Vidste du om AGF og AaB…

16. september 2022 kl. 14:43 af Brian Andersen

- at statistikken i de tidligere 90 indbyrdes kampe i 3F Superligaen siger 39 sejre til AaB, 21 uafgjorte og 30 nederlag samt en målscore på 138-127 i AaB’s favør.

- at i de otte seneste besøg på Ceres Park i Aarhus er det kun blevet til point for AaB i tre af kampene i form af en sejr og to uafgjorte. I seks af de otte kampe har AaB endda ikke formået at score, hvorimod det kun er lykkedes for AaB at holde AGF fra at score i én af kampene.

- at AaB nærmest har en perfekt præstation i lørdagskampe mod AGF i Aarhus. Fem ud af de seks tidligere lørdagsopgør i 3F Superligaen i Aarhus er endt med sejr til AaB, endda med overbevisende og målrige sejre på 3-2, 5-2, 2-0, 4-2 og 3-0, hvorimod den sidste lørdagskamp endte helt uden scoringer.

- at ud af de 90 tidligere 3F Superligakampe mod AGF har AaB scoret først i 36 tilfælde, hvilket har resulteret i 30 sejre, tre uafgjorte og kun tre nederlag. Omvendt har AGF scoret kampens første mål i 48 tilfælde, hvilket har givet AaB ni sejre, 12 uafgjorte og 27 nederlag.

- at AaB kun har scoret først i to af de ni spillede kampe i indeværende sæson af 3F Superligaen, men at begge kampe til gengæld er endt med sejr til AaB. Omvendt skal AaB helst undgå at komme bagud, idet det kun i én kamp ud af fem er lykkedes AaB at vende 0-1 til point.

- at AaB’s otte scoringer i indeværende sæson er for halvdelens vedkommende faldet i kampens sidste kvarter. Omvendt har AaB stort set formået at holde modstanderen fra at score i kampens første halve time, da ti af de 11 scoringer scoret mod AaB er faldet i kampens sidste time.

- at AaB senest var i aktion på datoen 17. september, da det i 2021 blev 2-0 hjemme på Aalborg Portland Park mod OB efter scoringer af Rasmus Thelander og Anders Hagelskjær.

- at dommer Aydin Uslu i morgen dømmer sin femte kamp i 3F Superligaen med deltagelse af AaB, hvor de fire tidligere alle har givet point til AaB (2V-2U-0T).

- at fra den nuværende AaB-trup har Iver Fossum (2 mål), Lucas Andersen (2) og Kristoffer Pallesen (1) har tidligere været på måltavlen for AaB.

- at Erik Hamrén, der lørdag gør comeback som cheftræner for AaB, også stod i spidsen, da AaB for nøjagtig 17 år siden – 17. september 2005 – gæstede netop Aarhus og AGF; dengang sluttede det 4-2 til AaB efter scoringer af Martin Ericsson, Ole Tobiasen, Simon Bræmer og Thomas Augustinussen.

(Statistisk kilde: danskfodbold.com og aabsport.dk).

Tags på denne nyhed

AaB TV: Hamrén er tilbage som cheftræner i AaB

15. september 2022 kl. 17:01 af Rasmus Estrup

Erik Hamrén har overtaget rollen som cheftræner i AaB, og i dag styrede han igen roret til dagens træning på Hornevej.

I dette indslag fra AaB TV kan du komme med på træningsbanen og set et interview med AaB's svenske cheftræner, der også stod i spidsen for klubben fra 2004 til 2008. 

Tags på denne nyhed

AaB TV: Yahya Nadrani - ny forsvarsspiller i AaB

15. september 2022 kl. 14:05 af Rasmus Estrup

Forsvarsspilleren Yahya Nadrani, der både har et fransk og marokkansk pas, er kommet til AaB på en toårig aftale. 

Yahya Nadrani fik sin fodboldopvækst i franske St. Etienne, men senest har han spillet for RFC Seraing i den belgiske liga. 

Mød AaB's nye nummer 16 i dette indslag fra AaB TV. 

Tags på denne nyhed

Hamrén overtager i AaB

15. september 2022 kl. 09:15 af Brian Andersen

I første omgang gælder aftalen indtil 30. juni 2023, men der er en stærk intention fra begge parter om, at samarbejdet skal fortsætte længere end indeværende sæson.

Erik Hamrén stoppede ved udgangen af 2020 efter to et halvt år som A-landstræner for Island, og forinden stod Hamrén i perioden 2009-2016 i spidsen for Sveriges A-landshold i næsten syv år, hvilket inkluderede kvalifikation til EM-slutrunden i både 2016 og 2012.

Før sin tiltræden for det svenske landshold havde Erik Hamrén vundet to norske mesterskaber med Rosenborg BK.

