Truppen til testkampen mod IFK Göteborg

25. januar 2020 kl. 11:24 af Rasmus Estrup

Efter en sejr på 2-0 over AGF i forårets første testkamp venter anden test i morgen mod IFK Göteborg i indendørsarenaen Prioritet Serneke Arena i Gøteborg. AaB-truppen sejler til Gøteborg i dag og har et træninsgspas på banen i aften. 

Kampen i morgen fløjtes op kl. 14.00, og følgende 24 spillere er i spil til kampen: 

1 Jacob Rinne, 2 Patrick Kristensen, 3 Jakob Ahlmann, 5 Jores Okore, 6 Kristoffer Pallesen, 7 Oliver Abildgaard, 8 Iver Fossum, 9 Tom van Weert, 14 Malthe Højholt, 15 Lukas Klitten, 16 Magnus Christensen, 17 Kasper Kusk, 20 Oliver Klitten, 21 Patrick Olsen, 22 Andreas Hansen, 24 Mathias Ross, 25 Frederik Børsting, 26 Rasmus Thelander, 27 Søren Tengstedt, 28 Jeppe Pedersen, 29 Mikkel Kaufmann, 34 Anders Bærtelsen samt U/19-ligaspiller Marcus Hannesbo og gæsterspiller Valgeir Valgeirsson. 

Lucas Andersen, Robert Kakeeto og Kasper Pedersen sidder over. 

Ønsker man at se kampen i morgen, skal man købe billet online i forvejen, hvis man vil være sikker på at få adgang. Det oplyser IFK Göteborg. Køb billetter til kampen her. 

Yderligere faninformation om kampen i Gøteborg kan læses her. 

Tager man ikke turen til Sverige kan kampen følges gennem livetweets fra AaB's officielle Twitterkonto. Efter kampen vil der blive lagt et referat af kampen ind på aabsport.dk, og mandag kan der ses sammendrag af kampen fra AaB TV. 

Tags på denne nyhed

1885’er bliver navnet på AaB’s kommende fanøl

24. januar 2020 kl. 12:49 af Martin Stigaard Skammelsen

Blandt de fire finalister var der ingen tvivl om udfaldet, i det navnet ”1885’er” løb med hele 43 procent af stemmerne, mens ”Den røde” fik 27 procent af stemmerne, ”Aaller” fik 26 procent og ”Min hals den skriger” måtte nøjes med 4 procent.

Blandt alle der havde stemt på det nye navn er Karen Hansen udtrukket som vinder af fire billetter til AaB-AGF, samt fire franske hotdogs og naturligvis fire styk af den nye 1885’er øl. Vinderen er kontaktes direkte af AaB.

Den kommende fanøl, der smagsmæssigt bliver en US style red/amber ale, er i øjeblikket i produktion hos AaB’s samarbejdspartner Royal Unibrew og forventes klar til lancering i løbet af foråret.

Tags på denne nyhed

Tilmeld dig til preseason-arrangementet nu

24. januar 2020 kl. 11:00 af Rasmus Estrup

Alle sæsonkortholdere kan nu tilmelde sig årets preseason-arrangement. Tilmeld dig her. 

Årets preseason-arrangement løber af stablen onsdag 12. februar kl. 18.30 i Nordisk Film Biografer Aalborg Kennedy og varer i ca. to timer. Check-in begynder kl. 18.00, og hver deltager får ved indgangen udleveret popcorn og en sodavand. 

Da der til arrangementet er et begrænset antal pladser gælder det om at være først-til-mølle, så tilmeld dig med det samme, hvis du vil sikre dig en plads. 

Programmet for preseasn-arrangementet er: 

KL. 18.30 - Første halvleg
- Velkomst ved Per Rishøj.
- Interview med administrerende direktør Thomas Bælum, der blandt andet sætter ord på rollen som administrerende direktør og midlertidig sportschef, transfervinduet og ansættelsen af Inge André Olsen. 
- Interview med fodboldchef Søren Krogh, der blandt andet fortæller om førstehåndsindtrykket af AaB, rollen som fodboldchef og potentialet i AaB. 

Kl. 19.30 - Anden halvleg 
- Publikumsquiz med præmier. 
- Interview med cheftræner Jacob Friis, der blandt andet kommer ind på opstarten, tilføjelsen af Søren Krogh, forventningerne til foråret og går i detaljer i forhold til taktikken. 
- Præsentation af spillertruppen og trænerstaben ved Lucas Andersen og Kristoffer Pallesen. 
- Tak for i dag. 

Hver sæsonkortholder kan kun tilmelde sig selv, så skal man tilmelde familiemedlemmer eller venner til arrangementet, kræver det, at man er i besiddelse af vedkommendes login-oplysninger. 

Tags på denne nyhed

AaB sælger Kaufmann til FC København fra sommer

24. januar 2020 kl. 09:08 af Brian Andersen

Mikkel Kaufmann skiftede ved overgangen fra U/13- til U/14-spiller til AaB fra partnerklubben Hjørring I.F. og havde kontrakt med AaB indtil 30. juni 2023.

AaB’s administrerende direktør Thomas Bælum udtaler:

- Det var på ingen måde vores plan, at Mikkel Kaufmann skulle sælges nu, men efter FC Københavns henvendelse har der været ført konstruktive forhandlinger parterne imellem, og efterhånden nåede vi et sted, hvor der for AaB’s bedste ikke længere var fornuft i at sige nej.

- Naturligvis er vi kede af allerede til sommer at skulle tage afsked med Mikkel, men i et større perspektiv må vi betragte et salg af denne kaliber som en styrkelse af vores klub, så vi fremdeles kan bevæge os fremad såvel på som uden for banen, siger Thomas Bælum.

