AaB med forventet underskud i 2019 – et markant bedre 2020 er undervejs

3. marts 2020 kl. 15:09 af Brian Andersen

AaB har i 2019 realiseret et underskud før skat på 33,5 mio. kr. mod et underskud før skat på 22,8 mio. kr. i 2018. Resultatet er væsentligt påvirket af fald i omsætning, manglende Top 6-placering og manglende transferindtægter. Resultatet svarer stort set til de senest udmeldte forventninger i september 2019.

AaB’s administrerende direktør Thomas Bælum udtaler:

- Resultatet for 2019 er ikke tilfredsstillende, men samtidig er det et resultat, som var forventet og i overensstemmelse med de udmeldinger, der er kommet gennem året.

- Underskuddet kommer på baggrund af den udførte investeringsstrategi, som har været praktiseret, hvor tidligere transferindtægter er blevet geninvesteret i spillertruppen, og samtidig er resultatet et udtryk for, at vi fortsat investerer i digitale forbedringer, de fysiske rammer omkring klubben og markedsføringsaktiviteter, der skal forbedre oplevelsen ved at gå til fodbold på Aalborg Portland Park, fortæller Thomas Bælum og tilføjer:

- Det er samtidig et regnskab, der understreger, at vi i 2019 ikke ramte de indtægter som vi budgetterede med og i 2019 havde et negativt facit på transferdelen. Et punkt hvor vi indtil 2017 ellers har været begunstiget af flotte spillersalg.

- Det er dog vigtigt at påpege, at hvis man kigger ind bagved tallene og sammenligner 2018 med 2019, så har der været en fremgang på omsætning af merchandise, salg i boder og entreindtægter, og vores forventninger til 2020 ser allerede noget anderledes ud, da vi har realiseret markante transferindtægter i januarvinduet, ligesom vi i årets to første måneder på sponsorsiden allerede har realiseret det dobbelte nysalg i forhold til, hvad vi gjorde i hele 2019, siger Thomas Bælum.

- Derfor er vi med en dygtig og hårdtarbejdende organisation på plads særdeles fortrøstningsfulde, så vi både på og uden for banen kan få opfyldt vores mål og visioner om at være samlingspunkt for hele Nordjylland og til stadighed være en del af toppen af dansk fodbold, slutter Thomas Bælum.

AaB er med tre spillerunder tilbage af grundspillet placeret på en sjetteplads i 3F Superligaen.

Egenkapitalen udgør 56,1 mio. kr. pr. 31. december 2019. Med undtagelse af leasingforpligtelser, leverandørgæld og andre gældsforpligtelser på 33,3 mio. kr. pr. 31. december 2019 er AaB gældfri. AaB har således ingen rentebærende gæld.

AaB forventer et underskud i 2020 i niveauet 7-12 mio. kr. Heri er indregnet en forventet Top 6-placering, salg af transferrettighederne på Mikkel Kaufmann til FC København, udlejning af Oliver Abildgaard til FC Rubin Kazan, investering i spillertruppen og strategiske investeringer i den kommercielle udvikling. Der er i resultatforventningerne ikke indeholdt et salg af Oliver Abildgaard.

Tags på denne nyhed

AaB TV: Pokaltriumfen i 1970

3. marts 2020 kl. 13:15 af Rasmus Estrup

I dette indslag fra AaB TV fortæller Finn Jønsson og Karsten Simensen om AaB's pokalmesterskab i 1970.

AaB's anden pokaltitel kom i hus efter en pokalfinalesejr over Lyngby Boldklub på 2-1. Børge Bach scorede begge AaB's mål efter to oplæg fra Finn Jønsson.

Hør om pokaltriumfen i 1970, se målene fra pokalfinalen og hyld pokalmesterholdet i morgen, når pokalvinderne fra 1970 hyldes i pausen af pokalkvartfinalen mod FC København på Aalborg Portland Park.

Køb billet til AaB-FC København her. 

 

Tags på denne nyhed

Vidste du om pokalkvartfinalen mod FCK…

2. marts 2020 kl. 17:06 af Brian Andersen

- at du i forsalg kan købe billet her.

- at AaB har mødt FC København i fire tidligere udgaver (fem kampe i alt) af Sydbank Pokalen, men at kvartfinalen i indeværende turnering er det tidligste stadie. Hidtil er det blevet til én sejr, én uafgjort samt tre nederlag, men det er værd at bemærke, at det er FC København, der har revanche til gode efter finalenederlaget i maj 2014.

- at vinderen af de tidligere pokalkampe mellem AaB og FC København har endt med at stå med pokalen efter finalen. Det har primært været som følge af, at tre af de indbyrdes opgør har været pokalfinaler, men statistikken gjorde sig også gældende efter det dobbelte semifinaleopgør i 1995.

- at AaB har vundet de tre tidligere pokalkampe i indeværende turnering, mod Nørresundby FB, Vejgaard Boldspilklub og HB Køge, med sammenlagt 17-0. Scoringerne er fordelt på otte spillere; Kasper Kusk (6), Iver Fossum (4), Patrick Olsen (2), Rasmus Thelander (1), Frederik Børsting (1), Patrick Kristensen (1), Oliver Abildgaard (1) og Tom van Weert (1).

- at i de fem tidligere pokalkampe spillet mellem AaB og FC København har begge klubber spillet i den bedste række. Det har heller ikke været nødvendigt i nogen af de fem pokalkampe med hverken forlænget spilletid eller straffesparkskonkurrence.

