AaB TV: AC Horsens-AaB 0-4

6. juli 2019 kl. 07:45 af Rasmus Estrup

I generalprøven før sæsonstarten på næste søndag vandt AaB fredag 4-0 på udebane mod AC Horsens. 

Hele Nordjyllands Hold var foran 3-0 ved pausen efter to scoringer af Patrick Olsen og en kasse af Frederik Børsting. Med 13 minutter tilbage af testkampen lukkede Mikkel Kaufmann fredagens scoringskonto, da han via overliggeren nettede til 4-0. 

I videoen øverst kan du set et fyldigt sammendrag af kampen samt få reaktioner fra den dobbelte målscorer Patrick Olsen, midtbanespiller Magnus Christensen og cheftræner Jacob Friis. 

Tags på denne nyhed

AaB leverede stærk generalprøve

5. juli 2019 kl. 15:47 af Brian Andersen

Nytilkomne Patrick Olsen scorede to gange, mens også Frederik Børsting og Mikkel Kaufmann kom på måltavlen, og herudover havde Magnus Christensen og Tom van Weert forsøg på stolpen.

Som altid i et opgør mod AC Horsens var der masser af duelspil, hvilket AaB konsekvent formåede at stå imod, og samtidig fik cheftræner Jacob Friis’ udvalgte sat rigeligt, kvalificerede offensive aktioner sammen fremad banen.

Kasper Kusk havde således to nærgående forsøg, inden Magnus Christensen i det 13.minut headede samme Kusks indadskruede frisparksbold på indersiden af stolpen.

I den modsatte ende stod AaB-defensiven solidt, ligesom Andreas Hansen i målet fik vist prøver på sine kompetencer både med hænder og fødder.

Føringsmålet kom midtvejs i første halvleg, hvor Patrick Olsen fra kanten af straffesparksfeltet sendte en returbold efter hjørnespark fladt i netmaskerne.

Tom van Weert forsøgte sig efterfølgende for AaB, inden en skidt pasning af Frederik Børsting omkring den halve time sendte Jonas Borring ned mod AaB's mål, men hårdt presset af Mathias Ross gik afslutningen fladt forbi nærmeste stang.

I stedet blev det 2-0 til AaB i det 35. minut, da bolden efter glimrende småspil endte hos Patrick Olsen, der fra nogenlunde samme position som ved sit første mål kunne sende kuglen i nettet for anden gang.

Og bare tre minutter senere blev føringen yderligere udbygget, da Tom van Weert, Lucas Andersen og Jakob Ahlmann alle var involveret i en lynhurtig omstilling, som sidstnævnte afsluttede med en førstegangspasning på tværs til Frederik Børsting, der kunne score i et tomt mål.

En afvekslende og tempofyldt første halvleg havde Patrick Olsen og især Magnus Christensen som iøjnefaldende på AaB’s mandskab.

AC Horsens indledte anden halvleg med et fysisk pres, men det var alligevel Tom van Weert, der var tættest på, da han i det 56. minut sendte bolden på stolpen.

AaB gav ikke meget væk, og efterhånden begyndte det igen at åbne sig op den anden vej, hvilket indskiftede Mikkel Kaufmann med 13 minutter igen tog bestik af, da han efter en fremragende solotur og afslutning bragede AaB på 4-0 via underkanten af overliggeren.

Herfra var det kun et spørgsmål om sejrens størrelse, og Kasper Kusk burde have fået mere ud af et oplæg fra Mikkel Kaufmann.

Alt i alt blev der tale om en optimal optakt for AaB, inden det om ni dage er alvor, når 3F Superligaen indledes med udekampen mod Lyngby Boldklub.

Matchfacts – testkamp på Casa Arena Horsens
AC Horsens-AaB  0-4 (0-3)
23. min 0-1 Patrick Olsen, 35. min 0-2 Patrick Olsen, 38. min 0-3 Frederik Børsting, 77. min 0-4 Mikkel Kaufmann.

AaB (4-3-3): Andreas Hansen, Patrick Kristensen (60: Kristoffer Pallesen), Jores Okore (46: Jakob Blåbjerg), Mathias Ross, Jakob Ahlmann, Patrick Olsen, Magnus Christensen, Frederik Børsting (67: Oliver Abildgaard), Kasper Kusk, Tom van Weert (70: Mikkel Kaufmann), Lucas Andersen.

Tags på denne nyhed

Billetsalget er skudt i gang

5. juli 2019 kl. 13:25 af Rasmus Estrup

billet.aabsport.dk er det nu muligt at købe billetter til AaB’s tre første hjemmebanekampe i den nye sæson af 3F Superligaen, som er AaB-SønderjyskE 21. juli kl. 14.00, AaB-Silkeborg I.F. 29. juli kl. 19.00 og AaB-Esbjerg fB 11. august kl. 14.00. 

Børnebilletter koster kun 10 kr. til hjemmebanepremieren mod SønderjyskE søndag 21. juli kl. 14.00. Til opgøret vil der være masser af aktiviteter for børn, og spillerne vil efter kampen gå rundt langs banderne og skrive autografer. 

