To AaB-talenter fik fuld spilletid mod Spanien

22. februar 2020 kl. 07:57 af Rasmus Estrup

Fredag var både Marius Jacobsen (nr. 14) og Gustav Dahl (nr. 7) med i startopstillingen, da det danske U/16-landshold mødte Spanien i UEFA Development-turneringen i England. 

Begge AaB-talenter fik også fuld spilletid i kampen, der desværre endte med et nederlag på 3-0. 

Danmark kom bagud efter 35 minutter, og lige efter pausen udbyggede spanierne til 2-0, inden 3-0-scoringen faldt midt i anden halvleg. 

Med fredagens optræden i landsholdsdragten er Gustav Dahl oppe på otte U/16-landskampe, mens Marius Jacobsen har nået fem af slagsen. 

Efter nederlag til England og Spanien spiller U/16-landsholdet sidste kamp ved turneringen i England på mandag mod USA. 

Tags på denne nyhed

Hele Nordjyllands Håndsrækning for foråret 2020 går til FrivilligAalborg

21. februar 2020 kl. 15:14 af Martin Stigaard Skammelsen

AaB og Spar Nord Fonden donerer to kroner pr. fremmødt tilskuer til klubbens 3F Superligahjemmekampe på Aalborg Portland Park til et godt formål gennem AaB’s pris Hele Nordjyllands Håndsrækning, der blev oprettet og har været uddelt siden 2015. Pengene bliver halvårligt doneret ubeskåret til et godt formål i Region Nordjylland. 

Siden foråret 2015 har AaB – og siden sommeren 2017 med bidrag fra Spar Nord Fonden – doneret mere end 900.000 kr. via Hele Nordjyllands Håndsrækning.

I et bredt felt af ansøgere til forårets udgave af Hele Nordjyllands Håndsrækning blev tre finalister i mandags offentliggjort, og indtil i dag har der været afstemning blandt kandidaterne på AaB’s officielle hjemmeside aabsport.dk.

Den tætte afstemning, med flere end 1.600 afgivne stemmer, gav en sejr til FrivilligAalborg med 39,4 procent af stemmerne, efterfulgt af Kom Videre Mand – Aalborg (34,1) og IFS Hjørring (26,5).

Endnu bedre integrationsproces i Aalborg

FrivilligAalborg er en forening af frivillige under Dansk Flygtningehjælp, som støtter flygtninge og indvandrere i Aalborg. Foreningen har forskellige aktiviteter for flygtninge og indvandrere i alle aldre med det formål at fremme integrationsindsatsen i lokalsamfundet og skabe dialog, tolerance og forståelse.

Foreningens aktiviteter spænder over blandt andet sprog- og lektiecaféer for børn, unge og voksne, studiehjælp, netværksfamilier og frivilligcafé Smukke Kulturer i Danmarksgade.

- Det er fuldstændig fantastisk, at vi har modtaget Hele Nordjyllands Håndsrækning, som giver os helt nye muligheder for at fremme den i forvejen gode integrationsproces i Aalborg, udtaler bestyrelsesmedlem Birthe Pedersen.

- Med støtten kan vi hjælpe flygtningene i Aalborg til endnu bedre medborgerskab og deltagelse i lokalsamfundet, fordi der kan laves større arrangementer, hvor vi inddrager både danskere og flygtninge. Når man lærer hinanden godt at kende, nedbrydes eventuelle fordomme, så sameksistensen sikres på fineste vis, lyder det videre fra Birthe Pedersen.

 

Administrerende direktør i AaB, Thomas Bælum, udtaler:

- Vi har som altid modtaget mange relevante ansøgninger til Hele Nordjyllands Håndsrækning for foråret 2020, og heriblandt plukkede vores håndsræknings-udvalg tre forskellige og interessante kandidater, og efter afstemningen kan vi nu ønske FrivilligAalborg tillykke med udfaldet.

Udvalget for Hele Nordjyllands Håndsrækning består af formand for AaB Support Club Rasmus Fihl, AaB-anfører Lucas Andersen, formand for Spar Nord Fonden Michael Slavensky, oplevelseschef i AaB Martin Stigaard Skammelsen, presse- og kommunikationchef i AaB Brian Andersen samt en repræsentant fra den seneste modtager af donationen – i dette tilfælde leder for Barnets Blå Hus i Vesthimmerland Ole Smed.

- Vi ser hver eneste gang frem til et godt og spændende samarbejde med modtageren af donationen, og nu vil antallet af fremmødte tilskuere til vores hjemmekampe i 3F Superligaen bestemme beløbets størrelse, konstaterer Thomas Bælum.