I sommeren 2008 forlod Erik Hamrén AaB efter at have sikret klubben det tredje danske mesterskab i en sæson, der også havde budt på europæisk gruppespil i UEFA Cup’en (i dag UEFA Europa League, red.). Kvalifikationen til Europa var sket, da man også under Erik Hamréns ledelse havde sikret sig bronzemedaljer i sæsonen 2006/2007.

I alt stod Erik Hamrén fra sin ansættelse i januar 2004 i front for AaB i 188 officielle kampe – heraf 145 i 3F Superligaen, hvilket resulterede i 74 sejre, 35 uafgjorte og 36 nederlag og dermed et pointsnit henover 145 Superligakampe på 1,77.

CV’et for Erik Hamrén tæller endvidere to vundne pokalfinaler med AIK Stockholm, en vundet pokalfinale med Örgryte IS og en tabt pokalfinale med AaB i 2004.  

AaB’s sportschef Inge André Olsen udtaler:

- Som træner behøver Erik Hamrén ingen nærmere præsentation og især ikke i Aalborg, men vi er glade for, at han med kort varsel har takket ja til opgaven.

- Faktisk var det allervæsentligste med det samme at mærke Eriks glød og ægte interesse for igen at blive cheftræner i AaB, fortæller Inge André Olsen.

- Erik er både som menneske, træner og leder en stor kapacitet, og så er han  en vinder, og det er absolut hensigten, at dette skal være begyndelsen på endnu et langt og lykkeligt ophold i AaB, påpeger Inge André Olsen.  

Erik Hamrén er sulten efter igen at være tilbage i trænerrollen.

- For det første er det altid trist, når en trænerkollega mister sit job, og det gør mig ondt på Lars Friis’ vegne, men det er nu en gang en del af vilkårene for vores fag, og jeg er glad for, at AaB rettede henvendelse til mig.

- Tingene er gået hurtigt, men jeg var ikke et øjeblik i tvivl, da jeg modtog opkaldet. Siden jeg stoppede i klubben, har jeg hele tiden på afstand fulgt AaB så godt som muligt, og jeg har aldrig lagt skjul på, at AaB har en kæmpe plads i mit hjerte, siger Erik Hamrén.

- Jeg kan sagtens se mig selv i jobbet i flere år, og mine ambitioner både på klubbens og på egne vegne er store og intakte, og nu glæder jeg mig til at møde staben og truppen, og så gælder det om at få sat nogle gode præstationer sammen og blive stabile, så vi kan bevæge os væk fra bunden af Superligaen, fastslår Erik Hamrén.

Umiddelbart efter dagens træning vil Erik Hamrén være til rådighed for de fremmødte medier.

Tags på denne nyhed

AaB afbryder samarbejdet med cheftræner Lars Friis

15. september 2022 kl. 09:00 af Brian Andersen

Svigtende sportslige resultater og manglende spillemæssig udvikling er de primære årsager til beslutningen.

Lars Friis har stået i spidsen for AaB i 22 officielle kampe, hvilket har bragt seks sejre, fem uafgjorte og 11 nederlag.

AaB’s sportschef Inge André Olsen udtaler:

- Man skal huske, at en afskedigelse altid er værst for den person, der bliver ramt, men jeg kan ærligt sige, at denne beslutning også gør ondt på mig, for Lars er en fortræffelig mand, som er vellidt i klubben for sin personlighed, der kun indeholder gode menneskelige egenskaber og værdier.

- På banen blev en god begyndelse desværre hurtigt afløst af utilfredsstillende resultater, og det var en kæmpe skuffelse, at vi i sidste sæsons afsluttende syv spillerunder blot opnåede et enkelt point og dermed kiksede kvalifikationen til europæisk fodbold, siger Inge André Olsen.

- Tendensen er desværre fortsat i indeværende sæson, og vi har for sjældent lignet et hold, som har troet på retningen, og derfor er vi nået til den konklusion, at et trænerskifte er det rigtige i bestræbelserne på i første omgang at kæmpe os væk fra en nedrykningsplads i 3F Superligaen, siger Inge André Olsen.

Lars Friis udtaler:

- Jeg anerkender, at resultaterne ikke har været gode nok, men er ærgerlig, ked af, skuffet over og også uenig i beslutningen, men det er en afgørelse, jeg må respektere. Det er sådan, det er.

- Det er vigtigt for mig at understrege, at jeg siden min ansættelse er blevet behandlet godt i AaB, og jeg vil gerne takke stab, spillere og folkene i administrationen for samarbejdet, ligesom der skal lyde en kæmpe tak til fansene for deres altid suveræne opbakning. Alle har fra dag et fået mig til at føle mig hjemme i Aalborg, og jeg ønsker klubben alt det bedste fremover, siger Lars Friis.

AaB vil inden for kort tid præsentere en ny cheftræner, der således vil lede fra trænerbænken, når AaB lørdag i Aarhus møder AGF.

Tags på denne nyhed