Sikkert stadion under COVID-19

15. oktober 2020 kl. 08:00 af Rasmus Estrup

Siden corona-krisen ramte Danmark, er dansk fodbold gået forrest i kampen for at sikre forsvarlige forhold for spillere og tilskuere på stadion. I samarbejde med myndighederne blev den såkaldte ”Superligaordning” udviklet. Ordningen betyder, at stadion indrettes i et antal sektioner med max 500 tilskuere i hver. Herudover sidder tilskuerne ned på en fast plads med minimum 1 meters afstand. Og ved billetkøb indhentes placerings- og kontaktoplysninger, så man efterfølgende kan hjælpe myndighederne med smitteopsporing. Myndighederne har siden suspenderet ordningen frem til d. 1. november.

Oplysningskampagnen ”Superligaordningen – sikkert stadion under COVID-19” har til formål at vise, hvordan professionelle fodboldkampe ansvarligt kan afvikles i en corona-tid. Det sker blandt andet med en oplysningsvideo på sociale medier, information til myndigheder og dialog med fodboldfans.

- Vi forstår ikke, hvorfor en løsning, som dokumenteret fungerer og er vigtig for at dæmpe COVID-19's skader på beskæftigelse og økonomi, skal lukkes ned. Der er p.t. afviklet 46 kampe under Superligaordningen, uden at der er konstateret smittespredning i forbindelse med de udendørs kampe. Der er tale om en misforståelse, hvis folk tror, at vi afvikler fodboldkampe med flere tusinde personer, som frit kan blande sig med hinanden. Det er ikke tilfældet. Derfor har vi et behov for at oplyse både fans og myndigheder om, hvordan ordningen konkret fungerer, for den viser tydeligt, at der er tale om en forsvarlig adfærd på stadion og en tryg tilskuerrejse, lyder det fra direktør i Divisionsforeningen, Claus Thomsen.

Corona-restriktionerne rammer dansk fodbold hårdt. Hvis corona-begrænsningerne fortsætter, risikerer klubberne alene i 3F Superliga og 1. Division at miste op mod 850 millioner kr. Det viser en analyse fra Deloitte. Det er ikke kun dansk klubfodbold, der er økonomisk ramt af de øgede restriktioner. Det gælder hele fodbolden, hvor også DBU's landshold, Gjensidige Kvindeligaen og breddefodbolden mærker de voldsomme konsekvenser, forklarer administrerende direktør i DBU, Jakob Jensen:

- Situationen er meget alvorlig. Klubberne og DBU er hårdt ramt, og de nuværende restriktioner har enorme konsekvenser. Både for DBU's landshold, de professionelle herreklubber, Kvindeligaen og breddeklubberne. Hele dansk fodbold bliver ramt, og den rivende udvikling, der er i gang, kan ende med at blive slået markant tilbage, udtaler Jakob Jensen.

Nedlukningen af Superligaordningen rammer også kampe i UEFA-regi – såsom fx Danmarks landskampe og FC Midtjyllands kommende Champions League-opgør mod Ajax, Liverpool og Atalanta. UEFA har ellers tilladt, at 30 procent af et stadions kapacitet udnyttes til tilskuere efter særlige corona-protokoller, hvis det tillades af lokale myndigheder. Så når tilskuere for eksempel ikke har haft adgang til efterårets mange landskampe, betyder det manglende indtægter for DBU på 20-25 millioner kroner. Penge, der blandt andet skal gå til at udvikle børnefodbold og talentudvikling. Indtil videre har Herrelandsholdet spillet for tomme tribuner mod store nationer som Belgien og England. Forude venter Island og håbet er, at selvom DBU allerede har tabt store summer, så kan dansk fodbold vinde en smule ved at åbne stadiondørene til et betydeligt større antal tilskuere end hidtil.

Dansk fodbold har altid sat folkesundheden forrest og bakket op om de nødvendige foranstaltninger, som regeringen og myndigheder har iværksat. Men med alle de tiltag og alle de investeringer, der er lavet for at mindske smittespredning på stadion, mener vi ikke at suspenderingen af Superligaordningen er nødvendig. 

