AaB møder FC Midtjylland i morgen

29. juni 2022 kl. 13:10 af Rasmus Estrup

Efter 2-2 i lørdagens testkamp mod AGF står AaB i morgen overfor sæsonopstartens anden testkamp, når AaB tørner sammen med FC Midtjylland i Vildbjerg kl. 14.00.

Til kampen har cheftræner Lars Friis udtaget følgende spillere:

1 Josip Posavec, 2 Kristoffer Pallesen, 6 Pedro Ferreira, 7 Allan Sousa, 8 Iver Fossum, 9 Milan Makaric, 14 Malthe Højholt, 15 Anders Hagelskjær, 17 Kasper Kusk, 19 Anosike Ementa, 20 Oliver Klitten, 21 Lars Kramer, 22 Theo Sander, 24 Vladimir Prijovic, 28 Jeppe Pedersen, 31 Anders Noshe, 32 Kilian Ludewig, 35 Marcus Hannesbo, 38 Oliver Ross, 39 Kasper Høgh samt AaB Akademispillerne Oscar Meedom, Emil Nymann og Kasper Davidsen samt gæstespiller Ali Almosawe.

Mathias Ross sidder over efter at have genoptaget træningen i går, mens Jakob Ahlmann, Daniel Granli, Lucas Andersen og Louka Prip er ukampdygtige.

Kampen livestreames på nordjyske.dk, og fra AaB’s officielle Twitterkonto vil der være liveopdateringer fra kampen.

Tags på denne nyhed

Søg Hele Nordjyllands Håndsrækning for efteråret 2022

29. juni 2022 kl. 11:39 af Rasmus Estrup

Hele Nordjyllands Håndsrækning er AaB’s pris, der siden 2015 er doneret halvårligt og går ubeskåret til gode formål i Region Nordjylland.

De første to år gav AaB en krone pr. tilskuer til AaB’s 3F Superligakampe på Aalborg Portland Park til det gode formål. Fra efteråret fra efteråret 2017 til foråret 2022 har Spar Nord Fonden bakket op om initiativet, så parterne sammen har doneret to kroner pr. fremmødt tilskuer.

AaB’s nye hovedpartner, Arbejdernes Landsbank, har fra efteråret 2022 overtaget Spar Nord Fondens rolle, og dermed er det fremover AaB og Arbejdernes Landsbank, der gennem Hele Nordjyllands Håndsrækning donerer to kroner pr. fremmødt tilskuer til AaB’s 3F Superligahjemmekampe til et godt formål i Nordjylland.

Seneste modtager af Hele Nordjyllands Håndsrækning var Carpe Diem fra Aalestrup, der i foråret 2022 modtog hele 155.266 kr. gennem Hele Nordjyllands Håndsrækning.

Nu er det blevet tid til at finde en modtager for efteråret 2022, og du kan skrive din ansøgning her.

Hele Nordjyllands Håndsrækning kan tilfalde foreninger, et værested, et behandlingscenter eller noget helt fjerde. Kun fantasien sætter grænser. Der skal dog være tale om et formål, der hverken har kommerciel eller politisk karakter. Udover at donationen skal gå til en god sag, skal modtageren også have postadresse i Region Nordjylland.

Ønsker du at søge Hele Nordjyllands Håndsrækning, eller kender du en forening, en organisation eller et andet godt formål, der kunne have fordel af en håndsrækning, kan du søge her.

Der er ansøgningsfrist for at blive efterårets modtager af Hele Nordjyllands Håndsrækning søndag 10. juli 2022 kl. 12.00. 

Et udvalg bestående af repræsentanter fra AaB, Arbejdernes Landsbank, AaB Support Club og seneste modtager af prisen, Carpe Diem, vil gennemgå ansøgningerne og udvælge tre kandidater, der herefter kommer til afstemning på aabsport.dk.

Modtageren af Hele Nordjyllands Håndsrækning for efteråret 2022 forventes offentliggjort i dagene op til efterårets første hjemmekamp mod FC København 24. juli. 

Læs mere om Hele Nordjyllands Håndsrækning her. 

Tidligere modtagere af Hele Nordjyllands Håndsrækning:
Carpe Diem - forår 2022 - 155.266 kr. (2 kr. pr. tilskuer)
Idræt for Sindet Hjørring - velgørenhedstrøje 2021 - Endnu ikke afsluttet
FrivilligAalborg - 2020 og 2021 - 172.138 kr. (2 kr. pr. tilskuer)
Personaleforeningerne ved Aalborg Universitetshospital og Regionshospitalet Vendsyssel – velgørenhedstrøje 2020 – 40.000 kr. (100 kr. pr. solgt trøje)
Gestus Nord – velgørenhedstrøje 2019 – 41.400 (100 kr. pr. solgt trøje)
Barnets Blå Hus i Vesthimmerland – efterår 2019 – 112.196 kr. (2 kr. pr. tilskuer)
Skyggebørn – forår 2019 – 83.880 kr. (2 kr. pr. tilskuer)
AaB Support Club og AaB TIFO KAOS – velgørenhedstrøje 2018 - 38.400 kr. (100 kr. pr. solgt trøje)
Ønskeland – efterår 2018 – 108.652 kr.  (2 kr. pr. tilskuer)
Foreningen Grønlandske Børn – forår 2018 – 85.908 kr. (2 kr. pr. tilskuer)
Børn i sorg – Sorggrupperne i Aars – efterår 2017 – 109.850 kr. (2 kr. pr. tilskuer)
Veteran Oasen – velgørenhedstrøje 2017 – 90.000 kr. (100 kr. pr. solgt trøje)
Kildehuset Fountainhouse – forår 2017 – 31.249 kr. (1 kr. pr. tilskuer)
Broen Aalborg – efterår 2016 – 69.093 kr. (1 kr. pr. tilskuer)
Hjerterummet og Cykel20 – forår 2016 – 57.357 kr. (1 kr. pr. tilskuer)
The Back To Life Project – efterår 2015 – 66.410 kr. (1 kr. pr. tilskuer)
Headspace Aalborg – forår 2015 – 54.337 kr. (1 kr. pr. tilskuer)

Tags på denne nyhed

AaB TV: Carpe Diem overrækkes 155.266 kr.

