Lucas Andersen: Nyder hvert minut på banen

20. april 2022 kl. 09:57 af Rasmus Estrup

Fredag 8. april var der comeback til AaB-anfører Lucas Andersen, som til stor jubel for hele Aalborg Portland Park, blev skiftet ind 28 minutter før tid og samtidig fik overrakt anførerbindet af Rasmus Thelander.

Det var Lucas Andersens første fodboldkamp siden hans korsbåndsskade på udebane mod SønderjyskE 24. maj 2021.

Siden 3-0-sejren over Randers FC har AaB-anføreren også spillet 33 minutter mod Brøndby I.F., og søndag fik han 75 minutter mod FC Midtjylland, da han kom på banen allerede efter et kvarters spil.

- Jeg er bare glad for at få nogle minutter på banen, for at være tilbage og for at kunne bidage til holdet og samtidig mærke, at kroppen har det godt.

- Især med tanke på, at jeg efter ti måneder uden et eneste spilminut kunne gå ind i søndags og spille 75 minutter mod et stærkt FC Midtjylland-hold og samtidig føle mig godt tilpas, have flere gode aktioner og bare føle mig lidt i live på en eller anden måde, siger Lucas Andersen, der heller ikke efterfølgende har mærket noget til knæet.

- Var jeg startet inde, er det ikke sikkert, at jeg havde spillet 75 minutter. Men nu var situationen en anden, og derfor er det ekstra rart at mærke, at jeg også bagefter har det godt, og at knæet kan holde til det. Det bekræfter bare, at det hårde arbejde, der ligger bagved, har været det hele værd, siger den 27-årige kreatør.

Forsøger at lægge sit spil højt

Få minutter efter sin indskiftning i søndags fik han vist sit høje spilhumør frem, da han nede foran de flere end 600 medrejsende AaB-fans leverede to tunneller i samme sekvens på henholdsvis Gustav Isaksen og Mads Døhr Tychosen.

- I ti måneder har jeg været væk fra noget, jeg har nydt at lave hver dag, siden jeg var tre-fire år gammel. Så nu hvor jeg er tilbage på banen, værdsætter jeg det, og jeg nyder hvert eneste minut og hver eneste aktion på bolden.

- Jeg forsøger også stadig at lægge mit spil op på det niveau, jeg har vist tidligere. For det er den spillestil, jeg har. Og så er det da dejligt at vide, at touchet, driblingerne og det fysiske stadig er, hvor det skal være trods ti måneders fravær, så jeg nu kan være på lige fod med alle de andre, siger Lucas Andersen, der nød at mærke AaB-fansenes begejstring efter den dobbelte tunnel i Herning.

- Det var fedt. Fodbold er for fansene, og fodbold er underholdning. Så det er sådan noget, man spiller for. Det giver også noget selvtillid og spillelyst at mærke det her sus, der kommer fra publikum, når man laver gode ting. Det bekræfter mig i, at jeg har savnet det rigtig meget. Men jeg havde da helst set, at indlægget var endt ved Kasper Høgh, og at vi havde fået en scoring i stedet for et hjørnespark, forklarer AaB-anføreren.

Han sender i samme forbindelse en varm tak til alle de AaB-fans, der tog turen til Brøndby og Herning, og dem som kommer til næste hjemmekamp på søndag mod Silkeborg I.F.

- Det var flot, at så mange i mandags valgte at bruge deres sidste fridag på at komme ned at støtte os. Det er noget, vi værdsætter utrolig meget, og det giver de ekstra procenter, der er til en kamp. Om det er et returløb, en tackling eller en dribling, så vil man bare gerne give noget ekstra, når man mærker energien fra fansene. Hvis man begynder at blive træt, men kan mærke, at fansene stadig holder dampen oppe, så bliver man mere villig til at ofre det, der skal til. Både for holdet og for alle de fans, der bruger deres tid og penge på at støtte os på udebane og hjemmebane, slutter Lucas Andersen.

Lucas Andersen og resten af Hele Nordjyllands Hold kan som nævnt opleves igen på søndag, hvor Silkeborg I.F. gæster Aalborg Portland Park. Flere end 9.500 AaB-fans har allerede sikret sig billetter til kampen, og du kan også købe billetter her.

Tags på denne nyhed

Friis: Vores fantastiske fans giver os stolthed

19. april 2022 kl. 15:06 af Rasmus Estrup

Påskedagene bød på en udesejr over Brøndby I.F. og et udebanenederlag mod FC Midtjylland. Men dagen efter påskens anden udekamp, er det ikke kun det spillemæssige, AaB’s cheftræner Lars Friis har fokus på. Til aabsport.dk ønsker cheftræneren nemlig at sætte ord på fansenes opbakning.

- Vi har nogle vanvittigt fantastiske fans. At vi på denne måde kan flytte Vesttribunen til Herning, siger noget, og på tribunen vandt vores fans massivt på vokal, siger cheftræner Lars Friis om gårsdagens oplevelse, hvor flere end 600 AaB-fans havde taget turen til MCH Arena for at støtte Hele Nordjyllands Hold.

Til kampen i torsdags mod Brøndby I.F. stod flere end 500 fans og viste med stor vokallyd deres opbakning til de bolsjestribede gæster.

- At der er så stor opbakning både hjemme og ude betyder, at vi har nogle fans, som er sindssygt dedikerede. De har AaB i blodet, og den kærlighed har jeg kæmpe respekt for, at man udlever, som man gør i Aalborg. Man udlever det ikke kun, når det er bekvemt og i postnummer 9000. Man gør det også i busturene til udebane, uanset om det er hverdag eller weekend.

