AaB igen i top i brug af egne spillere

6. januar 2020 kl. 14:37 af Rasmus Estrup

Analyseinstituttet CIES Football Observatory har igen analyseret klubberne i de 31 største ligaer i Europa, og når det kommer til bruge af egne spillere ligger AaB i toppen.

I AaB er 53,7 procent af spilminutterne i efterårssæsonen gået til såkaldte "club-trained" spillere, der betyder, at en spiller har været i klubben i minimum tre år, mens spilleren har været mellem 15 og 21 år.

15 af de 25 nuværende spillere i AaB's 3F Superligatrup har spillet ungdomsfodbold i AaB Talent. 

Andelen på 53,7 procent af efterårets spilminutter rækker til en sjetteplads blandt alle klubberne i de 31 bedste rækker i Europa og en førsteplads i Danmark foran Esbjerg fB (40 procent) og Lyngby Boldklub (32,4 procent).

Gennemsnittet i 3F Superligaen ligger på 20,2 procent.

Det er anden gang i træk, at målingen fra CIES placerer AaB i toppen af 3F Superligaen og blandt de øverste i Europa. I sidste efterår lå AaB på en tredjeplads i hele Europa. Se et tidligere indslag fra AaB TV om det her.

Tags på denne nyhed

Abou Alis lejeophold forlænget

5. januar 2020 kl. 12:00 af Brian Andersen

Wessam Abou Ali, der i går fyldte 21 år, har været udlejet til Vendsyssel F.F. siden august 2019.

AaB’s administrerende direktør Thomas Bælum udtaler:

- For alle parter har det været oplagt at forlænge lejeopholdet, og vi er glade for, at det hurtigt er faldet på plads.

- Nu kan Wessam fortsætte sin udvikling og returnere til AaB i en endnu stærkere udgave, og samtidig råder Vendsyssel F.F. i foråret over en motiveret spiller, der kan bidrage yderligere til at forbedre deres position i tabellen, siger Thomas Bælum.

Wessam Abou Ali har optrådt 31 gange for AaB og scoret fire mål, mens det er blevet til otte ungdomslandskampe for Danmark.

Kontrakten med AaB løber til udgangen af 2021.

Tags på denne nyhed

Lucas Andersen: Privilegium at være anfører i AaB

4. januar 2020 kl. 11:57 af Rasmus Estrup

- At være anfører for AaB er fantastisk. Når man kigger rundt i verden og ser, hvem der er anfører i de forskellige klubber, siger det sig selv, at det er en stor ære og et stort skulderklap, at man får lov til at blive en slags symbol for en klub. For mig er det et stort privilegium at blive udpeget til anfører i min barndomsklub.

- Da jeg vendte tilbage til AaB for knap halvandet år siden, var det min ambition at gå forrest for holdet, og i den forbindelse synes jeg, at det har udviklet mig, at jeg har fået lov at bære anførerbindet. Hele tiden skal jeg nu tænke over min udstråling. Både på banen og uden for banen, hvor jeg i interviews ikke bare taler for egen regning, men også på vegne af mine holdkammerater.

- På banen gælder det så vidt muligt om at holde hovedet koldt, når det går godt og skidt. Hvis kampen måske ikke tillader jordens mest polerede spil, nytter det ikke noget at gemme sig, når man bærer anførerbindet. Så skal man gå forrest og vise andre dyder. Det kan være i form af kommunikationen med holdkammerater, ved at tage et ekstra løb eller gå ned i en glidende tackling, så mine medspillere er stensikre på, at jeg er der hele vejen.

- Allerede som ungdomsspiller i AaB Talent stiftede jeg bekendtskab med at være anfører, da vi som U/15-drenge havde deleanførere, og jeg føler, at det altid har været min ambition med mit fodboldspil, at jeg vil gøre en forskel for holdet. Derfor har jeg, fra jeg var ung, også dedikeret mig fuldt ud til fodbolden. Efter kamp og træning gik der ofte ikke mere end en time, før jeg igen var ude på banen, og jeg kan næsten ikke huske, hvornår jeg senest var til en familiefødselsdag, eller en af mine venners fødselsdage, som oftest bliver holdt i weekenden.

- Det var heller ikke en helt nem beslutning, da jeg som 18-årig flyttede til Amsterdam efter kun at have boet hjemme. Men det gælder om at udfordre sig selv og sine grænser, for det styrker en på den lange bane og giver en slags uddannelse i livet.

- Indtil nu har det ført til, at jeg i AaB kan være med til at løfte mit eget spil og min egen spilleglæde, samtidig med at jeg er med til at løfte og repræsentere den klub, jeg har tilbragt halvdelen af mit fodboldliv i.

