AaB’s Superligaspillere får individuelle træningsprogrammer

12. marts 2020 kl. 15:53 af Rasmus Estrup

Tidligere i dag meddelte Divisionsforeningen, at alle fodboldkampe i 3F Superligaen, NordicBet Ligaen og 2. division er udskudt de næste to uger. For AaB gælder det de to forestående kampe mod Esbjerg fB (i morgen) og AGF (22. marts).

Beslutningen er truffet efter Statsministerens pressemøde i aftes.

Som følge heraf har trænerstaben i AaB besluttet at aflyse fællestræning for 3F Superligatruppen og i stedet give spillerne individuelle programmer frem til i første omgang onsdag 18. marts. Derefter vurderes situationen på ny. 

De individuelle træningsplaner er tilrettelagt efter den enkelte spillers behov for restitution, behandling og selvtræning.

I AaB Talent er al træning og kampaktivitet lukket ned indtil 29. marts.

Medarbejdere i administrationen i AaB A/S arbejder hjemmefra fra i dag og de næste to uger, hvor administrationsbygningen på Hornevej derfor er lukket. Medarbejderne kan kontaktes på telefon og e-mail.

Tags på denne nyhed

eSuperligakampe udskydes

12. marts 2020 kl. 14:19 af Rasmus Estrup

Dermed skal AaB ikke i aktion i eftermiddag alligevel, hvor nordjyderne skulle have mødt Esbjerg fB kl. 17.15. 

Hvornår eSuperligaen genoptages vides endnu ikke, men der vil komme informationer ud om det, så snart disse foreligger. 

eSuperligaens fjerde sæson begyndte i går, hvor AaB vandt 5-3 samlet set over OB efter en 3-1-sejr til Mads Skibsted over 'Grøn' og 2-2 mellem Daniel "Shoppen" Mogensen og OB's 'Skifter'. 

Tags på denne nyhed

Dansk klubfodbold lukker ned i to uger

12. marts 2020 kl. 10:55 af Rasmus Estrup

Efter Statsministerens pressemøde i aftes har Divisionsforeningen besluttet at udskyde de kommende kampe i de tre bedste fodboldrækker – foreløbig i to uger.

For AaB’s vedkommende gælder det kampene mod Esbjerg fB og AGF, der skulle have været spillet uden tilskuere henholdsvis i morgen og søndag 22. marts. 

- Præcist hvad det får af betydning for afviklingen af turneringerne, kigger vi på den kommende tid. Her og nu handler det i første omgang om at reagere på myndighedernes udmeldinger og sikre, at vi i dansk fodbold gør, hvad vi kan for at mindske smitterisikoen. Vi følger fortsat med i de udmeldinger, der kommer fra myndighederne. Hvad der rent praktisk kommer til at ske med de udsatte kampe og resten af sæsonen melder vi ud, når vi ved mere, udtaler Divisionsforeningens direktør Claus Thomsen.

AaB bakker op om beslutningen, og alle medarbejdere i administrationen i AaB A/S arbejder fra i dag, torsdag, hjemmefra. Administrationsbygningen på Hornevej er derfor lukket de næste to uger, men medarbejderne kan kontaktes på telefon og e-mail. Kontaktoplysningerne findes her. 

I AaB Talent er det ligeledes besluttet, at al træning og kampaktivitet er lukket ned indtil 29. marts 2020. 

Træningsprogrammet og hverdagen for AaB’s 3F Superligatrup er endnu ikke fastlagt for den kommende tid, men der meldes nyt ud om situationen, så snart der ligger noget fast.

Tags på denne nyhed

Vidste du om Esbjerg fB og AaB…

11. marts 2020 kl. 10:22 af Rasmus Estrup

- det er 3F Superligakamp nr. 51 mellem Esbjerg fB og AaB. Statistikken siger 21 sejre til AaB, 15 uafgjorte og 14 nederlag samt en målscore på 65-51 set gennem AaB-linser.

