Tre AaB-talenter i nederlag med U/18-landshold

22. april 2019 kl. 08:20 af Rasmus Estrup

Thomas Albert Christiansen og Jeppe Pedersen var med i startopstilling, da det danske U/18-landshold i går tabte 2-1 til Portugal i den sidste kamp ved firenationers turninergen i netop Portugal. 

Efter en målløs første halvleg kom værtsnationen foran efter 65 minutter, inden Danmark udlignede på et straffespark 10 minutter senere. 

Umiddelbart efter erstattede Malthe Højholt Jeppe Pedersen på den centrale midtbane og med cirka fem minutter tilbage scorede Portugal til slutresultatet 2-1 på et straffespark. 

Efter turneringen i Portugal er Jeppe Pedersen oppe på 32 ungdomslandskampe, Thomas Albert Christiansen følger efter med 26 ungdomslandsholdsoptrædener og Malthe Højholt har spillet seks ungdomslandskampe for Danmark. 

Truppen 2. påskedag mod Randers FC

21. april 2019 kl. 13:44 af Brian Andersen

AaB skal vinde mandag eftermiddag i Randers, hvis forhåbningerne om en førsteplads i gruppespillets Pulje 2 skal bevares.

Blandt de 19 udtagne navne indgår der 13 egenudviklede spillere fra AaB Talent og 13 af AaB’s partnerklubber.

Cheftræner Jacob Friis har efter søndagens træningspas udtaget følgende spillere:

1 Jacob Rinne, 2 Patrick Kristensen, 4 Jakob Blåbjerg, 5 Jores Okore, 6 Kristoffer Pallesen, 8 Rasmus Würtz, 9 Tom van Weert, 10 Lucas Andersen, 16 Magnus Christensen, 17 Kasper Kusk, 18 Rasmus Thellufsen, 21 Kasper Risgård, 22 Michael Lansing, 24 Mathias Ross, 25 Frederik Børsting, 26 Robert Kakeeto, 30 Wessam Abou Ali og U/19 Ligaspillerne Lukas Klitten og Mikkel Kaufmann.

Jakob Ahlmann, Oliver Abildgaard og Marco Ramkilde er på skadeslisten.

Der er kickoff kl. 14.00 på Cepheus Park Randers.

Tags på denne nyhed

Vidste du om Randers FC og AaB…

20. april 2019 kl. 10:37 af Brian Andersen

- at den forestående duel er Superligakamp nummer 40 mellem Randers FC og AaB. Statistikken siger 16 sejre til AaB, 11 uafgjorte og 12 nederlag samt en målscore på 63-52 i AaB’s favør.

- at AaB har tabt de to seneste opgør mod Randers FC i Superligaen, men det er aldrig blevet til tre nederlag i træk. Hvis det bliver til nederlag eller uafgjort, vil de fire kampe i træk uden sejr være en tangering af AaB’s værste serie mod Randers FC i Superligaen sat i oktober 2006-november 2007.

- at hvis ikke AaB besejrer Randers FC mandag eftermiddag, vil AaB ikke have vundet en eneste af indeværende sæsons Superligaopgør mod Randers FC. Det er ikke sket i nogen af de 12 tidligere sæsoner, hvor AaB og Randers FC har spillet sammen i Superligaen.

- at AaB de senere år har haft det væsentligt bedre med at spille Superligakampe mod Randers FC i Randers frem for i Aalborg. Således er det kun blevet til et nederlag i Randers i de seneste syv kampe (2V-4U-1T) og faktisk kun tre nederlag siden 2008 (6V-6U-3T).

- at traditionelt scores der mange mål i Superligakampe mellem AaB og Randers FC, idet der i de 39 tidligere kampe er scoret 115 mål svarende til et gennemsnit på knap 2,95 mål pr. kamp. Det er nogenlunde ligeligt fordelt mellem de to klubbers stadioner med 61 scoringer i Aalborg (20 kampe) og 54 scoringer i Randers (19 kampe).

- at ud af de 38 tidligere Superligakampe mod Randers FC har AaB scoret først i 23 tilfælde, hvilket har resulteret i 15 sejre, fem uafgjorte og tre nederlag. Omvendt har Randers FC scoret kampens første mål i 13 tilfælde, hvilket har givet AaB en sejr, tre uafgjorte og ni nederlag.

