AaB TV: Vinder af månedens mål i august

31. august 2019 kl. 08:51 af Rasmus Estrup

Efter en meget tæt afstemning om månedens mål i august, er Patrick Olsens mål mod Brøndby I.F. 18. august af fansene blevet kåret til månedens AaB-mål i august. 

Frisparksmålet, der sejlede ind i fjerneste hjørne, fik 30 procent af stemmerne og vandt med blot fem stemmer over Patrick Olsens 4-0-scoring mod AC Horsens i mandags. Tredjepladsen var også en scoring fra Patrick Olsen, nemlig hans mål til 3-0 mod AC Horsens. 

AaB takker alle, der afgav en stemme og samtidig deltog i lodtrækningen om Lucas Andersens kampbrugte trøje fra sidste sæson. Vinderen af trøjen blev Peter, som kontaktes direkte af AaB over mail. 

Tags på denne nyhed

Flere end 11.000 billetter ude - kun 1.326 tilbage

30. august 2019 kl. 15:19 af Rasmus Estrup

Lige nu er der 11.145 billetter ude til AaB's 3F Superligakamp mod FC København på søndag kl. 16.00 på Aalborg Portland Park. Dermed er der kun 1.326 billetter tilbage til AaB-fans. Derudover er der 729 billetter tilbage i udebaneafsnittet. 

Alle tilskuere opfordres til at komme i god tid på søndag for at undgå massive køer til tribunerne i sidste øjeblik. 

3F Tribunen er allerede udsolgt, og på Weber Tribunen er der et fåtal af pladser tilbage. Derfor er størstedelen af de resterende pladser til AaB-fans at finde på Spar Nord Tribunen. Her koster billetter til børn og pensionister kun 19 kr., mens voksenbilletter koster 99 kr. Køb billetter til kampen her. 

Dette skyldes, at 20-års jubilæet for mesterskabet i 1999 markeres på søndag. Så foruden 3F Superligabraget mod FC København, kan tilskuere også se frem til at få et gensyn med flere af profilerne fra mesterholdet i 1999, heriblandt cheftræner Hans Backe, anfører Jens Jessen, topscorer Søren Frederiksen og klublegende Torben Boye. 

Læs mere om alle aktiviteterne på søndag her.

Tags på denne nyhed

Vidste du om AaB og FC København…

30. august 2019 kl. 14:26 af Brian Andersen

- at der i skrivende stund er 11.008 billetter ude til søndagens kamp. Dermed resterer der blot 1.526 billetter i AaB-afsnit på Aalborg Portland Park og 747 billetter i udebaneafsnittet. Køb i forsalg din billet her.

- at det forestående opgør er 3F Superligakamp nummer 84 mellem AaB og FC København. Statistikken siger 18 sejre til AaB, 23 uafgjorte og 42 nederlag samt en målscore på 89-139 set med AaB’s øjne.

- at AaB er uden nederlag i de tre seneste 3F Superligahjemmekampe mod FC København. Set over en periode dækkende de 11 seneste 3F Superligakampe mellem de to klubber i Aalborg har AaB overtaget med fire sejre, fire uafgjorte og kun tre nederlag.

- at klubbernes seneste møde i Aalborg forekom 11. november 2018, hvor opgøret sluttede 1-1 efter en føringstræffer til AaB ved Lucas Andersen.

- at fra den nuværende AaB-trup har udover Lucas Andersen (1 mål) også Jakob Blåbjerg (2 mål), Frederik Børsting (1) og Rasmus Thelander (1) tidligere været på måltavlen for AaB i en 3F Superligakamp mod FC København.

- at AaB og FC København er indeværende sæsons to mest scorende klubber med foreløbig henholdsvis 14 og 15 scoringer i 3F Superligaen.

- at ud af de 83 tidligere indbyrdes 3F Superligakampe mod FC København har AaB scoret først i 30 tilfælde, hvilket har resulteret i 15 sejre, ti uafgjorte og fem nederlag. Omvendt har FC København scoret kampens første mål i 49 tilfælde, hvilket har givet AaB tre sejre, ni uafgjorte og 37 nederlag.

- at AaB også i 2002 mødte FC København i 3F Superligaen på datoen 1. september. Dengang endte kampen med en overbevisende sejr på 3-0 til AaB i en kamp, der bød på et brændt FCK-straffespark af Thomas Røll samt udvisninger til både FCK’s Bo Svensson og Sibusiso Zuma i kampens sidste minutter. Allan Gaarde, Andres Oper og Thomas Augustinussen scorede for AaB.

- at AaB har vundet sine to seneste 3F Superligakampe på Aalborg Portland Park; begge endda med mindst to mål. Hvis det bliver til sejr mod FC København på søndag, vil det være første gang i knap to år, september-oktober 2017, at AaB tager fuldt hus i tre 3F Superliga-hjemmekampe i træk.

