Mange scenarier for dansk klubfodbold

13. marts 2020 kl. 16:35 af Brian Andersen

3F Superliga, NordicBet Liga og 2. Division er foreløbig sat på pause i to uger, og det er stadig planen, at turneringerne gennemføres, så der findes en mester, oprykkere og nedrykkere. Flere snakker om, at ”løbet kan være kørt”, og det dermed er de aktuelle stillinger, der kommer til at afgøre det. Det gør vi alt for ikke kommer til at ske. Det er stærkt usandsynligt og kun et muligt scenarie, hvis virkeligheden udenfor fodbolden viser sig endnu mere alvorlig, end den allerede er. Alle spillere skal holde sig klar til straks at samle point i den fortsatte turnering.

I Divisionsforeningen gør vi alt for, at turneringerne afvikles på normal vis. Det har absolut første prioritet, at det sker i henhold til det antal spillerunder, der følger af turneringspropositionerne. For at overholde det, kan det blive nødvendigt at ændre på normal praksis - for eksempel hvor lang pause, der skal være mellem kampe.

- Det her er en situation med rigtig mange ubekendte, som vi ikke selv er herrer over, og hensynet til Danmarks sikkerhed og sundhed kommer først. Så udover at garantere, at vi gør alt, hvad der står i vores magt for at få afsluttet turneringerne jævnfør propositionerne med afvikling af alle kampe, så er det svært at være for skråsikker. En ting vil jeg dog godt slå fast. Vi skal have afsluttet sæsonen 2019/20, så når den kommende sæson 2020/21 går i gang, så sker det med de antal hold og den struktur, som er besluttet, lyder det fra direktør i Divisionsforeningen Claus Thomsen.

Til næste sæson spilles både 3F Superliga og NordicBet Liga med 12 hold – og begge spiller med samme struktur med 22 runders grundspil – efterfulgt af 10 runders slutspil. 2. Division spilles med 24 hold.

Når vi ved, hvordan turneringerne i resten af indeværende sæson kommer til at blive afviklet, melder vi det ud. Vi udtaler os ikke om hypotetiske situationer.

Venlig hilsen
Divisionsforeningen

Tags på denne nyhed

Weekendtilbud i webshoppen

13. marts 2020 kl. 11:54 af Martin Stigaard Skammelsen

Blandt de nedsatte produkter for eksempel sutter til de mindste, bamsen af AaB's maskot Theodor, samt fodbolde til de større børn, plakater og klistermærker.

Tags på denne nyhed

AaB’s Superligaspillere får individuelle træningsprogrammer

12. marts 2020 kl. 15:53 af Rasmus Estrup

Tidligere i dag meddelte Divisionsforeningen, at alle fodboldkampe i 3F Superligaen, NordicBet Ligaen og 2. division er udskudt de næste to uger. For AaB gælder det de to forestående kampe mod Esbjerg fB (i morgen) og AGF (22. marts).

Beslutningen er truffet efter Statsministerens pressemøde i aftes.

Som følge heraf har trænerstaben i AaB besluttet at aflyse fællestræning for 3F Superligatruppen og i stedet give spillerne individuelle programmer frem til i første omgang onsdag 18. marts. Derefter vurderes situationen på ny. 

De individuelle træningsplaner er tilrettelagt efter den enkelte spillers behov for restitution, behandling og selvtræning.

I AaB Talent er al træning og kampaktivitet lukket ned indtil 29. marts.

Medarbejdere i administrationen i AaB A/S arbejder hjemmefra fra i dag og de næste to uger, hvor administrationsbygningen på Hornevej derfor er lukket. Medarbejderne kan kontaktes på telefon og e-mail.

Tags på denne nyhed

eSuperligakampe udskydes

12. marts 2020 kl. 14:19 af Rasmus Estrup

Dermed skal AaB ikke i aktion i eftermiddag alligevel, hvor nordjyderne skulle have mødt Esbjerg fB kl. 17.15. 

Hvornår eSuperligaen genoptages vides endnu ikke, men der vil komme informationer ud om det, så snart disse foreligger. 

eSuperligaens fjerde sæson begyndte i går, hvor AaB vandt 5-3 samlet set over OB efter en 3-1-sejr til Mads Skibsted over 'Grøn' og 2-2 mellem Daniel "Shoppen" Mogensen og OB's 'Skifter'. 

Tags på denne nyhed

Dansk klubfodbold lukker ned i to uger

12. marts 2020 kl. 10:55 af Rasmus Estrup

Efter Statsministerens pressemøde i aftes har Divisionsforeningen besluttet at udskyde de kommende kampe i de tre bedste fodboldrækker – foreløbig i to uger.

For AaB’s vedkommende gælder det kampene mod Esbjerg fB og AGF, der skulle have været spillet uden tilskuere henholdsvis i morgen og søndag 22. marts. 

- Præcist hvad det får af betydning for afviklingen af turneringerne, kigger vi på den kommende tid. Her og nu handler det i første omgang om at reagere på myndighedernes udmeldinger og sikre, at vi i dansk fodbold gør, hvad vi kan for at mindske smitterisikoen. Vi følger fortsat med i de udmeldinger, der kommer fra myndighederne. Hvad der rent praktisk kommer til at ske med de udsatte kampe og resten af sæsonen melder vi ud, når vi ved mere, udtaler Divisionsforeningens direktør Claus Thomsen.

AaB bakker op om beslutningen, og alle medarbejdere i administrationen i AaB A/S arbejder fra i dag, torsdag, hjemmefra. Administrationsbygningen på Hornevej er derfor lukket de næste to uger, men medarbejderne kan kontaktes på telefon og e-mail. Kontaktoplysningerne findes her. 

I AaB Talent er det ligeledes besluttet, at al træning og kampaktivitet er lukket ned indtil 29. marts 2020. 

Træningsprogrammet og hverdagen for AaB’s 3F Superligatrup er endnu ikke fastlagt for den kommende tid, men der meldes nyt ud om situationen, så snart der ligger noget fast.

Tags på denne nyhed