Trup udtaget til den jyske klassiker

16. september 2022 kl. 15:16 af Brian Andersen

Erik Hamrén gør dermed comeback som cheftræner for AaB mod samme modstander og på samme bane, hvor han 14. marts 2004 fik sin debut i spidsen for AaB med en 1-0 sejr efter en scoring af Martin Ericsson.

Efter fredagens træningspas har Erik Hamrén udtaget følgende 20 navne:

1 Josip Posavec, 2 Kristoffer Pallesen, 3 Jakob Ahlmann, 4 Lars Kramer, 7 Allan Sousa, 8 Iver Fossum, 10 Lucas Andersen, 14 Malthe Højholt, 18 Louka Prip, 19 Anosike Ementa, 22 Theo Sander, 23 Younes Bakiz, 25 Andreas Poulsen, 28 Jeppe Pedersen, 30 Fisnik Isaki, 31 Anders Noshe, 32 Kilian Ludewig, 34 Sebastian Otoa, 36 Sebastian Stahlfest og 38 Oliver Ross.

Erik Hamrén har fritaget Milan Makaric af familiære årsager i Serbien, mens Pedro Ferreira, Daniel Granli og Kasper Høgh er ukampdygtige.
Nytilkomne Yahya Nadrani er ligeledes fravalgt, fordi han har brug for flere træningsdage i AaB end de foreløbige to af slagsen, før han er aktuel til kamp.  

Der er kickoff kl. 17.00 på Ceres Park i Aarhus. Kampen kan ligeledes følges på TV3 Sport fra kl. 16.30 og i Liga på P4.

AaB vil i opgøret bære sørgebind for at ære tidligere spiller, assistenttræner, cheftræner og scout Per Westergaard, der for nylig gik bort.

Tags på denne nyhed

Vidste du om AGF og AaB…

16. september 2022 kl. 14:43 af Brian Andersen

- at statistikken i de tidligere 90 indbyrdes kampe i 3F Superligaen siger 39 sejre til AaB, 21 uafgjorte og 30 nederlag samt en målscore på 138-127 i AaB’s favør.

- at i de otte seneste besøg på Ceres Park i Aarhus er det kun blevet til point for AaB i tre af kampene i form af en sejr og to uafgjorte. I seks af de otte kampe har AaB endda ikke formået at score, hvorimod det kun er lykkedes for AaB at holde AGF fra at score i én af kampene.

- at AaB nærmest har en perfekt præstation i lørdagskampe mod AGF i Aarhus. Fem ud af de seks tidligere lørdagsopgør i 3F Superligaen i Aarhus er endt med sejr til AaB, endda med overbevisende og målrige sejre på 3-2, 5-2, 2-0, 4-2 og 3-0, hvorimod den sidste lørdagskamp endte helt uden scoringer.

- at ud af de 90 tidligere 3F Superligakampe mod AGF har AaB scoret først i 36 tilfælde, hvilket har resulteret i 30 sejre, tre uafgjorte og kun tre nederlag. Omvendt har AGF scoret kampens første mål i 48 tilfælde, hvilket har givet AaB ni sejre, 12 uafgjorte og 27 nederlag.

- at AaB kun har scoret først i to af de ni spillede kampe i indeværende sæson af 3F Superligaen, men at begge kampe til gengæld er endt med sejr til AaB. Omvendt skal AaB helst undgå at komme bagud, idet det kun i én kamp ud af fem er lykkedes AaB at vende 0-1 til point.

- at AaB’s otte scoringer i indeværende sæson er for halvdelens vedkommende faldet i kampens sidste kvarter. Omvendt har AaB stort set formået at holde modstanderen fra at score i kampens første halve time, da ti af de 11 scoringer scoret mod AaB er faldet i kampens sidste time.

- at AaB senest var i aktion på datoen 17. september, da det i 2021 blev 2-0 hjemme på Aalborg Portland Park mod OB efter scoringer af Rasmus Thelander og Anders Hagelskjær.

- at dommer Aydin Uslu i morgen dømmer sin femte kamp i 3F Superligaen med deltagelse af AaB, hvor de fire tidligere alle har givet point til AaB (2V-2U-0T).

- at fra den nuværende AaB-trup har Iver Fossum (2 mål), Lucas Andersen (2) og Kristoffer Pallesen (1) har tidligere været på måltavlen for AaB.

- at Erik Hamrén, der lørdag gør comeback som cheftræner for AaB, også stod i spidsen, da AaB for nøjagtig 17 år siden – 17. september 2005 – gæstede netop Aarhus og AGF; dengang sluttede det 4-2 til AaB efter scoringer af Martin Ericsson, Ole Tobiasen, Simon Bræmer og Thomas Augustinussen.

