AaB TV: Randers FC-AaB 2-2

12. maj 2022 kl. 07:04 af Rasmus Estrup

AaB spillede onsdag aften uafgjort mod Randers FC i 3F Superligaen, hvor det efter scoringer af Milan Makaric og Iver Fossum endte 2-2 i Randers.

Hjemmeholdet havde flest afslutninger i indledingen, men det var AaB, der efter et godt opspil i 17. minut kunne bringe sig foran ved Milan Makaric.

Tidligt i anden halvleg udlignede Randers FC ved Tosin Kehinde, og i 58. minut sparkede Lasse Berg Johnsen et straffespark over stregen via undersiden af overliggeren til 2-1.

Randers FC blev efterfølgende reduceret til 10 spillere, da Simon Graves fik sin anden advarsel, og 20 minutter før tid udlignede Iver Fossum til 2-2.

AaB var tæt på at snuppe alle tre point, da Oliver Ross og Louka Prip flot kombinerede sig frem til en stor chance til unge Oliver Ross, der desværre måtte se sin afslutning prelle af på overliggeren.

Se et fyldigt sammendrag af kampen i videoen øverst, og køb billet til AaB's næste hjemmekamp mod Brøndby I.F. på søndag her.

AaB i pointdeling ude mod Randers FC

11. maj 2022 kl. 19:54 af Rasmus Estrup

Først var AaB foran, så kom Randers FC foran og til sidst endte det 2-2, da AaB og Randers FC onsdag aften tørnede sammen i en underholdende kamp i Randers. Milan Makaric åbnede opgørets målkonto i første halvleg, inden Iver Fossum stod for udligningen til 2-2 20 minutter før tid.

AaB var nærgående allerede efter få sekunder, men Milan Makaric, der lige akkurat ikke nåede frem til indlægget fra venstre, blev vinket offside, og efter fire minutter kunne Jakob Ankersen så sende opgørets første afslutning over AaB-målet på et langskud efter et nordjysk boldtab.

Jakob Ankersen tog sigte igen i ottende minut, men denne gang reddede Jacob Rinne sikkert den flade afslutning. En håndfuld minutter efter forsøgte også Vito Hammershøj-Mistrati sig med et langskud. Hans forsøg mod det fjerne målhjørne gik dog lige forbi trekantssammenføjningen.

De medrejsende AaB-fans dominerede stort på tribunen, og i det 17. minut kom AaB også foran på banen. I et flot AaB-angreb blev Lucas Andersen spillet ind i feltet, hvorfra han fandt Kasper Kusk i et løb mod baglinjen. Kasper Kusk slog bolden skråt ind foran mål til Milan Makaric, der vendte rundt og sparkede 1-0-føringen i netmaskerne bag Patrik Carlgren.

Midt i første halvleg var Randers FC faretruende ved et hjørnespark mod nærmeste stang, som blev headet over, og en afslutning fra tæt hold af Vito Hammershøj-Mistrati, der sparkede over, inden offsideflaget blev hævet.

Hjemmeholdet fortsatte med at presse AaB-mandskabet, og Tosin Kehinde satte både Kristoffer Pallesen og Pedro Ferreira af på et løb i venstresiden, men inde i AaB-feltet fik Mathias Ross blokeret bolden ud til hjørne. Dette endte i sidste ende med endnu et forsøg fra distancen fra Vito Hammershøj-Mistrati, men Jacob Rinne fangede forsøget fra Randers-anføreren.

Mod slutningen af første halvleg fik AaB bedre fat, og efter 33 minutter fandt Lucas Andersens stikning Milan Makaric i en friløber. Serberen vippede køligt bolden over Patrik Carlgren og i mål, men straks efter blev flaget hævet og målet annulleret for offside.

AaB var kort efter igen tæt på en scoring, da Kasper Kusk slog et cutback ind til Daniel Granli, men nordmandens afslutning manglede fart og sad lige på Randers-keeperen.

Tidligt i anden halvleg fik Randers FC udlignet til 1-1. Oliver Bundgaard kom fri til afslutning i AaB-feltet. Jacob Rinne reddede i første omgang, men returbolden røg ud i feltet, hvor Tosin Kehinde var først på læderet og prikkede udligningen over stregen.

