Træningsstart i morgen

7. januar 2020 kl. 13:39 af Rasmus Estrup

Efter et par uger med restitution og selvtræning er der igen i morgen fælles træning på Hornevej for AaB’s 3F Superligamandskab, der starter med diverse indendørstest.

Fra kl. 9.30 vil der være agilitytest og springtest, og fra kl. 14.30 skal spillerne igennem en yoyotest. 

Fredag aften deltager AaB i indendørsturneringen KMD Cup i Odense, og den første udendørs testkamp spilles 21. januar på udebane mod AGF.

- Perioden indtil den første testkamp giver os mulighed for at have en lang række sammenhængende træningspas, hvor vi får en masse tid på træningsbanen, kan dosere spillernes fysiske belastning nøje og samtidig får spillet et par interne testkampe, siger Jacob Friis.

- Vi kommer blandt andet til at fokusere på aggressionen i vores presspil, vores mod på bolden og vores fremadrettethed, når vi erobrer bolden. Det er det naturlige næste skridt i den udvikling af vores spil, som vi påbegyndte for et år siden og hele tiden ønsker at lægge flere lag på, siger Jacob Friis. 

Frem mod forårspremieren i 3F Superligaen 16. februar venter yderligere et par testkampe samt en træningslejr i spanske Marbella. Sidste testkamp spilles på kunstgræsbanen i Idrætscenter Vendsyssel i Vrå søndag 9. februar mod Vendsyssel F.F.

- Der venter os god og kvalificeret modstand i testkampene, så vi bliver godt klædt på til det spændende forår, der venter os. Derfor har vi også valgt, at den sidste testkamp skal spilles på kunstgræs, da vores første kamp i 3F Superligaen spilles på kunstgræsset i Silkeborg, siger Jacob Friis.

Fra træningsstarten i morgen bliver de to 18-årige AaB-talenter Jeppe Pedersen og Malthe Højholt en fast del af AaB’s 3F Superligatrup.

AaB’s opstartsprogram ser således ud:

8. januar - træningsstart kl. 09.30

10. januar - KMD Cup i Jyske Bank Arena, Odense kl. 19.00

21. januar - testkamp, AGF-AaB kl. 13.00 på Fredensvang, Aarhus

26. januar - testkamp, IFK Göteborg-AaB kl. 14.00 i Prioritet Serneke Arena, Göteborg

30. januar til 6. februar - træningslejr i Marbella, Spanien

9. februar - Vendsyssel F.F.-AaB kl. 13.00 i Idrætscenter Vendsyssel, Vrå

16. februar - forårspremiere i 3F Superligaen, Silkeborg I.F.-AaB kl. 14.00 på Jysk Park, Silkeborg

AaB igen i top i brug af egne spillere

6. januar 2020 kl. 14:37 af Rasmus Estrup

Analyseinstituttet CIES Football Observatory har igen analyseret klubberne i de 31 største ligaer i Europa, og når det kommer til bruge af egne spillere ligger AaB i toppen.

I AaB er 53,7 procent af spilminutterne i efterårssæsonen gået til såkaldte "club-trained" spillere, der betyder, at en spiller har været i klubben i minimum tre år, mens spilleren har været mellem 15 og 21 år.

15 af de 25 nuværende spillere i AaB's 3F Superligatrup har spillet ungdomsfodbold i AaB Talent. 

Andelen på 53,7 procent af efterårets spilminutter rækker til en sjetteplads blandt alle klubberne i de 31 bedste rækker i Europa og en førsteplads i Danmark foran Esbjerg fB (40 procent) og Lyngby Boldklub (32,4 procent).

Gennemsnittet i 3F Superligaen ligger på 20,2 procent.

Det er anden gang i træk, at målingen fra CIES placerer AaB i toppen af 3F Superligaen og blandt de øverste i Europa. I sidste efterår lå AaB på en tredjeplads i hele Europa. Se et tidligere indslag fra AaB TV om det her.

Tags på denne nyhed

Abou Alis lejeophold forlænget

5. januar 2020 kl. 12:00 af Brian Andersen

Wessam Abou Ali, der i går fyldte 21 år, har været udlejet til Vendsyssel F.F. siden august 2019.

AaB’s administrerende direktør Thomas Bælum udtaler:

- For alle parter har det været oplagt at forlænge lejeopholdet, og vi er glade for, at det hurtigt er faldet på plads.

