24. august 2020 kl. 11:52 af Rasmus Estrup

AaB's norske midtbanespiller skal i starten af september samles med det norske landshold forud for nationens to kampe i UEFA Nations League.

4. september skal Norge møde Østrig i Oslo, og tre dage senere gælder det en udekamp mod Nordirland.

Inden de to kampe har Iver Fossum spillet 14 A-landskampe for Norge.

Første sejre i U/19 Ligaen og U/17 Ligaen

24. august 2020 kl. 11:11 af Rasmus Estrup

U/19 Ligaen: AaB-SønderjyskE 3-2

Efter uafgjort i første kamp og et nederlag i anden runde lykkedes det søndag AaB at hente sæsonens første sejr i U/19 Ligaen, da SønderjyskE var modstander på Ikast Stadion, hvor der i øjeblikket testes VAR.

Det var ellers SønderjyskE, der lagde bedst ud i det rodede kampbillede, da Benedikt Tristan Axelsson uheldigt sendte bolden i eget net til en sønderjysk føring.

Midt i første halvleg slog AaB så tilbage, da Marcus Hannesbo med en flot assist fandt Christian Wagner, som udlignede til 1-1.

Inden pausefløjtet kom SønderjyskE dog igen på tavlen med et fortjent føringsmål til 2-1.

Efter pausen ændrede AaB formation fra 3-4-3 til det mere velkendte 4-3-3, og det ændrede straks kampbilledet. AaB blev altdominerende, og seks minutter før tid lagde Christian Wagner bolden til rette for Oliver Børsting, som med et veludført langskud sendte 2-2-scoringen i mål.

Fire minutter senere fik AaB fuld valuta for søndagens arbejde, da Christian Wagner med sit andet mål i kampen scorede sejrsmålet efter et godt indlæg af Christoffer Ravn.

- Vi kastede spillerne ud på dybt vand ved at stille i 3-4-3 fra start, og desværre foregik spillet i første halvleg på SønderjyskE's præmisser. Derfor ændrede vi i pausen til et system, som spillerne er mere trygge ved, og det forbedrede vores præstation markant, og selvom vi gerne havde set, at vi havde skabt flere chancer med vores store dominans, fik vi gevinsten til sidst, siger U/19 Ligatræner Kim Leth Andersen.

Med sejren har AaB fire point i U/19 Ligaen efter tre runder, hvilket rækker til en foreløbig fjerdeplads. Næste kamp spilles på lørdag kl. 14.00 på udebane mod AGF.

U/17 Ligaen: SønderjyskE-AaB 2-3

Også i U/17 Ligaen snuppede AaB i går en sejr på 3-2 over SønderjyskE på Ikast Stadion.

Allerede fra første fløjt havde AaB mandskabet overtaget i spillet, men chancerne lod vente på sig. I stedet kunne modstanderne fange nordjyderne i en omstilling efter en halv times tid, og så var SønderjyskE pludselig i front.

Tidligt i anden halvleg lykkedes det så endelig AaB at skabe en målgivende chance, da Oscar Meedom sparkede læderet ind til 1-1.

I 57. minut blev det så AaB’s tur til at komme foran, da Oliver Ross eksekverede et straffespark, og ti minutter senere blev det 3-1 til AaB, da Magnus Koch efter oplæg fra Gustav Dahl sendte bolden mellem benene på målmanden.

Med et kvarter igen blev der bragt ny spænding ind i kampen, da et nordjysk selvmål gav SønderjyskE blod på tanden med målet til 3-2, og mod slutningen måtte AaB arbejde hårdt for at holde fast i sæsonens første sejr.

- Det var fedt, at spillerne endelig fik valuta for det arbejde, de har leveret i de første kampe. Denne gang blev det en kamp, som vi skulle kontrollere på bolden, og selvom vi skal arbejde med ikke at give for mange omstillingsmuligheder væk, så gjorde vi det, der skulle til for at vinde, siger U/17 Ligatræner Nikolaj Hørby.

Sejren betyder, at AaB indtager niendepladsen i U/17 Ligaen med tre point efter tre kampe. Næste ligakamp spilles først 12. september på udebane mod Vejle Boldklub.

U/13 tog sølv i eliteturnering

24. august 2020 kl. 09:42 af Rasmus Estrup

10. plads til U/15-holdet

AaB’s ældste hold til weekendens eliteturnering fik en fin start på turneringen med en sejr i fredagens åbningskamp mod svenske Kvarnby I.K. på 3-2.

I puljens to følgende kampe blev det desværre til to store nederlag mod FC København og Brommapojkarna fra Sverige.

Dermed skulle AaB’s U/15-hold ud i en duel om niendepladsen mod endnu et svensk mandskab, Hyllie I.K. Denne kamp endte med et nederlag på 3-1, og dermed sluttede U/15-holdet på turneringen 10. plads.

Ottendeplads til U/14-mandskab

Også U/14-holdet fik en god start på turneringen, da AaB slog Örgryte I.S. fra Sverige med 1-0.

Dernæst fulgte to svære kampe og 5-1-nederlag mod først Brøndby I.F. og siden FC København.