(Statistisk kilde: danskfodbold.com og aabsport.dk).

Tags på denne nyhed

AaB TV: Hamrén er tilbage som cheftræner i AaB

15. september 2022 kl. 17:01 af Rasmus Estrup

Erik Hamrén har overtaget rollen som cheftræner i AaB, og i dag styrede han igen roret til dagens træning på Hornevej.

I dette indslag fra AaB TV kan du komme med på træningsbanen og set et interview med AaB's svenske cheftræner, der også stod i spidsen for klubben fra 2004 til 2008. 

Tags på denne nyhed

AaB TV: Yahya Nadrani - ny forsvarsspiller i AaB

15. september 2022 kl. 14:05 af Rasmus Estrup

Forsvarsspilleren Yahya Nadrani, der både har et fransk og marokkansk pas, er kommet til AaB på en toårig aftale. 

Yahya Nadrani fik sin fodboldopvækst i franske St. Etienne, men senest har han spillet for RFC Seraing i den belgiske liga. 

Mød AaB's nye nummer 16 i dette indslag fra AaB TV. 

Tags på denne nyhed

Hamrén overtager i AaB

15. september 2022 kl. 09:15 af Brian Andersen

I første omgang gælder aftalen indtil 30. juni 2023, men der er en stærk intention fra begge parter om, at samarbejdet skal fortsætte længere end indeværende sæson.

Erik Hamrén stoppede ved udgangen af 2020 efter to et halvt år som A-landstræner for Island, og forinden stod Hamrén i perioden 2009-2016 i spidsen for Sveriges A-landshold i næsten syv år, hvilket inkluderede kvalifikation til EM-slutrunden i både 2016 og 2012.

Før sin tiltræden for det svenske landshold havde Erik Hamrén vundet to norske mesterskaber med Rosenborg BK.

I sommeren 2008 forlod Erik Hamrén AaB efter at have sikret klubben det tredje danske mesterskab i en sæson, der også havde budt på europæisk gruppespil i UEFA Cup’en (i dag UEFA Europa League, red.). Kvalifikationen til Europa var sket, da man også under Erik Hamréns ledelse havde sikret sig bronzemedaljer i sæsonen 2006/2007.

I alt stod Erik Hamrén fra sin ansættelse i januar 2004 i front for AaB i 188 officielle kampe – heraf 145 i 3F Superligaen, hvilket resulterede i 74 sejre, 35 uafgjorte og 36 nederlag og dermed et pointsnit henover 145 Superligakampe på 1,77.

CV’et for Erik Hamrén tæller endvidere to vundne pokalfinaler med AIK Stockholm, en vundet pokalfinale med Örgryte IS og en tabt pokalfinale med AaB i 2004.  

AaB’s sportschef Inge André Olsen udtaler:

- Som træner behøver Erik Hamrén ingen nærmere præsentation og især ikke i Aalborg, men vi er glade for, at han med kort varsel har takket ja til opgaven.

- Faktisk var det allervæsentligste med det samme at mærke Eriks glød og ægte interesse for igen at blive cheftræner i AaB, fortæller Inge André Olsen.

- Erik er både som menneske, træner og leder en stor kapacitet, og så er han  en vinder, og det er absolut hensigten, at dette skal være begyndelsen på endnu et langt og lykkeligt ophold i AaB, påpeger Inge André Olsen.  

Erik Hamrén er sulten efter igen at være tilbage i trænerrollen.

- For det første er det altid trist, når en trænerkollega mister sit job, og det gør mig ondt på Lars Friis’ vegne, men det er nu en gang en del af vilkårene for vores fag, og jeg er glad for, at AaB rettede henvendelse til mig.

- Tingene er gået hurtigt, men jeg var ikke et øjeblik i tvivl, da jeg modtog opkaldet. Siden jeg stoppede i klubben, har jeg hele tiden på afstand fulgt AaB så godt som muligt, og jeg har aldrig lagt skjul på, at AaB har en kæmpe plads i mit hjerte, siger Erik Hamrén.

- Jeg kan sagtens se mig selv i jobbet i flere år, og mine ambitioner både på klubbens og på egne vegne er store og intakte, og nu glæder jeg mig til at møde staben og truppen, og så gælder det om at få sat nogle gode præstationer sammen og blive stabile, så vi kan bevæge os væk fra bunden af Superligaen, fastslår Erik Hamrén.

Umiddelbart efter dagens træning vil Erik Hamrén være til rådighed for de fremmødte medier.

Tags på denne nyhed
'