Se oplysningsvideoen om Superligaordningen her.

Fakta om Superligaordningen

Under Superligaordningen er samtlige 3F Superliga og 1. Division stadions blevet opdelt i sektioner á max 500 personer med egne ind- og udgange – ligesom der er separate toiletter og boder i hver sektion.

For 14 klubber er der udarbejdet en sundhedsplan godkendt af politi og sundhedsmyndigheder, der beskriver, hvordan smitterisikoen minimeres under hele stadionbesøget. 

Personalet, man møder på stadion, er trænet i korrekt brug af værnemidler, hygiejne og hvordan man skal agere for at minimere smitterisiko.

Samtlige sæder er nummererede. Ofte er hvert andet sæde tomt, så der sikres passende afstand, og at alle sidder ned under kampen.

Ved billetkøb registreres, hvor alle sidder på stadion. Skulle en person blive konstateret smittet, kan alle i samme sektion kontaktes og blive opfordret til test.

Tags på denne nyhed

Udsolgt til AaB-Vejle Boldklub

14. oktober 2020 kl. 17:29 af Rasmus Estrup

Til næste hjemmekamp mod Vejle Boldklub mandag 26. oktober bliver de 280 tilskuerpladser ligeligt fordelt mellem sæsonkortholdere og samarbejdspartnere.

Kl. 17.00 blev 140 billetter åbnet for sæsonkortholdere, som online kunne hente billet til kampen, og alle 140 billetter til sæsonkortholdere er nu væk.

Det samlede tilskuertal på 280 tilskuere til kampen skyldes de gældende Covid-19-restriktioner, som betyder, at der maksimalt må befinde sig 500 personer til kampe i 3F Superligaen. Det antal er inkl. spillere, stab, personale, presse osv. 

Sæsonkortholdere kompenseres fortsat

Alle sæsonkortabonnementer er fortsat sat i bero, og der vil således heller ikke blive trukket betaling i den resterende del af oktober måned.

Ønsker man ikke refusion på sit sæsonkort, kan man i stedet støtte AaB’s udsmykningsprojekt. Læs mere her.

Tags på denne nyhed

Lukas Klitten og U/21-landsholdet videre til EM

14. oktober 2020 kl. 08:35 af Rasmus Estrup

Danmarks U/21-landshold er klar til EM-slutrunden næste år. Det står klart, efter at Danmark i går vandt 2-1 over Finland på Aalborg Portland Park. Lukas Klitten spillede samtlige 90 minutter på venstre back. 

U/21-landsholdet skulle blot bruge et enkelt point for at sikre sig puljens førsteplads, og allerede efter et minut bragte Victor Jensen Danmark foran. 

Fem minutter inde i anden halvleg udlignede Finland på et straffespark, men efter 60 minutter sikrede endnu et Victor Jensen-mål en dansk sejr på 2-1. 

Dermed er Danmark sikret puljens førsteplads og avancement til EM, da danskerne har seks point ned til Rumænien på andenpladsen før sidste spillerunde. 

Lukas Klitten blev i går noteret for sin femte U/21-landskamp, og han har nu spillet 34 ungdomslandskampe i alt for Danmark. 

Tags på denne nyhed

280 billetter til sæsonkortholdere og samarbejdspartnere

13. oktober 2020 kl. 16:14 af Rasmus Estrup

Da tallet på 500 personer også inkluderer spillere, trænere, presse, TV og øvrige medarbejdere, vil dette betyde, at der kun vil være adgang for 280 tilskuere til AaB’s næste hjemmekamp mod Vejle Boldklub, som spilles mandag 26. oktober kl. 19.00. 

140 sæsonkortholdere får billet

De 280 tilgængelige billetter fordeles ligeligt mellem samarbejdspartnere og sæsonkortholdere. Det betyder, at 140 sæsonkortholdere får adgang til den kommende hjemmekamp.

