, hvor den findes under navnet “AaB Sport - AaB” eller Google Play under “AaB”.

Fanzonen åbner kl. 11.30
2. påskedag vil der i fanzonen være masser af oplevelser for børn.

For eksempel vil der være en jongleringskonkurrence med AaB-præmier og mulighed for at prøve kræfter med en Goal Station.

Derudover vil to spillere fra AaB’s 3F Superligatrup skrive autografer, og du kan også få ansigtsmaling i AaB-farver eller møde Theodor i fanzonen inden kampstart.

Som altid er det også muligt at købe lækker mad fra grillen samt Bogø Sandwich, ligesom du kan købe vand og øl i boderne.

Salgsvogn med særlige kampdagstilbud på merchandise
I fanzonen vil der på mandag være en salgsvogn med AaB-merchandise, der kører rundt i fanzonen. Salgsvognen sælger merchandise med særlige kampdagstilbud. 

Det er kun muligt at anvende betalingskort hos salgsvognen. 

Transferbonus overrækkes til Aalborg KFUM
I pausen vil AaB’s akademichef, Jacob Larsen, og AaB Akademiets partnerklubansvarlige, Andreas Moe Rasmussen, overrække en transferbonus til Aalborg KFUM i forbindelse med efterårets salg af Mathias Ross.

Indløbsbørn fra Bagterp I.F. og RKG Klarup
2. påskedag løber AaB-spillerne på banen sammen med ungdomsspillere fra de to partnerklubber RKG Klarup og Bagterp I.F.

Pausekonkurrence med Hjallerup I.F. og Aars I.K.
I pausen af mandagskampen vil pausekonkurrencen stå mellem ungdomsspillere fra de to partnerklubber Aars I.K. og Hjallerup I.F., der skal dyste om, hvem der kan sende en bold tættest på midterlinjen.

Fællesskab for alle - tilbud til børn
AaB og Spar Nord Fonden er gået sammen om et nyt børnefællesskab på kampdage: “Fællesskab for alle”.

“Fællesskab for alle” foregår i Theodors Familiezone på Complea Tribunen, hvor de tilmeldte børn kan sidde under opsyn af pædagoger og pædagogstuderende kampen igennem.

Inden kampen bliver børnene hentet på et mødested i AaB’s fanzone af pædagoger og pædagogstuderende, som til hver kamp vil sørge for, at de tilmeldte børn i folkeskolealderen følges tæt og får en god oplevelse både før, under og efter AaB’s 3F Superligakampe på Aalborg Portland Park. 

Så hvis man er mellem otte og 14 år og ønsker at komme på Aalborg Portland Park, men måske mangler jævnaldrende at tage til fodbold med, eller hvis ens forældre er forhindret, så har man nu muligheden for at blive en del af “Fællesskab for alle”.  

For at blive en del af “Fællesskab for alle“ skal man sende en mail til mro@aab-as.dk og købe billet via det link, man modtager i forbindelse med bekræftelsen på, at man er blevet en del af “Fællesskab for alle”. Prisen for at blive en del af "Fællesskab for alle" er samme pris som en almindelig børnebillet til Theodors Familiezone. 

Adgang til boder og toilletter i fanzonen under kampen
Fanzonens boder og toiletter er også tilgængelige under kampen på mandag. Dermed kan tilskuere på Vesttribunen anvende boder og toiletfaciliteter i fanzonen uden for Aalborg Portland Park, mens kampen mod OB spilles. 

Gratis tog- og buskørsel med billet til kampen
Igen i dette forår kan alle med en billet til kampen køre gratis med tog og busser fra Nordjyllands Trafikselskab på kampdage. Det gælder således også på mandag. Man skal blot vise sin kampbillet eller sit digitale sæsonkort i bussen eller toget.

Rygning er ikke tilladt
Det er ikke tilladt at ryge på Aalborg Portland Park. Det er muligt for tilskuere på Vesttribunen og Complea Tribunen at ryge uden for stadion i pausen.

Kontantløse boder åbner kl. 12.30
Boderne på Aalborg Portland Park åbner halvanden time før kampstart, hvor dørene også åbner. 

På hver tribune er der én bod, hvor der kan betales med kontanter. Ellers foregår betalingen kontantløst på Aalborg Portland Park. 

Køb pizza i Bod 4 på Complea Tribunen
I Bod 4 på Complea Tribunen er det igen muligt at købe pizza til kampen.

Twitter og Instagram
Det officielle hashtag for kampen er #AaBOB– følg og benyt dette hashtag for at læse og deltage i nyhedsstrømmen på Twitter og Instagram før, under og efter kampen.

Transport
Ankommer du i bil, er GPS-adressen Harald Jensens Vej 7-9, 9000 Aalborg. Du kan lave en rejseplan fra alle destinationer i Danmark ved at klikke her.

Vær særligt opmærksom på, at Kastetvej samt nogle af sidegaderne er spærret mellem Haraldslund og Skydebanevej på grund af vejarbejde. Altså kan man kun tilgå parkeringspladsen fra øst/Dannebrogsgade.

Vær også opmærksom på, at vejarbejdet har indflydelse på busruten, og derfor skal man stå af ved stoppestedet Haraldslund, hvis man tager busrute 2. 

Ankommer du med tog, så stå af ved stationen Aalborg Vestby. Herfra er der fem minutters gang til Aalborg Portland Park. Se køreplaner på denne side.

Parkering
Klik her og se et kort over de offentligt tilgængelige parkeringspladser i området omkring Aalborg Portland Park.

I øvrigt henviser vi til C.W. Obel P-hus, som du finder på adressen Badehusvej 5, 9000 Aalborg. Herfra er der fem minutters gang til Aalborg Portland Park.

Handicapforhold
Kørestolsbrugere har som udgangspunkt plads på Complea Tribunen, hvor der forefindes elevatorer op til de særlige kørestolspladser.

Billetter til kørestolsbrugere kan købes i forsalg ved direkte henvendelse til AaB på tlf. 96 35 59 00.

Alle kørestolsbrugere kan gratis medbringe én medhjælper. Medhjælperbilletten udleveres i forbindelse med billetkøbet.

Tags på denne nyhed
'