- Man har virkelig fået opbygget en kæmpe fankultur omkring klubben, og det skal man klappe sig selv på skulderen over, siger Lars Friis, der på hjemmebane også har oplevet flere end 10.000 tilskuere mod både Brøndby I.F. og FC København.

- Det er en helt sindssyg oplevelse at mærke Vesttribunen. Jeg har også været i andre klubber, hvor der har været liv, men Vesttribunen er noget for sig selv.

- For år tilbage husker jeg ikke, at Vesttribunen var så intens, som den er nu. Det glæder mig, og det er et kæmpe cadeau til alle, der kommer hver eneste gang og til alle dem, der gør en ekstra indsats for, at det skal blive, som det er lige nu. For sådan ønsker vi, at det altid er.

- Vi sætter stor pris på det, og vi gør alt, hvad vi kan for at vinde hver kamp. Men vi ved også, at det ikke altid kan lykkes. Og derfor er det også vigtigt, at vi på en dag som i går viser vores respekt og ydmyghed over deres støtte. For de betyder meget mere, end de tror.

- Når vi går ud til opvarmningen og mærker, at tribunen er fyldt - uanset om det er hjemme eller ude - så giver det et ekstra kick. Det inferno af støj, sange og tifoer, der møder os, når vi går på banen, giver noget ekstra. Det giver en stolthed, slutter cheftræner Lars Friis.

AaB’s næste kamp spilles på hjemmebane på søndag kl. 14.00 mod Silkeborg I.F. Du kan købe billetter til kampen her, eller tegne et sæsonkortabonnement og få fast plads til Aalborg Portland Park. Bliver du sæsonkortholder nu, får du adgang til de tre sidste hjemmekampe i 3F Superligaens Mesterskabsspil i første måned.

Tags på denne nyhed

70 pladser tilbage på Complea Tribunen

19. april 2022 kl. 13:12 af Rasmus Estrup

Aalborg Portland Park bliver endnu en gang velbesøgt på søndag, hvor Silkeborg I.F. kommer på besøg kl. 14.00. Du kan købe billetter til kampen her.

På Complea Tribunen er der således blot 70 ledige sæder i skrivende stund. 3F Tribunen er i forvejen udsolgt, og derfor er der nu blevet frigivet ca. 200 yderligere siddepladser på A. Enggaard Tribunen. 

Ønsker du at købe billet til kampen på enten Complea Tribunen, A. Enggaard Tribunen eller Vesttribunen, kan du gøre det her.

Tags på denne nyhed

To karantænedage til Mathias Ross

19. april 2022 kl. 11:22 af Rasmus Estrup

AaB's næste to kampe er begge mod Silkeborg I.F. Første kamp spilles 24. april kl. 14.00 på Aalborg Portland Park, og dernæst følger en udekamp på Jysk Park mandag 2. maj kl. 19.00.

Til begge kampe må cheftræner Lars Friis se bort fra forsvarsspiller Mathias Ross. 

Den 21-årige forsvarer blev i går udvist mod FC Midtjylland efter en advarsel i 37. minut og endnu en advarsel i 59. minut. Forseelserne betyder, at Mathias Ross modtog 21 karantænepoint, og da spilleren i forevejen var i karantænefare, skal han nu afsone to spilledages karantæne. 

Det er anden gang, at Mathias Ross er karantæneramt i denne sæson, da han også var i karantæne i 13. spillerunde.

Mathias Ross er spilleklar igen søndag 8. maj kl. 18.00 på hjemmebane mod FC Midtjylland.

Du kan købe billetter til AaB's tre sidste hjemmekampe i Mesterskabsspillet her. 

Tags på denne nyhed

AaB TV: Sammendrag af FC Midtjylland-AaB

19. april 2022 kl. 07:01 af Rasmus Estrup

AaB tabte i går med 2-0 på udebane til FC Midtjylland i Mesterskabsspillet. 

Selvom AaB spillede en god første halvleg, hvor Kasper Høgh blandt andet fik en kæmpe chance tæt under mål, som David Ousted reddede, så var det hjemmeholdet, der kunne til pause med en føring. 

Efter 36 minutter begik Kristoffer Pallesen nemlig et straffespark mod Paulinho, og fra straffesparkspletten chippede Evander 1-0-scoringen ind bag Jacob Rinne. 

Få minutter senere blev føringen udbygget til 2-0, da Anders Dreyer opsnappede en returbold fra Jacob Rinne på et hårdt spark fra Evander. Riposten blev sat i et tomt AaB-mål til pausestillingen. 

13 minutter inde i anden halvleg modtog Mathias Ross sit andet gule kort i kampen, og han blev dermed udvist, hvorfor AaB var i undertal resten af opgøret. 

Dette førte til flere afslutninger for hjemmeholdet, men med en stor redning af Jacob Rinne på et stærkt forsøg fra Anders Dreyer endte opgøret uden yderligere scoringer. 

Se et sammendrag af kampen i denne video. 

AaB ligger fortsat på tredjepladsen i 3F Superligaen med fire point ned til Brøndby I.F. på fjerdepladsen. Næste kamp for Hele Nordjyllands Hold spilles på søndag kl. 14.00 mod Silkeborg I.F. på Aalborg Portland Park. Køb billetter til kampen her. 

Tags på denne nyhed
'