Cifuentes ser frem til første testkamp

19. januar 2021 kl. 19:09 af Rasmus Estrup

Cheftræner Martí Cifuentes skal i morgen for første gang stå i spidsen for Hele Nordjyllands Hold i en kamp, når AaB på udebane møder Randers FC kl. 13.00. 

- Jeg glæder mig til den første kamp med AaB. Selvom det er en testkamp, så går vi selvfølgelig efter at vinde og spille god fodbold, samtidig med at vi vil forsøge at implementere de nye idéer, vi har arbejdet med for at bygge videre på det gode fundament, der er i klubben, siger Martí Cifuentes, der forventer at skifte et helt hold i pausen i morgen.  

- For at give spillere kamprytme vil vi stille med to forskellige hold i første og anden halvleg, så 22 spillere får 45 minutters kamptræning, og vi forventer stadig at kunne levere 90 minutters god fodbold i morgen, siger cheftræneren.

Mens det for AaB’s vedkommende er opstartens første testkamp, var Randers FC i aktion i lørdags, da det blev til en randrusiansk 5-3-sejr over Esbjerg fB.

- Vi ved, at Randers FC er et svært hold at spille imod, og for os gælder det om at styre kampen og diktere kampens tempo. Vi håber også, at vi kan vise vores fans, hvad der venter, når sæsonen starter, siger Martí Cifuentes, der har udtaget følgende 24 spillere til onsdagens testkamp:

1 Jacob Rinne, 2 Kristoffer Pallesen, 4 Mathias Ross, 5 Jores Okore, 6 Kristoffer Pallesen, 8 Iver Fossum, 9 Tom van Weert, 11 Tim Prica, 14 Malthe Højholt, 15 Lukas Klitten, 16 Magnus Christensen, 17 Kasper Kusk, 19 Timothé Nkada, 20 Oliver Klitten, 22 Andreas Hansen, 23 Robert Kakeeto, 24 Vladimir Prijovic, 25 Frederik Børsting, 28 Jeppe Pedersen, 31 Daniel Granli og U/19 Ligaspillerne Marcus Hannesbo, Christoffer Ravn, Oliver Børsting og Casper Gedsted Hansen.

Jakob Ahlmann, Oscar Hiljemark, Lucas Andersen, Rasmus Thelander og Thomas Christiansen er ukampdygtige.

På grund af restriktioner for at mindske smittespredningen af Covid-19 er der ingen adgang for tilskuere til opgøret. Kampen kan i stedet følges via livestreaming på nordjyske.dk og livetweets fra AaB's officielle Twitterkonto. 

Efterfølgende vil der kunne læses et referat og ses sammendrag af kampen på aabsport.dk.

Tags på denne nyhed

AaB i dialog med flere klubber om Theo Sander

19. januar 2021 kl. 17:43 af Brian Andersen

I den forbindelse kan AaB tilføje, at der pågår dialog med flere klubber i relation til Theo Sander.

Eventuelle konkrete forhandlinger og et potentielt salg af Theo Sander forventes ikke umiddelbart at ændre forventningerne til 2021, hvor AaB forventer et resultat i niveauet minus 2 til minus 5 mio. kr.

Theo Sander er i 2017 kommet til AaB via partnerklubberne Gug Boldklub, Støvring I.F. og IF Frem Skørping.

Indregnet i resultatforventningerne for 2021 er spillersalg, investering i spillertruppen og strategiske investeringer i den kommercielle udvikling. 

Afhængig af udviklingen omkring Covid-19 er AaB’s kommercielle indtægter inden for matchday og samarbejdspartnere behæftet med stor usikkerhed i 2021. Ydermere vil 2021 være kraftigt påvirket af regeringens principper og muligheder for ansøgning af kompensationspakker.

Tags på denne nyhed

Ahlmann forventes at være ude i nogle uger

18. januar 2021 kl. 12:07 af Rasmus Estrup

Jakob Ahlmann, der i dag fylder 30 år, deltog tidligere på dagen i et liveinterview på Facebook, hvor venstrebacken blandt andet fortalte, at han skal tilbringe sin fødselsdag i styrkelokalet. Det skyldes, at han lørdag måtte udgå fra træningen med en skade.

- Jeg fik et lille vrid, men jeg blev scannet i går, og det har heldigvis vist sig, at det ikke er noget alvorligt. Jeg får nok lov at bruge et par uger i styrkelokalet, inden jeg får lov at komme ud igen og være med omkring holdet. Så det er rigtig ærgerligt, for sæsonstarten nærmer sig. Men heldigvis var det ikke være end det, og jeg forventer ikke at gå glip af ret mange kampe, fortalte Jakob Ahlmann på Facebook.