Alle sæsonkortholdere placeres på de tre midterste sektioner på den nedre del af Complea Tribunen, mens de 140 samarbejdspartnere placeres på A. Enggaard Tribunen.

For at mindske risikoen for smittespredning, så vil alle tilskuere være placeret på hvert fjerde sæde, mens hver anden række ligeledes vil være afspærret. 

Sæsonkortholdere kompenseres fortsat

Alle sæsonkortabonnementer er fortsat sat i bero, og der vil således heller ikke blive trukket betaling i den resterende del af oktober måned.

Ønsker man ikke refusion på sit sæsonkort, kan man i stedet støtte AaB’s udsmykningsprojekt. Læs mere her.

Sådan får du billet

Fra kl. 16.00 onsdag eftermiddag kan man stille sig i en digital kø på AaB's billetside - kl. 17.00 åbner billetsalget, og den digitale kø vil på dette tidspunkt give adgang efter tilfældig rækkefølge til alle, der står i køen på det pågældende tidspunkt. Det vil sige, at der reelt foregår en lodtrækning blandt alle i køen.

Sæsonkortholdere der opnår adgang til den kommende 3F Superligakamp mod Vejle Boldklub, vil blive placeret bagerst i køen til de kommende hjemmekampe på Aalborg Portland Park, såfremt de fortsat skal afvikles efter de nuværende restriktioner.

Se i videoen herunder, hvordan du gør, når du efterfølgende skal afhente din billet i billetsystemet.

Bemærk: Billetter vil kun kunne rekvireres online. Benyt IKKE Microsoft Explorer som browser, da denne ikke er kompatibel med vores billetsystem.

 

Tags på denne nyhed

AaB tilført 25,3 mio. kr. ved kapitaludvidelse

13. oktober 2020 kl. 15:09 af Brian Andersen

I forbindelse med offentliggørelse af prospektet 22. september oplyste AaB, at der allerede var sikret forhåndstilsagn på godt 20 mio. kr. fra primært AaB’s investorgruppe, bestyrelse, direktion og ledende medarbejdere.

Bestyrelsen i Aalborg Boldspilklub A/S fik 10. december 2019 på en ekstraordinær generalforsamling bemyndigelse til at udvide aktiekapitalen. Forslaget blev vedtaget med overvældende flertal, hvor flere end 95 procent stemte for forslaget.

AaB’s bestyrelsesformand Torben Fristrup udtaler:

- At vi i en vanskelig tid og i et svært marked er lykkedes med at styrke vores økonomiske fundament, vidner om den opbakning, som vores klub har hos både fans, aktionærer, samarbejdspartnere og alle øvrige interessenter.

- Derfor skal der herfra lyde en stor tak til enhver, der har bakket op om aktieemissionen, så vi nu er sikret et endnu bedre kapitalredskab, hvilket stiller os endnu stærkere i jagten på at opnå vores ambitioner og målsætninger såvel sportsligt som kommercielt, siger Torben Fristrup.  

Siden 2018 har der i AaB været arbejdet på at skabe et solidt fundament baseret på strategien Nordkraften, hvor AaB som Nordjyllands eneste aktuelle Superligaklub i endnu højere grad vil favne og dyrke de bedste nordjyske talenter, skabe de bedste fodboldoplevelser på Aalborg Portland Park samt ikke mindst igen vinde pokaler og titler.

AaB’s strategiplan Nordkraften har ligeledes oplevelse som kommercielt fokus. Det vil sige den totaloplevelse det skal være at overvære AaB’s kampe i 3F Superligaen på Aalborg Portland Park. AaB vil derfor de kommende år investere yderligere i forholdene for såvel samarbejdspartnere som supportere på og omkring Aalborg Portland Park.

Siden 1995 har AaB vundet fire danske mesterskaber og deltaget i europæisk gruppespil både i UEFA Champions League og i UEFA Europa League.

Tags på denne nyhed