- de to seneste 3F Superligakampe mod Esbjerg fB er endt med to AaB-sejre og en samlet målscore på 8-1. Hvis det bliver til tre point mod Esbjerg fB på fredag, vil det være første gang siden maj 2006-oktober 2007, at AaB besejrer Esbjerg fB i tre 3F Superligakampe i træk.

- AaB holdt Esbjerg fB fra at score i det seneste indbyrdes opgør i 3F Superligaen. Hvis det skulle lykkes for AaB igen at holde buret rent mod Esbjerg fB, vil det være første gang siden oktober 2006-maj 2007, at AaB præsterer to clean sheets i træk mod vestjyderne.

- seneste møde med Esbjerg fB var 11. august, hvor AaB vandt 4-0 på Aalborg portland Park efter to mål af Lucas Andersen, en scoring af Frederik Børsting og en scoring af Mikkel Kaufmann. Alle målene blev scoret i første halvleg.

- AaB’s seneste udekamp mod Esbjerg fB også var en fredagskamp. Her vandt AaB 4-1 efter to scoringer af Lucas Andersen, et mål af Kasper Kusk og en scoring af Rasmus Thellufsen. Kampen var i øvrigt Jacob Friis' debut som cheftræner for Hele Nordjyllands Hold.

- Lucas Andersen (4 mål), Frederik Børsting (2) og Kasper Kusk (2) er de tre spillere fra den nuværende AaB-trup, der tidligere har været på tavlen mod Esbjerg fB i 3F Superligaen.

- fredags-udekampe i 3F Superligaen generelt har givet AaB fine resultater de senere sæsoner. Således er AaB ubesejret i de fem seneste fredags-udekampe (to uafgjorte og tre sejre).

- ud af de 50 tidligere 3F Superligakampe har AaB scoret først i 21 tilfælde, hvilket har resulteret i 15 sejre, fem uafgjorte og et nederlag. Omvendt har Esbjerg fB scoret kampens første mål i 22 tilfælde, hvilket har givet AaB seks sejre, tre uafgjorte og 13 nederlag.

- Lucas Andersen har scoret i hver af de tre seneste 3F Superligakampe for AaB. Hvis han formår at score mod Esbjerg fB vil han ikke blot tangere sin egen rekord på fire kampe i træk med scoring, men også tangere sin egen rekord på 10 scoringer i samme 3F Superligasæson. Begge personlige rekorder satte han i sidste sæson.

- Jacob Rinne med ni clean sheets indtager en delt andenplads for flest rene bur i denne 3F Superligasæson. Han er samtidig den målmand i 3F Superligaen, der har næstflest redninger i sæsonen.

- Tom van Weert er i karantæne til kampen mod Esbjerg fB. Til den efterfølgende kamp mod AGF risikerer Frederik Børsting og Mathias Ross karantæne i tilfælde af et gult kort mod Esbjerg fB, hvilket også gælder for Lucas Andersen ved et gult kort til seks strafpoint.

- Rasmus Thelander med mindst 33 minutters spilletid mod Esbjerg fB kan passere 5.000 spilleminutter for AaB i 3F Superligaen.

- dommer Jonas Hansen dømmer sin tredje kamp i 3F Superligaen efter forfremmelsen til at dømme i den bedste danske række i december 2019. Han har endnu ikke dømt en 3F Superligakamp med deltagelse af hverken Esbjerg fB eller AaB.

- AaB tre gange tidligere har spillet en 3F Superligakamp på datoen 13. marts. Hidtil er AaB uden sejr på datoen, hvor det er blevet til uafgjort mod Brøndby I.F. og FC Midtjylland samt et nederlag til FC København.

(Kilde: danskfodbold.com og aabsport.dk)

Tags på denne nyhed

eSuperligaen begynder i aften

11. marts 2020 kl. 08:10 af Rasmus Estrup

I dag kl. 19.45 begynder AaB’s fjerde sæson i eSuperligaen, når AaB møder OB i en kamp, der kan ses på Viaplay. Allerede i morgen kan AaB’s kamp ses på andet end streamingtjenesten, når Esbjerg fB er modstanderen i en kamp, der vises på TV3 Max kl. 17.15.

