280 tilskuere får adgang til søndagens kamp

11. juni 2020 kl. 15:11 af Martin Stigaard Skammelsen

Efter onsdag aften at have haft 280 tilskuere på tribunerne til 3-2 sejren over AGF, vil der også søndag være tilskuere på lægterne på Aalborg Portland Park.

Med udgangspunkt i Divisionsforeningens retningslinjer vil der ikke blive adgang for gæstende fans, hvorfor de 280 billetter er fordelt med 140 til AaB's samarbejdspartnere med sæsonkort, samt 110 til sæsonkortholdere og 30 til medlemmer af AaB Support Club med sæsonkort, således at den stemningsmæssige ramme omkring kampen sikres til glæde for alle.

E-mail til sæsonkortholdere med info

Senere i dag torsdag vil alle sæsonkortholdere modtage en e-mail fra AaB med information om, hvordan man kan sikre sig en plads til søndagens kamp. De 110 pladser fordeles tilfældigt blandt alle interesserede. Dette vil ske således, at man fra kl. 8.00 fredag morgen kan stille sig i en digital kø på AaB's billetside - kl. 9.00 åbnes billetsalget, og den digitale kø vil på dette tidspunkt give adgang efter tilfældig rækkefølge til alle, der står i køen på det pågældende tidspunkt. Det vil sige, at der reelt foregår en lodtrækning blandt alle i køen.

Bemærk, at sæsonkortholdere der opnåede adgang til gårsdagens pokalsemifinale ikke vil have mulighed for at indløse billet til søndagens kamp, med henblik på at så mange sæsonkortholdere som muligt får adgang til de resterende kampe i 3F Superligaen.

Bemærk at der i forbindelse med alle kampe på Aalborg Portland Park i denne tid er særlige regler, der skal følges, blandt andet at man skal sidde ned under kampen, samt at alle tilskuere skal sidde med god afstand til øvrige tilskuere. Læs mere om disse adfærdsregler her.

Af sikkerhedsmæssige hensyn vil der være håndsprit ved alle indgange, toiletter og boder, ligesom brugsflader på toiletter, ved gelændere og i boder løbende vil blive ekstra rengjort før og under kampene.

Søndagens opgør mod FC Midtjylland spilles kl. 14.00 på Aalborg Portland Park, mens dørene åbnes for tilskuere kl. 13.00.

AaB TV: AaB-AGF 3-2

11. juni 2020 kl. 07:14 af Rasmus Estrup

I går aftes vandt AaB 3-2 på hjemmebane over AGF i Sydbank Pokalens semifinale. Dermed er AaB i pokalfinalen. I videoen øverst kan du se et fyldigt sammendrag af semifinalesejren.

Se blandt andet Iver Fossums kølige scoring til 1-0 efter flot opspil af Kasper Kusk og Tom van Weert.

Fire minutter efter pausen udbyggede Lucas Andersen føringen med venstrepoten efter oplæg fra Kristoffer Pallesen, og kun fire minutter efter det blev det 3-0 til AaB, da Iver Fossum dirigerede en afslutning fra Patrick Olsen ind til 3-0.

Trods den komfortable føring blev det spændende til sidst, da Bror Blume først reducerede til 3-1 i 77. minut og Nicklas Helenius gjorde det til 3-2 i 90. minut.

Men heldigvis holdt AaB stand til sidst, og Hele Nordjyllands Hold er dermed i pokalfinalen som spilles 1. juli på Blue Water Arena i Esbjerg mod SønderjyskE.

Stærk sejr sender AaB i pokalfinalen

10. juni 2020 kl. 22:39 af Rasmus Estrup

1. juli 2020 spiller AaB finale i Sydbank Pokalen mod SønderjyskE.

Det ligger fast, efter at AaB her til aften vandt 3-2 over AGF i semifinalen. To mål af Iver Fossum og en fuldtræffer af Lucas Andersen bragte AaB på 3-0, inden Bror Blume og Nicklas Helenius reducerede for gæsterne.

Alle 280 tilskuere skabte en stærk lydkulisse på Aalborg Portland Park allerede fra første fløjt af Sydbank Pokalsemifinalen mod AGF.

Spillet på banen var meget jævnbyrdigt og uden chancer i det første kvarters tid. Derefter tog AGF fat i kontroltaget, og opgørets første afslutning var et frispark fra Casper Højer Nielsen, som Andreas Hansen med besvær fik fat i efter 20 minutter.

Minuttet senere prøvede gæsterne igen på at passere AaB-målmanden, men Patrick Mortensens hovedstød på Mustafa Aminis indlæg gav ikke Andreas Hansen store kvaler.

Selvom AaB prøvede at skabe muligheder i den modsatte ende, havde udeeholdet også opgørets tredje afslutning, da Bror Blume efter 34 minutter testede AaB-keeperen udefra.

I samme minut slog AaB dog til i modsatte ende med holdets første afslutning. Kasper Kusk prikkede fikst bolden videre til Tom van Weert som med en fremragende aflevering fandt Iver Fossum i fuld galop på kanten af feltet, og nordmanden var usvigelig sikker over for William Eskelinen, som kunne dreje hovedet og se AaB's 1-0-scoring få nettet bag ham til at blafre.