28. juni 2022 kl. 15:45 af Rasmus Estrup

I foråret 2022 var det foreningen Carpe Diem i Aalestrup, der var modtager af AaB’s pris Hele Nordjyllands Håndsrækning, hvorigennem AaB og Spar Nord Fonden giver 2 kr. pr. tilskuer til AaB’s hjemmekampe i 3F Superligaen i forårssæsonen.

I dag skulle det synlige bevis overrækkes og med 77.633 tilskuere på Aalborg Portland Park i dette forår, endte det med en samlet donation på 155.266 kr. til Carpe Diem, der støtter socialt udsatte og kræftramte børn og deres familier.

Pengene har blandt andet betydet, at foreningen har kunnet sende seks fra målgruppen på efterskole.

I videoen kan du se et interview med formanden for Carpe Diem, Poul Erik Jensen. 

Lars Noer Madsen ny U/19 Ligatræner i AaB

28. juni 2022 kl. 12:43 af Brian Andersen

Således har 41-årige Lars Noer Madsen tidligere stået i spidsen for både U/15- og U/14-årgange på AaB Akademiet.

Lars Noer Madsen kommer til AaB fra et job som lærer og fodbold- og eliteansvarlig siden 2013 på Sportsefterskolen i Aabybro.

Som assistenter for Lars Noer Madsen tilknyttes Emil Udsen og Henrik Berg, som også begge tidligere har været en del af AaB Akademiet.

AaB’s akademichef Jacob Larsen udtaler:

- Jeg kender Lars Noer Madsen fra tidligere i AaB’s talentudvikling, hvor han imponerede med sine stærke relationelle evner og gode fodboldforstand.

- Siden Lars senest var en del af AaB’s talentudvikling, har han har været fodbold- og eliteansvarlig på Sportsefterskolen Aabybro, og vi får en træner ind, som gennem mange år har været særdeles dygtig til at udvikle unge mennesker i en positiv retning både fodboldfagligt og personlighedsmæssigt, siger Jacob Larsen og tilføjer:

- I AaB får Lars et desuden et stærkt team omkring sig, med blandt andre Emil Udsen og Henrik Berg som assistenttrænere, Niels Lawaetz som Head of Coaching samt en række andre kompetente trænere, der alle står parate til at udgøre en enhed omkring vores kommende U19 hold-hold.

Lars Noer Madsen supplerer:

- Jeg glæder mig til igen at blive en del af organisationen omkring AaB’s talentudvikling, hvor jeg skal være med til at fortsætte og udvikle det gode talentarbejde og samarbejde mellem AaB Akademiet og Superligaholdet, så vi kan fortsætte med at sende akademispillere ind på Aalborg Portland Park.

- Jeg ser frem til at arbejde med en bred U/19 Ligatrup, der både består af spillere, som har været på AaB Akademiet i flere år, og spillere, som kommer til klubben fra den kommende sæson. I den forbindelse bliver det vigtigt for os at sikre, at spillerne hurtigt finder en tryghed i de nye relationer og arbejder mod et fælles mål, samtidig med at der er plads til forskelligheder og individualister, så vi kan få så mange spillere som muligt til at lykkes, understreger Lars Noer Madsen.

- Jeg har fra begyndelsen af ansættelsesprocessen mærket stor opbakning fra blandt andre Jacob Larsen og Niels Lawaetz, og samtidig ved jeg, at AaB Akademiet i forvejen består af mange dygtige trænere, hvorfor jeg går ind til jobbet med en stor ro, velvidende at der er gode sparringspartnere i forhold til udviklingen af AaB’s kommende Superligaspillere, lyder det fra Lars Noer Madsen.

AaB’s U/19 Ligatrup indleder træningen 18. juli.

Højholt: Nyder at være på træningsbanen igen

27. juni 2022 kl. 14:14 af Rasmus Estrup

Det var ikke umiddelbart til at se i det anstrengte ansigt mod slutningen af dagens løbetest, men Malthe Højholt nyder at være tilbage på grønsværen med holdkammeraterne, der nu er en uge inde i sæsonforberedelserne.

- Det er pissefedt. Efter en dejlig ferie er det endnu dejligere at være tilbage på Hornevej igen, og jeg nyder bare at være herude på træningsbanen, siger Malthe Højholt.

Han og holdkammeraterne har i den første uges tid især haft fokus på det defensive.

- Vi har fokus på både vores defensive formation, presspil og erobringsspil indtil videre, og vi bliver ved med at arbejde med det defensive ind til træningslejren i Polen i næste uge, hvor vi så kigger på det offensive, siger den 21-årige midtbanespiller.

Malthe Højholt spillede i lørdags de første 45 minutter i testkampen på udebane mod AGF, og på torsdag venter anden testkamp i Vildbjerg mod FC Midtjylland.

- Det var hårdt at komme i gang i lørdags, for vi har trænet meget her i opstarten og har tunge stænger, men det har modstanderne i testkampene også, så vilkårene er ens. Overordnet synes jeg også, at vi spillede en rigtig fin kamp, når man tager i betragtning, at det var første testkamp, og nu skal vi så bare bygge videre på lørdagens præstation, så vi kan gøre det endnu bedre på torsdag mod FC Midtjylland, slutter Malthe Højholt.

Tags på denne nyhed
'