Det samlede beløb for forårets 3F Superligahjemmekampe på Aalborg Portland Park vil blive doneret umiddelbart efter sidste hjemmekamp i foråret 2020 eller i forbindelse med første hjemmekamp i efteråret 2020.

Læs mere om FrivilligAalborg her 

Læs mere om Hele Nordjyllands Håndsrækning her 

Tidligere modtagere af Hele Nordjyllands Håndsrækning
Barnets Blå Hus i Vesthimmerland – efterår 2019 – 112.196 kr. (2 kr. pr. tilskuer)
Skyggebørn – forår 2019 – 83.880 kr. (2 kr. pr. tilskuer)
AaB Support Club – velgørenhedstrøje 2018 – 38.400 kr. (100 kr. pr. solgt trøje)
Ønskeland – efterår 2018 – 108.652 kr. (2 kr. pr. tilskuer)
Foreningen Grønlandske Børn – forår 2018 – 85.908 kr. (2 kr. pr. tilskuer)
Børn i sorg – sorggrupperne i Aars – efterår 2017 – 109.850 kr. (2 kr. pr. tilskuer)
Veteran Oasen – velgørenhedstrøje 2017 – 90.000 kr. (100 kr. pr. solgt trøje)
Kildehuset Fountainhouse – forår 2017 – 31.249 kr. (1 kr. pr. tilskuer)
Broen Aalborg – efterår 2016 – 69.093 kr. (1 kr. pr. tilskuer)
Hjerterummet og Cykel20 - forår 2016 - 57.357 kr. (1 kr. pr. tilskuer)
The Back To Life Project - efterår 2015 - 66.410 kr. (1 kr. pr. tilskuer)
Headspace Aalborg - forår 2015 - 54.337 kr. (1 kr. pr. tilskuer)

Tags på denne nyhed

Vidste du om AaB og Brøndby I.F…

21. februar 2020 kl. 11:23 af Brian Andersen

- at flere end 7.800 billetter er ude til den vigtige kamp, og at du i forsalg kan sikre dig billet her.

- at det forestående opgør er 3F Superligakamp nummer 91 mellem AaB og Brøndby I.F. Statistikken siger 26 sejre til AaB, 28 uafgjorte og 36 nederlag samt en målscore på 120-132 set med AaB’s øjne.

- at AaB mod Brøndby I.F. er det mest spillede opgør i 3F Superligaen, idet de to klubber er de eneste klubber, der har spillet samtlige sæsoner siden 3F Superligaens etablering i 1991. Dog har Brøndby I.F. spillet fire 3F Superligakampe flere end AaB, idet Brøndby I.F. i 2016/2017 og 2018/2019 endte i mesterskabsspillet, hvorimod AaB endte i gruppespillet.

- at AaB faktisk ikke har besejret Brøndby I.F. i de ni seneste 3F Superligakampe, der er endt med fem nederlag og fire uafgjorte. Hvis det heller ikke denne gang bliver til tre point mod Brøndby I.F., vil det være første gang i Danmarksturneringen, at AaB ikke besejrer Brøndby I.F. i ti DM-kampe i træk.

- at AaB’s seneste 3F Superligasejr mod Brøndby I.F. er dateret 1. maj 2016, hvor det hjemme på Aalborg Portland Park sluttede 3-0 til AaB efter scoringer af Nicolaj Thomsen og to gange Lukas Spalvis.

- at AaB har tabt de to seneste 3F Superligakampe mod Brøndby I.F. i Aalborg, hvor AaB i hver kamp har lukket præcis tre mål ind. Hvis det bliver til endnu et hjemmebanenederlag mod Brøndby I.F., vil det være en tangering af AaB’s værste serie af nederlag mod Brøndby I.F. i Aalborg fra oktober 2009-november 2010.

- at AaB har fået point i godt 91 procent af opgørene mod Brøndby I.F. i 3F Superligaen, når AaB har scoret kampens første mål. De 34 kampe med nordjysk scoring først er endt med 22 sejre, ni uafgjorte og blot tre nederlag, hvorimod scoring først til Brøndby I.F. har givet AaB fire sejre, 14 uafgjorte og 33 nederlag.

- at AaB statistisk set bør passe særligt på sidst i halvlegene, idet ti af de 24 mål scoret mod AaB i indeværende sæson er faldet i de to halvleges sidste kvarter. Specielt vigtigt er det mod Brøndby I.F., der i det tilsvarende tidsrum har scoret 19 af deres 39 mål i indeværende sæson.

