Køb din billet til jubilæumsfest og AaB-FC København

29. juli 2019 kl. 21:54

I år er det 20 år siden AaB vandt sit andet mesterskab i 3F Superligaen, og det markeres til hjemmekampen mod FC København.
Kom og hyld nogle af legenderne fra mesterskabet i 1999, hvor både musik og priser bærer præg af årstallet 1999.

Der er priser til 19 kr. for børn og 99 kr. for voksne på både Spar Nord og 3F Tribunerne.

Vi vil løbende løfte sløret for flere aktiviteter på dagen.

van Weert dobbelt målscorer i sikker sejr

29. juli 2019 kl. 20:51 af Rasmus Estrup

Hele Nordjyllands Hold snuppede her til aften sæsonens første sejr, da Silkeborg I.F. blev besejret med 3-1 på Aalborg Portland Park. To mål af Tom van Weert og et enkelt af Mikkel Kaufmann bragte AaB foran 3-0 ved pausen, inden Ronnie Schwartz mod slutningen af opgøret reducerede til 3-1.

Under den varme aftensol dominerede AaB suverænt fra første fløjt, men inden det blev farligt foran Silkeborg-målet, måtte et sammenstød mellem Jores Okore og Patrick Kristensen kræve en forbinding omkring forsvarsklippens pande.

Jores Okore var knap kommet tilbage på banen, da Mikkel Kaufmann med en skarp dribling tilkæmpede sig en skudmulighed fra en spids vinkel. Den hårde og flade afslutning fra den unge angriber sad dog lige på målmand Oscar Hedvall.

Knap et kvarter inde i opgøret fik AaB etableret et godt, velspillet angreb, som Kasper Kusk fulgte op på med en stærk soloaktion, der tvang et hjørnespark ud af gæsterne.

Kasper Kusk tog sig af hjørnesparket, som efter en målmandsfejl og et par bolde frem og tilbage i Silkeborg-feltet endte med et hovedstød fra Kasper Pedersen, der pandede bolden lige over mål.

20 minutter inde i opgøret kom AaB foran 1-0. Kasper Kusk sendte et præcist indlæg mod bagerste stolpe, hvor Tom van Weert lidt heldigt fik headet bolden i nettet ved modsatte stolpe til en nordjysk føring.

Minuttet senere var Kasper Kusk igen i hopla, da han prøvede lykken lige omkring kanten til straffesparksfeltet. Den flade afslutning mod den ene opstander nåede Silkeborg-keeperen dog flot ned til.

Inden stadionuret rundede en halv time var AaB i to tilfælde nærgående på indlæg fra Kristoffer Pallesen. Først blev Mikkel Kaufmanns afslutning dog blokeret øjeblikkeligt, og dernæst fik Tom van Weert ikke ramt bolden med hovedet.

Med 13 minutter til pausen lykkedes AaB med en masse hurtige pasninger ved især Kasper Kusk. Frederik Børstings svære hælafslutning på en hård bold fra Kasper Kusk lykkedes dog ikke, og Oscar Hedvall kunne nemt samle bolden op.

Efter 38 minutter blev Tom van Weert dobbeltmålscorer. Denne gang med stort overlæg. Angriberen modtog bolden ved midterlinjen, og med en hurtig fodfinte satte han sin direkte modstander og sprintede ned mod Silkeborg-målet. Lige inden han nåede straffesparkspletten, tippede han elegant bolden over målmanden og ind over stregen til 2-0.

Silkeborg I.F. nåede næsten kun lige at give bolden op, inden Oscar Hedvall igen blev udplaceret. Denne gang havnede et fint opspillet AaB-angreb i venstre side af feltet hos Mikkel Kaufmann, der efter et træk sikkert sendte læderet ind ved fjerneste stolpe til en fortjent pauseføring på 3-0.

Anden halvleg skulle være ti minutter gammel, før første afslutning faldt. Og igen kom den fra en AaB-fod. Men Tom van Weerts forsøg mod det ene målhjørne blev afværget af Silkeborg-målmanden. Minuttet senere prøvede Tom van Weert med en ny afslutning, der denne gang gik forbi målrammen.

Efter 58 minutter måtte Jacob Rinne for første gang i opgøret finde en redning frem, da Shkrodan Maholli forsøgte sig med en kompetent afslutning fra kanten af feltet. Afslutningen sad dog inden for svenskerens rækkevidde.

25 minutter før tid var Silkeborg I.F. igen farlige. Denne gang ved Anders Hagelskjær, som efter et indlæg mod bagerste del af feltet var fri til afslutning, men sparkede bolden forbi fjerneste stang.