AaB var dog tæt på at svare tilbage lige efter, men Iver Fossums afslutning i Randers-feltet gik forbi mål. Kort efter måtte Lucas Andersen udgå med en skade, og Oliver Ross blev derfor skiftet ind.

Otte minutter efter pausen fik hjemmeholdets anfører Vito Hammershøj-Mistrati en ny mulighed, men denne gang sparkede han fladt forbi fra en ellers fin position.

To minutter senere blev Björn Kopplin sendt afsted i en omstilling. Hans afslutning blev afværget af Daniel Granli, men dommer Aydin Uslu vurderede, at forsvarsspilleren tog hånden til hjælp, og efter et VAR-tjek stod straffesparket ved magt. Fra pletten hamrede Lasse Berg Johnsen bolden på undersiden af overliggeren og ned i jorden. I første omgang kørte spillet videre, men efter endnu et VAR-tjek blev der dømt mål, da bolden havde passeret stregen.

Efter 2-1-scoringen fik Iver Fossum testet Patrik Carlgren med et flot langskud, inden Jakob Ahlmann og Kasper Høgh blev sendt på banen.

Midt i anden halvleg modtog Randers-spiller Simon Graves sin anden advarsel og dermed et rødt kort og AaB var således i overtal resten af kampen.

Dette førte først til et forbipasserende forsøg fra Pedro Ferreira, inden Jakob Ahlmanns indlæg 20 minutter før tid blev forlænget af Randers-forsvaret, og Iver Fossum i det lille felt kunne prikke kuglen under Patrik Carlgren og i mål til 2-2.

AaB forsatte overtalsjagten på endnu en scoring, og både Iver Fossum og Oliver Ross fik afsluttet fra distancen, inden Oliver Ross kom meget tæt på sit første Superligamål. Oliver Ross fandt Louka Prip, som med et elegant lob spillede Oliver Ross ind i feltet. Herfra bragede den unge AaB'er bolden op på overliggeren.

12 minutter før tid blev også Anosike Ementa indskiftet, og kort efter havde Iver Fossum et forsøg som sad lige på Randers-målmanden. AaB-målmand Jacob Rinne måtte trods det store AaB-overtag diske op med en flot redning ni minutter før tid, da Randers-indskifter Alexander Illum Simmelhack med et godt hug mod bagerste stang tvang Jacob Rinne ud i fuld figur.

Begge holdt fortsatte med et par langskud fra henholdsvis Simon Piesinger og Louka Prip, men målmændene i begge ender tog fra.

Dermed endte opgøret 2-2. Pointdelingen betyder, at AaB fortsat indtager fjerdepladsen i 3F Superligaen med 45 point, hvilket er to flere end netop Randers FC på femtepladsen og fire point færre end Silkeborg I.F. på tredjepladsen.

AaB spiller allerede igen på søndag på Aalborg Portland Park mod Brøndby I.F. Køb billetter til kampen her.

Matchfacts - 3F Superligaen, Mesterskabsspil, 30. spillerunde

Randers FC-AaB 2-2 (0-1)
17. min 0-1 Milan Makaric, 48. min 1-1 Tosin Kehinde, 58. min 2-1 Lasse Berg Johnsen (str.), 70. min 2-2 Iver Fossum
Advarsler Randers FC: Simon Graves (51)
Udvisning Randers FC: Simon Graves (65)
Advarsler AaB: Daniel Granli (52), Kristoffer Pallesen (85)
5.352 tilskuere på Cepheus Park Randers

Randers FC (4-4-2): Patrik Carlgren, Björn Kopplin, Simon Graves, Simon Piesinger, Oliver Bundgaard, Jakob Ankersen (75: Simom Tibbling), Lasse Berg Johnsen, Frederik Lauenborg (75: Alexander Illum Siimmelhack), Tosin Kehinde, Vito Hammershøj-Mistrati (88: Mads Enggård), Nicolai Brock-Madsen (66: Hugo Andersson).