- Herudover er spillersalg en afgørende del af vores strategi og forretningsmodel, og vores ambitioner er intakte, hvorfor vi også er i gang med overvejelser omkring, hvordan Kaufmann skal erstattes, påpeger Thomas Bælum.   

- I forhold til udviklingen af Mikkel Kaufmann så er det gået stærkt, hvilket han med sin dedikation selv bærer en stor del af æren for, men der er også grund til at rose alle vores dygtige trænere i både AaB Talent og i Superligaregi, ligesom samarbejdet med vores flere end 120 partnerklubber og i dette tilfælde særligt Hjørring I.F. er uvurderligt for os, lyder det fra Thomas Bælum.

For 19-årige Mikkel Kaufmann er tingene gået hurtigt i de seneste dage:

- Jeg skal være ærlig at indrømme, at jeg for få dage siden ikke havde tænkt tanken, at jeg skulle væk fra AaB til sommer, men da jeg blev forelagt, at klubberne var i forhandling, så valgte jeg også at indgå i en dialog og i sidste ende sige ja, og jeg er glad for, at AaB som klub får belønning for at have troet på mig og vist mig tillid.

- Med skiftet kommer jeg til at tage næste step i min karriere, og det glæder jeg mig selvfølgelig til, konstaterer Mikkel Kaufmann.

- Omvendt så har jeg også mine følelser for AaB og er så professionel, at jeg vil gøre mit maksimale for, at vi i foråret kan komme så langt som muligt i Sydbank Pokalen og også blive en del af Top 6, slutter Mikkel Kaufmann.  

Mikkel Kaufmann er foreløbig noteret for 28 officielle kampe og otte scoringer for AaB, mens det i landsholdssammenhæng er blevet til 21 U-landskampe og fem mål.

På baggrund af transferen af Mikkel Kaufmann forventer AaB et resultat for 2020 i niveauet minus 8-13 mio. kr. Heri er indregnet investering i spillertruppen og strategiske investeringer i den kommercielle udvikling.
Der er i resultatforventningen ikke indeholdt yderligere transferindtægter.

Tags på denne nyhed

Søg Hele Nordjyllands Håndsrækning inden 1. februar

24. januar 2020 kl. 09:06 af Rasmus Estrup

I mandags fik Barnets Blå Hus i Vesthimmerland overrakt et rekordstort beløb på 112.196 kr. fra Hele Nordjyllands Håndsrækning i efteråret 2019. Ønsker man at modtage håndsrækningen for foråret 2020 skal man søge inden 1. februar. 

Hele Nordjyllands Håndsrækning er AaB’s pris, der siden 2015 er doneret halvårligt og ubeskåret til gode formål i Region Nordjylland. Siden efteråret 2017 har Spar Nord Fonden valgt at bakke op om initiativet, så parterne sammen donerer to kroner pr. fremmødt tilskuer til 3F Superligahjemmekampe på Aalborg Portland Park.

Hele Nordjyllands Håndsrækning kan tilfalde foreninger, et værested, et behandlingscenter eller noget helt fjerde. Kun fantasien sætter grænser, men der skal dog være tale om et formål, der hverken har kommerciel eller politisk karakter. Udover at donationen skal gå til en god sag, skal modtageren også have postadresse i Region Nordjylland.

Ønsker du at søge Hele Nordjyllands Håndsrækning eller kender du en forening, en organisation eller et andet godt formål, der kunne have fordel af en håndsrækning, kan du søge via knappen nedenfor. 

Der er ansøgningsfrist for at blive forårets modtager af Hele Nordjyllands Håndsrækning 1. februar 2020. 

Det er et udvalg bestående af formand for AaB Support Club Lars Simoni, bankdirektør i Spar Nord John Lundsgaard, presse- og kommunikationschef i AaB Brian Andersen, daglig leder i Barnets Blå Hus i Vesthimmerland Ole Smed og AaB's anfører Lucas Andersen, der vil gennemgå ansøgninger og udvælge tre kandidater, der herefter kommer til afstemning på aabsport.dk.

Modtageren af Hele Nordjyllands Håndsrækning for foråret 2020 forventes offentliggjort i dagene op til forårets første hjemmekamp mod Brøndby I.F. 23. februar. 

Læs mere om Hele Nordjyllands Håndsrækning her. 

Tidligere modtagere af Hele Nordjyllands Håndsrækning:

Barnets Blå Hus i Vesthimmerland - efterår 2019 - 112.196 kr. (2 kr. pr. tilskuer)

SKYGGEBØRN - forår 2019 - 83.880 kr. (2 kr. pr. tilskuer)

Ønskeland - efterår 2018 - 108.652 kr. (2 kr. pr. tilskuer)

Foreningen Grønlandske Børn – forår 2018 – 85.908 kr. (2 kr. pr. tilskuer)

Børn i sorg – sorggrupperne i Aars – efterår 2017 – 109.850 kr. (2 kr. pr. tilskuer)

Veteran Oasen – velgørenhedstrøje 2017 – 90.000 kr. (100 kr. pr. solgt trøje)

Kildehuset Fountainhouse – forår 2017 – 31. 249 kr. (1 kr. pr. tilskuer)

Broen Aalborg – efterår 2016 – 69.093 kr. (1 kr. pr. tilskuer)

Hjerterummet og Cykel20 - forår 2016 - 57.357 kr. (1 kr. pr. tilskuer)

The Back To Life Project - efterår 2015 - 66.410 kr. (1 kr. pr. tilskuer)

Headspace Aalborg - forår 2015 - 54.337 kr. (1 kr. pr. tilskuer)

'