Foreningen SKYGGEBØRN modtager Hele Nordjyllands Håndsrækning i foråret 2019

9. februar 2019 kl. 11:59 af Martin Stigaard Skammelsen

Hele Nordjyllands Håndsrækning, der har været doneret halvårligt af klubben siden 2015, og siden 2017 har været bakket op af Spar Nord Fonden, går ubeskåret til gode formål i Region Nordjylland. AaB og Spar Nord Fonden donerer sammen to kroner pr. fremmødt tilskuer til alle Superligahjemmekampe på Aalborg Portland Park. 

Hele Nordjyllands Håndsrækning kan tilfalde foreninger, et værested, et behandlingscenter eller noget helt fjerde. Men der skal være tale om et formål, der hverken har kommerciel eller politisk karakter. Udover at donationen skal gå til en god sag, skal modtageren også have postadresse i Region Nordjylland.

Et udvalg bestående af formand for AaB Support Club Lars Simoni, AaB-anfører Rasmus Würtz, bankdirektør i Spar Nord John Lundsgaard, presse- og kommunikationschef i AaB Brian Andersen og centerleder hos Ønskeland (den seneste modtager af HNH, red.) Anne Madsen Tabor vurderede i fællesskab de indkomne ansøgninger, og siden mandag har de tre udvalgte kandidater SKYGGEBØRN, Foreningen BHOV og Natteravnene i Brønderslev været til afstemning.

Inden sin afslutning ved midnat mellem fredag og lørdag har 5.550 personer afgivet deres stemme, et rekordhøjt antal i Hele Nordjyllands Håndsræknings historie.

Af disse modtog SKYGGEBØRN 3.046 stemmer (54,9 procent), mens Foreningen BHOV og Natteravnene i Brønderslev fordelte de resterende stemmer imellem sig.

- Vi er ydmyge og stolte af, at flere end 5.500 AaB-følgere har afgivet deres stemme til forårets afstemning om Hele Nordjyllands Håndsrækning, og vi ser nu frem til sammen med Spar Nord Fonden at støtte op om og samarbejde med SKYGGEBØRN i det kommende forår, lyder det fra AaB’s presse- og kommunikationschef Brian Andersen.

SKYGGEBØRN ønsker at hjælpe børn og unge i sorg, uanset årsag til denne.

Foreningen driver på nuværende tidspunkt 14 samtalegrupper, og opretter løbende nye. Målet med grupperne er at hjælpe børnene til at sætte ord på deres følelser, samtidig med, at de møder andre i samme situation som dem selv.

Efter mere end 25 års arbejde med børn i sorg, er det SKYGGEBØRNS erfaring, at samtalegrupperne er en uvurderlig støtte for børnene. Ligeledes tilbyder SKYGGEBØRN også individuelle samtaler og familiesamtaler. Alle disse tilbud til børn, unge og deres forældre er gratis.

Daglig leder for SKYGGEBØRN Jes Dige udtaler:

- Vi har ventet med spænding på hvordan forårets afstemning til AaB’s Håndsrækning ville falde ud - og nu har vi så fået den fantastiske besked, at vi blev nummer et. Hvor er det fantastisk at vide, at så mange mennesker støtter SKYGGEBØRN. Det er vi ikke bare glade for men også meget taknemmelige over.

- Med næsten 300 børn der gennemstrømmer grupperne i løbet af en 14 dages periode, bliver der rigeligt at bruge pengene til. Vi tager børnene alvorligt, og snakker med dem om alt det der rør sig i deres "almindelige" liv, men som for mange andre synes helt uforståeligt, men vi kan også grine og have det sjovt sammen.

- Fællesskabet i SKYGGEBØRN, er først af alt et fællesskab om alvoren i  børnenes liv - en far der forsvinder mere og mere i sin ALS sygdom - en mor som døde pludseligt blot to dage før juleaften - eller en længe ønsket bror der blev født med et multihandicap, og ikke var det drømmen om at blive storebror indeholdt.

