Okore foran kamp nummer 100 for AaB

22. juli 2020 kl. 13:05 af Brian Andersen

Den stærke midterforsvarer skiftede til AaB i sommeren 2017 fra netop FC København, og Jores Okores debut for AaB 15. juli samme år var i øvrigt også mod FC København.

I de foregående 99 optrædener for AaB er det blevet til tre scoringer for Jores Okore, der i morgen aften inden kickoff vil blive hyldet for sit jubilæum sammen med Jacob Rinne, der rundede samme kampantal for AaB forrige søndag i udekampen mod FC Nordsjælland.

Ligeledes vil der torsdag aften blive taget afsked med Søren Tengstedt og klublegende Patrick Kristensen, der har valgt at indstille karrieren.

AaB og Spar Nord Fonden donerer i fællesskab 2 kr. pr. tilskuer til 3F Superligakampe på Aalborg Portland Park til AaB’s pris, Hele Nordjyllands Håndsrækning, der i 2020 går ubeskåret til FrivilligAalborg, som efter årets første syv hjemmekampe foreløbig er sikret en donation på 20.726 kr.

Torsdag aftens opgør er godkendt til at huse maksimalt 3.758 tilskuere, og information om billetsalg, praktik og retningslinjer kan læses her: https://aabsport.dk/nyheder/2020/juli/kom-til-aab-fc-koebenhavn-paa-torsdag/

Tags på denne nyhed

Patrick Kristensen stopper karrieren

22. juli 2020 kl. 08:20 af Brian Andersen

Det er således en klublegende, der om få dage forsvinder fra dagligdagen på anlægget på Hornevej – Patrick Kristensen fik i oktober 2005 som 18-årig sin debut for Hele Nordjyllands Hold.

AaB’s sportschef Inge André Olsen udtaler:

- Det er tydeligt at mærke, at Patrick er og har været en vellidt spiller i AaB, og han har i næsten 15 år været en fortræffelig repræsentant for klubben – både på og uden for banen.

- Alene Patricks kampantal for AaB er imponerende, og når man så kan krydre det med to danske mesterskaber og en pokaltitel, så taler karrieren sit eget tydelige sprog, fortsætter Inge André Olsen.

- Vi har stor respekt for, at Patrick nu ønsker at gå en ny vej med sit liv, og vi ønsker ham alt det bedste i fremtiden, siger Inge André Olsen.

33-årige Patrick Kristensen, der tidligere i karrieren blev noteret for 18 U-landskampe for Danmark, har henover det seneste halve års tid truffet beslutningen om et fodboldmæssigt karrierestop:

- Det er selvfølgelig ikke den nemmeste beslutning at tage, men efter grundige overvejelser ikke mindst i Covid19-pausen er jeg nået frem til, at timingen er den rette nu.

- Jeg har haft et fantastisk forløb i AaB med masser af uforglemmelige oplevelser, gode holdkammerater og trænere og nydt stor opbakning fra fansene, og jeg vil sige dem alle en stor tak. Men tiden for mig er nu kommet til at forfølge en ny karriere i det civile erhvervsliv, konstaterer Patrick Kristensen.

- Med mine i alt 20 år i klubben har AaB også været med til at uddanne mig som menneske, og jeg håber, at man også i tiden fremover vil fastholde den kultur, som jeg mener, er en kæmpe styrke og noget helt unikt, og selvfølgelig vil jeg også i fremtiden følge AaB’s ve og vel, lyder det afslutningsvis fra Patrick Kristensen.

Kun ni spillere har i AaB’s 135-årige historie overgået Patrick Kristensens foreløbige 367 officielle kampe for klubben, ligesom det også er blevet til 13 scoringer i AaB-trøjen.

Med spilletid i sæsonens to sidste kampe kan Patrick Kristensen nå op på en delt niendeplads på AaB’s All Time-liste med i givet fald samme kampantal som Søren Thorst.

I forbindelse med sæsonens sidste hjemmekamp torsdag aften mod FC København vil der blive taget afsked med både Patrick Kristensen og Søren Tengstedt, ligesom Jacob Rinne vil blive hyldet for sit nylige 100 kamps jubilæum. Samme hyldest vil tilfalde Jores Okore, der mod FCK kan spille sin jubilæumskamp nummer 100 for AaB.