- at på trods af kun 39 spillede Superligaopgør mellem AaB og Randers FC har dommerne relativt ofte haft behov for at dømme straffespark (6 stk.) eller udvise en spiller (10 stk.), heriblandt i den seneste kamp i marts 2019 (Kevin Conboy fra Randers FC).

- at Kasper Kusk er den mest scorende spiller i indbyrdes Superligakampe mellem AaB og Randers FC. I hans ni tidligere opgør mod Randers FC som AaB-spiller har han scoret syv mål, men det er ikke lykkedes at få bolden i nettet i hans to seneste opgør mod Randers FC.

- at fra den nuværende AaB-trup har udover Kasper Kusk (7 mål) også Frederik Børsting (3 mål), Rasmus Thellufsen (2), Kasper Risgård (2), Rasmus Würtz (2), Oliver Abildgaard (1), Kasper Pedersen (1) og Jakob Ahlmann (1) tidligere været på måltavlen for AaB i en Superligakamp mod Randers FC.

- at AaB er uden nederlag i DM på datoen 22. april siden 1951, hvor det blev til 0-3 mod Skovshoved IF i 2. division. De efterfølgende otte DM-kampe har alle givet point i form af tre sejre og fem uafgjorte, heriblandt senest 3-3 opgøret mod FC Midtjylland i 2018, hvor Filip Lesniak, Pavol Safranko og Wessam Abou Ali scorede for AaB.

- at dommer Benjamin Willaume-Jantzen mandag dømmer sin tredje Superligakamp med deltagelse af AaB. Begge AaB’s tidligere opgør med Benjamin Willaume-Jantzen som dommer endte i øvrigt 1-1.

(Statistisk kilde: danskfodbold.com og aabsport.dk).

Tags på denne nyhed

Pedersen, Højholt og Vægter i kamp for Danmark

20. april 2019 kl. 08:24 af Rasmus Estrup

Jeppe Pedersen bar anførerbindet og lå på midtbanen ved siden af Malthe Højholt, da U/18-landsholdet i går mødte Frankrig. Selvom Frankrig var mest på bolden i indledningen, kunne Danmark efter 17 minutter bringe sig foran 1-0. 

Frankrig udlignede kort efter, og stillingen var 1-1 indtil fem minutter før tid, hvor Frankrig scorede sejrsmålet til 2-1, som blev opgørets resultat. 

Malthe Højholt fik fuld spilletid, men anfører Jeppe Pedersen blev udskiftet efter 62 minutter. Thomas Albert Christiansen, der fik fuld spilletid i U/18-landsholdets sejr over Mexico i onsdags, så til fra bænken under hele fredagskampen. 

U/18-landsholdet spiller igen på søndag mod Portugal. 

Langfredag var også U/16 Future-landsholdet i kamp, da danskerne spillede den tredje og sidste kamp ved firenationersturneringen mod værtsnationen Belgien. Her blev det til et nederlag på 3-0. 

Mathias Vægter fra AaB Talent var for anden kamp i træk at finde på højre back i den danske startopstilling, og han blev skiftet ud i pausen, da danskerne var bagud 2-0. 

Mathias Vægter (nr. 7 på billedet) vender tilbage til Aalborg med spilletid i alle tre kampe i den belgiske turnering, og dermed tre U/16 Future-landskampe på cv'et. 

AaB inviterer alle sæsonkortholdere til fest

19. april 2019 kl. 14:24

Festen, som er støttet af Royal Unibrew, foregår på Spar Nord Tribunen fredag 26. april kl. 17.00 til 18.00. Sæsonkortholdere med sæsonkort til Weber- og 3F Tribunen kan specielt for denne kamp scanne sig ind på Spar Nord Tribunen og deltage i festlighederne.

I forbindelse med arrangementet vil man i boderne kunne få sine drikkevarer serveret af kendte AaB-ansigter.

Hvis du endnu ikke er sæsonkortholder, har du mulighed for at få adgang til arrangementet ved køb af et sæsonkortabonnement.

Kl. 18.00 åbner dørene for alle tilskuere som normalt, der har mulighed for at komme ind og være en del af den festlige opvarmning inden kampen fløjtes i gang kl. 19.00.

Af praktiske hensyn vil der blive udleveret én øl eller vand af gangen til sæsonkortholdere.

Tags på denne nyhed
'