Truppen til pokalkvartfinale i Næstved

13. marts 2019 kl. 15:15 af Rasmus Estrup

Hele Nordjyllands Hold gæster i morgen 1. divisionsklubben Næstved Boldklub i Sydbank Pokalens kvartfinale. 

AaB har spillet sig i kvartfinalen med sejre over FC Roskilde og AC Horsens på henholdsvis 5-0 og 1-0, mens torsdagens hjemmehold på vej til kvartfinalen har besejret Karlslunde I.F., FC Helsingør, Silkeborg I.F. og AGF. 

Cheftræner Jacob Friis har sammen med den øvrige trænerstab udtaget følgende 19 spillere, hvoraf 12 har spillet ungdomsfodbold i AaB: 

1 Jacob Rinne, 4 Jakob Blåbjerg, 5 Jores Okore, 6 Kristoffer Pallesen, 8 Rasmus Würtz, 9 Tom van Weert, 10 Lucas Andersen, 11 Philipp Ochs, 16 Magnus Christensen, 17 Kasper Kusk, 18 Rasmus Thellufsen, 21 Kasper Risgård, 22 Michael Lansing, 24 Mathias Ross, 26 Robert Kakeeto, 30 Wessam Abou Ali, 32 Kasper Pedersen samt U/19-ligaspillerne Oliver Klitten og Malthe Højholt. 

Patrick Kristensen, Jakob Ahlmann, Oliver Abildgaard, Marco Ramkilde og Frederik Børsting er ukampdygtige. 

Kampstart i morgen er kl. 18.00 på ProfaGroupPark

Tags på denne nyhed

Vidste du om Næstved Boldklub og AaB…

12. marts 2019 kl. 11:29 af Brian Andersen

- at AaB ved flere tidligere lejligheder har mødt Næstved Boldklub i Sydbank Pokalen. Hidtil er det blevet til tre sejre og to nederlag samt en annulleret kamp, som AaB oprindeligt vandt, men tabte i omkampen 14 dage senere.

- at således var stillingen i oktober 1955 2-2 mellem Næstved I.F. og AaB efter ordinær og forlænget spilletid, hvorefter AaB vandt 4-3 på straffespark. Kampen blev efterfølgende annulleret og ny kamp fastsat, da AaB havde forbrudt sig mod reglerne for afvikling af straffesparkskonkurrencen.

- at AaB har mødt Næstved Boldklub i to tidligere kvartfinaler i pokalturneringen; 1969/1970 og 2002/2003. Begge kvartfinaler endte med sejr til AaB efter præcis fire scoringer af AaB i hver af kvartfinalerne.

- at AaB ikke har tabt til Næstved Boldklub i de seneste 21 indbyrdes opgør mellem de to klubber. Seneste nederlag var i efteråret 1989, hvorefter AaB har vundet 11 kampe og spillet otte uafgjorte opgør i den bedste række samt vundet pokalkampene i 2003 og 2010

- at AaB senest mødte Næstved Boldklub i en betydende kamp i september 2010, hvor det blev til en spinkel sejr på 1-0 i pokalturneringen. Sejrsmålet blev scoret af Dennis Marshall, der på tragisk vis mistede livet i en bilulykke ni måneder senere.

- at AaB spiller sin sjette kvartfinale i træk i pokalturneringen, hvor det i to af de fem tidligere tilfælde er blevet til videre avancement til semifinalen. Næstved Boldklub spiller sin anden kvartfinale på tre år, men er ikke kommet videre til semifinalen siden den tabte pokalfinale i 1994.

- at AaB’s nyligt afgående assistenttræner Thomas Augustinussen næsten egenhændigt i april 2003 sørgede for at spille AaB i semifinalen, da han scorede hattrick mod Næstved Boldklub. Han skulle bruge knap 50 minutter på de tre scoringer fordelt med én i første halvleg og to i anden halvleg.

- at AaB altid har vundet en pokalkamp mod Næstved Boldklub, når AaB har spillet i en bedre række end Næstved. Sidste år gik det imidlertid galt, da AaB i kvartfinalen på udebane med FC Fredericia fra 1. division tabte med 3-1.

- at der er endnu ikke scoret mod AaB i indeværende sæson af pokalturneringen, hvor det er blevet til to sejre på sammenlagt 6-0 mod AC Horsens og FC Roskilde. De seks scoringer er krediteret Kasper Risgård (2), Wessam Abou Ali (2), Tom van Weert samt et selvmål.

- at Næstved Boldklub kvalificerede sig til kvartfinalen ved at besejre AGF 2-1.

- at Næstved-mandskabet har åbnet foråret i 1. division med to kampe på eget græs; 1-0 over Viborg F.F. og 0-0 mod Silkeborg I.F.

- at Næstved Boldklub efter 21 spillerunder er placeret på en øjeblikkelig femteplads i 1. division med blot to point op til rækkens førsteplads.

- at AaB tre gange har vundet pokaltitlen – i 2014, 1970 og 1966 – og yderligere har deltaget i finalen otte andre gange.

(Statistisk kilde: danskfodbold.com og aabsport.dk).

Tags på denne nyhed

Gratis Lucas-tryk på spillertrøje

12. marts 2019 kl. 10:30 af Maiken Andersen

AaB har sikret sig Lucas Andersen på femårig aftale indtil 30. juni 2024. I den forbindelse kan du i denne uge få gratis Lucas Andersen-tryk, når du køber AaB's hjemmebanetrøje. Trykket har en værdi af 150 kr.

Tilbuddet gælder til og med søndag i AaB Webshop eller i AaB Fanshop til kampen søndag mod AGF og så længe lager haves.

Tags på denne nyhed

Abildgaard udtaget til U/21-landsholdet

11. marts 2019 kl. 13:38 af Rasmus Estrup

Niels Frederiksen har Oliver Abildgaard med i U/21-landsholdets trup til to testkampe i marts. 20. marts spiller Danmark mod Belgien i Slagelse, mens danskerne møder Frankrig 24. marts i Brest. 

AaB-midtbanespilleren har inden de to testkampe ni U/21-landskampe bag sig med et mål til følge. 

Foruden Oliver Abildgaard er blandt andre også den tidligere AaB-spiler Joakim Mæhle med i U/21-landsholdstruppen, mens Henrik Dalsgaard er at finde i A-landsholdstruppen frem mod testkampene mod Kosovo og Schweiz. 

Tags på denne nyhed
'