Små fem minutter før pausen fik AGF alletiders mulighed for at udligne. Efter en AaB-dødbold oppe omkring AGF-feltet tabte Patrick Olsen som bagerste mand bolden midt på AGF's banehalvdel. Det gav Mustapha Bundu en friløber over trekvart banelængde, men da han nåede ned til AaB-feltet var Andreas Hansen klar, og AaB-målmanden leverede en fantastisk redning, der betød en nordjysk pauseføring på 1-0.

Efter pausen kom AGF til en afslutning efter et nyt AaB-boldtab på et farligt sted, men Mathias Ross fik heroisk kastet sig i vejen for forsøget.

I opgørets 50. minut viste AaB så igen stor effektivitet med andet mål på anden afslutning. Kristoffer Pallesen slog et præcist indlæg mod bagstolpen, hvor AaB-anfører Lucas Andersen med venstrebenet flugtede kuglen ind ved nærmeste stang til 2-0.

Tre minutter senere blev føringen udbygget til 3-0. Et hjørnespark dumpede ud til Patrick Olsen som prøvede lykken fra kanten af feltet. Inde på kanten af det lille målfelt dirigerede Iver Fossum elegant bolden i mål.

Den fremragende start på anden halvleg var kort efter ved at føre til et hattrick af Iver Fossum, men denne gang var AGF-målmanden i vejen for nordmandens afslutning.

Næsten en time inde i opgøret fik Kasper Kusk også en mulighed, men angriberen ramte over målet.

20 minutter før tid jagtede Iver Fossum igen sit tredje mål, men denne gang blev afslutningen fra distancen bokset væk af William Eskelinen.

Med lidt under et kvarter tilbage fik AGF dog reduceret til 3-1. AGF spillede sig igennem i AaB's venstreside, og efter en cutback-aflevering sparkede Bror Blume på mål. Bolden gik lige igennem Jores Okores ben og ind over stregen til 3-1.

Lige efter var AGF igen på færde, da Patrick Mortensen nåede op til et indlæg omkring målfeltet, men angriberens hovedstød gik lige over mål.

I 83. minut holdt AGF skydetelt omkring AaB-feltet, men defensiven kom i vejen for alle afslutningerne.

I 90. minut reducerede AGF atter. Denne gang blev AaB-defensiven spillet helt tynd, og Nicklas Helenius kunne uden problemer gøre det til 3-2 og bringe stor spænding ind i slutningen.

Heldigvis holdt AaB stand til sidst og dermed er Hele Nordjyllands Hold i pokalfinalen.

Finalen i Sydbank Pokalen spilles 1. juli på Blue Water Arena i Esbjerg. Allerede på søndag skal AaB i ilden igen, når FC Midtjylland gæster Aalborg Portland Park kl. 14.00 i første runde af Mesterskabsspillet.

Matchfacts - Sydbank Pokalen, semifinale

AaB-AGF 3-2 (1-0)
35. min 1-0 Iver Fossum, 50. min 2-0 Lucas Andersen, 54. min 3-0 Iver Fossum, 77. min 3-1 Bror Blume, 90. min 3-2 Nicklas Helenius
Advarsler AaB: Mathias Ross (90), Patrick Olsen (90)
Advarsler AGF: Niklas Backman (90), Jon Thorsteinsson (90)
280 tilskuere på Aalborg Portland Park

AaB (4-3-3): Andreas Hansen, Kristoffer Pallesen, Jores Okore, Mathias Ross, Jakob Ahlmann, Iver Fossum (90: Kasper Pedersen), Magnus Christensen, Patrick Olsen, Tom van Weert (81: Oliver Klitten), Kasper Kusk (81: Søren Tengstedt), Lucas Andersen (72: Frederik Børsting).

AGF (4-5-1): William Eskelinen, Alexander Munksgaard (59: Kevin Diks), Nicklas Backman, Frederik Tingager, Casper Højer Nielsen (73: Gift Links), Mustapha Bundu (46: Jon Thorsteinsson), Mustafa Amini (59: Nicklas Helenius), Nicolai Poulsen, Bror Blume, Jakob Ankersen (74: Benjamin Hvidt), Patrick Mortensen.

Dommer: Sandi Putros

AaB TV: Aalborg Portland støtter Green Hub Denmark

10. juni 2020 kl. 12:00 af Rasmus Estrup

Aalborg Portland er en af de virksomheder, der er gået sammen med AaB om at promovere Green Hub Denmark, så længe Complea Tribunen på Aalborg Portland Park ikke kan fyldes af tilskuere.

Green Hub Denmark udspringer fra Aalborg og er et nyt samarbejde mellem virksomheder, forbrugere og myndigheder, der står sammen om at skabe en platform for grøn vækst ved at facilitere grøn omstilling og innovation for at tackle klimaudfordringerne.

I dette indslag kan du høre fra Bjarne Hjelm Christensen, der er Commercial and Business Development Manager i Aalborg Portland.

Ud over Aalborg Portland er AaB gået sammen med BusinessAalborg, Himmerland Boligforening, Port of Aalborg, Complea, EL:CON, og Norlys for at promovere Green Hub Denmark.