AaB TV: Patrick Olsen - ny AaB-spiller

26. juni 2019 kl. 12:30 af Rasmus Estrup

Den centrale midtbanespiller Patrick Olsen har skrevet en treårig aftale med Hele Nordjyllands Hold. 

AaB TV har talt med det 25-årige nyindkøb om skiftet og har ligeledes fået sportsdirektør Allan Gaardes syn på Patrick Olsens kvaliteter. 

Se det hele i indslaget øverst, hvor du også kan høre, hvilken rolle Lucas Andersen har spillet i skiftet. 

Tags på denne nyhed

AaB skriver kontrakt med Patrick Olsen

26. juni 2019 kl. 08:58 af Brian Andersen

Patrick Olsen har senest optrådt i FC Helsingør, og tidligere er den i dag 25-årige teknisk dygtige midtbanemotor noteret for hele 58 ungdomslandskampe for Danmark.

AaB’s sportsdirektør Allan Gaarde udtaler:

- Patrick blev allerede som ungdomsspiller solgt fra Brøndby I.F. til den italienske storklub Inter, og efterfølgende har han høstet erfaring i både norsk og fransk fodbold og spillet sammen med Lucas Andersen i Grasshopper Club Zurich.

- Vi har tidligere haft Patrick Olsen på blokken i AaB, men ikke før nu har det passet ind i vores puslespil, hvor vi ser, at Patrick kan bidrage på den centrale midtbane med hans store løbekapacitet og fine blik for spillet, siger Allan Gaarde.

- Patrick vil helt sikkert tilføre vores hold nogle kompetencer som vores nuværende trup ikke besidder, og dertil har Patrick en god alder, konstaterer Allan Gaarde.

- Ligeledes har vi haft for øje, at Patrick bringer en anden personlighed end mange af vores nordjyske drenge, så vi udtryks- og mentalitetsmæssigt får en god blanding i vores trup, slutter Allan Gaarde.     

Patrick Olsen, der får trøje nummer 21 i AaB, ser frem til sin nye udfordring:

- Jeg er stolt af at have skrevet en treårig kontrakt med AaB, som hurtigt blev min førsteprioritet blandt øvrige muligheder for mig i Superligaen.  

- Det skyldes ikke mindst klubbens omdømme og positive tilgang til spillet, og Jacob Friis (AaB’s cheftræner, red.) har blot bekræftet dette indtryk ved mine samtaler med ham i forhold til min rolle i truppen, fortæller Patrick Olsen.

- Det skal heller ikke være nogen hemmelighed, at jeg glæder mig til at blive genforenet med Lucas (Andersen, red.), som jeg både på og uden for banen har et rigtig fint forhold til, og så ser jeg frem til et flerårigt og kontinuerligt forløb, hvor jeg kan give alt for AaB, lyder det fra Patrick Olsen.

Patrick Olsen træner allerede med AaB onsdag kl. 12.30 og rejser senere på dagen med Superligatruppen på træningslejr i Holland.

Tags på denne nyhed

Billetsalget starter 5. juli

25. juni 2019 kl. 17:48 af Rasmus Estrup

AaB har hjemmebanepremiere i den nye sæson søndag 21. juli kl. 14.00 mod SønderjyskE, og fredag 5. juli åbner billetsalget på billet.aabsport.dk, hvor du kan købe billetter til sæsonens tre første hjemmekampe mod SønderjyskE, Silkeborg I.F. og Esbjerg fB. 

Selvom vi i dag kender kampprogrammet, har vi valgt at skubbe billetsalget til 5. juli af hensyn til nye sæsonkortkøbere, som dermed har en længere frist til at vælge deres foretrukne siddepladser, inden vi åbner for billetsalget til enkelte kampe. Det forholder sig nemlig sådan, at når der sælges en siddeplads til en given kamp, er den plads låst og kan dermed ikke sælges som sæsonkort.

Ønsker du at købe et sæsonkort eller tegne et sæsonkortabonnement, kan du gøre det her. 

AaB's kampprogram for de første otte spillerunder ser således ud: 

3F Superligaen, 1. spillerunde – Søndag 14. juli kl. 14.00 – Lyngby Boldklub-AaB

2. runde – Søndag 21. juli kl. 14.00 – AaB-SønderjyskE

3. runde – Mandag 29. juli kl. 19.00 – AaB-Silkeborg I.F.


4. runde – Søndag 4. august kl. 18.00 – FC Midtjylland-AaB

5. runde – Søndag 11. august kl. 14.00 – AaB-Esbjerg fB

6. runde – Søndag 18. august kl. 18.00 – Brøndby I.F.-AaB

7. runde – Mandag 26. august kl. 19.00 – AC Horsens-AaB

8. runde – Søndag 1. september kl. 16.00 – AaB-FC København 

Tags på denne nyhed

Yderligere seks spillerunder programsat

25. juni 2019 kl. 15:19 af Brian Andersen

Dette giver inklusive to forestående testkampe følgende spilletidspunkter for AaB:

Testkamp i Oldenzaal, Holland – Lørdag 29. juni kl. 12.00 – Ajax Amsterdam-AaB

Testkamp – Fredag 5. juli kl. 13.00 – AC Horsens-AaB

3F Superligaen, 1. spillerunde – Søndag 14. juli kl. 14.00 – Lyngby Boldklub-AaB

2. runde – Søndag 21. juli kl. 14.00 – AaB-SønderjyskE

3. runde – Mandag 29. juli kl. 19.00 – AaB-Silkeborg I.F.