- Det er hverdagen for os i SKYGGEBØRN, med alle de børn som alt for  tidligt møder en alvor i livet som mange andre ikke hverken tør tænke på eller tale om, men det tør vi - også fordi det er det, børnene gerne vil og søger hos os, slutter Jes Dige.

Donationen til SKYGGEBØRN vil blive opgjort og overrakt, når forårets kampe er spillet. AaB spiller forårets første hjemmekamp i morgen kl. 14.00, hvor modstanderen er Randers FC.

Læs mere om SKYGGEBØRN på www.skyggeboern.dk

 

Tidligere modtagere af Hele Nordjyllands Håndsrækning:
AaB Support Club – velgørenhedstrøje 2018 – 38.400 kr. (100 kr. pr. solgt trøje)

Ønskeland i Brovst – efterår 2018 – 108.652 kr. (2 kr. pr. tilskuer)

Foreningen Grønlandske Børn – forår 2018 – 85.908 kr. (2 kr. pr. tilskuer)

Børn i sorg – sorggrupperne i Aars – efterår 2017 – 109.850 kr. (2 kr. pr. tilskuer)

Veteran Oasen – velgørenhedstrøje 2017 – 90.000 kr. (100 kr. pr. solgt trøje)

Kildehuset Fountainhouse – forår 2017 – 31.249 kr. (1 kr. pr. tilskuer)

Broen Aalborg – efterår 2016 – 69.093 kr. (1 kr. pr. tilskuer)

Hjerterummet og Cykel20 - forår 2016 - 57.357 kr. (1 kr. pr. tilskuer)

The Back To Life Project - efterår 2015 - 66.410 kr. (1 kr. pr. tilskuer)

Headspace Aalborg - forår 2015 - 54.337 kr. (1 kr. pr. tilskuer)

Tags på denne nyhed

AaB TV: Friis' kæledægge?

8. februar 2019 kl. 14:30 af Rasmus Estrup

AaB TV har spurgt otte af AaB-spillerne om, hvem de mener, der er cheftræner Jacob Friis' kæledægge.

Se hvem spillerne peger på i videoen ovenfor. 

Tags på denne nyhed

Vidste du om AaB og Randers FC…

8. februar 2019 kl. 11:30 af Brian Andersen

- at AaB’s Superligatrup består af 23 spillere, hvoraf 14, hvilket vil sige 61 procent, har spillet ungdomsfodbold i klubben.

- at børn under 15 år til søndagens kamp kan købe billet for kun 10 kr.

- at det forestående opgør er Superligakamp nummer 38 mellem AaB og Randers FC. Statistikken siger 16 sejre til AaB, 11 uafgjorte og 10 nederlag samt en målscore på 62-47 i AaB’s favør.

- at AaB og Randers FC har spillet uafgjort i 11 af de 37 indbyrdes Superligakampe, heriblandt i det seneste opgør i Randers i september 2018. Men at det på trods af knap 30 procent uafgjorte kampe endnu ikke er lykkedes de to klubber at spille uafgjort i to Superligakampe i træk.

- at der traditionelt scores mange mål i Superligakampe mellem AaB og Randers FC, idet der i de 37 tidligere kampe er scoret 109 mål svarende til et gennemsnit på knap tre mål pr. kamp. Det er nogenlunde ligeligt fordelt mellem de to klubbers stadioner med 55 scoringer i Aalborg og 54 scoringer i Randers.

- at ud af de 37 tidligere Superligakampe mod Randers FC har AaB scoret først i 22 tilfælde, hvilket har resulteret i 15 sejre, fem uafgjorte og to nederlag. Omvendt har Randers FC scoret kampens første mål i 12 tilfælde, hvilket har givet AaB en sejr, tre uafgjorte og otte nederlag.

