U/19 Ligaholdet tager med på træningslejr

13. januar 2022 kl. 15:05 af Rasmus Estrup

AaB drager i morgen på træningslejr på Malta med både 3F Superligatruppen og U/19 Ligaholdet.

3F Superligaholdet deltager på træningslejren i Tipsport Malta Cup, hvor der venter tre kampe.

18. januar spiller AaB mod SK Sigma Olomouc fra Tjekkiet, 21. januar gælder det en testkamp mod WSG Tirol fra Østrig og endelige venter slovakiske FC Spartak Trnava 24. januar. 

Følgende 3F Superligaspillere er med i flyet til træningslejren:

1 Jacob Rinne, 2 Kristoffer Pallesen, 3 Jakob Ahlmann, 4 Mathias Ross, 5 Daniel Granli, 6 Pedro Ferreira, 7 Aleksandar Trajkovski, 8 Iver Fossum, 9 Milan Makaric, 11 Tim Prica, 14 Malthe Højholt, 15 Anders Hagelskjær, 16 Magnus Christensen, 17 Kasper Kusk, 18 Louka Prip, 19 Anosike Ementa, 22 Andreas Hansen, 24 Vladimir Prijovic, 25 Frederik Børsting, 26 Rasmus Thelander, 30 Rufo, 32 Casper Gedsted, 35 Marcus Hannesbo og Theo Sander fra AaB Akademiet.

Lucas Andersen, der er godt undervejs med sin genoptræning, bliver hjemme med sin højgravide kæreste.

To kampe for U/19 Ligaholdet

AaB’s U/19 Ligahold bor og træner andetsteds end 3F Superligatruppen, men spillere fra AaB Akademiet vil løbende kunne indgå i 3F Superligatræningerne, ligesom det også er tilfældet til hverdag.

- Det er en fantastisk mulighed for vores akademispillere, og det styrker synergien mellem AaB Akademiet og Superligaholdet, at vi kan tage U/19 Ligaholdet samt nogle få U/17 Ligaspillere med på træningslejren, siger sportchef Inge André Olsen.

- Transitionen fra AaB Akademiet til Superligaholdet bliver nemmere, når spillerne gradvist kan køres ind på holdet, og samtidig får U/19 Ligaholdet både sportsligt og socialt stor gevinst af træningslejren, supplerer AaB's akademichef Anders Damgaard.  

I løbet af træningslejren skal U/19 Ligaholdet spille mod Maltas U/18-landshold og et mandskab fra den næstbedste maltesiske række.

Tags på denne nyhed

Online standerhejsning i AaB af 1885 på søndag

12. januar 2022 kl. 16:49 af Rasmus Estrup

Standerhejsningen i AaB af 1885 foregår altid tredje søndag i januar, men for andet år i træk bliver standerhejsningen online for at undgå smittespredning af Covid-19. 

Formand i AaB af 1885, Claus Fallingborg, vil som altid holde en tale, hvorefter fanen vil blive hejst, og det hele kan ses på en video, der vil blive lagt ud på AaB af 1885's Facebookside en gang søndag formiddag. 

Cifuentes solgt til Hammarby I.F.

12. januar 2022 kl. 11:00 af Brian Andersen

Spanske Martí Cifuentes, der blev hentet til AaB for godt et år siden, efter at han forinden havde stået i spidsen for norske Sandefjord Fotball i to et halvt år, tiltræder som udgangspunkt i Hammarby I.F. 1. marts 2022.

Martí Cifuentes har i sine 37 Superligakampe for AaB præsteret et pointsnit på 1,51 pr. kamp, og inden de afsluttende spillerunder i grundspillet er AaB placeret på en fjerdeplads i 3F Superligaen.

Sportschef Inge André Olsen udtaler:

- I vores rekrutteringsproces i de sidste måneder af 2020 ledte vi efter en cheftræner med et stærkt lederskab og en klar spilfilosofi, og det fandt vi hos Martí Cifuentes, der samlet set over hele 2021 levede op til vores forventninger.

- Det er en vellykket historie, at Martí som en relativt ubeskrevet træner har gjort det så godt i AaB, at det er blevet bemærket positivt hos flere andre attraktive klubber i Skandinavien, men vi er naturligvis ærgerlige over, at det projekt, som vi i fællesskab satte i gang, allerede nu skal have en ny mand i spidsen. Det var ikke planen, konstaterer Inge André Olsen.

- Omvendt har vi også forståelse for, at Martí er blevet tiltrukket af en udfordring i en klub i en by, hvortil han har familiære bånd, som kan være med til at gøre dagligdagen mere smidig for hans svenske hustru og deres små tvillinger, og vi ønsker dem held og lykke i Stockholm.

- Timingen er for vores vedkommende langt fra optimal, men vi har igangsat en ny rekrutteringsproces, så vi forhåbentlig inden længe kan præsentere en ny cheftræner, siger Inge André Olsen.

Martí Cifuentes, der havde kontrakt med AaB indtil 30. juni 2023, fortæller om sin beslutning:

- Som jeg nævnte, da jeg tiltrådte for et år siden, så er jeg både glad for og stolt over, at en klub af AaB’s størrelse og med dens historik pegede på mig som cheftræner, og mit forhåndsindtryk af både klubben og byen er kun blevet bekræftet.

- Indtil for bare få dage siden havde jeg heller ikke forestillet mig, at samarbejdet skulle slutte allerede nu, men jeg er blevet tilbudt et job, som jeg føler, at jeg hverken sportsligt, økonomisk eller i privat sammenhæng har kunnet sige nej til, og derfor har den såkaldte samlede pakke vægtet endnu mere end normalt, siger Martí Cifuentes.

- Jeg synes, at AaB som klub er et bedre sted end for et år siden, og jeg vil gerne takke spillere, stab og alle øvrige ansatte i klubben for et godt samarbejde og takke supporterne for deres flotte opbakning. Jeg har sat enorm pris på begge dele, slutter Martí Cifuentes.

Martí Cifuentes har ledt AaB i 40 officielle kampe.

Tags på denne nyhed

Bliv klar til foråret med et sæsonkort

8. januar 2022 kl. 16:02 af Rasmus Estrup

Mærk stemningen på Aalborg Portland Park med et sæsonkortabonnement, så du er sikker på at få en plads til alle AaB's hjemmekampe. 

Årets første hjemmekamp spilles 27. februar mod Silkeborg I.F. Dernæst følger en kamp mod Vejle Boldklub 6. marts, inden grundspillet afgøres 20. marts på hjemmebane mod Brøndby I.F. 

Fra kun 85 kr. om måneden for voksne og 45 kr. for børn kan du blive sæsonkortholder til Aalborg Portland Park, og du kan læse mere om fordelene ved et sæsonkortabonnement her. 

For et nytegnet abonnement er der seks måneders binding fra tegningsdatoen. Herefter kan du opsige abonnementet med et varsel på løbende måned + en måned.

Tags på denne nyhed

AaB TV: Lucas Andersen tilbage på træningsbanen

7. januar 2022 kl. 10:15 af Rasmus Estrup

Lucas Andersen er ligesom holdkammeraterne tilbage i fodboldtræningen, og for AaB-anføreren var torsdagstræningen i Gistrup hans første træning med en bold i syv måneder. 

I dette interview med AaB TV fortæller han om de seneste måneders genoptræning, gårsdagens boldøvelser og perspektiverne i forhold til hans comeback. 

Tags på denne nyhed
'