AaB TV: Seneste møde med Randers FC

11. maj 2022 kl. 09:26 af Rasmus Estrup

Kl. 18.00 gæster AaB Randers FC på Cepheus Park i Randers i tredjesidste runde af 3F Superligaens Mesterskabsspil. 

Inden aftenens duel kan du i dette tilbageblik se, hvordan det gik, sidst AaB og Randers FC mødte hinanden 8. april i år. 

Her vandt AaB 3-0 på Aalborg Portland Park efter to scoringer af Louka Prip og et mål af Milan Makaric. 

Her kan du finde al information om, hvordan du kan støtte AaB i aften. Mr. Green sørger blandt andet for stadionplatter til de 500 første AaB-fans i udebaneafsnittet. 

Har du ikke mulighed for at se aftenens opgør i Randers, kan du følge kampen på TV3 Sport, der viser optakt fra kl. 17.30. 

Tags på denne nyhed

Nederlag i U/19 Ligaen og U/17 Ligaen

11. maj 2022 kl. 08:48 af Rasmus Estrup

U/19 Ligaen: AaB-Randers Freja FC 0-3

I tirsdagens U/19 Ligakamp på Hornevej mellem AaB og Randers Freja FC tabte hjemmeholdet desværre fortjent.

I første halvleg var det gæsterne, der gjorde det bedst, og efter 27 minutter bragte randrusianerne sig foran med 1-0 efter en nordjysk opspilsfejl. Små ti minutter senere blev føringen øget til pausestillingen 2-0 efter en lang dybdebold og en cutback-aflevering.

Efter pausen fik AaB bedre styre på spillet, men otte minutter før tid lukkede Randers Freja FC kampen med målet til 3-0.

- Det er fuldt fortjent, at Randers vinder. Vores helt store udfordring er vores defensiv, hvor vi i duelspillet, positioneringen og andenboldene skal være skarpere, siger U/19 Ligatræner Kim Leth Andersen.

- Vores opbygningsspil var langt hen ad vejen fint. Ikke mindst efter pausen, hvor jeg synes, vores spil var mere stabilt. Men vi skal også være bedre til at skabe de store chancer, og så skal vi kunne lukke færre mål ind, siger Kim Leth Andersen.

AaB ligger nu på 14. pladsen i U/19 Ligaen med 18 point efter 23 kampe. Næste kamp spilles lørdag på udebane mod Brøndby I.F.

U/17 Ligaen: AaB-OB 1-4

Også U/17 Ligaholdet måtte tirsdag se sig slået på Hornevej, da OB kom på besøg.

AaB spillede ellers godt og kom frem til flere store muligheder, inden OB midt i første halvleg scorede til 1-0, da en AaB’er tacklede bolden hen til en OB-spiller, som driblede forbi et passivt forsvar og sparkede bolden i nettet.

De gode AaB-takter fortsatte dog, og tidligt i anden halvleg udlignede Magnus Jensen til 1-1, da han på egen hånd vandt bolden, driblede ned til OB-feltet og satte bolden ind i det lange hjørne.

Men blot tre minutter senere var fynboerne igen i front, og yderligere syv minutter gik der, før det også blev 3-1 til gæsterne.

Med 20 minutter igen blev AaB’s Nikolaj Holmegaard Larsen udvist for en nødbremse lige foran feltet, og OB-frisparket blev sparket i nettet til slutresultatet 4-1.

- Indtil deres 2-1-mål så det rigtig fint ud, men vi fik ikke udnyttet vores chancer, siger U/17 Ligatræner Theis Larsen.

- Vi skal lære at være skarpe over 90 minutter. Vi skal være skarpere i begge felter - både i vores afslutningsspil og i vores forsvarsspil, siger Theis Larsen.

AaB’s U/17 Ligahold møder også Brøndby I.F. på udebane på lørdag. Inden opgøret indtager AaB 10. pladsen med 24 point efter 22 kampe i U/17 Ligaen.

Tags på denne nyhed

Ferreira i muligt comeback for AaB

10. maj 2022 kl. 15:35 af Brian Andersen

I tabellen har AaB fra fjerdepladsen to point ned til Randers FC.

Efter tirsdagens træningspas har cheftræner Lars Friis udtaget følgende 18 navne:

1 Jacob Rinne, 2 Kristoffer Pallesen, 3 Jakob Ahlmann, 4 Mathias Ross, 5 Daniel Granli, 6 Pedro Ferreira, 8 Iver Fossum, 9 Milan Makaric, 10 Lucas Andersen, 17 Kasper Kusk, 18 Louka Prip, 19 Anosike Ementa, 24 Vladimir Prijovic, 32 Casper Gedsted, 36 Gudmundur Thórarinsson, 38 Oliver Ross, 39 Kasper Høgh og 40 Theo Sander.

Malthe Højholt og Anders Hagelskjær har karantæne, mens Rasmus Thelander, Magnus Christensen og Rufo er ukampdygtige.

Der er kickoff på Cepheus Park Randers kl. 18.00. TV3 Sport sender fra kl. 17.30, ligesom kampen også kan følges i Liga på P4.