- at på trods af kun 37 spillede Superligaopgør mellem AaB og Randers FC har dommerne relativt ofte haft behov for at dømme straffespark (6 stk.) eller udvise en spiller (9 stk.). AaB har haft en overvægt i begge situationer, altså både flest tilkendte straffespark og udviste spillere.

- at AaB er uden sejr i de syv seneste Superliga-hjemmekampe, der er endt med to uafgjorte og fem nederlag, og hvor det blot er lykkedes at score fem mål i alt. Hvis det heller ikke bliver til sejr mod Randers FC, vil det være første gang siden april-august 1997, at AaB ikke vinder i otte Superliga-hjemmekampe i træk.

- at AaB ikke har holdt modstanderen fra at score i de seneste ti Superligakampe i træk. Hvis det ikke lykkes at holde nullet mod Randers FC, vil det være første gang siden juli-november 2008, at AaB spiller 11 Superligakampe i træk uden clean sheet.

- at ikke har formået at holde modstanderen fra at score i de syv seneste Superligakampe på Aalborg Portland Park. Hvis det lykkes Randers FC at score, vil det være første gang i knap 16 år, siden september 2002-april 2003, at AaB ikke har et clean sheet i otte Superliga-hjemmekampe i træk.

- at med spilledato den 10. februar vil AaB, og også Randers FC, tangere sin tidligste afvikling af en Superligakamp på året. Traditionelt har AaB fået godt med point i februar måned, idet de otte tidligere opgør er endt med tre sejre, fire uafgjorte og kun et nederlag.

- at Kasper Kusk er den mest scorende spiller i indbyrdes Superligakampe mellem AaB og Randers FC. I hans otte tidligere opgør mod Randers FC som AaB-spiller har han scoret syv mål, heriblandt én scoring i det seneste opgør i Aalborg i marts 2018.

- at ovennævnte opgør på Aalborg Portland Park 11. marts 2018 sluttede 4-0 til AaB efter scoringer af Kasper Kusk, Kasper Pedersen, Yann Rolim og Jannik Pohl.

- at fra den nuværende AaB-trup har udover Kasper Kusk (7 mål) og Kasper Pedersen (1) har også Rasmus Thellufsen (2 mål), Frederik Børsting (2), Kasper Risgård (2), Rasmus Würtz (2), Oliver Abildgaard (1) og Jakob Ahlmann (1) tidligere været på måltavlen for AaB i en Superligakamp mod Randers FC.

- Kasper Kusk i øvrigt med en scoring mod Randers FC kan forbedre sin igangværende personlige rekord på tre Superligakampe i træk med scoring. Hvis det også bliver til mål mod Randers FC, vil han være den første AaB-spiller siden Thomas Enevoldsen i november 2015 til at score i fire Superligakampe i træk.

- at søndagens dommer Jørgen Daugbjerg Burchardt hører til blandt de mest populære dommere for AaB rent pointmæssigt, idet hans 13 tidligere Superligakampe med AaB som den ene part har givet point i 12 af kampene (fem sejre og syv uafgjorte). Det enlige nederlag var dog i maj 2017 til… Randers FC.

- at AaB og Spar Nord Fonden i fællesskab donerer 2 kr. pr. tilskuer til Superligakampe på Aalborg Portland Park til Hele Nordjyllands Håndsrækning, der i efteråret 2018 gik ubeskåret til Ønskeland i Brovst. Det bliver offentliggjort i morgen, hvem der skal modtage AaB’s pris for foråret 2019.

(Statistisk kilde: danskfodbold.com og aabsport.dk).

Tags på denne nyhed

Tegn sæsonkortabonnement - få tre kampe i første måned

8. februar 2019 kl. 08:15 af Rasmus Estrup

AaB indleder på søndag forårssæsonen, når Randers FC gæster Aalborg Portland Park kl. 14.00. Ønsker du at se kampen, kan du med fordel tegne et sæsonkortabonnement inden. Dermed får du nemlig tre Superligakampe i den første måned. 