- at AaB tabte efterårets sidste 3F Superliga-hjemmekamp mod FC Nordsjælland. Det er imidlertid mere end et år siden, december 2018-februar 2019, at AaB senest tabte to 3F Superligakampe i træk på Aalborg Portland Park.

- at dommer Mads-Kristoffer Kristoffersen søndag aften dømmer sin 32. 3F Superligakamp med deltagelse af AaB, og at kampen mod Brøndby I.F. bliver hans blot anden med AaB i indeværende sæson. I de 31 tidligere opgør har han uddelt syv røde kort og dømt ni straffespark, men der har ikke været brug for nogen af delene i hans fire tidligere kampe mellem AaB og Brøndby I.F.

- at dommer Mads-Kristoffer Kristoffersen senest dømte en duel mellem de to klubber, da det 21. maj 2018 endte 1-1 på Brøndby Stadion efter en AaB-træffer af Kasper Risgård.

- at AaB i søndags indledte foråret med en sejr i Silkeborg. AaB har i de seneste 15 sæsoner kun formået at vinde forårssæsonens to første kampe ved to lejligheder. Det har imidlertid været inden for de senere år, idet det i 2015 blev til tre sejre i træk i februar-marts, og i februar 2017 blev til to sejre i træk.

- at AaB’s eneste DM-kamp tidligere afviklet på datoen 23. februar var i 2014, hvor det blev til 2-2 mod netop Brøndby I.F. Mulige gengangere fra kampen for seks år siden er Patrick Kristensen, Rasmus Thelander og Jakob Ahlmann, hvorimod Kasper Kusk på forhånd er henvist til tribunen med karantæne.
I det nævnte møde blev AaB’s scoringer en realitet ved Rasmus Jönsson samt et Brøndby-selvmål.

- at fra den nuværende AaB-trup har Kasper Kusk (2 mål), Lucas Andersen (2), Patrick Olsen (1), Tom van Weert (1), Jores Okore (1) og Patrick Kristensen (1) tidligere været på måltavlen for AaB i en 3F Superligakamp mod Brøndby I.F.

(Statistisk kilde: danskfodbold.com og aabsport.dk).

Tags på denne nyhed

AaB TV: Hvem er AaB's største bonderøv?

20. februar 2020 kl. 15:56 af Rasmus Estrup

I denne video fra AaB TV skal otte AaB-spillere vurdere, hvem af deres holdkammerater, der er den største bonderøv. 

Fire par bestående af Lukas Klitten og Oliver Klitten, Lucas Andersen og Patrick Olsen, Rasmus Thelander og Andreas Hansen samt Patrick Kristensen og Mathias Ross er udvalgt som dommere.

Er det mon en fisker fra Aabybro? Har personen rødder i Klarup? Eller er det spilleren med Hirtshals-dialekten? 

Der er mange om buddet - svaret finder du i videoen øverst. 

Indvielse af Vesttribunen og fanfest før AaB-Brøndby I.F.

20. februar 2020 kl. 13:03 af Rasmus Estrup

Kampinfo

Spillerunde: 22
Spilledato: Søndag 23. februar 2020
Kick-off: Kl. 18.00
Dørene åbner kl. 17.00

Billetter

Køb dine billetter online her på aabsport.dk eller på søndag på Aalborg Portland Park i billethusene, som åbner kl. 17.00.

BEMÆRK: Køber du ståplads-billet til Vesttribunen på Aalborg Portland Park, så benyt venligst den højre luge i billethuset på hjørnet af Vesttribunen og Complea Tribunen. Denne luge er udelukkende forbeholdt ståpladser.

Har du mistet din billet/sæsonkort, problemer med at printe en billet eller øvrige billetrelaterede problemer, kan du på kampdagen henvende dig i informationen ved Aalborg Portland Parks syd-vestlige hjørne og få hjælp fra en time før kampstart.

Scan din billet fra mobilen

Husk at du kan scanne dine billetter ved indgangen direkte fra mobilen. Du behøver således ikke udskrive din billet hjemmefra.   

Kom til fanfest i Aalborg Stadionhal 1 fra kl. 15.30

I forbindelse med indvielsen af Vesttribunen inviterer AaB og Spar Nord til stor fanfest i Aalborg Stadionhal 1 fra kl. 15.30. Programmet er som følger:

Kl. 15.30: Dørene åbnes
Kl. 16.00: AaB Support Clubs podcast, Rød Aalborg, optager en liveudsendelse med Kasper Risgård.
Kl. 16.30: Interview med cheftræner Jacob Friis
Kl. 16.50: Nicolaj Lange underholder med stand-up
Kl. 17.45: Dørene lukkes og alle ønskes god kamp. 