Fra sæsonstarten åbner det nye familieafsnit, Theodors Familiezone, som vil ligge i blok A og blok B på Weber Tribunen. Her vil der være sæsonen igennem være særligt fokus på børn og børnefamilier. Læs mere om familiezonen her.

Til hjemmebanepremieren mod SønderjyskE vil AaB-spillerne også for første gang være iklædt AaB’s nye hjemmebanedragt, som præsenteres i dagene op til kampen. Trøjen er selvfølgelig stadig rød og hvid, og vi indbyder alle fans til at troppe op i rødt og hvidt til sæsonens første hjemmekamp, så vi kan pryde Aalborg Portland Park i de smukke farver. 

Ønsker du at tegne et sæsonkortabonnement, kan det gøres her.

Tags på denne nyhed

Truppen til sidste test mod AC Horsens

4. juli 2019 kl. 12:59 af Rasmus Estrup

I morgen kl. 13.00 gæster AaB CASA Arena i Horsens, når AaB og AC Horsens mødes i den sidste testkamp inden sæsonpremieren på udebane mod Lyngby Boldklub 14. juli kl. 14.00. 

I sidste sæson endte AC Horsens på 11. pladsen i 3F Superligaen efter en 10. plads i grundspillet. Lørdag spillede AC Horsens 1-1 i en testkamp mod Hobro I.K., mens AaB i sin test ligeledes spillede 1-1 mod Ajax Amsterdam.

Cheftræner Jacob Friis og den øvrige trænerstab har til fredagens testkamp udtaget følgende 20 spillere: 

1 Jacob Rinne, 2 Patrick Kristensen, 3 Jakob Ahlmann, 4 Jakob Blåbjerg, 5 Jores Okore, 6 Kristoffer Pallesen, 7 Oliver Abildgaard, 9 Tom van Weert, 10 Lucas Andersen, 15 Lukas Klitten, 16 Magnus Christensen, 17 Kasper Kusk, 18 Rasmus Thellufsen, 21 Patrick Olsen, 22 Andreas Hansen, 24 Mathias Ross, 25 Frederik Børsting, 26 Robert Kakeeto, 27 Søren Tengstedt og 29 Mikkel Kaufmann. 

Anders Bærtelsen er eneste AaB-spiller i Superligatruppen, der er ukampdygtig. 

Kampen spilles på CASA Arena Horsens, Langmarksvej 59, 8700 Horsens kl. 13.00. Der er fri entré til kampen. 

AaB's officielle Twitterkonto opdateres under kampen med livetweets. 

Tags på denne nyhed

Poul Erik Andreasen stopper efter 25 år i AaB

3. juli 2019 kl. 10:06 af Brian Andersen

Poul Erik Andreasen var i 1995 arkitekten bag AaB’s første danske mesterskab, ligesom han som spiller har repræsenteret AaB 120 gange i perioden 1973-1978, hvor det også blev til to U/21-landskampe for Danmark.

AaB’s sportsdirektør Allan Gaarde udtaler:

- Som person og som fodboldkapacitet er Poul Erik respekteret og anerkendt i det ganske land, og hvis stillingsbetegnelsen fodboldprofessor fandtes, så var det om nogen Poul Erik, der kunne bære den.

- Poul Erik har altid evnet at kombinere sine menneskelige egenskaber og analytiske evner med fremsynethed, og han har altid formået at dele ud til AaB’s bedste både som mentor for vores talentafdeling og som sparringspartner for vores Superligastab, fortæller Allan Gaarde.

- Således har Poul Erik altid været generøs og dygtig til at overlevere sin viden, hvilket er kommet mange mennesker til gode eksempelvis vores nuværende cheftræner Jacob Friis, og på vegne af AaB kan Poul Erik Andreasen ikke takkes nok, lyder det fra Allan Gaarde.

Poul Erik Andreasen, der i december runder 70 år, har selv valgt, at tiden nu er den rette til at give stafetten i AaB videre:

- I et langt fodboldliv er man udsat for mangt og meget. Mesterskaber, Champions League og andre højdepunkter såvel som modgang og trængselstider, men jeg har nydt hvert et øjeblik og er taknemmelig for at have været i en klub, hvor man har givet mig plads og sat pris på mine kompetencer, siger Poul Erik Andreasen.

- Jeg har i AaB haft fornøjelsen af at arbejde sammen med mange gode og dygtige mennesker såvel på leder- som på spillerniveau, og det har givet mig en særlig glæde, efter den mere traditionelle holdtræning i mange år, at have arbejdet med individuel spillerudvikling de seneste 19 år.  

- Tiden er dog den rette til at stoppe nu, og selvom jeg har aftalt med Allan, at jeg stadig står til rådighed til ad hoc-opgaver, hvis man fra AaB’s side har brug for det, så ser jeg i første omgang frem til at følge med – med lidt længere afstand fra sidelinjen og have mere tid til min familie og øvrige interesser, slutter Poul Erik Andreasen.

I forbindelse med Poul Erik Andreasens afsked holdes der reception på Aalborg Portland Park torsdag den 1. august i tidsrummet kl. 15.00-18.00.

Tags på denne nyhed