AaB Talent søger studerende med interesse for fysisk træning til elitedrengehold

21. juli 2020 kl. 20:23 af Anders Damgaard

Du vil indgå i tæt samarbejde med vores fuldtidsansatte fysisk træner Mads Lerche.

Arbejdsopgaver:

 • Mulighed for at bidrage til den fysiske udvikling af Nordjyllands bedste ungdomsfodboldspillere.
 • Ansvar for opvarmning af de forskellige hold på banen, med udgangspunkt i den overordnede planlægning.
 • Varetagelse af funktioner omkring styrketræningen på de forskellige hold. Hovedsageligt omkring U/13-U/15
 • Deltagelse på ugentligt koordineringsmøde omkring den fysiske træning.
 • Deltagelse til fysiske test af ungdomsholdene.

Kvalifikationer:

 • Omstillingsparat, nysgerrig og samarbejdsvillig
 • Kendskab til teknik og basal fejlretning under træning med frie vægte
 • Erfaring med trænerrollen er et plus, enten som fodboldtræner, personlig træner eller generel holdtræning.

Vi tilbyder:

 • Et fagligt stærkt miljø, hvor du kan dygtiggøre dig som fysisk træner
 • Erfaring med fysisk træning i et elitemiljø
 • Mulighed for at være med til at forme en nyetableret satsning på fysisk træning i AaB Talent
 • Mulighed for at skrive projekter med udgangspunkt i AaB Talent

Den typiske arbejdstid vil ligge mellem 16:00-17:30 på mandage, tirsdage og torsdage. Du skal som minimum have mulighed for at møde ind på to af disse dage.

Stillingen aflønnes med et mindre beløb som årlig godtgørelse, men skal primært betragtes som en ulønnet praktikplads.

Hvis ovenstående har fanget din interesse, er du velkommen til at sende en skriftlig ansøgning til Madslerche@hotmail.com. Ved behov for yderligere uddybning kan Mads Lerche kontaktes på 28593829.

Ansøgningsfrist d. 5. august.

Tags på denne nyhed

AaB arbejder videre med kapitalforhøjelse

21. juli 2020 kl. 14:25 af Brian Andersen

Siden den ekstraordinære generalforsamling har AaB fået henvendelser fra potentielle investorer, der støtter klubbens ambition om fra 2022 at være et permanent Top 4-hold i Danmark, samtidig med at udviklingen af egne talenter intensiveres, så AaB til stadighed fremstår som Hele Nordjyllands hold.

På baggrund af bemyndigelsen til at gennemføre en rettet emission, som blev vedtaget på ovennævnte ekstraordinære generalforsamling, har bestyrelsen besluttet, at undersøge en henvendelse fra en potentiel udenlandsk investor i forhold til målsætning, kemi og konditioner.

AaB har ikke yderligere kommentarer til emnet, medmindre parterne indleder realitetsforhandlinger, eller sonderingerne afbrydes.

Indholdet af denne meddelelse har ingen indflydelse på AaB’s tidligere udmeldte forventninger til regnskabsåret 2020.

Venlig hilsen
Aalborg Boldspilklub A/S
Torben Fristrup
Bestyrelsesformand

Tags på denne nyhed

Vidste du om AaB og FC København…

21. juli 2020 kl. 11:13 af Brian Andersen

- at du stadig kan nå at sikre dig en billet til opgøret via dette link: https://billet.aabsport.dk/

- at den forestående duel er 3F Superligakamp nummer 87 mellem AaB og FC København. Statistikken siger 19 sejre til AaB, 23 uafgjorte og 44 nederlag samt en målscore på 92-144 set med AaB’s øjne.

- at AaB er ubesejret i de seneste fem 3F Superligakampe, der er endt med fire sejre og én uafgjort. Hvis det bliver til point mod FC København, vil det være første gang siden februar-marts 2018, at AaB er ubesejret i seks 3F Superligakampe i træk.

- at AaB har holdt modstanderen fra at score i de seneste fire 3F Superligakampe. Hvis det mod FC København bliver til endnu et clean sheet, vil det være første gang nogensinde i Danmarksturneringen, og dermed ny 3F Superliga-klubrekord, at AaB præsterer fem clean sheets i træk.