4. runde – Søndag 4. august kl. 18.00 – FC Midtjylland-AaB

5. runde – Søndag 11. august kl. 14.00 – AaB-Esbjerg fB

6. runde – Søndag 18. august kl. 18.00 – Brøndby I.F.-AaB

7. runde – Mandag 26. august kl. 19.00 – AC Horsens-AaB

8. runde – Søndag 1. september kl. 16.00 – AaB-FC København

9. runde – 13., 14., 15. eller 16. september – AGF-AaB

10. runde – 20., 21., 22. eller 23. september – FC Nordsjælland-AaB

11. runde – 27., 28., 29. eller 30. september – AaB-Randers FC

12. runde – 4., 5., 6. eller 7. oktober – Hobro I.K.-AaB

13. runde – 18., 19., 20. eller 21. oktober – AaB-OB

14. runde – 25., 26., 27. eller 28. oktober – SønderjyskE-AaB

15. runde – 1., 2., 3. eller 4. november – AaB-FC Midtjylland

16. runde – 8., 9., 10. eller 11. november – Randers FC-AaB

17. runde – 22., 23., 24. eller 25. november – AaB-AC Horsens

18. runde – 29., 30. november, 1. eller 2. december – AaB-Hobro I.K.

19. runde – 6., 7., 8. eller 9. december – OB-AaB

20. runde – 13., 14., 15. eller 16. december – AaB-FC Nordsjælland

21. runde – 14., 15., 16. eller 17. februar 2020 – Silkeborg I.F.-AaB

22. runde – 21., 22., 23. eller 24. februar – AaB-Brøndby I.F.

23. runde – 28., 29. februar, 1. eller 2. marts – FC København-AaB

24. runde – 6., 7., 8. eller 9. marts – AaB-Lyngby Boldklub

25. runde – 13., 14., 15. eller 16. marts – Esbjerg fB-AaB

26. runde – 20., 21., 22. eller 23. marts – AaB-AGF

De seks bedst placerede klubber går i Mesterskabsslutspillet, mens de otte efterfølgende hold skal dyste i to puljer i Gruppespillet om adgang til en kamp om europæisk kvalifikation eller om at undgå nedrykning.

AaB og Spar Nord Fonden donerer i fællesskab 2 kr. pr. tilskuer til Superligakampe på Aalborg Portland Park til Hele Nordjyllands Håndsrækning. Modtageren af donationen i efteråret 2019 er endnu ikke fundet.

Køb sæsonkort til AaB’s hjemmekampe her.

Tags på denne nyhed

Blåbjerg har bestået sin bacheloreksamen

25. juni 2019 kl. 14:18 af Rasmus Estrup

Rundt omkring på gymnasier, universiteter og andre uddannelsesinstitutioner afslutter mange storsmilende studerende deres uddannelser i disse dage. 

Forsvarsspiller Jakob Blåbjerg er ingen undtagelse. AaB-spilleren har sideløbende med livet som professionel fodboldspiller studeret på Aalborg Universitet, og i sidste uge bestod Jakob Blåbjerg sin bacheloreksamen, så han nu kan kalde sig bachelor i energi med speciale i mekatronik. 

- Det har været rigtig godt for mig at få stimuleret hjernen på en anden måde, end man gør på fodboldbanen. Jeg har lært en masse, og det har givet mig mulighed for at udvikle mig person og individ, så det at være fodboldspiller ikke har været hele min identitet, siger Jakob Blåbjerg, der bestod sin eksamen sidste mandag. 

Normalt tager en bachelor i energi tre år, men for at kombinere erhvervet som fodboldspiller på Hele Nordjyllands Hold med uddannelsen gjorde Study4player, Nordjysk Elitesport og Aalborg Universitet det muligt for ham at tage bacheloruddannelsen på deltid. Men Jakob Blåbjerg havde så meget fart på uddannelsen, at han nåede det hele på fem år i stedet for de planlagte seks år. 

- Jeg har fået sparring fra Spillerforeningens Study4player og Nordjysk Elitesport undervejs, og Aalborg Universitet har været meget behjælpelige og fleksible i forhold til at flytte eksamener, så de ikke lå samtidig med kampe. Derudover har AaB også givet mig mulighed for at skippe en træning for at komme til en eksamen, når det har været aktuelt, siger Jakob Blåbjerg, der de seneste fem år er taget fra AaB’s træningsanlæg på Hornevej til Aalborg Universitet for at læse.

- Jeg har haft forskellige studiegrupper hvert semester, så jeg hele tiden skullet samarbejde med en ny gruppe, og det har virkelig lært mig at samarbejde med en masse forskellige personer uden for banen, og det har givet mig nogle værktøjer, jeg også kan drage nytte af på banen, siger Jakob Blåbjerg, der også har brugt studietiden som restitution mellem træningerne.

- Som fodboldspillere har vi meget fritid til at restituere, når træningspassene er overstået, og der har jeg kunnet restituere over et skrivebord med nogle ligninger og beregninger. Det har givet mig et pusterum fra fodbolden, som jeg ved har været godt for mig, siger Jakob Blåbjerg.

Med en veloverstået bacheloreksamen er planen, at han også ønsker at tage en kandidatuddannelse. Men ikke lige med det samme. 

- Nu har jeg haft fem år, hvor mit skema har været fyldt med fodbold og studier. Det næste stykke tid glæder jeg mig til at fylde halvdelen af tiden ud med nogle af mine andre interesser, siger Jakob Blåbjerg. 

Jakob Blåbjerg og de øvrige spillere på Hele Nordjyllands Hold begynder 3F Superligasæsonen 14. juli på udebane mod Lyngby Boldklub.

Tags på denne nyhed