- at AaB er ubesejret i de fire seneste hjemmekampe mod FC København, to vundne (begge 1-0) og to uafgjorte (begge 1-1), der alle er afviklet i 3F Superligaen. Det er således mere end tre år siden, at AaB har tabt en turneringskamp mod FC København på Aalborg Portland Park.

- at AaB er i kvartfinalen i Sydbank Pokalen for syvende sæson i træk, hvor halvdelen af seks tidligere kvartfinaler har givet videre avancement til semifinalen. Hvis det bliver til sejr mod FC København, vil det være første gang siden 2002/2003-2003/2004, at AaB præsterer mindst at være i semifinalen to år i træk.

- at AaB tre gange har vundet pokaltitlen – i 2014, 1970 og 1966 – og herudover har deltaget i finalen yderligere otte gange.

- at de tidligere møder i Sydbank Pokalen mod FC København har haft følgende udfald:

15. maj 2014 (finale)
AaB-FC København  4-2

21. maj 2009 (finale)
AaB-FC København  0-1

20. maj 2004 (finale)
AaB-FC København  0-1

3. maj 1995 (semifinale, 2. kamp)
AaB-FC København  0-0

13. april 1995 (semifinale, 1. kamp)
FC København-AaB  2-0

(Statistisk kilde: danskfodbold.com og aabsport.dk).

Tags på denne nyhed

Magnus Christensen i karantæne mod Lyngby Boldklub

2. marts 2020 kl. 10:50 af Rasmus Estrup

Da Magnus Christensen efter en times spil modtog en advarsel i søndagskampen mod FC København, nåede midtbanespilleren op på 36 karantænepoint for sæsonen, hvilket giver ham sæsonens anden karantænedag. 

Dermed står han ikke til rådighed i næste 3F Superligakamp, som spilles på søndag kl. 14.00 på Aalborg Portland Park mod Lyngby Boldklub. 

Karantænen har ingen indflydelse på Sydbank Pokalkvartfinalen onsdag mod FC København. Køb billet til den kamp her. 

U/19 åbnede med remis mod OB

2. marts 2020 kl. 09:16 af Rasmus Estrup

U/19 Ligaen: AaB-OB 2-2

Lørdag spillede AaB 2-2 mod U/19 Ligaens førsteplads, OB, da forårets første turneringskamp blev spillet på Hornevej. 

AaB kom bedst ud til kampen, og efter otte minutter scorede Oliver Børsting til 1-0 på oplæg fra Marcus Hannesbo. Målet blev efterfulgt af et stolpeskud fra Marcus Hannesbo, inden OB fik bedre fat i opgøret. Det udmøntede sig i en udligning for gæsterne på et langskud efter en halv times spil. 

Fra anden halvlegs start tog AaB igen fat i taktstokken, og det førte til en scoring i 50. minut, da Marcus Hannesbo løb fra OB’s forsvarskæde efter en dybdebold fra Christoffer Ravn og sikkert sparkede AaB-foran 2-1. 

Godt midtvejs i anden halvleg udlignede gæsterne igen. Denne gang til slutresultatet 2-2 efter lidt klumpspil i AaB-feltet. Mod slutningen af kampen havde begge hold chancer til at tage sejren, men det endte i en pointdeling.

- Vi har i opstarten arbejdet meget på at angribe kampen højere oppe på banen både med og uden bold, og det lykkedes vi meget godt med. Så vi er meget tilfredse med præstationen, intensiteten i vores spil og kampen som helhed. Det var en god premiere efter en god opstart, siger U/19-ligatræner David Olsen. 

AaB’s U/19-ligahold indtager nu niendepladsen og spiller igen på lørdag på udebane mod FC Midtjylland. 

U/17 Ligaen: AaB-OB 0-6

AaB åbnede i weekenden U/17 Ligaen med et nederlag i tenniscifre, da OB besøgte anlægget på Hornevej. 

Allerede ved pausen var OB foran 3-0 efter en første halvleg, hvor et par personlige fejl blev dyre for AaB-drengene. 

Anden halvleg blev lidt bedre spillemæssigt men ikke resultatmæssigt, da gæsterne med tre mål yderligere sikrede sig en sejr på 6-0. 

- Spillemæssigt lignede det ikke en 6-0-kamp, men det er helt fortjent, at OB vinder. Vi begår nogle store, personlige fejl, og OB er meget effektive og scorer på næsten alle deres afslutninger i en kamp, hvor vi havde en offday både på bolden og i vores pres. Det er rigtig frustrerende, når vi ellers har haft en rigtig god opstart, siger U/17-ligatræner Nikolaj Hørby. 

AaB indtager tiendepladsen i U/17 Ligaen, og holdet skal i aktion igen på lørdag på udebane mod FC Midtjylland. 

U/15 Ligaen: AaB-OB 2-1

I U/15 Ligaen blev forårssæsonen indledt med en sejr over OB på 2-1. 

AaB lagde fra land med et fint udtryk, og midt i første halvleg kom AaB’s føringsmål til 1-0 ved Rasmus Jørgensen. OB’erne fik dog udlignet til 1-1 inden pausen. 

Anden halvleg var en mere rodet affære, men her kunne endnu en scoring af Rasmus Jørgensen sikre AaB en sejr på 2-1. 

AaB ligger i skrivende stund på niendepladsen i U/15 Ligaen og skal ligesom de to ældre ungdomshold spille på lørdag ude mod FC Midtjylland. 

Tags på denne nyhed