De følgende fem minutter havde Silkeborg I.F. yderligere to afslutninger fra distancen, men begge gik forbi Jacob Rinnes mål.

Med lidt under 20 minutter tilbage fik Tom van Weert skabt en stor AaB-chance, men hverken hollænderen eller Kasper Kusk formåede at få afsluttet muligheden, der i stedet løb ud i sandet.

77 minutter inde i aftenens kamp reducerede Silkeborg I.F. Et hjørnespark fortsatte over ved bagerste stang, hvorfra Ronnie Schwartz resolut sparkede bolden i mål til 3-1.

Fem minutter senere var indskiftede Oliver Klitten tæt på at tilkæmpe sig et straffespark, men Jens Maaes fløjte forblev tavs. I stedet forsøgte Oliver Klitten sig to minutter senere med en afslutning fra kanten af feltet, der blev afrettet og gik lige over fjerneste målhjørne.

Kort før tid fik Rasmus Thellufsen en hovedstødsmulighed efter indlæg fra Kristoffer Pallesen, men afslutningen manglede den fornødne kraft til at volde Oscar Hedvall problemer.

Til stående applaus fra de 5.885 fremmødte tilskuere blev kampen efter tre minutters tillægstid fløjtet af til en fortjent AaB-sejr på 3-1.

Med sejren ligger AaB på sjettepladsen i 3F Superligaen med fire point efter tre kampe. AaB's næste kamp i 3F Superligaen spilles på søndag kl. 18.00 på udebane mod FC Midtjylland.

Matchfacts - 3F Superligaen, 3. spillerunde

AaB-Silkeborg I.F. 3-1 (3-0)
21. min 1-0 Tom van Weert, 39. min 2-0 Tom van Weert, 41. min 3-0 Mikkel Kaufmann, 78. min 3-1 Ronnie Schwartz.
Advarsler AaB: Robert Kakeeto (69)
Advarsler Silkeborg I.F.: Frederik Alves Ibsen (7), Nicolai Vallys (52)
5.885 tilskuere på Aalborg Portland Park

AaB (4-3-3): Jacob Rinne, Kristoffer Pallesen, Jores Okore, Kasper Pedersen, Patrick Kristensen, Frederik Børsting (62: Robert Kakeeto), Patrick Olsen, Lucas Andersen, Kasper Kusk (76: Oliver Klitten), Tom van Weert, Mikkel Kaufmann (62: Rasmus Thellufsen).

Silkeborg I.F. (4-4-2): Oscar Hedvall, Svenn Crone, Simon Jakobsen, Frederik Alves Ibsen, Anders Hagelskjær, Mads Kaalund (72: Balance Nambishi), Filip Lesniak, Nicolai Vallys (57: Dennis Flinta), Mads Emil Madsen, Ronnie Schwartz, Shkodran Maholli (77: Emil Holten).

Dommer: Jens Maae

AaB TV: Tilbageblik på AaB-Silkeborg I.F.

29. juli 2019 kl. 08:09 af Rasmus Estrup

I aften kl. 19.00 gæster Silkeborg I.F. Aalborg Portland Park i tredje runde af 3F Superligaen. Inden opgøret kan du i videoen øverst se et tilbageblik på 10 af AaB's tidligere 3F Superligascoringer på Aalborg Portland Park mod netop Silkeborg I.F.

Gense blandt andet hattrick af Nicklas Helenius og Jakub Sylvestr, et pragtmål af Jeppe Curth, en fuldtræffer fra Henrik Dalsgaard og Jakob Blåbjergs scoring i seneste 3F Superligamøde mod Silkeborg I.F. på Aalborg Portland Park. Et møde AaB vandt 2-1.

Du kan købe billetter til aftenens kamp i billethusene på Aalborg Portland Park fra kl. 18.00 eller online allerede nu på billet.aabsport.dk.

Truppen udtaget til Silkeborg-møde

28. juli 2019 kl. 15:55 af Rasmus Estrup

I morgen aften kl. 19.00 på Aalborg Portland Park møder AaB oprykkerholdet Silkeborg I.F. i tredje runde af 3F Superligaen.

Begge hold har endnu en sejr til gode i denne sæson, da AaB går ind til opgøret med et point efter 1-1 mod SønderjyskE i søndags, mens Silkeborg I.F. er uden point efter to nederlag på 3-0 mod henholdsvis Brøndby I.F. og AC Horsens.