Puljeresultaterne betød, at AaB skulle møde Lyngby Boldklub i den endelige placeringskamp, og med et nederlag efter straffesparkskonkurrence måtte AaB tage til takke med ottendepladsen i turneringen.

U/13-drengene tog sølvmedaljer

Det yngste AaB-mandskab ved turneringen var dem, der endte med det bedste resultat. Holdet startede da også fantastisk ud med en imponerende 6-2-sejr over FC København.

Sejren blev fulgt op af en 3-1-sejr over talentsamarbejdsholdet A27 og en sejr på 4-2 over Brøndby I.F.

De tre puljesejre gav en semifinaleplads mod FC Midtjylland, og denne duel blev kontrolleret vundet med 4-0.

Dermed var AaB i finalen mod FC Nordsjælland, mens trods et nordjysk føringsmål endte det med et finalenederlag på 5-1.

AaB TV: Sammendrag af AaB-Silkeborg I.F.

23. august 2020 kl. 07:25 af Rasmus Estrup

Også AaB's anden testkamp i denne sæson endte med et nederlag på 2-1. Denne gang var det Silkeborg I.F., der tog sejren på AaB's træningsanlæg på Hornevej.

Gæsterne braget sig foran allerede i tiende minut, da Mads Kaalund med en flot afslutning sendte kuglen i nettet bag Jacob Rinne.

Selvom AaB havde et par muligheder i første halvleg, var det Silkeborg I.F., der leverede det bedste udtryk, og pauseføringen var fortjent silkeborgensisk.

AaB skiftede igen 11 spillere i pausen, og anden halvleg begyndte godt for nordjyderne, da Tim Prica på fornemmeste vis udnyttede Kasper Kusks fine oplæg i 54. minut.

Silkeborg I.F. svarede dog resolut tilbage minuttet senere, da Emil Holten uden besvær scorede til 2-1.

Se sammendrag af kampen i videoen øverst og få reaktioner fra cheftræner Jacob Friis, forsvarsspiller Mathias Ross og midtbanespiller Magnus Christensen.

Fortjent AaB-nederlag i anden testkamp

22. august 2020 kl. 14:38 af Brian Andersen

Nøjagtig som i den første testkamp i onsdags mod Esbjerg fB manglede der friskhed, afstemthed og samhandling i indsatsen, og måske skal en del af forklaringen til dette findes i træningsmængden og det store antal benyttede spillere.

AaB indledte egentlig dagens duel glimrende og med fornuftige takter af nytilkomne Pedro Ferreira centralt på midtbanen, og både Jakob Ahlmann og Kristoffer Pallesen truede gæsternes mål.

I det tiende minut slog silkeborgenserne imidlertid til, da man på en kvik omstilling satte gode kombinationer sammen, inden Mads Kaalund fuldendte angrebet med en fornem afslutning fra kanten af straffesparksfeltet.

I fortsættelsen forsøgte Iver Fossum sig for AaB, men tilbuddet var endnu større i det 16. minut, da gæsternes Jeppe Okkels fra en fri position midt for mål sendte en returbold fladt forbi stolpen.

Pedro Ferreira fik sit udmærkede skudforsøg rettet af over mål, mens udeholdet hele tiden var farlige i kontrafasen.

Seks minutter før pausen opstod imidlertid AaB’s foreløbig bedste mulighed, da Iver Fossum stod for det flotte forarbejde til Jakob Ahlmann, hvis forsøg dog blev afværget af Silkeborg-målmand Oscar Hedvall.

AaB indledte anden periode godt og aggressivt, og belønningen kom efter 54 minutter, hvor Tim Prica bragede læderet utageligt op i nettaget til 1-1 efter en smuk assist fra Kasper Kusk.

Dog var det ikke længe, AaB kunne glæde sig over udviklingen, da man allerede minuttet efter endnu engang blev fanget i fremdrift, hvilket Emil Holten let kunne drage fordel af med sin træffer til 2-1.

Efterfølgende forsøgte både Kasper Kusk og Oliver Klitten sig for AaB, mens Alexander Lind i flere omgange kom til muligheder i den modsatte ende.

I slutfasen bølgede det fortsat frem og tilbage, og Frederik Børsting formøblede en chance for AaB, ligesom Magnus Mattson gjorde det for gæsterne.

Tredje og næstsidste testkamp for AaB spilles om en uge på hjemmebane mod Randers FC.

Matchfacts – testkamp
AaB-Silkeborg I.F.  1-2 (0-1)
10. min 0-1 Mads Kaalund, 54. min 1-1 Tim Prica, 55. min 1-2 Emil Holten.

AaB (3-4-3): Jacob Rinne (46: Andreas Hansen), Mathias Ross (46: Vladimir Prijovic), Jores Okore (46: Thomas Christiansen), Kasper Pedersen (61: Jeppe Pedersen), Kristoffer Pallesen (46: Frederik Børsting), Pedro Ferreira (46: Robert Kakeeto), Malthe Højholt (46: Magnus Christensen), Jakob Ahlmann (46: Lukas Klitten), Timothé Nkada (46: Tim Prica), Iver Fossum (46: Kasper Kusk), Tom van Weert (38: Rasmus Thellufsen (46: Oliver Klitten)).