Tags på denne nyhed

10.000 har billet til AaB-Brøndby I.F.

10. maj 2022 kl. 13:01 af Rasmus Estrup

Søndag aften kl. 18.00 spiller AaB sidste hjemmekamp i 3F Superligaens Mesterskabsspil, når Brøndby I.F. gæster Aalborg Portland Park. Allerede nu har flere end 10.000 fans købt billetter til opgøret, og du kan gøre det samme her. 

Søndagskampen spilles 15. maj, som også er datoen for AaB's mesterskab i 2008 og AaB's pokaltriumf og dermed The Double i 2014. Dette bliver på søndag markeret i fanzonen inden kampen, hvor flere af AaB-profilerne fra de to mesterhold vil være til stede, ligesom der vil køre højdepunkter fra 2007/2008-sæsonen og 2013/2014-sæsonen på en storskærm. 

Fanzonen åbner som noget ekstraordinært allerede kl. 14.00 på søndag, så der er rig mulighed for at komme i den rette fodboldstemning inden kampstart, samtidig med at de tidligere AaB-spillere på scenen vil fortælle historier om triumferne i 2008 og 2014. 

Tags på denne nyhed

Vidste du om Randers FC og AaB…

10. maj 2022 kl. 10:17 af Brian Andersen

- at AaB ikke har tabt til Randers FC i de seneste seks indbyrdes opgør i 3F Superligaen. Dog er blot to af de seks kampe vundet af AaB – mens de øvrige fire kampe er endt uafgjort. AaB vandt dog det seneste opgør, da det 8. april 2022 blev 3-0 på Aalborg Portland Park efter scoringer af Louka Prip (2) og Milan Makaric.

- at klubbernes seneste indbyrdes møde i Randers 22. august 2021 sluttede 1-1 – også her med Milan Makaric som målscorer for AaB.

- at fra den nuværende AaB-trup har udover Milan Makaric (3 mål) og Louka Prip (2) også Kasper Kusk (7 mål), Magnus Christensen (1), Lucas Andersen (1), Jakob Ahlmann (1) og Rasmus Thelander (1) tidligere været på måltavlen for AaB i en 3F Superligakamp mod Randers FC.

- at den forestående dyst er AaB’s onsdagskamp nummer 71 i 3F Superligaen. AaB er med 70 kampe den klub med klart flest 3F Superligakampe på en onsdag, da de er otte kampe foran FC København og ti kampe foran OB. AaB har vundet 30 af de 70 onsdagskampe, spillet 16 uafgjort og tabt de resterende 24 kampe.

- at på udebane har AaB spillet 30 3F Superligakampe på en onsdag; her lyder statistikken på otte sejre, fire uafgjorte og 18 nederlag. Fire af udekampene på en onsdag har været mod Randers FC, hvilket blot har givet et enkelt point, hvilket i april 2007, da de to klubber spillede 1-1 med Rade Prica som AaB-målscorer.

- at AaB har mødt Randers FC 47 gange i 3F Superligaen, og at statistikken siger 19 sejre til AaB, 15 uafgjorte og 13 nederlag samt en målscore på 75-61.

- at på udebane har AaB mødt Randers FC 23 gange i 3F Superligaen. Ni kampe er vundet af AaB, ni sluttet uafgjort og fem kampe er vundet af Randers FC. Målscoren er 37-30 i AaB’s favør.

- at AaB ikke har tabt en udekamp mod Randers FC i Superligaen siden maj 2017. De seks udekampe AaB har spillet i Randers siden er endt med fire uafgjorte og to sejre.

- at AaB har tabt fire 3F Superligakampe i træk, hvilket er en tangering af en negativ klubrekord. AaB har to gange tidligere tabt fire 3F Superligakampe i træk, senest i juni 2020. Her brød man stimen med en sejr på 4-1 over AGF.

- at AaB ligger på en delt andenplads over flest clean sheets i denne sæson. AaB og FC Midtjylland har holdt nullet 11 gange. FC København topper listen med 16 clean sheets, mens Randers FC har holdt nullet seks gange.

- at uafgjort ikke er en mulighed onsdag aften; i hvert fald har AaB ikke spillet uafgjort i sine seneste ti udekampe i 3F Superligaen og nærmer sig dermed klubrekorden på 12 udekampe i træk uden et uafgjort resultat.

- at 14 gange i denne 3F Superligasæson har AaB har været foran 1-0. De 14 kampe er endt med ti sejre, tre uafgjorte og blot et enkelt nederlag.

- at AaB senest var i aktion på datoen 11. maj, da det i 2014 sluttede målløst på udebane mod FC Vestsjælland, hvilket var nok til at sikre AaB’s fjerde danske mesterskab i historien.

- at dommer i morgen aften er Aydin Uslu, som tre gange tidligere har dømt AaB i 3F Superligaen, hvilket er endt med to sejre og en uafgjort. Seneste tilfælde var 27. august 2021, hvor scoringer af Rasmus Thelander og Iver Fossum sikrede en 2-1 gevinst på Aalborg Portland Park mod FC Nordsjælland.

(Statistisk kilde: danskfodbold.com og aabsport.dk).

Tags på denne nyhed
'