- Og lige nu har vi et fantastisk hold og et suverænt team bagved. Det er som om, at AaB er i gang med en ny start. Det er mega fedt at være med til, og når jeg får lov til at gøre det i anførerrollen, bliver det ikke meget federe.

Tags på denne nyhed

Faninfo om KMD Cup

3. januar 2020 kl. 13:38

Navn: Jyske Bank Arena
Kapacitet: 4.000
Placering af AaB's fanafsnit: Blok K
Indgang: Dørene åbner kl. 17.00

Billetpriser:
u/14 år: 100
Voksen: 150 ,-
Klik her for at gå direkte til billetsalg

Bemærk venligst, at der kun af adgang for AaB-fans i Blok K, hvor arrangøren forbeholder sig retten til at afvise sympatisører af andre klubber

Jysk Bank Arena er kontantfrit, hvorfor det kun er muligt at betale med betalingskort og MobilePay. Læs flere informationer omkring blandt andet indgang- og bodforhold her.

Transport til og fra Jyske Bank Arena:

Fælles:
AaB Support Club arrangerer bustur

Kør selv: 
Ørbækvej 350, 5220 Odense SØ

Kort over parkeringsmuligheder ved Jyske Bank Arena kan ses her.

 

Tags på denne nyhed

Søg Hele Nordjyllands Håndsrækning for foråret 2020

2. januar 2020 kl. 12:45 af Rasmus Estrup

Hele Nordjyllands Håndsrækning er AaB’s pris, der siden 2015 er doneret halvårligt og ubeskåret til gode formål i Region Nordjylland. Siden efteråret 2017 har Spar Nord Fonden valgt at bakke op om initiativet, så parterne sammen donerer to kroner pr. fremmødt tilskuer til 3F Superligahjemmekampe på Aalborg Portland Park.

I efteråret 2019 gik Hele Nordjyllands Håndsrækning til Barnets Blå Hus i Vesthimmerland, der modtager et rekordstort beløb på 112.196 kr. 

Det er derfor nu blevet tid til at finde en modtager for foråret 2020. Du kan skrive din ansøgning her. 

Hele Nordjyllands Håndsrækning kan tilfalde foreninger, et værested, et behandlingscenter eller noget helt fjerde. Kun fantasien sætter grænser, men der skal dog være tale om et formål, der hverken har kommerciel eller politisk karakter. Udover at donationen skal gå til en god sag, skal modtageren også have postadresse i Region Nordjylland.

Ønsker du at søge Hele Nordjyllands Håndsrækning eller kender du en forening, en organisation eller et andet godt formål, der kunne have fordel af en håndsrækning, kan du søge via knappen nedenfor. 

Der er ansøgningsfrist for at blive forårets modtager af Hele Nordjyllands Håndsrækning 1. februar 2020. 

Det er et udvalg bestående af formand for AaB Support Club Lars Simoni, bankdirektør i Spar Nord John Lundsgaard, presse- og kommunikationschef i AaB Brian Andersen, daglig leder i Barnets Blå Hus i Vesthimmerland Ole Smed og AaB's anfører Lucas Andersen, der vil gennemgå ansøgninger og udvælge tre kandidater, der herefter kommer til afstemning på aabsport.dk.

Modtageren af Hele Nordjyllands Håndsrækning for foråret 2020 forventes offentliggjort i dagene op til forårets første hjemmekamp mod Brøndby I.F. 23. februar. 

Læs mere om Hele Nordjyllands Håndsrækning her. 

Tidligere modtagere af Hele Nordjyllands Håndsrækning:

Barnets Blå Hus i Vesthimmerland - efterår 2019 - 112.196 kr. (2 kr. pr. tilskuer)

SKYGGEBØRN - forår 2019 - 83.880 kr. (2 kr. pr. tilskuer)

Ønskeland - efterår 2018 - 108.652 kr. (2 kr. pr. tilskuer)

Foreningen Grønlandske Børn – forår 2018 – 85.908 kr. (2 kr. pr. tilskuer)

Børn i sorg – sorggrupperne i Aars – efterår 2017 – 109.850 kr. (2 kr. pr. tilskuer)

Veteran Oasen – velgørenhedstrøje 2017 – 90.000 kr. (100 kr. pr. solgt trøje)

Kildehuset Fountainhouse – forår 2017 – 31. 249 kr. (1 kr. pr. tilskuer)

Broen Aalborg – efterår 2016 – 69.093 kr. (1 kr. pr. tilskuer)

Hjerterummet og Cykel20 - forår 2016 - 57.357 kr. (1 kr. pr. tilskuer)

The Back To Life Project - efterår 2015 - 66.410 kr. (1 kr. pr. tilskuer)

Headspace Aalborg - forår 2015 - 54.337 kr. (1 kr. pr. tilskuer)

Tags på denne nyhed
'