AaB med uændrede forventninger

17. august 2021 kl. 14:53

Resultatet før skat for Aalborg Boldspilklub A/S viser i perioden et underskud på 1,6 mio. kr. mod et overskud på 12,9 mio. kr. for samme periode i 2020.

Indtægterne i alt udgør 31 mio. kr. mod 25,1 mio. kr. for samme periode i 2020. Stigningen skyldes hovedsageligt en forskydelse af TV-indtægterne, da flere af de planlagte kampe i foråret 2020, først blev afviklet i juli 2020 som følge af Covid-19. Dette betød ligeledes, at en del af kampene i efteråret 2020 også blev udsat og først afviklet i 2021, hvilket har haft den konsekvens, at en del af TV-indtægterne først er blevet indregnet i foråret 2021.
Resultat af transferaktiviteter viser i første halvår af 2021 et resultat på i alt 12,5 mio. kr., mens samme periode sidste år var et resultat på 30,3 mio. kr.

Der er i perioden søgt kompensation for aflyste arrangementer fra de statslige kompensationsordninger som følge af Covid-19.

Resultatforventningerne for regnskabsåret 2021 er uændrede, og således forventes fortsat et resultat før skat i niveauet minus 8 til 13 mio. kr. Heri er indregnet yderligere transferindtægter, investering i spillertruppen og strategiske investeringer i den kommercielle udvikling.

- Et negativt resultat er ikke tilfredsstillende, men dog forventeligt i et særdeles vanskeligt første halvår af 2021 med fortsatte restriktioner som følge af Covid-19, konstaterer AaB’s administrerende direktør Thomas Bælum.

AaB’s egenkapital udgør 91,2 mio. kr. pr. 30. juni 2021.

AaB TV: Vejle Boldklub-AaB 0-1

17. august 2021 kl. 07:21 af Rasmus Estrup

AaB vandt i går fortjent 1-0 på udebane mod Vejle Boldklub, da Iver Fossum scorede sejrsmålet efter 32 minutter.

I første halvleg dominerede AaB stort og kom til adskillige store chancer til blandt andre Milan Makaric, Louka Prip og Malthe Højholt.

Det var dog Iver Fossum, der som den eneste vandt vej til netmaskerne, da nordmanden headede et indlæg fra Kristoffer Pallesen i nettet.

Efter pausen bød Vejle Boldklub sig også til med flere afslutninger fra Allan Sousa, men Jacob Rinne tog sig sikkert af de opgaver, han fik.

I modsatte ende var Iver Fossum igen på spil i flere tilfælde. Den største chance til nordjyderne efter pausen var tredobbelt. Først fik Louka Prip sin afslutning reddet, returbolden sparkede Iver Fossum på overliggeren og afbrækket fra overliggeren flugtede Jakob Ahlmann lige forbi mål.

I videoen øverst kan du se det fyldige sammendrag af mandagssejren.

Husk i øvrigt at du nu kan købe billet til næste hjemmekamp mod FC Nordsjælland fredag 27. august.

AaB sejrer fortjent i Vejle

16. august 2021 kl. 20:53 af Rasmus Estrup

Aftenens chancerige affære i Vejle endte med en fortjent AaB-sejr. De mange chancer til trods bød aftenen kun på en enkelt scoring, og det var Iver Fossum, der med hovedet headede AaB's 1-0-sejr hjem.

Med stor støtte fra de medrejsende AaB-fans lagde AaB også på banen stærkt ud med to hjørnespark i det første minut, og det andet af slagsen førte til en afslutning fra Kristoffer Pallesen, der sparkede fladt forbi Vejle-målet.

Der blev fra start spillet med stor intensitet, og det var klart AaB, der spillede i det højeste tempo og havde mest kontrol over spillet, og inden for det første kvarter førte det også afslutninger med sig fra Louka Prip og Frederik Børsting, men begge afslutninger gik forbi fjerneste opstander.

Som halvlegen skred frem, blev AaB's overtag større og større, og efter 17 minutter fastholdt AaB endnu et angreb, som førte flere indlæg med sig. I sidste ende tog Pedro Ferreira bolden ned og afsluttede mod mål, men afslutningen blev straks blokeret af Denis Kolinger.

Lige inden halvtimesmærket var AaB i to omgange særdeles farlige. Første mulighed tilfaldt Milan Makaric, der blev spillet i dybden og endte i en direkte duel med Alexander Brunst. Serberen forsøgte at trække rundt om keeperen og afslutte på kassen, men målmanden nåede lige akkurat ned til afslutningen.

Dernæst fandt Frederik Børsting med flotte detaljer vej til baglinjen i Vejle-feltet, hvorefter han lagde bolden til rette for Malthe Højholt, der sparkede på mål, men måtte se sin afslutning afrettet over mål.

Efter 32 minutter var der endelig gevinst for det angribende AaB-mandskab. Kristoffer Pallesen slog et godt indlæg lige ind i panden på Iver Fossum, og nordmanden headede fortjent AaB foran med 1-0.