- at dommer Jakob Kehlet søndag dømmer sin 206. 3F Superligakamp, hvoraf de 36 har haft deltagelse af AaB. Det bliver hans fjerde 3F Superligakamp mellem AaB og FC København, men den første siden marts 2016, og den første mellem de to klubber i Aalborg siden november 2014.

- at Jacob Friis søndag står i spidsen for AaB for 25. gang i 3F Superligaen. Han har endnu ikke stået over for FC København, så søndagens opgør bliver hans første mod de forsvarende danske mestre, der indtil videre er uden pointtab i indeværende sæson.

- at AaB senest var i aktion på datoen 1. september, da Brøndby I.F. i 2013 blev slået 2-1 i Aalborg efter AaB-træffere af Henrik Dalsgaard og Anders K. Jacobsen.

- at Patrick Kristensen søndag som den blot 12. spiller i klubbens historie siden 1885 kan blive noteret for sin officielle kamp nummer 350 for AaB.

- at AaB og Spar Nord Fonden i fællesskab donerer 2 kr. pr. tilskuer til 3F Superligakampe på Aalborg Portland Park til AaB’s pris, Hele Nordjyllands Håndsrækning, der i efteråret 2019 går ubeskåret til Barnets Blå Hus i Vesthimmerland, som efter efterårets første tre hjemmekampe allerede er sikret en donation på 29.240 kr.

(Statistisk kilde: danskfodbold.com og aabsport.dk).

Tags på denne nyhed

AaB TV: Frank Strandli om mesterskabet i 1999

30. august 2019 kl. 08:17 af Rasmus Estrup

På søndag markeres det, at der i år er 20-års jubilæum for mesterskabet i 1999. I den anledning bliver AaB's daværende mesterhold hyldet i forbindelse med 3F Superligakampen mellem AaB og FC København. 

Mange profiler på og omkring holdet fra 1999 vil derfor blive hyldet på grønsværen på søndag. En af dem, der kommer til jubilæumskampen, er nordmanden Frank Strandli, der kom til AaB midt i guldsæsonen, hvor han i 17 kampe scorede ni mål. 

AaB TV har interviewet Frank Strandli om mesterskabssæonen i 1999, hvilket du kan se i indslaget øverst. 

Frank Strandli er i alt noteret for 47 kampe og 18 mål for AaB. 

Sammen med flere af sine holdkammerater og cheftræner Hans Backe bliver han som nævnt hyldet på søndag mod FC København. Det sker både kl. 15.00 i fanområdet omkring AaB Tyren og på grønsværen i pausen. 

Der er i øjeblikket 10.747 billetter ude til søndagskampen mod FC København kl. 16.00 på Aalborg Portland Park. Dermed er der kun 1.709 billetter tilbage til AaB's fans. Herudover er der 780 billetter tilbage til udebaneafsnittet.

Tags på denne nyhed

Thellufsen lejes ud til FC Hansa Rostock

29. august 2019 kl. 18:00 af Brian Andersen

Udlejningen gælder resten af indeværende sæson.

Rasmus Thellufsen kom i 2012 som U/15-spiller til AaB fra partnerklubben I.F. Skjold Sæby.

AaB’s sportsdirektør Allan Gaarde udtaler:

- Rasmus’ talent er åbenlyst, men i truppen har vi hård konkurrence på de fleste positioner, og Rasmus’ udsigt til spilletid var måske længere væk, end den længe har været.

- Derfor har vi i noget tid også været enige om, at en udlejning ville være optimalt, og på Rasmus’ vegne er vi glade for, at det bliver i en spændende klub som Hansa Rostock, han skal udvikle sig, siger Allan Gaarde.

Den slumrende østtyske storklub fra Rostock har i sæsonens første seks spillerunder i 3. Bundesliga blot hentet fem point, og Rasmus Thellufsen ser frem til at kunne bidrage til holdet og få hjemmebane på et stadion med plads til 29.000 tilskuere:

- Spilletid er selvfølgelig vigtigt for min udvikling, og da der i øjeblikket ikke var udsigt til dette i AaB, så blev vi enige om, at det er bedst, at jeg får mig prøvet af et andet sted.

- Derfor glæder jeg mig også til min nye udfordring og blive en del af en stor klub som Hansa Rostock og prøve kræfter med et nyt land og en anden kultur, lyder det fra Rasmus Thellufsen.

Rasmus Thellufsen er i AaB noteret for 76 officielle kampe og 11 scoringer, ligesom det er blevet til 11 ungdomslandskampe for Danmark.

22-årige Rasmus Thellufsen har kontraktudløb med AaB 31. december 2020, og der er allerede nu aftalt en option med FC Hansa Rostock, hvis den tyske klub og Rasmus Thellufsen fra 1. juli 2020 ønsker at fortsætte samarbejdet.

Tags på denne nyhed