AaB TV: Daniel Granli - ny forsvarsspiller

3. september 2020 kl. 17:05 af Rasmus Estrup

Daniel Granli, der spiller højre midtstopper, er på kontrakt i AIK Stockholm, som han kom til fra Stabæk for halvandet år siden. 

Sportschef Inge André Olsen har derfor et indgående kendskab til den boldsikre forsvarsspiller, der også har spurgt Iver Fossum til råds inden skiftet til AaB. 

AaB TV har talt med Daniel Granli og Inge André Olsen om skiftet, samt fulgt den lille specialtræning forsvarsspilleren havde torsdag eftermiddag. Se hele indslaget i videoen øverst. 

Tags på denne nyhed

AaB klar til sidste testkamp

3. september 2020 kl. 15:39 af Brian Andersen

Opgøret afvikles kl. 15.00, og på grund af de gældende restriktioner i forbindelse med Covid-19 er der desværre ingen adgang for tilskuere.

Dysten mod OB livestreames på nordjyske.dk. Du kan læse mere om dette og følge kampen her.

Trænerstaben i AaB har valgt følgende trup til opgøret:

1 Jacob Rinne, 2 Kristoffer Pallesen, 3 Jakob Ahlmann, 5 Jores Okore, 6 Pedro Ferreira, 9 Tom van Weert, 11 Tim Prica, 16 Magnus Christensen, 17 Kasper Kusk, 19 Timothé Nkada, 20 Oliver Klitten, 22 Andreas Hansen, 23 Robert Kakeeto, 24 Vladimir Prijovic, 25 Frederik Børsting, 28 Jeppe Pedersen, 31 Daniel Granli, 32 Kasper Pedersen, 33 Thomas Christiansen og U/19 Ligaspillerne Marcus Hannesbo og Daniel Skovgaard Mortensen.

Mathias Ross, Iver Fossum, Malthe Højholt og Lukas Klitten er optaget af landsholdsopgaver, mens Lucas Andersen og Rasmus Thelander sidder over, selvom begge er tæt på en klarmelding.

Rasmus Thellufsen og Wessam Abou Ali er ikke udtaget.

På AaB's officielle Twitterkonto vil der kampen igennem blive livetweetet.

Tags på denne nyhed

AaB lejer nordmand hos AIK Stockholm

3. september 2020 kl. 12:00 af Brian Andersen

Daniel Granli har optrådt i den svenske hovedstad siden 2019, hvor AIK hentede ham hos norske Stabæk og daværende sportschef Inge André Olsen.

Hos AIK Stockholm er det blevet til 38 officielle kampe, mens Daniel Granli i Stabæk Fotball er noteret for 144 officielle kampe, ligesom også en enkelt U/21-landskamp er en del af CV’et hos den 26-årige spiller, der dækker positionerne i højre forsvarsside og i midterforsvaret.

Daniel Granli kommer med masser af kampform i støvlerne. Alene i august er det blevet til 469 minutters spilletid i Allsvenskan.

AaB’s sportschef Inge André Olsen udtaler:

- Vi har i sagens natur et indgående kendskab til Daniel Granli, og vi er glade for i første omgang at tilknytte ham på en lejeaftale.

- Daniel er en hurtig og dygtig forsvarsspiller, der også er god på bolden, og så er han alsidig og kan dække næsten alle pladser i forsvarskæden, hvilket helt sikkert vil styrke os, siger Inge André Olsen.

Daniel Granli ser frem til at prøve kræfter med dansk fodbold:

- Jeg kender jo Inge fra tidligere, og da jeg hørte om AaB’s henvendelse, var jeg straks interesseret i at tage næste skridt i min karriere.

- Jeg har kun hørt godt om klubben og byen, og dette blev også bekræftet af mine samtaler med Iver (Fossum, red.), der virkelig trives her.

- Derfor glæder jeg mig over at have fået denne mulighed. Jeg deler klubbens ambitioner om at være en del af toppen i 3F Superligaen, og jeg vil gøre alt for at bidrage bedst muligt til holdet, lyder det fra Daniel Granli.

Daniel Granli vil bære trøje nummer 31 i AaB.

Tags på denne nyhed

AaB og Netcompany præsenterer AaB Akademiet

3. september 2020 kl. 09:00 af Rasmus Estrup

15 spillere i AaB’s nuværende 3F Superligatrup har været igennem AaB’s talentafdeling, og nu bliver mulighederne for at skabe flere store nordjyske fodboldtalenter endnu bedre. AaB og IT-virksomheden Netcompany er nemlig gået sammen om et samarbejde, der skal tegne fremtiden for AaB Akademiet.

Samarbejdet giver en platform til en optimering af AaB’s talentafdeling blandt andet med øget individuel træning, mentaltræning og bedre muligheder for international matchning, og samtidig skal et større samarbejde mellem Aalborg Universitet, Netcompany og AaB være med til at styrke brugen af data omkring 3F Superligaholdet.

