Truppen til aftenens kamp

10. oktober 2022 kl. 15:03 af Brian Andersen

AaB-cheftræner Erik Hamrén har udtaget følgende navne:

1 Josip Posavec, 2 Kristoffer Pallesen, 3 Jakob Ahlmann, 4 Lars Kramer, 5 Daniel Granli, 6 Pedro Ferreira, 8 Iver Fossum, 9 Milan Makaric, 10 Lucas Andersen, 14 Malthe Højholt, 18 Louka Prip, 19 Anosike Ementa, 22 Theo Sander, 23 Younes Bakiz, 25 Andreas Poulsen, 28 Jeppe Pedersen, 29 Marco Ramkilde, 32 Kilian Ludewig, 34 Sebastian Otoa, 38 Oliver Ross og 40 Daniel Veiby Held.

Allan Sousa har karantæne, mens Yahya Nadrani er sygdomsramt. Kasper Høgh er tilbage på træningsbanen efter sin hovedskade, men er fortsat ukampdygtig.

Der er kickoff i Horsens kl. 19.00. Kampen kan ligeledes følges på TV3 Sport fra kl. 18.30 og i Liga på P4.

Tags på denne nyhed

Nederlag til AaB Akademiet

10. oktober 2022 kl. 09:06 af Rasmus Estrup

U/19 Ligaen: AaB-OB 1-3

AaB’s U/19 Ligahold tabte lørdag på hjemmebane til ligaens tredjeplads, OB, efter en ellers god præstation.

OB kom bedst fra land, men efter de første 10-15 minutter satte AaB sig på opgøret. Desværre fik gæsterne serveret en friløber ti minutter før pausen på en nordjysk opspilsfejl, som blev udnyttet til en fynsk pauseføring på 1-0.

AaB kom stærkt ud til anden halvleg med et højt pres og flere gode muligheder, men chancerne blev ikke udnyttet, og i stedet slog gæsterne til med 2-0-målet efter en omstilling på endnu et AaB-boldtab.

Trods mere godt AaB-spil efter scoringen kunne OB også gøre det til 3-0 20 minutter før tid efter passivt forsvarsspil.

I 79. minut reducerede Noah Holmstrøm så til slutresultatet 3-1 på et hjørnespark fra Annas Al Hardan.

- I forhold til at skabe chancer, være i possession og vinde dueller på banen, så var vi egentlig dygtigst, men igen blev vi slået af, at modstanderne havde mere individuel kvalitet og skarphed i felterne. På det punkt er vores bundniveau for lavt, og det skal vi fortsat arbejde med, siger U/19 Ligatræner Lars Noer Madsen.

- Ud af det blå kom de foran i en periode af første halvleg, hvor vi gjorde det rigtig godt, og vi kom også ud med et rigtig godt udtryk i anden halvleg, som vi ikke kan være andet end tilfredse med. Spillerne skal også have ros for hele vejen igennem at fastholde troen på, at vi kunne vende kampen, men det er ærgerligt, at vi med egne fejl var involveret i deres scoringer, siger Lars Noer Madsen.

AaB’s U/19 Ligahold indtager 11. pladsen inden næste U/19 Ligakamp, der spilles på lørdag på hjemmebane mod AGF. 

U/17 Ligaen: AaB-OB 0-1

Heller ikke i U/17 Ligaen fik AaB point fra OB’s besøg på Hornevej.

Efter en lige åbning på opgøret fik AaB bedst fat frem mod pausen, og hjemmeholdet fik da også bolden over stregen, men målet blev annulleret for offside.

Midt i anden halvleg kunne gæsterne så gøre det til 1-0 på et indlæg, som AaB-forsvaret burde have afværget.

Ti minutter før tid blev OB reduceret til ti spillere på grund af en udvisning, og AaB forsøgte at lægge tryk på gæsterne mod slutningen - blandt andet via mange indlæg. Men det lykkedes ikke for AaB-spillerne at komme på tavlen, og dermed sluttede det med et 1-0-nederlag.

- Vi spillede en rigtig fin første halvleg, men vi fik ikke sat en helstøbt præstation sammen over en hel kamp, og så slog de til i en situation, hvor vi mistede koncentrationen, siger U/17 Ligatræner Theis Larsen.

- Vi skal blive bedre til at flytte vores spil højere op på modstandernes halvdel, og så har vi brug for at få skabt noget mere foran mål, siger U/17 Ligatræneren.

AaB ligger på 13. pladsen i U/17 Ligaen og spiller igen på lørdag mod AGF, der gæster Hornevej.

U/15 Ligaen: AaB-OB 1-2

Også U/15 Ligaholdet måtte lørdag se sig slået af de fynske gæster, der topper U/15 Ligaen. 

OB-holdet bragte sig i front med 1-0 allerede efter seks minutters spil, og et kvarter inde i anden halvleg blev OB’s føring udbygget til 2-0.

I tillægstiden fik AaB reduceret til slutresultatet 2-1, da Christian Eriksen scorede på oplæg fra Victor Holmstrøm.

AaB’s U/15 Ligamandskab ligger nu på niendepladsen før næste kamp, der spilles på lørdag på Hornevej mod AGF.

Tags på denne nyhed

AaB TV: Seneste mandagskamp i Horsens

9. oktober 2022 kl. 08:40 af Rasmus Estrup

I morgen aften spiller AaB på udebane mod AC Horsens på Nordstern Arena Horsens, og inden da kan du få et gensyn med målene fra vores seneste mandagskamp i Horsens.