Under interviewet kom venstrebacken, der var på månedens hold i 3F Superligaen i både november og december, også ind på, hvordan de første par uger med cheftræner Martí Cifuentes har været.

- Det har være spændende og godt. Det er altid anderledes med en ny træner, og der er nogle ting, vi skal vænne os til. Men jeg er sikker på, at det bliver rigtig godt. Det har været nogle intensive uger, hvor vi har været meget på, og de andre får så lov at fortsætte derude i dag, supplerede Jakob Ahlmann, der sagtens kan følge med i de taktiske aspekter, der bliver arbejdet på, selvom han ikke selv står på grønsværen.

- Jeg er selvfølgelig med på alle møderne og kommer også til at se vores træningskampe, og så evaluerer vi træningerne sammen i truppen. Jeg var heldigvis også med de første dage, så jeg har et ret godt indtryk af, hvad det er, vi gerne vil. Vi optager også en del af træningen, som jeg kan følge med i, så er jeg med, når jeg er klar igen, fortalte Jakob Ahlmann. 

Tags på denne nyhed

Børsting: Føler mig i god form

17. januar 2021 kl. 11:14 af Rasmus Estrup

Mens snedynger omgiver kunstgræsbanen, spurter Frederik Børsting op og ned ad højrekanten, og det er ikke kun for at holde varmen. 

- Det har været rigtig dejligt at komme godt i gang på banen igen, siger Frederik Børsting, der i efteråret startede inde 11 kampe i træk og spillede 13 af efterårets i alt 15 kampe i 3F Superligaen og Sydbank Pokalen.

- Den første halvsæson bød på masser af kampe, og jeg føler mig i god form, så nu glæder jeg mig bare til at spille nogle kampe, siger Frederik Børsting.

Årets første testkamp skal spilles på onsdag på udebane mod Randers FC. Dernæst venter testkampe mod FC Midtjylland og Lyngby Boldklub, inden sæsonstarten mod FC København 3. februar.

- Det bliver dejligt at komme i kamp på onsdag. Det er jo kampene, vi træner for, og det er altid lidt sjovere at spille kamp, siger den 25-årige AaB-spiller.

Til kampen mod Randers FC på onsdag vil det måske også være muligt at se et lidt andet udtryk hos AaB-mandskabet end tidligere.

Cheftræner Martí Cifuentes, der tiltrådte ved årsskiftet, har i hvert fald arbejdet intensivt på træningsbanen for at implementere nye idéer.

- Det er rigtig, rigtig positivt, det han er kommet med. Der er meget nyt, samtidig med at vi skal holde fast i det, der har fungeret godt i den seneste tid. Det er utroligt spændende og meget intensivt, forklarer Frederik Børsting.

- Allerede nu er vi blevet bedre til flere af de fokuspunkter, som vi her i starten har brugt meget tid på at få ind under huden. Man begynder så småt at kunne se en positiv udvikling, så det går den rigtige vej, fortæller Frederik Børsting.

Tags på denne nyhed

Vind den nye Superliga-bold

16. januar 2021 kl. 12:34 af Martin Stigaard Skammelsen

Den nye bold er noget helt særligt. Select har nemlig skabt verdens første fodbold fremstillet med ultrasonisk teknologi. Bolden er fremstillet med en ny og danskpatenteret konstruktionsmetode, hvor ultrasoniske lydbølger svejser boldens felter sammen. På denne måde sikres uovertruffen boldkontrol og en fantastisk aerodynamik, da den nye teknologi giver perfekt dybde mellem boldens 32 felter og en endnu mere stabil bane gennem luften til gavn for både spillere og målmænd. Flere end 300 professionelle fodboldspillere har gennem 2020 testet Brillant Super US og givet bolden meget positive tilbagemeldinger. Testen har bevist, at bolden er velegnet til kampe på absolut højeste niveau, og konstruktionen og materialerne sikrer, at spilleegenskaberne og holdbarheden er helt i top.

AaB-spillerne vil inden længe tage den nye bold i brug på træningsbanerne, og naturligvis også i 3F Superligaen når forårets første kamp fløjtes i gang den 3. februar mod FC København.

Inden da kan du dog vinde din helt egen udgave af den nye fodbold fra Select. Klik ind på vores officielle Facebook-side eller Instagram-profil lige nu, hvor vi begge steder udlodder en af de nye bolde.

AaB ønsker held og lykke til alle der deltager i konkurrencen.