Og det er et tændt AaB-mandskab, der er klar til denne sæson.

- Vi gider ikke opleve et sidstedags exit igen. I år skal vi til eSuperliga Playoffs, og så må vi se, om ikke vi i år kan komme videre til eSuperliga Finals, siger Jacob Kragelund.

Igen i denne sæson er Jacob Kragelund AaB’s eSuperligakaptajn, mens hans holdkammerater stadig er Daniel “Shoppen” Mogensen, Oliver Ledet og Mads Skibsted.

Sidstnævnte vandt for nylig turneringen Geeks Gone WIld i Gigantium foran flere spillere fra eSuperligaen. Ved samme turnering nåde Jacob Kragelund og ‘Shoppen’ kvartfinalen.

Dermed er det et selvtillidsfuldt AaB-mandskab, der skal revanchere tredje sæson af eSuperligaen, hvor eSuperliga Playoffs blev endestationen, efter at en plads i top-4 og dermed direkte kvalifikation til eSuperliga Finals blev misset på sidste spilledag.

I år griber AaB-holdet så eSuperligaen anderledes an.

- Vi kommer til at køre med større rotation i holdet i år. Dels fordi ‘Shoppen’ på grund af sin skole er nødt til at misse nogle kampe, og dels fordi Skibsted og Ledet har gjort det så godt på det seneste, at de fortjener at få chancen på eSuperligascenen, så de kan udvikle sig endnu mere, siger Jacob Kragelund, der i denne sæson også i højere grad end tidligere vil overtage rollen som coach.

- Jeg kommer stadig til at spille meget, men her i starten vil vi forsøge at bruge forskellige holdsammensætninger, så vi finder ud af, hvad der kan fungere godt senere i turneringen, siger Jacob Kragelund, der sidste år fik Community-prisen i eSuperligaen for sit engagement i turneringen.

Ligesom i sidste sæson vil top-4 ved grundspillets afslutning være direkte kvalificeret til eSuperliga Finals, der spilles lørdag 9. maj.

Holdene fra femtepladsen til 12. pladsen skal spille eSuperliga Playoffs torsdag 16. april, hvor der spilles knockout-kampe. Her går de fire vindere også videre til eSuperliga Finals. AaB har endnu ikke prøvet at kvalificere sig til eSuperliga Finals.

- Vi går selvfølgelig efter at komme i top-4, men som jeg ser det, er der en klar top-tre med Lyngby Boldklub, FC København og Brøndby I.F. Derefter følger seks-syv jævnbyrdige hold, som kæmper om den sidste plads. Så i stedet for at sætte alle sejl ind på at snuppe fjerdepladsen, vil vi også forsøge at udvikle holdet ved at køre større rotation, og se om det ikke kan være en god løsning i det lange løb, siger Jacob Kragelund.

AaB’s foreløbige kampprogram i eSuperligaen ser således ud:

Runde 1 - Onsdag 11. marts kl. 19.45 - AaB-OB (Viaplay)

Runde 2 - Torsdag 12. marts kl. 17.15 - Esbjerg fB-AaB (TV3 Max og Viaplay)

Runde 3 - Onsdag 18. marts kl. 17.15 - AaB-Randers FC (TV3 Max og Viaplay)

Runde 4 - Torsdag 19. marts kl. 18.30 - FC Midtjylland-AaB (Viaplay)

Runde 5 - AaB er oversidder

Runde 6 - Torsdag 26. marts kl. 19.00 - AaB-Vejle Boldklub (Viaplay)

Runde 7 - Torsdag 26. marts kl. 20.00 - AaB-SønderjyskE (Viaplay)

Kampene fra runde 8 til runde 15 er ikke fastlagt endnu.

Tags på denne nyhed