Kampen blev spillet 26. august 2019, og AaB vandt med 5-0 efter to scoringer af Lucas Andersen, to mål af Patrick Olsen og en kasse af Jores Okore. Foruden sine to mål stod Lucas Andersen også for to assists.

I videoen øverst kan du se målene fra den målrige sejr.

Kampstart i morgen er kl. 19.00, og optakten begynder kl. 18.30 på TV3 Sport. Se her, hvordan du kan støtte AaB fra lægterne i morgen.

Tags på denne nyhed

Vidste du om AC Horsens og AaB…

8. oktober 2022 kl. 14:05 af Brian Andersen

- at det forestående opgør er 3F Superligakamp nummer 37 mellem AC Horsens og AaB. Statistikken siger 13 sejre til AaB, 16 uafgjorte og syv nederlag samt en målscore på 53-33 i AaB’s favør.

- at de to seneste 3F Superligakampe mellem AC Horsens og AaB begge er endt uafgjort, begge i øvrigt spillet i Aalborg. Hvis mandagskampen igen ender uden vinder, vil det være første gang siden november 2010-august 2011, at AC Horsens og AaB spiller tre uafgjorte 3F Superligakampe i træk.

- at AaB har tabt de to seneste 3F Superliga-udekampe mod AC Horsens, begge i foråret 2021. Det er faktisk kun lykkedes AaB at tage alle tre point i Horsens to gange i de seneste knap 12 år svarende til to ud af AaB’s 12 seneste besøg i Horsens.

- at i de seks seneste 3F Superligakampe mellem AC Horsens og AaB har udeholdet ikke formået at tage sejren. Seneste tilfælde var i august 2019, hvor AaB vandt 5-0 i Horsens – dengang med Lucas Andersen (2), Jores Okore og Patrick Olsen (2) som målscorere.

- at fra den nuværende AaB-trup har ingen andre end Lucas Andersen (2 mål) tidligere været på måltavlen i en 3F Superligakamp mod AC Horsens.

- at ud af de 36 tidligere 3F Superligakampe mod AC Horsens har AaB scoret først i 19 tilfælde, hvilket har resulteret i 12 sejre, fem uafgjorte og to nederlag. Omvendt har AC Horsens scoret kampens første mål i ti tilfælde, hvilket har givet AaB én sejr, fire uafgjorte og fem nederlag.

- at Oliver Ross bliver myndig på kampdagen, mandag, og dermed kan fejre sin 18 års fødselsdag.

- at AaB senest var i aktion i en 3F Superligakamp på datoen 10. oktober for 21 år siden. Dengang i 2001 sørgede scoringer af Indrek Zelinski og Morten Larsen for en 2-1 gevinst i Aalborg mod Lyngby Boldklub.

- at mandag aftens dyst dømmes af den nyudnævnte FIFA-dommer, Mikkel Redder, der tidligere har dømt AaB 12 gange i 3F Superligaen. I de respektive 12 kampe har der været rigeligt for den snart 29-årige dommer at forholde sig til i form af 50 advarsler, tre udvisninger og ikke færre end seks dømte straffespark.

- at AaB tidligere har mødt AC Horsens i tre mandagskampe afviklet i Horsens, senest i august 2019. Det er ikke lykkedes AC Horsens at score mod AaB i nogen af de tre kampe, der er endt med en sejr til AaB (5-0) og to målløse kampe.

(Statistisk kilde: danskfodbold.com og aabsport.dk).

Tags på denne nyhed

Fossum: På rette spor, men har brug for en sejr

7. oktober 2022 kl. 13:31 af Rasmus Estrup

På mandag gæster AaB AC Horsens på Nordstern Arena Horsens kl. 19.00, og det er en kamp AaB-nordmanden Iver Fossum ser frem mod.

- Den er meget vigtig. Vi har brug for at få en sejr, siger midtbanespilleren, der inden mandagskampen har spillet 111 kampe for Hele Nordjyllands Hold.

- Jeg synes, at vi er på rette spor, og vi så bedre takter i seneste kamp mod OB. Desværre fik vi ikke de tre point, vi ville have. Men jeg garanterer, at vi i denne uge gør alt, hvad vi kan, for at træne hårdt og være så godt forberedt som muligt, så vi kan tage tre point dernede, siger Iver Fossum.

Nordmanden med nummer otte på ryggen er nu i tre uger blevet trænet af Erik Hamrén, og siden den svenske cheftræners ankomst er det kun gået én vej på træningsbanen, mener midtbanespilleren.

- Jeg synes, at vi har rykket os de seneste tre uger. Vi træner meget bedre, og jeg synes, at det bliver bedre og bedre for hver dag, så vi er på rette vej. Nu gælder det bare om at tage en sejr, siger AaB-spilleren, der indtil videre er noteret for 29 scoringer i AaB-trøjen.

Mandagens modstander, AC Horsens, ligger inden den kommende 3F Superligarunde på ottendepladsen med 14 point, mens AaB indtager 11. pladsen med fire point færre.

- Vi kommer til at skulle arbejde hårdt og krige med dem, for de kommer med en meget fysisk spillestil. Men vi skal gøre det, vi er gode til, og spille fodbold på den måde, der passer til os, hvis vi skal vinde, og en sejr er det eneste, vi tænker på, siger Iver Fossum.

Kampstart på mandag er kl. 19.00, og her kan du se, hvordan du kan støtte AaB i udekampen.

Har man ikke mulighed for at se kampen fra tribunen, kan opgøret følges på TV3 Sport og Viaplay med optakt fra kl. 18.30 på mandag.

Tags på denne nyhed
'