AaB TV: Mød de nye AaB'ere

20. august 2020 kl. 16:10 af Rasmus Estrup

Foruden Pedro Ferreira, der i går blev præsenteret som AaB's nye nummer seks, er der kommet fire nye ansigter til Hele Nordjyllands Hold denne sommer. 

Det gælder assistenttræner Peter Feher, angriber Timothé Nkada, forsvarsspiller Vladimir Prijovic og angriber Tim Prica.

I dette indslag fra AaB TV kan du høre, hvorfor de har valgt at skifte til AaB, hvad forventninger til fremtiden er, og hvordan den første uges tid i AaB-tøjet er gået. 

AaB TV: Sammendrag af Esbjerg fB-AaB

20. august 2020 kl. 07:40 af Rasmus Estrup

AaB spillede i går sæsonens første testkamp, da Esbjerg fB vandt 2-1 over nordjyderne på Ikast Stadion.

Joni Kauko bragte Esbjerg fB foran 1-0 efter otte minutter, da esbjergenserne opsnappede kuglen fra AaB-forsvaret. 

I 44. minut udbyggede Joni Kauko også til 2-0 efter endnu en bolderobring højt på AaB's banehalvdel. 

I pausen skiftede AaB som planlagt alle 11 spillere, og opgørets sidste 45 minutter forløb bedre for AaB-mandskabet. 

I 57. minut lykkedes det Tim Prica at score direkte på frispark til 2-1, og selvom 15-årige Theo Sander ikke lod sig passere i målet, lykkedes det ikke AaB at bringe balance på måltavlen. Tættest på en udligning var Tom van Weert, men i mål ville kuglen ikke. 

I dette indslag kan du se et sammendrag af kampen samt få reaktioner fra cheftræner Jacob Friis, målscorer Tim Prica og målmand Theo Sander. 

Tags på denne nyhed

Prica-træffer i første testkamp

19. august 2020 kl. 20:07 af Brian Andersen

I opgøret på Ikast Stadion havde AaB særligt i de indledende 25 minutter svært ved at komme i gang, og allerede i det ottende minut kombinerede vestjyderne - efter uopmærksomhed af Rasmus Thelander - sig igennem, så Joni Kauko kunne udplacere AaB-keeper Jacob Rinne.

Nicklas Røjkjær viste ligeledes farlighed for esbjergenserne, men langsomt fik AaB arbejdet sig ind i dysten, selvom det aldrig blev rigtigt farligt i første halvleg.

I stedet kunne Esbjerg-mandskabet et minut før pausen fordoble føringen, da Magnus Christensen centralt og med front ned mod eget mål uheldigvis fik prikket bolden fra sig, så Joni Kauko havde frit spil og let kunne score til 2-0.

I anden halvleg fik AaB med 11 nye folk på banen sat et anderledes positivt præg på begivenhederne, og Tim Prica var tidligt nærgående efter forarbejde af Tom van Weert.

Først måtte blot 15-årige Theo Sander i AaB-målet dog forhindre Joni Kauko i et hattrick, inden reduceringsmålet kom efter 57 minutter, hvor Tim Prica overbevisende sendte kuglen forbi Esbjerg-målmand Jeppe Højbjerg.

Reduceringen gav yderligere optimisme, men selvom både Jeppe Pedersen og Tom van Weert havde gode forsøg, så blev det ikke til yderligere scoring fra AaB.

Den anden af fire testkampe for AaB spilles på lørdag mod Silkeborg I.F.

Matchfacts – testkamp på Ikast Stadion
AaB-Esbjerg fB  1-2 (0-2)
8. min 0-1 Joni Kauko, 44. min 0-2 Joni Kauko, 57. min 1-2 Tim Prica.

AaB (3-4-3): Jacob Rinne (46: Theo Sander), Kasper Pedersen (46: Jores Okore), Rasmus Thelander (46: Thomas Christiansen), Vladimir Prijovic (46: Mathias Ross), Kristoffer Pallesen (46: Jeppe Pedersen), Magnus Christensen (46: Iver Fossum), Robert Kakeeto (46: Malthe Højholt), Lukas Klitten (46: Jakob Ahlmann), Timothé Nkada (46: Tom van Weert), Wessam Abou Ali (46: Kasper Kusk), Oliver Klitten (46: Tim Prica).

Tags på denne nyhed

AaB TV: Mød Pedro Ferreira

19. august 2020 kl. 15:20 af Rasmus Estrup

22-årige Pedro Ferreira fra Portugal er hentet til AaB fra portugisiske Varzim SC, hvor midtbanespilleren i seneste sæson spillede 23 kampe.

Inden da fik AaB's nye nummer seks sin fodboldopvækst i Sporting Lissabon, og midtbanespilleren kommer til AaB med 38 ungdomslandskampe i rygsækken. 

I dette indslag fra AaB TV fortæller Pedro Ferreira om skiftet til AaB, førstehåndsindtrykket af klubben og ambitionerne for de kommende år på Hele Nordjyllands Hold.

Ligeledes sætter sportschef Inge André Olsen ord på Pedro Ferreiras kompetencer. 

Tags på denne nyhed

AaB henter sekser i Portugal

19. august 2020 kl. 13:15 af Brian Andersen

Den defensive midtbanespiller er hentet i den portugisiske Segunda Liga-klub Varzim SC, hvor det i den forgangne sæson, der ikke blev gennemført grundet covid-19, blev til 23 kampe og en enkelt scoring.

I landsholdsregi har Ferreira opnået 38 kampe og fire mål på de portugisiske U/15-, U/16-, U/17- og U/18-mandskaber, mens fodbolduddannelsen er sket hos storklubben Sporting Lissabon i perioden 2011-2018.

I alt har Pedro Ferreira de seneste to sæsoner spillet 51 førsteholdskampe i Segunda Liga, hvor det også er blevet til fire scoringer.

- Pedro er en ung, lovende midtbanespiller, som vi forventer kan gå ind og konkurrere om plads på vores defensive midtbane med det samme. Han er godt skolet i Sporting Lissabon og var også en vigtig spiller i hans seneste klub Varzim, udtaler AaB’s sportschef Inge André Olsen.

- Han har nogle kompetencer på den defensive midtbane, som vi har søgt til vores hold, blandt andet er han hurtig og dygtig til at erobre bolden, og vi tror på, at han kan give os mere kvalitet i vores præstationer og blive rigtig god for os i 3F Superligaen, lyder det videre fra Inge André Olsen.

Pedro Ferreira selv glæder sig også til at komme i gang i AaB:

- Jeg har fået et godt indtryk af klubben, det er flotte faciliteter og gode baner, så jeg glæder mig til at komme i gang. Jeg kender ikke så meget til den danske liga, men er ikke tvivl om, at det at komme til AaB er en god mulighed for mig i min karriere.

- Mit fokus er ikke så på meget på mig selv, det vigtigste er, at vi som hold får en god sæson, og jeg lover, at jeg hver dag vil arbejde hårdt, så vi sammen kan nå vores mål, siger Pedro Ferreira

Pedro Ferreira får i AaB trøje nummer 6 og vil første gang træne med sine nye holdkammerater torsdag formiddag på anlægget på Hornevej.

Tags på denne nyhed
'