Derudover omfatter samarbejdet et fokus på at stimulere og udbrede breddeidrætten i Aalborg Øst gennem projekter på nærliggende folkeskoler. Ligeledes vil samarbejdet gennem projekter med Aalborg Universitets tekniske uddannelser dyrke innovation og iværksætteri i Nordjylland.

- Med etableringen af AaB Akademiet tager vi et stort skridt i videreudviklingen af talentarbejdet i AaB, der er en vigtig grundpille i klubben og strategi Nordkraften og som har sendt en lang række af spillere igennem til vores 3F Superligahold, og det glæder os meget, at Netcompany kan se muligheder i en styrkelse af talentudviklingen i AaB, udtaler AaB’s administrerende direktør Thomas Bælum og fortsætter:

- Ud over at udvikle fremtidens nye nordjyske fodboldtalenter vil samarbejdet med Netcompany omkring AaB Akademiet også være med til at inspirere og motivere børn og unge i lokalområdet og på den måde udbrede foreningslivet og breddeidrætten i Aalborg Øst.

At AaB Akademiet kan være en motivation og inspiration for børn og unge i Aalborg Øst, betyder meget for Netcompanys direktør André Rogaczewski, der har polske rødder, men er opvokset nær AaB’s træningsanlæg i Aalborg Øst.

Han gik i folkeskole på Tornhøjskolen, tog en gymnasial uddannelse på Aalborg Katedralskole og læste videre på Aalborg Universitet. I 2000 stiftede han Netcompany, der som den første virksomhed etableret siden årtusindeskiftet rundede 1000 medarbejdere. I dag nærmer Netcompany sig 3000 medarbejdere.

- Gennem min opvækst i Aalborg Øst har jeg oplevet værdien af en sund barndom med et godt foreningsliv og gode venner, og de relationer skaber man i særdeleshed gennem sport. Derfor har jeg lyst til at sikre, at unge i Aalborg Øst får den samme gode vej til et godt fællesskab, som jeg selv havde, og mulighederne for det er fortrinlige med AaB Akademiet, hvor man har mulighed for at gøre sig umage og arbejde hårdt for at udvikle sit talent, siger André Rogaczewski.

- Hos AaB oplever jeg et stærkt og professionelt setup, som er afgørende for, at de unge kan få den faglige og menneskelige dannelse både i og uden for klubben. Kun således lærer man at forstå og tackle sine udfordringer og dermed bygge på sine styrker. Det gælder både i sportsverden og i erhvervslivet, og jeg håber, at vi med dette samarbejde kan være med til at styrke de unges personlige fundament, som vil være en afgørende ballast gennem hele livet, siger André Rogaczewski.

 

Tags på denne nyhed

Ahlmann: Trænerne presser os maksimalt

2. september 2020 kl. 09:52 af Rasmus Estrup

Fra kanten af det ene målfelt pisker Jakob Ahlmann efter Frederik Børsting, der med ti meters forspring kommer til afslutning i modsatte ende. Så snart afslutningen er sendt afsted, vender Jakob Ahlmann rundt, og så går turen i samme tempo den modsatte vej med Ahlmann forrest og Børsting i hælene.

Med den ene spurt efter den anden får AaB-spillerne for alvor testet konditionen på træningsbanen på Hornevej. For alle spillere skal stå knivskarpt til sæsonpremieren mod Lyngby Boldklub om halvanden uges tid.

- Vi går til den og klør på. Trænerne presser os maksimalt i disse uger. Jeg har efterhånden været her i mange år, men jeg tror ikke, jeg har været med til ret mange sommeropstarter, hvor vi har givet den så meget gas, som vi gør nu. Så det håber jeg, vi kan tage med ind i sæsonen, så vi ser skarpe ud, når vi starter, forklarer Jakob Ahlmann, da han igen har fået pusten.

Ud over hårde træningspas har opstarten budt på tre testkampe. Først blev det til to nederlag på 2-1 mod Esbjerg fB og Silkeborg I.F., inden Randers FC i lørdags blev slået med 4-3.

- Vi står bedre og bedre. På grund af den hårde træning har vores udtryk i kampene ikke været så godt, som vi havde ønsket. Men det er en del af det i opstarten, og jeg synes, det begynder at se bedre ud nu. Folk er mere friske, og i seneste kamp så vi bedre ud.

- Der var mange af de mønstre, vi træner på hver dag, som lykkedes rigtig fint mod Randers FC, og vi kunne også have lavet endnu flere mål. Vi skal selvfølgelig blive bedre til at lukke af, men får vi gjort det, og kan vi fastholde de gode offensive takter, kan det blive rigtig spændende i den nye sæson. Så vi har en god følelse efter seneste kamp, og nu kan vi forhåbentlig finpudse det sidste på fredag, siger Jakob Ahlmann.

AaB’s sidste testkamp spilles fredag kl. 15.00 mod OB. På grund af Covid-19 er der ingen adgang for tilskuere, men kampen livestreames på nordjyske.dk, og der vil være livetweets på AaB’s officielle Twitterkonto.

Sæsonpremieren mod Lyngby Boldklub spilles søndag 13. september kl. 14.00 og kan følges på Eurosport 2.

Tags på denne nyhed
'