Tom van Weert foran debut – Lucas Andersen kan gøre comeback

1. september 2018 kl. 13:35 af Brian Andersen

Efter en ellers glimrende indledning på sæsonen tabte både AaB og morgendagens modstander fra Randers FC deres respektive opgør i den seneste spillerunde, hvorfor det er to sejrssultne mandskaber, der mødes på Bionutria Park Randers.

AaB-cheftræner Morten Wieghorst udtaler:

- Ligesom Randers så tabte vi også vores kamp i den seneste runde, og derfor vil man i morgen se to hold, der hurtigst muligt ønsker at komme tilbage på sporet.

- Først og fremmest så handler det for os om at præstere optimalt, så vi kan muliggøre chancen for at hente de tre point, og i den forbindelse har truppen også fået et løft med de spillere, der er kommet til klubben, siger Morten Wieghorst.

- At der efter mødet med Randers venter en landskampsperiode er blot et yderligere incitament til at levere en indsats, så vi kan vinde i morgen, påpeger Morten Wieghorst, der lørdagens træningspas har udtaget følgende 20 spillere:

1 Jacob Rinne, 3 Jakob Ahlmann, 4 Jakob Blåbjerg, 5 Jores Okore, 6 Kristoffer Pallesen, 9 Tom van Weert, 10 Lucas Andersen, 11 Philipp Ochs, 16 Magnus Christensen, 17 Kasper Kusk, 18 Rasmus Thellufsen, 21 Kasper Risgård, 22 Michael Lansing, 23 Filip Lesniak, 25 Frederik Børsting, 27 Oliver Abildgaard, 30 Wessam Abou Ali, 32 Kasper Pedersen, 33 Bardhec Bytyqi og U/19 Ligaspiller Mathias Ross.

På skadeslisten har AaB Rasmus Würtz og Marco Ramkilde.

Tags på denne nyhed

AaB TV: Tilbageblik på Randers FC-AaB

1. september 2018 kl. 08:57 af Rasmus Estrup

I dette tilbageblik kan du gense hele 16 tidligere udebanescoringer mod søndagens modstander, Randers FC. 

Se blandt andet et hattrick fra Kasper Kusk, en fornem dribletur fra Rasmus Thellufsen og en følt indersideafslutning fra Kasper Risgård. 

Det er kl. 14.00, at AaB i morgen gæster Randers FC på BioNutria Park.

Tags på denne nyhed

AaB udlejer Kakeeto

31. august 2018 kl. 14:30 af Brian Andersen

Robert Kakeeto rejste fra hjemlandet Uganda i sommeren 2013 og har været tilknyttet Nordjyllands Idrætshøjskole i Brønderslev, mens han i sine første år i AaB optrådte i U/19 Ligaen.

Den i dag 23-årige midtbanespiller har kontrakt med AaB indtil udgangen af 2020.

AaB’s sportsdirektør Allan Gaarde udtaler:

- Robert er i øjeblikket blevet en smule klemt af den store konkurrence, vi har om pladserne på den centrale midtbane, og derfor har vi vurderet, at et lejeophold – i første omgang den næste halvsæson – vil være godt for hans fortsatte udvikling.

- I den forbindelse er vi glade for at have fundet en løsning med en god klub som Jammerbugt FC, og det er naturligvis vores forhåbning at aftalen bliver optimal for alle parter, siger Allan Gaarde.

Robert Kakeeto ser frem til de kommende måneder hos Jammerbugt FC, der efter fem spillerunder er placeret på en fjerdeplads i 2. division:

- Jeg er glad for muligheden for at komme til Jammerbugt FC, hvor jeg forhåbentlig kan få tilkæmpet mig mere spilletid, så jeg med mere kamptræning og erfaring kan gøre et godt indtryk og være med til at skaffe gode resultater til klubben.

- Samtidig skal opholdet gerne styrke mig, så jeg kan komme tilbage til AaB i en endnu bedre udgave, lyder det fra Robert Kakeeto.

