Fodboldkampe bidrager ikke til smittespredning

21. oktober 2020 kl. 07:51 af Rasmus Estrup

Kampagnen ”Superligaordningen – Sikkert stadion under COVID-19”, der blev lanceret i torsdags, har fået bred opbakning, og videoer og budskaber er blevet delt flittigt på de sociale medier. Både blandt klubber, fans og politikere. Alligevel valgte Regeringen at suspendere ordningen d. 18. september og foreløbigt frem til 1. november. En beslutning, der ikke er den store forståelse for i DBU og Divisionsforeningen.

- Vi anerkender, at myndighederne ikke kun ser på afviklingen af selve kampene under Superligaordningen, men også på det rundt om kampene. Vi mener dog, at det er en forkert antagelse, at flere tilskuere vil bidrage til smittespredning. De nævner to bekymringer - flere forsamlede på værtshuse eller andre steder samt øget anvendelse af kollektiv transport i forbindelse med kampe. Det giver sig selv, at hvis flere er til kamp udendørs i frisk luft i sektioner af max 500 personer, forsamles færre indendørs andre steder i den forbindelse, lyder det fra Divisionsforeningen direktør Claus Thomsen.

Tilskuere belaster ikke kollektiv trafik

Med hensyn til kollektiv trafik har Divisionsforeningen undersøgt, hvordan fans transporterer sig til og fra kamp i de 12 3F Superligaklubber. Undersøgelsen viser, at 14 procent i gennemsnit benytter sig af offentlig transport. 29 procent cykler eller går, mens mere end halvdelen, 57 procent, tager bilen til og fra kamp, forklarer Claus Thomsen:

- Hvis alle klubber udnytter den tilladte maxkapacitet under Superligaordningen, vil der i en runde komme godt 28.000 mennesker på stadion fordelt på seks kampe afviklet over tre dage. Ud af dem vil godt 4.050 forventes at benytte kollektiv transport på forskudte tidspunkter som klubberne dikterer – og det vel og mærke på tidspunkter, som ligger udenfor den normale myldretid i kollektiv trafik. Påstanden om, at fodboldkampe afviklet under Superligaordningen øger tætheden i kollektiv trafik, er ganske enkelt forkert, siger Claus Thomsen.

F.C. København er den klub i undersøgelsen, hvor procentmæssigt næstflest tilskuere – og flest antalsmæssigt - tager kollektiv transport. Med et ”fyldt” nationalstadion i Parken, som før corona kunne huse 38.000 tilskuere og under Superligaordningen har kapacitet til 11.000, vil knap 3.000 ankomme med kollektiv transport. De vil være fordelt med forskudte ankomst og afgangstider, som typisk vil være søndag ud på eftermiddagen og aftenen – udenfor myldretiden.

DBU og Divisionsforeningen står sammen om kampagnen. For DBU er det afgørende, at hele dansk fodbold får mulighed for at komme i gang med Superligaordningen, så der også kan komme flere tilskuere til Kvindeliga-kampe, til Herrelandsholdets kommende kampe mod Sverige og Island samt Kvindelandsholdets afgørende kvalifikationskamp mod Italien på hjemmebane. Manglen på fans på stadion risikerer at koste DBU i alt mellem 20-25 mio. kr. i manglende billetindtægter til Herrelandsholdets fem hjemmekampe i efteråret:

- Fodbold og fans hænger tæt sammen. Det er afgørende for vores spillere, trænere og også vores klubber, at vi får flere fans på stadion, og vi har bevist, at det kan ske på ansvarlig vis. Vi håber, at myndighederne vil indgå i god dialog om, hvordan vi kan komme i gang igen, siger Jakob Jensen.

Fakta om Superligaordningen

- Under Superligaordningen er samtlige 3F Superliga og 1. Division stadions blevet opdelt i sektioner á max 500 personer med egne ind -og udgange – ligesom der er separate toiletter og boder i hver sektion. 

- For 14 klubber er der udarbejdet en sundhedsplan godkendt af politi og sundhedsmyndigheder, der beskriver, hvordan smitterisikoen minimeres under hele stadionbesøget.

- Personalet, man møder på stadion, er trænet i korrekt brug af værnemidler, hygiejne og hvordan man skal agere for at minimere smitterisiko.

- Samtlige sæder er nummererede. Ofte er hvert andet sæde tomt, så der sikres passende afstand, og at alle sidder ned under kampen.

- Ved billetkøb registreres, hvor alle sidder på stadion. Skulle en person blive konstateret smittet, kan alle i samme sektion kontaktes og blive opfordret til test.

