AaB TV: Sammendrag af Randers FC-AaB

21. januar 2021 kl. 07:18 af Rasmus Estrup

Onsdag tabte AaB 3-1 på udebane til Randers FC i årets første testkamp. I videoen øverst kan du se et sammendrag af opgøret og få reaktioner fra Iver Fossum og cheftræner Martí Cifuentes.  

AaB kom godt fra start i opgøret og havde i første halvleg flere gode muligheder til blandt andre Iver Fossum og Timothé Nkada, men holdene måtte gå målløst til pausen. 

Til anden halvlegs start var der skiftet ud på samtlige positioner på AaB-mandskabet, og anden halvleg sad hjemmeholdet på. 

Tre minutter efter pausen blev det 1-0 til Randers FC, da Kasper Høgh headede et hjørnespark i mål via overliggeren. 

Hjemmeholdet udbyggede til 2-0 på en straffesparksscoring af Marvin Egho efter en times spil, og i 82. minut blev det 3-0 til gæsterne, da Filip Bundgaard fik serveret en fri målchance tæt under mål. 

Herfra lykkedes det AaB at skabe flere gode muligheder, og i 85. minut reducerede Tom van Weert til 3-1. Mathias Ross fandt fornemt Marcus Hannesbo, som elegant vippede bolden over Randers-målmanden. Hannesbos forsøg ramte indersiden af bagstolpen, og på stregen prikkede Tom van Weert læderet ind over stregen. 

Tags på denne nyhed

AaB tabte første testkamp

20. januar 2021 kl. 16:50 af Brian Andersen

Og selvom AaB var på hælene i anden halvlegs første 35 minutter, så kunne det alligevel snildt være blevet til et uafgjort resultat, da Tom van Weert efter sit reduceringsmål i det 86. minut i slutfasen kom til yderligere to store muligheder.

I en livlig og tempofyldt indledning på opgøret var AaB umiddelbart det farligste mandskab, hvilket resulterede i det godt forsøg fra Kasper Kusk i det femte minut.

To minutter senere tilspillede AaB sig kampens første chance, da Tim Prica sørgede for oplægget til Iver Fossum, hvis afslutning desværre trillede fladt forbi fjerneste stang.

Efter 12 minutter opstod AaB’s næste store mulighed til Timothé Nkada, men Randers FC-målmand Patrik Carlgren fik reddet med en fodparade.

Midtvejs i halvlegen opstod med et par minutters mellemrum to tilbud til værternes Bassala Sambou og Tosin Kehinde, men i begge tilfælde gik afslutningen lige på AaB-keeper Jacob Rinne, mens Mathias Greve efter godt en halv time sendte sit forsøg forbi mål.

Herefter var det AaB’s tur, da Kristoffer Pallesen med et fremragende forarbejde serverede bolden i panden på Iver Fossum ved den bageste stolpe, men en Randers-forsvarer fik reddet på selve mållinjen.

Inden pausen nåede Patrik Carlgren igen at stå i vejen for Kasper Kusk, og alt i alt var der tale om en opløftende indsats af AaB i de første 45 minutter.

I pausen byttede cheftræner Martí Cifuentes ud på alle pladser, og allerede i det 49. minut tog hjemmeholdet føringen, da Kasper Høgh fra tæt hold med hovedet snittede en hjørnesparksbold fra Erik Marxen i nettet via underkanten af overliggeren.

Randers FC sad i denne fase tungt på begivenhederne, og føringen blev efter knap en time fordoblet, da Marvin Egho eksekverede et straffespark begået mod ham selv.

AaB-målmand Andreas Hansen nåede at redde fra både Nikola Mileusnic og Filip Bundgaard, inden sidstnævnte alligevel kom på måltavlen til 3-0 efter en stor fadæse af Robert Kakeeto otte minutter før tid.

Med fire minutter tilbage fik AaB imidlertid reduceret, da en lang fremlægning fra Mathias Ross fandt vej til lynhurtige Marcus Hannesbo, der elegant lagde bolden over den fremstormende keeper; læderet ramte stolpen, inden Tom van Weert skubbede riposten over stregen.

I det 88. minut sendte Tom van Weert en pasning fra Frederik Børsting på overliggeren, og sidste minut blev det også til en friløber til den hollandske angriber, men målmanden fik afværget.

Trods en godkendt første halvleg og en fin slutspurt var det på baggrund af billedet i anden halvleg ikke ufortjent, at Randers FC sejrede 3-1.

AaB’s anden og næstsidste testkamp venter på søndag mod FC Midtjylland.

Matchfacts – testkamp
Randers FC-AaB  3-1 (0-0)
49. min 1-0 Kasper Høgh, 59. min 2-0 Marvin Egho, 82. min 3-0 Filip Bundgaard, 86. min 3-1 Tom van Weert.

AaB (4-3-3): Jacob Rinne (46: Andreas Hansen), Kristoffer Pallesen (46: Frederik Børsting), Jores Okore (46: Daniel Granli), Vladimir Prijovic (46: Mathias Ross), Lukas Klitten (46: Christoffer Ravn), Malthe Højholt (46: Robert Kakeeto), Magnus Christensen (46: Pedro Ferriera), Iver Fossum (46: Jeppe Pedersen), Kasper Kusk (46: Oliver Klitten), Tim Prica (46: Tom van Weert), Timothé Nkada (46: Marcus Hannesbo).

Tags på denne nyhed

Cifuentes ser frem til første testkamp

19. januar 2021 kl. 19:09 af Rasmus Estrup

Cheftræner Martí Cifuentes skal i morgen for første gang stå i spidsen for Hele Nordjyllands Hold i en kamp, når AaB på udebane møder Randers FC kl. 13.00. 