AaB fortsatte de gode takter efter scoringen, men de næste par minutters afslutninger fra Milan Makaric og i to tilfælde Louka Prip sad uden for målrammen.

Efter 38 minutter satte AaB et fremragende angreb sammen, og bolden havnede i fødderne hos Kristoffer Pallesen, som med et fladt indlæg fandt en helt fri Louka Prip lige foran mål, men den ellers veloplagte offensivspiller formåede desværre at sende bolden over mål.

Der gik dog kun et minut, før AaB igen truede Vejle-målet. Denne gang sparkede Iver Fossum direkte på mål fra et spidst kantfrispark. Skuddet havde både saft og kraft, men Denis Kolinger fik kastet sig i vejen i sidste øjeblik, og med hovedet pandede han bolden ind på stolpen og ud af farezonen.

Lige inden pausen kom hjemmeholdet frem til deres første chance, da et indlæg fandt vej til en fri Allan Sousa, som med knæet sendte kuglen forbi Jacob Rinnes mål.

I pausen lavede hjemmeholdet tre udskiftninger, og det var hjemmeholdet, der kom bedst ud fra omklædningsrummene. Blot halvandet minut inde i anden halvleg var Allan Sousa igen i afslutterens rolle, da han fra kanten af feltet sparkede forbi efter selv at have drevet bolden frem.

Fem minutter efter pausen var AaB igen i offensiven, da Rasmus Thelander kom frem til et hovedstød, som sad lige i handskerne på Alexander Brunst.

Vejle-keeperen var også på plads omkring det 60. minut. Først tvang Milan Makaric målmanden til en god redning efter oplæg fra Malthe Højholt, og siden havde Iver Fossum to forsøg inden for 15 sekunder, som målmanden også fik afvist.

Chancerne fortsatte med at komme i en lind strøm. Allan Sousa testede først Jacob Rinne direkte på frispark, inden AaB i modsatte ende havde tre skud i træk. Først blev Louka Prips forsøg reddet af en fodparade. Denne sendte bolden ud til Iver Fossum, som klaskede læderet på overliggeren, hvilket dirigerede kuglen over til Jakob Ahlmann, som flugtede forbi fjerneste stang.

Med 18 minutter tilbage sendte Allan Sousa igen Jacob Rinne på arbejde. Denne gang med et kraftfuldt langskud, som svenskeren med en stærk arm reddede.

Straks efter kom AaB afsted i en omstilling, der endte med en afslutning fra Marcus Hannesbo, men den unge indskifters forsøg sad lige på Vejle-målmanden.

De følgende minutter havde hjemmeholdet et par ufarlige hovedstød, og med små fem minutter igen var det AaB's Tim Prica, der fra distancen sendte en ellers fin afslutning lige over målhjørnet.

Selvom Vejle Boldklub forsøgte at spille sig til en udlignende chance, lykkedes det ikke for hjemmeholdet, og dermed sikrede AaB sig en sejr på 1-0.

Sejren betyder, at AaB efter fem spillerunder ligger på femtepladsen i 3F Superligaen med otte point.

AaB's næste kamp i 3F Superligaen spilles på udebane mod Randers FC på søndag kl. 14.00.

Matchfacts - 3F Superliga, 5. spillerunde

Vejle Boldklub-AaB 0-1 (0-1)
33. min 0-1 Iver Fossum
Advarsler Vejle Boldklub: Wahid Faghir (88)
Advarsler AaB: Pedro Ferreira (48), Malthe Højholt (64)
4.350 tilskuere på Vejle Stadion

Vejle Boldklub (4-3-3): Alexander Brunst, Kevin Yamga (87: Brandon Pierrick), Denis Kolinger, Manjrekar James, Viljormur Davidsen, Kevin Custovic (76: Lundrim Hetemi), Saeid Ezatolahi (46: Hans Høllsberg), Jacob Schoop (46: Arbnor Mucolli), Allan Sousa, Wahid Faghir, Dimitris Emmanouilidis (46: Lukas Engel).

AaB (3-5-2): Jacob Rinne, Mathias Ross, Rasmus Thelander, Daniel Granli, Kristoffer Pallesen, Iver Fossum, Pedro Ferreira, Malthe Højholt (69: Marcus Hannesbo), Frederik Børsting (60: Jakob Ahlmann), Milan Makaric (81: Tim Prica), Louka Prip (81: Magnus Christensen).

Dommer: Jakob Kehlet

AaB TV: Forårets tre AaB-mål i Vejle

16. august 2021 kl. 11:31 af Rasmus Estrup

I aften kl. 19.00 gælder det en udekamp mod Vejle Boldklub i 3F Superligaen.

Inden kampen kan du med denne video få et gensyn med de tre scoringer, AaB i foråret leverede på udebane mod Vejle Boldklub.

Det er scoringer af Tom van Weert, Jakob Ahlmann og Rufo.

Du kan købe billet til dagens kamp her, eller se opgøret på TV3 Sport og Viaplay med optakt fra kl. 18.00.