Priserne for et sæsonkort starter fra 85 kr. om måneden for en voksen og 45 kr. for et barn, så tegner du det inden lokalopgøret mod Randers FC på søndag, får du adgang til tre kampe i den første måned fra 85 kr. 

De tre Superligakampe er AaB-Randers FC 10. februar, AaB-SønderjyskE 18. februar og AaB-Hobro I.K. 1. marts. 

For et nytegnet abonnement er der 6 måneders binding fra tegningsdatoen. Herefter kan du opsige abonnementet med et varsel på løbende måned + 1 måned.

Af øvrige fordele får du ud over din faste plads til alle AaB’s Superligakampe og Sydbank Pokalkampe på Aalborg Portland Park med et sæsonkortabonnement også mulighed for gratis at videresende din billet.

Du inviteres desuden til pre-season-arrangement, og i AaB Fanshop og AaB Souvenirbod får du 10% rabat. Tegn dit sæsonkortabonnement her. 

Ønsker du blot en billet til søndagens kamp mod Randers FC, kan du købe billetter til kampen her. Husk at børnebilletter til kampen kun koster 10 kr. Derudover er der en række aktiviteter til kampen, som du kan læse mere om her. 

Tags på denne nyhed

Læs alt om aktiviteter og tilbud til AaB-Randers FC

7. februar 2019 kl. 14:48 af Rasmus Estrup

Kampinfo

Spillerunde: 21
Spilledato: Søndag 10. februar 2019
Kick-off: Kl. 14.00
Dørene åbner kl. 13.00
Dommer: Jørgen Daugbjerg Burchardt

Billetter

Til kampen på søndag får børn adgang for kun 10 kr. Børnebilletter gælder for alle børn under 15 år. Tilbuddet gælder både sidde- og ståpladser. Køb dine billetter online her på aabsport.dk eller på kampdagen på Aalborg Portland Park i billethusene, som åbner kl. 13.00.

BEMÆRK: Køber du ståplads-billet til Spar Nord Tribunen på Aalborg Portland Park, så benyt venligst den højre luge i billethuset på hjørnet af Spar Nord og Weber Tribunerne. Denne luge er udelukkende forbeholdt ståpladser.

Har du mistet din billet/sæsonkort, problemer med at printe en billet eller øvrige billetrelaterede problemer, kan du på kampdagen henvende dig i informationen ved Aalborg Portland Parks syd-vestlige hjørne og få hjælp fra en time før kampstart.

Tilhængere fra Randers FC

Læs praktiske informationer for gæstende fans på Aalborg Portland Park via dette link

Scan din billet fra mobilen

Husk at du kan scanne dine billetter ved indgangen direkte fra mobilen. Du behøver således ikke udskrive din billet hjemmefra.   

Opvarmning før kampen

Fra kl. 12.00 kan du varme op til kampen ved AaB-tyren foran Weber Tribunen sammen med andre AaB-fans. Her vil der være kolde øl og sodavand, samt lækre grillpølser fra Weber Grillen, live musik og Faxe Kondi fancan.

Der sælges 0,5 liter kolde special øl foran Weber Tribunen for kun 50 kr. Du kan naturligvis også nyde den populære Rasmus Wurst pølse med bacon og cheddar direkte fra den store Weber Grill.

FIFA 19-turnering og testkamp mellem AaB eSuperliga og Randers FC eSuperliga

Allerede fra klokken 10.30 begynder de første aktiviteter i Stadionhal 2, hvor dagens FIFA 19-konkurrence løber af stablen. Efter gruppespillet vil der være testkamp mellem AaB eSuperliga og Randers FC eSuperliga inden finalekampene afgøres. Se hele tidsplanen og læs mere om esport-arrangementet her. 

Flagværksted og lancering af AaB Support Club Junior

På søndag fra kl. 12.00 inviterer Theodor og AaB Support Club alle yngre AaB-fans til flagværksted i Stadionhal 2. 