I AaB står Robert Kakeeto foreløbig noteret for 16 officielle kampe, mens det også er blevet til to A-landskampe for Uganda.

Tags på denne nyhed

Vidste du om Randers FC og AaB...

31. august 2018 kl. 14:00 af Rasmus Estrup

- at det er 37. Superligakamp mellem Randers FC og AaB. AaB har trukket sig sejrrigt fra duellen 16 gange, mens 10 kampe er endt uafgjort, og Randers FC har sejret 10 gange. Målscoreren lyder på 60-45 set med AaB-briller. 

- at Superligaopgørerne mellem AaB og Randers FC typisk er målrige. På 36 kampe er der scoret 105 mål, hvilket svarer til næsten tre mål pr. kamp. 

- at AaB med et clean sheet på søndag vil have holdt buret rent i de tre udekampe i Superligaen i træk. Sidste det skete var i samme periode sidste år - fra august til september. 

- at der i løbet af de tidligere 36 kampe er dømt seks straffespark og faldet ni røde kort. AaB har både fået tilkendt flest straffespark og modtaget flest udvisninger. 

- at Kasper Kusk er den mest scorende spiller i indbyrdes Superligakampe mellem Randers FC og AaB. I hans syv tidligere opgør mod Randers FC som AaB-spiller har han scoret syv mål, heriblandt én scoring i det seneste indbyrdes opgør i marts 2018, samt et hattrick i november 2013.

- at udover Kasper Kusk har også Frederik Børsting (2 mål), Kasper Risgård (2), Rasmus Würtz (2), Kasper Pedersen (1), Rasmus Thellufsen (1) og Jakob Ahlmann (1) scoret i Superligaen mod Randers FC, 

- at AaB har ikke scoret i de to seneste Superligakampe mod AC Horsens og Esbjerg fB. Hvis det heller ikke bliver til scoring mod Randers FC, vil det være første gang i mere end ni år, siden april 2009, at AaB ikke formår at score i tre Superligakampe i træk, hvilket tillige vil være en tangering af AaB’s Superliga-klubrekord.

- at AaB har scoret først i 21 af de 36 tidligere Superligakampe mod Randers FC, hvilket har resulteret i 15 sejre, fire uafgjorte og to nederlag. Omvendt har Randers FC scoret kampens første mål i 12 tilfælde, hvilket har givet AaB en sejr, tre uafgjorte og otte nederlag.

- at AaB’s eneste nederlag i divisionsfodbold på på datoen 2. september daterer sig til 1928, hvor det blev til et nederlag på 2-4 til BK Frem. De efterfølgende fem divisionskampe på denne dato har givet AaB fire sejre og en uafgjort. 

- at Jens Maae dømmer sit fjerde Superligaopgør mellem Randers FC og AaB. Det seneste var i november 2016, hvor AaB vandt med 2-1, og denne kampe bød ligesom de to tidligere opgør hverken på udvisninger eller dømte straffespark.

(Kilde: danskfodbold.com)

Tags på denne nyhed

AaB TV: Lucas Andersen er hjemme igen

31. august 2018 kl. 13:00 af Rasmus Estrup

AaB TV fulgte Lucas Andersen hele dagen i går, da den 23-årige aalborgenser skiftede tilbage til AaB på en lejeaftale. 

I indslaget oven for kan du følge Lucas Andersen fra lægetjekket i går morgen og på en rundvisning på Aalborg Portland Park, hvor der bliver talt om gamle minder. 

Se også billeder fra hans interviews med medierne efter offentliggørelsen torsdag eftermiddag og hans møde med holdkammeraterne her til morgen. 

Der er desuden interviews med den hjemvendte spiller, samt sportsdirektør Allan Gaarde omkring skiftet. 

Se det hele i tv-indslaget fra AaB TV øverst i nyheden. 

Tags på denne nyhed
'