Mellem alle indslagene sørger en fan-DJ for musik. 

Vis, at du deltager i festen her. 

Kom til fastelavn i Theodors Familiezone

I Theodors Familiezone er der mulighed for at slå-katten-af-tønden på søndag kl. 17.10 - lige inden spillerne kommer ud til opvarmning.

Der er en flot præmie til den, der slår tønden ned, mens alle børn, der deltager i tøndeslagningen får lækkerier. 

Alle børn på Complea Tribunen kan deltage gratis tøndeslagningen. 

Derudover kan man som altid i Theodors Familiezone blive ansigtsmalet, tegne en tegning eller skrive et brev til Theodors postkasse, låne e venneflag fra Theodors Venner og meget andet.

Du finder Theodors Familiezone i blok A og blok B på Complea Tribunen.

Aalborg Portland Park bliver delvist kontantløst

Fra på søndag vil størstedelen af boderne på Aalborg Portland Park være kontantløse. Brugen af kontanter er dog ikke helt fjernet på Aalborg Portland Park, i det der på hver af de fire tribuner fortsat vil være en enkelt bod med mulighed for at betale med kontanter, ligesom det samme vil være tilfældet i sportscaféen på A. Enggaard Tribunen og i merchandiseboden foran Complea Tribunen. 

Konkret vil kontant betaling fortsat være muligt i den østligste bod på A. Enggaard Tribunen, den syd-vestlige bod på Vesttribunen, boden ved Theodors familieafsnit på nedre del af Complea Tribunen, samt begge boder på 3F Tribunen i afsnittene for henholdsvis neutrale tilskuere og gæstende fans.

Se en oversigt over, hvilke boder, der er kontantløse her. 

Pauseunderholdning fra 3F

Mens de to hold får dessiner i pausen mellem første og anden halvleg, afholder 3F en sparkekonkurrence ved et af målene på grønsværen.

Facebook

Tilmeld dig kampens officielle begivenhed på Facebook via dette link.

Twitter og Instagram

Det officielle hashtag for søndagsbraget er #AaBBIF – følg og benyt dette tag for at læse og deltage i nyhedsstrømmen på Twitter og Instagram før, under og efter kampen.

Mad, drikkevarer og Oddset

Boderne på Aalborg Portland Park åbner samtidig med, at du kan komme ind på tribunerne, nemlig en time før kampstart. I alle boder på Aalborg Portland Park kan der anvendes Dankort.

Uden for Complea Tribunen kan du fra to timer før kampstart benytte vores mobile salgsbod, hvor du også kan betale med Dankort. Her vil der også være live musik før kampen, så du kan varme op til det vigtige opgør sammen med andre AaB-fans.

I Oddsets bod i det nordvestlige hjørne af Vesttribunen kan du endvidere spille på dagens kamp. Boden åbner også en time før kampstart.

Transport

Ankommer du i bil, er GPS-adressen Harald Jensens Vej 7-9, 9000 Aalborg. Du kan lave en rejseplan fra alle destinationer i Danmark ved at klikke her.

Hvis du kommer med bus, kan du tage rute 2  mod væddeløbsbanen – stoppestedet hedder Schleppegrellsgade. Herfra er der to minutters gang til Aalborg Portland Park.

Du kan også tage rute 16 – stoppested på denne rute hedder Anneberghus. Herfra er der også to minutters gang til Aalborg Portland Park.

Ankommer du med tog, så stå af ved stationen Aalborg Vestby. Herfra er der fem minutters gang til Aalborg Portland Park. Se køreplaner på denne side.

Parkering

Klik her og se et kort over de offentligt tilgængelige parkeringspladser i området omkring Aalborg Portland Park.

I øvrigt henviser vi til C.W. Obel P-hus, som du finder på adressen Badehusvej 5, 9000 Aalborg. Herfra er der fem minutters gang til Aalborg Portland Park.

Handicapforhold

Kørestolsbrugere har som udgangspunkt plads på Complea Tribunen, hvor der forefindes elevatorer op til de særlige kørestolspladser.

Billetter til kørestolsbrugere kan købes i forsalg ved direkte henvendelse til AaB på tlf. 96 35 59 00 eller på kampdagen i billethusene på Aalborg Portland Park.

Alle kørestolsbrugere kan gratis medbringe én medhjælper. Medhjælperbilletten udleveres i forbindelse med billetkøbet.

Tags på denne nyhed
'