Fra kl. 12.45 til 13.00 kommer Oliver Abildgaard og Jores Okore forbi og skrive autografer samt stille op til selfies. Fra kl. 13.00 til 13.15 kan man få selfies med Theodor.

De børn, som gratis melder sig ind i AaB Support Club Junior, vil modtage en eksklusiv velkomstpakke så længe lager haves.

Tilbud på sodavand og fransk hotdog

Det er muligt at købe sodavand til 15 kr. og fransk hotdog til 20 kr. Dette tilbud gælder alle tribuner.

To halstørklæder eller huer for 150 kr. 

Igen på søndag er der mulighed for at klæde sig varmt på med et ekstra AaB-halstørklæde eller en AaB-hue. I AaB Fanshop og AaB Souvenirbod kan man nemlig købe to halstørklæder/huer til 150 kr.

Både AaB Fanshop og AaB Souvenirbod åbner to timer før kampstart. 

Burgerbar på Weber Tribunen og sandwiches i boderne

Der bliver fortsat solgt "byg-selv" burgere i den østlige ende af Weber Tribunen, mens der i boderne på Aalborg Portland Park sælges frisklavet sandwich fra Nadias Sandwich.

Superligaen ærer Peter Mikkelsen

Når forårssæsonen i Superligaen begynder i denne uge vil alle syv kampe indledes med klapsalver til ære for tidligere fodbolddommer Peter Mikkelsen, der gik bort i sidste uge.

Twitter og Instagram

Det officielle hashtag for søndagens kamp er #AaBRFC – følg og benyt dette tag for at læse og deltage i nyhedsstrømmen på Twitter og Instagram før, under og efter kampen.

Facebook

Tilmeld dig kampens officielle begivenhed på Facebook via dette link.

Mad, drikkevarer og Oddset

Boderne på Aalborg Portland Park åbner samtidig med, at du kan komme ind på tribunerne, nemlig en time før kampstart. I alle boder på Aalborg Portland Park kan der anvendes Dankort.

Uden for Weber Tribunen kan du fra to timer før kampstart benytte vores mobile salgsbod, hvor du også kan betale med Dankort. Her vil der også være live musik før kampen, så du kan varme op til det vigtige opgør sammen med andre AaB-fans.

I Oddsets bod i det nordvestlige hjørne af Spar Nord Tribunen kan du endvidere spille på dagens kamp. Boden åbner også en time før kampstart.

Transport

Ankommer du i bil, er GPS-adressen Harald Jensens Vej 7-9, 9000 Aalborg. Du kan lave en rejseplan fra alle destinationer i Danmark ved at klikke her.

Hvis du kommer med bus, kan du tage rute 2  mod væddeløbsbanen – stoppestedet hedder Sct. Joseph. Herfra er der to minutters gang til Aalborg Portland Park.

Du kan også tage rute 16 – stoppested på denne rute hedder Anneberghus. Herfra er der også to minutters gang til Aalborg Portland Park.

Ankommer du med tog, så stå af ved stationen Aalborg Vestby. Herfra er der fem minutters gang til Aalborg Portland Park. Se køreplaner på denne side.

Parkering

Klik her og se et kort over de offentligt tilgængelige parkeringspladser i området omkring Aalborg Portland Park.

I øvrigt henviser vi til C.W. Obel P-hus, som du finder på adressen Badehusvej 5, 9000 Aalborg. Herfra er der fem minutters gang til Aalborg Portland Park.

Handicapforhold

Kørestolsbrugere har som udgangspunkt plads på Weber Tribunen, hvor der forefindes elevatorer op til de særlige kørestolspladser.

Billetter til kørestolsbrugere kan købes i forsalg ved direkte henvendelse til AaB på tlf. 96 35 59 00 eller på kampdagen i billethusene på Aalborg Portland Park.

Alle kørestolsbrugere kan gratis medbringe én medhjælper. Medhjælperbilletten udleveres i forbindelse med billetkøbet.

Tags på denne nyhed