- Nu kan Wessam fortsætte sin udvikling og returnere til AaB i en endnu stærkere udgave, og samtidig råder Vendsyssel F.F. i foråret over en motiveret spiller, der kan bidrage yderligere til at forbedre deres position i tabellen, siger Thomas Bælum.

Wessam Abou Ali har optrådt 31 gange for AaB og scoret fire mål, mens det er blevet til otte ungdomslandskampe for Danmark.

Kontrakten med AaB løber til udgangen af 2021.

Tags på denne nyhed

Lucas Andersen: Privilegium at være anfører i AaB

4. januar 2020 kl. 11:57 af Rasmus Estrup

- At være anfører for AaB er fantastisk. Når man kigger rundt i verden og ser, hvem der er anfører i de forskellige klubber, siger det sig selv, at det er en stor ære og et stort skulderklap, at man får lov til at blive en slags symbol for en klub. For mig er det et stort privilegium at blive udpeget til anfører i min barndomsklub.

- Da jeg vendte tilbage til AaB for knap halvandet år siden, var det min ambition at gå forrest for holdet, og i den forbindelse synes jeg, at det har udviklet mig, at jeg har fået lov at bære anførerbindet. Hele tiden skal jeg nu tænke over min udstråling. Både på banen og uden for banen, hvor jeg i interviews ikke bare taler for egen regning, men også på vegne af mine holdkammerater.

- På banen gælder det så vidt muligt om at holde hovedet koldt, når det går godt og skidt. Hvis kampen måske ikke tillader jordens mest polerede spil, nytter det ikke noget at gemme sig, når man bærer anførerbindet. Så skal man gå forrest og vise andre dyder. Det kan være i form af kommunikationen med holdkammerater, ved at tage et ekstra løb eller gå ned i en glidende tackling, så mine medspillere er stensikre på, at jeg er der hele vejen.

- Allerede som ungdomsspiller i AaB Talent stiftede jeg bekendtskab med at være anfører, da vi som U/15-drenge havde deleanførere, og jeg føler, at det altid har været min ambition med mit fodboldspil, at jeg vil gøre en forskel for holdet. Derfor har jeg, fra jeg var ung, også dedikeret mig fuldt ud til fodbolden. Efter kamp og træning gik der ofte ikke mere end en time, før jeg igen var ude på banen, og jeg kan næsten ikke huske, hvornår jeg senest var til en familiefødselsdag, eller en af mine venners fødselsdage, som oftest bliver holdt i weekenden.

- Det var heller ikke en helt nem beslutning, da jeg som 18-årig flyttede til Amsterdam efter kun at have boet hjemme. Men det gælder om at udfordre sig selv og sine grænser, for det styrker en på den lange bane og giver en slags uddannelse i livet.

- Indtil nu har det ført til, at jeg i AaB kan være med til at løfte mit eget spil og min egen spilleglæde, samtidig med at jeg er med til at løfte og repræsentere den klub, jeg har tilbragt halvdelen af mit fodboldliv i.

- Og lige nu har vi et fantastisk hold og et suverænt team bagved. Det er som om, at AaB er i gang med en ny start. Det er mega fedt at være med til, og når jeg får lov til at gøre det i anførerrollen, bliver det ikke meget federe.

Tags på denne nyhed

Faninfo om KMD Cup

3. januar 2020 kl. 13:38

Navn: Jyske Bank Arena
Kapacitet: 4.000
Placering af AaB's fanafsnit: Blok K
Indgang: Dørene åbner kl. 17.00

Billetpriser:
u/14 år: 100
Voksen: 150 ,-
Klik her for at gå direkte til billetsalg

Bemærk venligst, at der kun af adgang for AaB-fans i Blok K, hvor arrangøren forbeholder sig retten til at afvise sympatisører af andre klubber

Jysk Bank Arena er kontantfrit, hvorfor det kun er muligt at betale med betalingskort og MobilePay. Læs flere informationer omkring blandt andet indgang- og bodforhold her.

Transport til og fra Jyske Bank Arena:

Fælles:
AaB Support Club arrangerer bustur

Kør selv: 
Ørbækvej 350, 5220 Odense SØ

Kort over parkeringsmuligheder ved Jyske Bank Arena kan ses her.

 

Tags på denne nyhed
'