Cifuentes solgt til Hammarby I.F.

12. januar 2022 kl. 11:00 af Brian Andersen

Spanske Martí Cifuentes, der blev hentet til AaB for godt et år siden, efter at han forinden havde stået i spidsen for norske Sandefjord Fotball i to et halvt år, tiltræder som udgangspunkt i Hammarby I.F. 1. marts 2022.

Martí Cifuentes har i sine 37 Superligakampe for AaB præsteret et pointsnit på 1,51 pr. kamp, og inden de afsluttende spillerunder i grundspillet er AaB placeret på en fjerdeplads i 3F Superligaen.

Sportschef Inge André Olsen udtaler:

- I vores rekrutteringsproces i de sidste måneder af 2020 ledte vi efter en cheftræner med et stærkt lederskab og en klar spilfilosofi, og det fandt vi hos Martí Cifuentes, der samlet set over hele 2021 levede op til vores forventninger.

- Det er en vellykket historie, at Martí som en relativt ubeskrevet træner har gjort det så godt i AaB, at det er blevet bemærket positivt hos flere andre attraktive klubber i Skandinavien, men vi er naturligvis ærgerlige over, at det projekt, som vi i fællesskab satte i gang, allerede nu skal have en ny mand i spidsen. Det var ikke planen, konstaterer Inge André Olsen.

- Omvendt har vi også forståelse for, at Martí er blevet tiltrukket af en udfordring i en klub i en by, hvortil han har familiære bånd, som kan være med til at gøre dagligdagen mere smidig for hans svenske hustru og deres små tvillinger, og vi ønsker dem held og lykke i Stockholm.

- Timingen er for vores vedkommende langt fra optimal, men vi har igangsat en ny rekrutteringsproces, så vi forhåbentlig inden længe kan præsentere en ny cheftræner, siger Inge André Olsen.

Martí Cifuentes, der havde kontrakt med AaB indtil 30. juni 2023, fortæller om sin beslutning:

- Som jeg nævnte, da jeg tiltrådte for et år siden, så er jeg både glad for og stolt over, at en klub af AaB’s størrelse og med dens historik pegede på mig som cheftræner, og mit forhåndsindtryk af både klubben og byen er kun blevet bekræftet.

- Indtil for bare få dage siden havde jeg heller ikke forestillet mig, at samarbejdet skulle slutte allerede nu, men jeg er blevet tilbudt et job, som jeg føler, at jeg hverken sportsligt, økonomisk eller i privat sammenhæng har kunnet sige nej til, og derfor har den såkaldte samlede pakke vægtet endnu mere end normalt, siger Martí Cifuentes.

- Jeg synes, at AaB som klub er et bedre sted end for et år siden, og jeg vil gerne takke spillere, stab og alle øvrige ansatte i klubben for et godt samarbejde og takke supporterne for deres flotte opbakning. Jeg har sat enorm pris på begge dele, slutter Martí Cifuentes.

Martí Cifuentes har ledt AaB i 40 officielle kampe.

Tags på denne nyhed

Bliv klar til foråret med et sæsonkort

8. januar 2022 kl. 16:02 af Rasmus Estrup

Mærk stemningen på Aalborg Portland Park med et sæsonkortabonnement, så du er sikker på at få en plads til alle AaB's hjemmekampe. 

Årets første hjemmekamp spilles 27. februar mod Silkeborg I.F. Dernæst følger en kamp mod Vejle Boldklub 6. marts, inden grundspillet afgøres 20. marts på hjemmebane mod Brøndby I.F. 

Fra kun 85 kr. om måneden for voksne og 45 kr. for børn kan du blive sæsonkortholder til Aalborg Portland Park, og du kan læse mere om fordelene ved et sæsonkortabonnement her. 

For et nytegnet abonnement er der seks måneders binding fra tegningsdatoen. Herefter kan du opsige abonnementet med et varsel på løbende måned + en måned.

Tags på denne nyhed

AaB TV: Lucas Andersen tilbage på træningsbanen

7. januar 2022 kl. 10:15 af Rasmus Estrup

Lucas Andersen er ligesom holdkammeraterne tilbage i fodboldtræningen, og for AaB-anføreren var torsdagstræningen i Gistrup hans første træning med en bold i syv måneder. 

I dette interview med AaB TV fortæller han om de seneste måneders genoptræning, gårsdagens boldøvelser og perspektiverne i forhold til hans comeback. 

Tags på denne nyhed

Kusk om første fodboldtræning: Fantastisk

6. januar 2022 kl. 14:55 af Rasmus Estrup

Efter en testdag i små grupper i går bød torsdagens træningspas på årets første fodboldtræning med hele 3F Superligatruppen samlet. Og det var savnet.

- Det var fantastisk og megadejligt at se de andre drenge igen efter en lang ferie. Det har jeg savnet helt vildt, siger Kasper Kusk, der dog ikke har ladet bolden ligge stille i vinterferien.

- Jeg har lavet lidt boldøvelser og noget styrketræning for at holde formen ved lige så meget som muligt. Jeg har også mødt nogle af holdkammeraterne på Hornevej, men der er intet, der slår at komme ud at træne som gruppe igen. Det er dejligt, siger Kasper Kusk.

 Dagens træningspas foregik på kunstgræsbanen hos partnerklubben LKB Gistrup med en skyfri himmel og minusgrader, men fra 14. januar til 25. januar behøver den 30-årige offensivspiller formentlig ikke en hue for at holde varmen.

Her skal AaB nemlig på træningslejr på Malta, hvor Hele Nordjyllands Hold deltager i Tipsport Malta Cup og skal spille kampe mod SK Sigma Olomouc fra Tjekkiet, WSG Tirol fra Østrig og FC Spartak Trnava fra Slovakiet.

- Nu skal vi lige igennem nogle meget kolde træninger, men ellers glæder vi os selvfølgelig meget til træningslejren, hvor vi ser frem til at spille mod nogle andre, end de danske hold vi plejer at møde. Så det bliver fedt at komme i gang, og forhåbentlig kan vi komme hurtigst muligt tilbage i topform, slutter Kasper Kusk.

AaB indleder forårssæsonen på udebane mod FC Midtjylland 20. februar. 

Tags på denne nyhed

AaB TV: Træningsstart 2022

5. januar 2022 kl. 15:51 af Rasmus Estrup

I dag havde AaB's 3F Superligatrup første træning i 2022, da AaB-spillerne mødte ind til fysiske tests i Børge Bach Huset. 

Spillerne blev testet i fire grupper af seks spillere, og i dette indslag fra AaB TV kan du høre Jakob Ahlmann og Kristoffer Pallesen sætte ord på, hvordan det er at være tilbage efter en længere vinterpause. 

'