Kasper P. søger udenlands

5. april 2019 kl. 08:30 af Rasmus Estrup

AaB havde tilbudt Kasper Pedersen en kontraktforlængelse, men der har aldrig været tale om reelle forhandlinger, da den 26-årige spiller har meddelt, at han er indstillet på fra næste sæson at søge lykken udenlands.

AaB’s sportsdirektør Allan Gaarde udtaler:

- Det er ingen hemmelighed, at vi meget gerne ville have beholdt Kasper, da vi havde set ham som en krumtap på vores hold i de næste mange år.

- Samtidig har vi dog forståelse for Kaspers valg om at forsøge sig med et eventyr i udlandet, og han vil altid være velkommen tilbage i AaB, fastslår Allan Gaarde.

- Med sin klogskab på banen, sin fysiske styrke og sin hurtighed har Kasper igennem årene udviklet sig til en meget dygtig forsvarsspiller i Superligaen, hvor han også er et stærkt offensivt kort på standardsituationer, og vi ønsker ham al mulig held og lykke, når det om et par måneder slutter i AaB, siger Allan Gaarde.

Kasper Pedersen, der oprindeligt kommer fra partnerklubben Aabybro I.F., men skiftede som 12-årig til AaB fra en anden partnerklub Jetsmark I.F., udtrykker vemod over sit valg:

- Det er svært at forlade den klub, man elsker, og hvor jeg har tilbragt over halvdelen af mit liv, men jeg er meget bevidst om, at hvis jeg skulle have en chance for at finde en udenlandsk klub, så ville det nok være til sommer.

- For mig er der i Danmark kun AaB, men nu prøver jeg som sagt at se efter en mulighed uden for landets grænser – ikke mindst for oplevelsen og for udviklingens skyld. Min kæreste er fra Norge, og det er da ikke usandsynligt, at vi kigger den vej, men andre lande har også interesse, fortæller Kasper Pedersen, der først og fremmest har fokus på at slutte godt af i AaB.

- Vi har fortsat chancen for at kvalificere os til Europa via en god afslutning i Superligaen, og jeg ser meget frem til sæsonens sidste kampe, lyder det fra Kasper Pedersen.

Kasper Pedersen har foreløbig spillet 142 officielle kampe og scoret 13 mål for Hele Nordjyllands Hold.

Tags på denne nyhed

AaB TV: Sammendrag af Brøndby I.F.-AaB

5. april 2019 kl. 07:17 af Rasmus Estrup

AaB tabte i går 1-0 til Brøndby I.F. i Sydbank Pokalens semifinale, og i videoen ovenfor kan du se et fyldigt sammendrag af semifinalen. 

AaB lagde bedst ud i opgørets første ti minutter, men efter 12 minutter scorede Kamil Wilczek til 1-0 for hjemmeholdet. 

Derefter havde AaB svært ved at få skabt sig de helt store muligheder, mens Brøndby I.F. mod slutningen blandt andet havde store chancer til Hany Mukhtar og Ante Erceg. 

Sidstnævnte blev i tillægstiden udvist, som du også kan se i sammendraget, men AaB nåede ikke at udnytte overtalssituationen i de døende sekunder. 

Dermed er AaB ude af Sydbank Pokalen, men spiller igen i Superligaen på søndag på udebane mod Hobro I.K. kl. 12.00. 

Tags på denne nyhed

Semifinalen blev endestation i Sydbank Pokalen

4. april 2019 kl. 21:22 af Rasmus Estrup

Semifinalen blev endestationen for Hele Nordjyllands Hold, der torsdag aften tabte 1-0 på udebane til Brøndby I.F. Kamil Wilczek scorede sejrsmålet for Brøndby I.F. efter 12 minutter. 

AaB lagde godt ud, og to gange i løbet af de første to minutter fik Lucas Andersen sendt afslutninger afsted. Den første efter halvandet minut, hvor han efter godt AaB-spil afsluttede på Marvin Schwäbe fra en spids vinkel.

Ved anden afslutning lagde han bolden til rette for sig selv med omkring 20 meter til mål, men afslutningen mod bageste stang blev overplaceret. 

Kasper Kusk, der i seneste opgør mod Brøndby I.F. scorede direkte på hjørne, slog efter seks minutter et kantfrispark tæt mod fjerneste målhjørne, men læderet gik forbi. 

Fire minutter senere drev Kasper Kusk bolden frem i højresiden og trykkede af fra kanten af feltet, men læderet endte denne gang i handskerne på Brøndby-keeperen. 

Trods den gode AaB-start kom Brøndby I.F. foran efter 12 minutter. Jacob Rinne fik ikke kontrol over en afslutning fra kanten af feltet, og han fik blot prikket den ud på stolpen, hvorefter bolden sprang hen til Kamil Wilczek, der kunne prikke bolden over stregen til 1-0.  

20 minutter inde i opgøret var Brøndby I.F. igen farlige, men  Simon Tibblings afslutning fra højresiden af AaB-feltet gik over mål. Samme vej gik en afslutning fra målscorer Kamil Wilczek to minutter senere. 

Efter opgørets første ti minutter havde AaB meget svært ved at etablere opspil og skabe chancer, og i stedet kunne Kamil Wilczek forsøge sig med hovedstød, inden uret rundede en halv time, men forsøget greb Jacob Rinne sikkert. 