- at de to seneste 3F Superligakampe på Aalborg Portland Park er endt med sejr og clean sheet for AaB. Hvis det skulle ske igen mod FC København, vil det være første gang siden juli-september 2019, at AaB vinder tre 3F Superliga-hjemmekampe i træk og første gang siden december 2013-marts 2014, at AaB præsterer tre clean sheets i træk på hjemmebane.

- at ud af de 86 tidligere 3F Superligakampe mod FCK har AaB scoret først i 31 tilfælde, hvilket har resulteret i 16 sejre, ti uafgjorte og fem nederlag. Omvendt har FC København scoret kampens første mål i 51 tilfælde, hvilket har givet AaB tre sejre, ni uafgjorte og 39 nederlag.

- at AaB er uden nederlag i de fire seneste 3F Superligakampe mod FC København afviklet i Aalborg. Set over en periode dækkende de 12 seneste 3F Superligakampe mellem de to klubber i Aalborg, perioden siden 2012, har AaB overtaget med fem sejre, fire uafgjorte og kun tre nederlag.

- at AaB senest havde besøg af FC København i 3F Superligaen 1. september 2019, hvor Kasper Kusks enlige træffer afgjorde kampen.

- at fra den nuværende AaB-trup har udover Kasper Kusk (2 mål) også Lucas Andersen (2 mål), Iver Fossum (1), Frederik Børsting (1) og Rasmus Thelander (1) tidligere været på måltavlen for AaB i en 3F Superligakamp mod FC København.

- at 3F Superligakampe i Aalborg mellem AaB og FC København de senere år sjældent har budt på mange scoringer. I de seneste 14 kampe er det kun fem gange lykkedes én af klubberne at score to mål, ellers ingen eller ét enkelt, hvilket har bragt gennemsnittet for denne periode ned på knap 1,8 scoring pr. kamp.

- at AaB ingen spillere har i karantæne til kampen mod FC København. Til sæsonafslutningen mod FC Midtjylland risikerer Frederik Børsting karantæne i tilfælde af et gult kort mod FCK, og det samme er tilfældet for Tom van Weert, Patrick Olsen og Mathias Ross ved et gult kort til mindst fire strafpoint samt Magnus Christensen og Rasmus Thelander ved et gult kort til seks strafpoint.

- at Jores Okore torsdag aften kan spille sin officielle kamp nummer 100 for AaB. Han debuterede i juli 2017 og kan således opnå sit 100-kampsjubilæum på kun tre år, hvor det også er blevet til tre scoringer og tre udvisninger.

- at AaB i sæsonens to sidste kampe i 3F Superligaen kæmper med Brøndby I.F. om fjerdepladsen. Hvis det bliver til en fjerdeplads til AaB, vil det være første gang siden mesterskabet i sæsonen 2013/2014, at AaB ender blandt de fire bedste klubber i 3F Superligaen.

- at AaB ikke har den bedste statistik med Peter Kjærsgaard som dommer, hvor det i de 20 tidligere 3F Superligakampe kun er blevet til tre sejre samt otte uafgjorte og ni nederlag. Han har en gang tidligere dømt AaB mod FC København, maj 2016, der endte med en sejr til FC København på 2-0.

- at AaB fire gange tidligere har mødt FC København i 3F Superligaen på en torsdag i Aalborg. Ingen af de fire kampe endte med sejr til AaB, og det lykkedes kun AaB at få point i én af de fire kampe.

- at AaB og Spar Nord Fonden i fællesskab donerer 2 kr. pr. tilskuer til 3F Superligakampe på Aalborg Portland Park til AaB’s pris, Hele Nordjyllands Håndsrækning, der i 2020 går ubeskåret til FrivilligAalborg, som efter årets første syv hjemmekampe foreløbig er sikret en donation på 20.726 kr.

- at torsdag aftens opgør er godkendt til at huse maksimalt 3.758 tilskuere, og information om billetsalg, praktik og retningslinjer kan læses her: https://aabsport.dk/nyheder/2020/juli/kom-til-aab-fc-koebenhavn-paa-torsdag/

(Statistisk kilde: danskfodbold.com og aabsport.dk).

Tags på denne nyhed
'