Tags på denne nyhed

Reserveholdsremis i Randers

20. oktober 2020 kl. 16:10 af Rasmus Estrup

2-2 blev resultatet, da AaB's reservehold i dag mødte Randers FC's reserver i Randers. 

AaB begyndte opgøret fint, og efter 20 minutters tid bragte en velspillende Malthe Højholt AaB foran med 1-0, da han efter et godt sammenspil med Tom van Weert sparkede bolden flot op i nettaget. 

Herefter faldt AaB-spillerne i niveau, og kort før pausen udlignede hjemmeholdet, da et gennembrud på fløjen førte til en cutback-aflevering, der blev sparket ind bag Andreas Hansen. 

Fem minutter efter pausen kom Randers FC foran, da endnu et fladt indlæg blev sparket flot i nettet fra kanten af straffesparksfeltet. 

Med cirka 20 minutter tilbage på dommerens ur udlignede Kasper Kusk efter en god AaB-periode, da han på kanten af feltet tog sigte og med en god afslutning satte læderet ind i fjerneste hjørne til 2-2. 

AaB forsøgte mod slutningen at presse hjemmeholdet i håb om endnu en scoring, men i stedet gav det Randers FC et par store omstillingsmuligheder, som Andreas Hansen klarede på fornem vis. Dermed endte opgøret 2-2. 

- Generelt kan vi ikke være tilfreds med den præstation, vi leverede i dag. Vi forventer mere af det hold, som vi stillede med. Efter en okay start, lykkedes vi ikke godt nok med vores presspil, og spillet foregik lidt for meget på Randers' præmisser, og Randers var også stærkest i duelspillet i dag, siger assistenttræner Rasmus Würtz, der sammen med assistentkollega Peter Feher stillede med følgende opstilling: 

Andreas Hansen
Jeppe Pedersen, Daniel Granli, Kasper Pedersen, Lukas Klitten
Malthe Højholt, Magnus Christensen, Robert Kakeeto
Kasper Kusk, Tim Prica, Tom van Weert

Ved pausen blev Timothé Nkada og Casper Gedsted Hansen (U/19) sat ind i stedet for Tom van Weert og Robert Kakeeto, og efter en times tid kom Vladimir Prijovic på banen i Jeppe Pedersens sted. 

AaB's reservehold spiller igen tirsdag 27. oktober, hvor det gælder en reserveligakamp på udebane mod Hobro I.K. 

Tags på denne nyhed

Reserveholdet møder Randers FC

20. oktober 2020 kl. 08:24 af Rasmus Estrup

For at sikre kamptræning til alle spillere i AaB-truppen i denne uge, spiller AaB’s reservehold i dag en testkamp mod Randers FC. Kampen spilles kl. 13.00 i Randers.

Til opgøret stiller AaB med følgende startopstilling:

Andreas Hansen
Jeppe Pedersen, Daniel Granli, Kasper Pedersen, Lukas Klitten
Malthe Højholt, Magnus Christensen, Robert Kakeeto
Kasper Kusk, Tim Prica, Tom van Weert

Tom van Weert vil efter planen blive erstattet af Timothé Nkada ved pausen, så begge spillere får 45 minutter.

Den øvrige bænk består af Vladimir Prijovic og Thomas Christiansen samt akademispillerne Marcus Hannesbo, Casper Gedsted Hansen og Daniel Vejby Held.

Tags på denne nyhed

AaB styrker salgsstruktur med kommerciel direktør

19. oktober 2020 kl. 19:53 af Brian Andersen

Jesper Elkjærs primære opgaver bliver at sætte ekstra tryk og øget fokus på salg og aktivering af AaB’s største sponsorkategorier. 

Jesper Elkjær, der oprindeligt er fra Himmerland, har siden 2015 været med til at vækste AGF’s kommercielle forretning markant. 48-årige Jesper Elkjær har forinden erhvervet sig flere end 20 års erfaring inden for salg, marketing, ledelse og events. 

Blandt andet har Jesper Elkjær en fortid som regional markedschef i Danske Bank og som salgs- og marketingdirektør hos Just-Eat.dk. Umiddelbart inden sin tiltræden i AGF var Jesper Elkjær direktør for Osuma.dk. 

AaB’s administrerende direktør Thomas Bælum udtaler: 

- Vi har brugt 2020 på at styrke vores infrastruktur i AaB Akademiet og forretningsmodellen rundt om vores transferindtægter. Dette er vi lykkedes med. I forhold til de kommercielle indtægter skal vi formentlig et stykke ind i 2021 før Aalborg Portland Park igen kan nærme sig fuld kapacitet, hvilket naturligvis vil ramme vores matchdayindtægter hårdt. Dette kommer til at sætte ekstra krav til væksten i vores samarbejdsaftaler og især på vores højeste partnerkategorier. På den baggrund har vi valgt at udbygge organisationen på det dette område. 