AaB (4-3-3): Jacob Rinne, Kristoffer Pallesen, Mathias Ross, Daniel Granli, Gudmundur Thórarinsson (63: Jakob Ahlmann), Pedro Ferreira (78: Anosike Ementa), Iver Fossum, Lucas Andersen (53: Oliver Ross), Kasper Kusk (63: Kasper Høgh), Milan Makaric, Louka Prip.

Dommer: Aydin Uslu

AaB TV: Seneste møde med Randers FC

11. maj 2022 kl. 09:26 af Rasmus Estrup

Kl. 18.00 gæster AaB Randers FC på Cepheus Park i Randers i tredjesidste runde af 3F Superligaens Mesterskabsspil.

Inden aftenens duel kan du i dette tilbageblik se, hvordan det gik, sidst AaB og Randers FC mødte hinanden 8. april i år.

Her vandt AaB 3-0 på Aalborg Portland Park efter to scoringer af Louka Prip og et mål af Milan Makaric.

Her kan du finde al information om, hvordan du kan støtte AaB i aften. Mr. Green sørger blandt andet for stadionplatter til de 500 første AaB-fans i udebaneafsnittet.

Har du ikke mulighed for at se aftenens opgør i Randers, kan du følge kampen på TV3 Sport, der viser optakt fra kl. 17.30.

Nederlag i U/19 Ligaen og U/17 Ligaen

11. maj 2022 kl. 08:48 af Rasmus Estrup

U/19 Ligaen: AaB-Randers Freja FC 0-3

I tirsdagens U/19 Ligakamp på Hornevej mellem AaB og Randers Freja FC tabte hjemmeholdet desværre fortjent.

I første halvleg var det gæsterne, der gjorde det bedst, og efter 27 minutter bragte randrusianerne sig foran med 1-0 efter en nordjysk opspilsfejl. Små ti minutter senere blev føringen øget til pausestillingen 2-0 efter en lang dybdebold og en cutback-aflevering.

Efter pausen fik AaB bedre styre på spillet, men otte minutter før tid lukkede Randers Freja FC kampen med målet til 3-0.

- Det er fuldt fortjent, at Randers vinder. Vores helt store udfordring er vores defensiv, hvor vi i duelspillet, positioneringen og andenboldene skal være skarpere, siger U/19 Ligatræner Kim Leth Andersen.

- Vores opbygningsspil var langt hen ad vejen fint. Ikke mindst efter pausen, hvor jeg synes, vores spil var mere stabilt. Men vi skal også være bedre til at skabe de store chancer, og så skal vi kunne lukke færre mål ind, siger Kim Leth Andersen.

AaB ligger nu på 14. pladsen i U/19 Ligaen med 18 point efter 23 kampe. Næste kamp spilles lørdag på udebane mod Brøndby I.F.

U/17 Ligaen: AaB-OB 1-4

Også U/17 Ligaholdet måtte tirsdag se sig slået på Hornevej, da OB kom på besøg.

AaB spillede ellers godt og kom frem til flere store muligheder, inden OB midt i første halvleg scorede til 1-0, da en AaB’er tacklede bolden hen til en OB-spiller, som driblede forbi et passivt forsvar og sparkede bolden i nettet.

De gode AaB-takter fortsatte dog, og tidligt i anden halvleg udlignede Magnus Jensen til 1-1, da han på egen hånd vandt bolden, driblede ned til OB-feltet og satte bolden ind i det lange hjørne.

Men blot tre minutter senere var fynboerne igen i front, og yderligere syv minutter gik der, før det også blev 3-1 til gæsterne.

Med 20 minutter igen blev AaB’s Nikolaj Holmegaard Larsen udvist for en nødbremse lige foran feltet, og OB-frisparket blev sparket i nettet til slutresultatet 4-1.

- Indtil deres 2-1-mål så det rigtig fint ud, men vi fik ikke udnyttet vores chancer, siger U/17 Ligatræner Theis Larsen.

- Vi skal lære at være skarpe over 90 minutter. Vi skal være skarpere i begge felter - både i vores afslutningsspil og i vores forsvarsspil, siger Theis Larsen.

AaB’s U/17 Ligahold møder også Brøndby I.F. på udebane på lørdag. Inden opgøret indtager AaB 10. pladsen med 24 point efter 22 kampe i U/17 Ligaen.