Hjemmeholdet kontrollerede spillet frem mod pausen og var tæt på endnu en scoring efter 42 minutter. Et hjørnespark førte til afslutning fra Hany Mukhtar, men bolden blev ikke ramt rent, så den røg via jorden op i hovedhøjde, og to meter fra målstregen blev den headet over AaB's mål af en Brøndby-spiller. 

Fem minutter efter pausen fik AaB ikke nok ud af en god omstilling, da Lucas Andersen ikke kunne finde Tom van Weert i en to-mod-en-situation. I stedet fik Kamil Wilczek en mulighed i modsatte ende, men Jores Okore kom i vejen. Først for et hovedstød og lige bagefter på det opfølgende forsøg. 

Hany Mukhtar fik ti minutter efter pausen en chance i AaB-feltet, men afslutningen blev blokeret til hjørne af AaB-defensiven. Hjørnesparket blev taget kort og spillet ud til Hany Mukhtar, der tog chancen fra distancen og sparkede langt over. 

Kort efter kunne Josip Radosevic trykke af i AaB-feltet, men Magnus Christensen og Oliver Abildgaard kastede sig heroisk ned i afslutningen og afværgede aftrækket. 

Med 20 minutter tilbage af opgøret opstod en AaB-chance. Efter en hurtig igangsætning slog Tom van Weert et indlæg ind mod Frederik Børsting. Men Brøndby-forsvaret nåede først til læderet. Frederik Børsting var dog hurtigt over andenbolden og far en meget spids vinkel sparkede kantspilleren på mål, men i målet klarede Marvin Schwäbe bolden med en fodparade. 

Forinden var Philipp Ochs sendt på banen, og senere fulgte både Kasper Risgård og Rasmus Thellufsen i jagten på en udligning. Men Brøndby I.F. kom stadig frem til muligheder. Efter 87 minutter drejede Hany Mukhtar rundt i AaB-feltet og afsluttede mod nærmeste målhjørne, men Jacob Rinne nåede helt op i krogen med en stærk redning. 

I tillægstiden fik Brøndby I.F. en kæmpe mulighed, da Hany Mukhtar blev sendt afsted mod Jacob Rinnes mål og spillede bolden på tværs til Kamil Wilczek, men på stregen kom Kasper Pedersen på utroligvis i vejen. 

I den anden ende lykkedes AaB dog ikke med at skabe den målgivende mulighed, og dermed tabte Hele Nordjyllands Hold 1-0, hvilket betyder, at det er Brøndby I.F., der er videre til finalen i Sydbank Pokalen.

AaB's næste kamp venter på søndag, hvor det gælder det nordjyske lokalopgør mod Hobro I.K. kl. 12.00 i Hobro. 

Matchfacts - Sydbank Pokalen, semifinale

Brøndby I.F.-AaB 1-0 (1-0)
13. min 1-0 Kamil Wilczek
Advarsler Brøndby I.F.: Jens Martin Gammelby (61), Ante Erceg (90), Paulus Arajuuri (90)
Udvisning Brøndby I.F.: Ante Erceg (90)
Advarsler AaB: Frederik Børsting (59), Tom van Weert (90)
13.361 tilskuere på Brøndby Stadion

Brøndby I.F. (4-4-2): Marvin Schwäbe, Jens Martin Gammelby (77: Anthony Jung), Paulus Arajuuri, Hjörtur Hermansson, Kevin Mensah, Simon Tibbling (84: Besar Halimi), Josip Radosevic, Dominik Kaiser, Hany Mukhtar, Kamil Wilczek, Simon Hedlund (67: Ante Erceg).

AaB (4-4-2): Jacob Rinne, Patrick Kristensen (80: Rasmus Thellufsen), Jores Okore, Kasper Pedersen, Jakob Ahlmann (77: Kasper Risgård), Kasper Kusk (57: Philipp Ochs), Magnus Christensen, Oliver Abildgaard, Frederik Børsting, Lucas Andersen, Tom van Weert. 

Dommer: Jens Maae

Tags på denne nyhed

Veloverstået generalforsamling i AaB A/S

4. april 2019 kl. 18:21 af Martin Stigaard Skammelsen

Generalforsamlingen blev traditionen tro styret med kyndig hånd af dirigent Laurits Toft.

Efter beretning fra formand Torben Fristrup gennemgik administrerende direktør Thomas Bælum årsrapporten for 2018.

Herefter besvarede Torben Fristrup og Thomas Bælum spørgsmål fra alle de fremmødte aktionærer, som havde noget på hjerte.

Finn V. Nielsen udtrådte af bestyrelsen, hvilket gav nyvalg til Niels David Nielsen, mens Jacob Møller Knudsen blev genvalgt for en ny to-årig periode.

Umiddelbart efter generalforsamlingen konstituerede bestyrelsen i AaB A/S sig med Torben Fristrup som formand og Jacob Møller Knudsen som næstformand.

De øvrige fem bestyrelsesmedlemmer er Henrik Thomsen, Lynge Jakobsen, Claus Fallingborg og Anders Bjørnstrup og Niels David Nielsen.

'