- Derfor er det særdeles glædeligt, at vi til opgaven har kunnet tiltrække en så spændende profil som Jesper Elkjær med stor erfaring inden for salg af sponsorater på højeste niveau i Danmark, fortæller Thomas Bælum. 

- Jesper Elkjær rolle bliver at skabe et øget fokus på vores største sponsorkategorier, hvor Jesper sammen med resten af salgsteamet skal skabe endnu mere værdi for vores eksisterende partnerskaber og sælge ind til nye hoved- og platinpartnere i hele landet, lyder det fra Thomas Bælum. 

Ligesom kommunikations- og HR-chef Brian Andersen vil Jesper Elkjær organisatorisk være placeret som en stabsfunktion til den administrerende direktør. 

AaB’s direktion vil fortsat udgøres af Thomas Bælum.
 
Salgschef Morten Brinkmanns rolle vil være uforandret. Morten Brinkmann vil stadig referere til Thomas Bælum og have fokus på salgsteamet og med en ambition om at fortsætte den positive udvikling, som AaB’s kommercielle afdeling på trods af et vanskeligt Covid-19 år har opnået.

Tags på denne nyhed

Sejr og nederlag for U/17 og U/19

19. oktober 2020 kl. 10:12 af Rasmus Estrup

U/19 Ligaen: Lyngby Boldklub-AaB 5-0

AaB’s U/19 Ligahold, der inden weekenden lå på andenpladsen, løb ind i et stort nederlag på 5-0 i weekenden, da AaB besøgte Lyngby Boldklub.

Det var ellers nordjyderne, der spillede bedst i kampens indledning med flere chancer til følge. Blandt andet havde AaB en afslutning på indersiden af stolpen.

Men midt i første halvleg kom Lyngby Boldklub bedre med i kampen, og to personlige AaB-fejl med dumme boldtab i farlige situationer blev udnyttet af hjemmeholdet, der gik til pause foran 2-0.

Efter pausen lagde AaB igen godt ud og tilspillede sig blandt andet en friløber, der blev misbrugt.

Fra 57. minut til 67. minut scorede Lyngby Boldklub tre mål, og dermed var opgøret lukket.

Havde vi udnyttet vores muligheder i starten af kampen eller i begyndelsen af anden halvleg, havde det været en anden kamp. Men et godt Lyngby-hold kendte deres besøgelsestid og straffede i første halvleg to store personlige fejl. Deres tre mål i anden halvleg kom i en periode på ti minutter, hvor vi som hold ikke vandt en eneste duel, og derfra var kampen jo afgjort, siger U/19 Ligatræner Kim Leth Andersen.

Næste kamp i U/19 Ligaen spilles på lørdag på hjemmebane mod FC Nordsjælland.

U/17 Ligaen: Lyngby Boldklub-AaB 2-4

Modsat U/19 Ligaholdet lykkedes det lørdag AaB’s U/17 Ligamandskab at snuppe tre point i Lyngby.

Hjemmeholdet fik ellers den bedste start med en hjørnesparksscoring efter kun to minutter. Men AaB-mandskabet holdt fast i gameplanen, og tre minutter senere blev der bragt balance i stillingen, da Gustav Dahl fandt Oscar Meedom, som sparkede udlignigen i nettet.

Efter 25 minutters spil kom AaB foran. Denne gang var Gustav Dahl i målscorerens rolle, da han udnyttede oplægget fra Anders Noshe til at bringe AaB på 2-1.

Kort efter sendte en Lyngby-spiller læderet i eget net, og kort før pausen spillede Kasper Davidsen kuglen til Gustav Dahl, som afdriblede et par Lyngby-spillere, inden han sparkede AaB’s 4-1-scoring over stregen.

Efter pausen ændrede Lyngby Boldklub taktik og satsede på lange bolde, og derfor måtte AaB-spillerne finde arbejdeshandskerne frem og fighte sejren hjem. Det lykkedes trods en sen reducering til slutresultatet 4-2. 

- Spillerne reagerede flot på den frygtelige start, og i første halvleg fandt vi gode positioner på banen og fik sat nogle flotte scoringer sammen. Efter pausen måtte vi ændre på vores tilgang på grund af Lyngbys lange, høje bolde, og uden at have bolden meget fightede vi os til sejren, siger U/17 Ligatræner Nikolaj Hørby.

Også i U/17 Ligaen spiller AaB på lørdag på hjemmebane mod FC Nordsjælland.

Tags på denne nyhed