- Jeg glæder mig til den første kamp med AaB. Selvom det er en testkamp, så går vi selvfølgelig efter at vinde og spille god fodbold, samtidig med at vi vil forsøge at implementere de nye idéer, vi har arbejdet med for at bygge videre på det gode fundament, der er i klubben, siger Martí Cifuentes, der forventer at skifte et helt hold i pausen i morgen.  

- For at give spillere kamprytme vil vi stille med to forskellige hold i første og anden halvleg, så 22 spillere får 45 minutters kamptræning, og vi forventer stadig at kunne levere 90 minutters god fodbold i morgen, siger cheftræneren.

Mens det for AaB’s vedkommende er opstartens første testkamp, var Randers FC i aktion i lørdags, da det blev til en randrusiansk 5-3-sejr over Esbjerg fB.

- Vi ved, at Randers FC er et svært hold at spille imod, og for os gælder det om at styre kampen og diktere kampens tempo. Vi håber også, at vi kan vise vores fans, hvad der venter, når sæsonen starter, siger Martí Cifuentes, der har udtaget følgende 24 spillere til onsdagens testkamp:

1 Jacob Rinne, 2 Kristoffer Pallesen, 4 Mathias Ross, 5 Jores Okore, 6 Kristoffer Pallesen, 8 Iver Fossum, 9 Tom van Weert, 11 Tim Prica, 14 Malthe Højholt, 15 Lukas Klitten, 16 Magnus Christensen, 17 Kasper Kusk, 19 Timothé Nkada, 20 Oliver Klitten, 22 Andreas Hansen, 23 Robert Kakeeto, 24 Vladimir Prijovic, 25 Frederik Børsting, 28 Jeppe Pedersen, 31 Daniel Granli og U/19 Ligaspillerne Marcus Hannesbo, Christoffer Ravn, Oliver Børsting og Casper Gedsted Hansen.

Jakob Ahlmann, Oscar Hiljemark, Lucas Andersen, Rasmus Thelander og Thomas Christiansen er ukampdygtige.

På grund af restriktioner for at mindske smittespredningen af Covid-19 er der ingen adgang for tilskuere til opgøret. Kampen kan i stedet følges via livestreaming på nordjyske.dk og livetweets fra AaB's officielle Twitterkonto. 

Efterfølgende vil der kunne læses et referat og ses sammendrag af kampen på aabsport.dk.

Tags på denne nyhed

AaB i dialog med flere klubber om Theo Sander

19. januar 2021 kl. 17:43 af Brian Andersen

I den forbindelse kan AaB tilføje, at der pågår dialog med flere klubber i relation til Theo Sander.

Eventuelle konkrete forhandlinger og et potentielt salg af Theo Sander forventes ikke umiddelbart at ændre forventningerne til 2021, hvor AaB forventer et resultat i niveauet minus 2 til minus 5 mio. kr.

Theo Sander er i 2017 kommet til AaB via partnerklubberne Gug Boldklub, Støvring I.F. og IF Frem Skørping.

Indregnet i resultatforventningerne for 2021 er spillersalg, investering i spillertruppen og strategiske investeringer i den kommercielle udvikling. 

Afhængig af udviklingen omkring Covid-19 er AaB’s kommercielle indtægter inden for matchday og samarbejdspartnere behæftet med stor usikkerhed i 2021. Ydermere vil 2021 være kraftigt påvirket af regeringens principper og muligheder for ansøgning af kompensationspakker.

Tags på denne nyhed

Ahlmann forventes at være ude i nogle uger

18. januar 2021 kl. 12:07 af Rasmus Estrup

Jakob Ahlmann, der i dag fylder 30 år, deltog tidligere på dagen i et liveinterview på Facebook, hvor venstrebacken blandt andet fortalte, at han skal tilbringe sin fødselsdag i styrkelokalet. Det skyldes, at han lørdag måtte udgå fra træningen med en skade.

- Jeg fik et lille vrid, men jeg blev scannet i går, og det har heldigvis vist sig, at det ikke er noget alvorligt. Jeg får nok lov at bruge et par uger i styrkelokalet, inden jeg får lov at komme ud igen og være med omkring holdet. Så det er rigtig ærgerligt, for sæsonstarten nærmer sig. Men heldigvis var det ikke være end det, og jeg forventer ikke at gå glip af ret mange kampe, fortalte Jakob Ahlmann på Facebook.

Under interviewet kom venstrebacken, der var på månedens hold i 3F Superligaen i både november og december, også ind på, hvordan de første par uger med cheftræner Martí Cifuentes har været.

- Det har være spændende og godt. Det er altid anderledes med en ny træner, og der er nogle ting, vi skal vænne os til. Men jeg er sikker på, at det bliver rigtig godt. Det har været nogle intensive uger, hvor vi har været meget på, og de andre får så lov at fortsætte derude i dag, supplerede Jakob Ahlmann, der sagtens kan følge med i de taktiske aspekter, der bliver arbejdet på, selvom han ikke selv står på grønsværen.

- Jeg er selvfølgelig med på alle møderne og kommer også til at se vores træningskampe, og så evaluerer vi træningerne sammen i truppen. Jeg var heldigvis også med de første dage, så jeg har et ret godt indtryk af, hvad det er, vi gerne vil. Vi optager også en del af træningen, som jeg kan følge med i, så er jeg med, når jeg er klar igen, fortalte Jakob Ahlmann. 

Tags på denne nyhed