AaB TV: Kusk og Ahlmann gætter mål mod Brøndby I.F.

4. oktober 2018 kl. 16:15 af Rasmus Estrup

Husker du nogle af AaB's tidligere mål mod søndagens modstander Brøndby I.F.? Hvad hvis du skal gætte målscoreren af et bestemt mål udelukkende ud fra kommentatorlyden, hvor målscorerens navn er pillet ud? 

Den udfordring fik Kasper Kusk og Jakob Ahlmann, der dystede om, hvem der var bedst til at gætte målscorere. Hvordan det gik, kan du se i AaB TV-indslaget øverst. 

Det er på søndag kl. 18.00, Brøndby I.F. gæster Aalborg Portland Park, hvor AaB skal forsøge at tage en sejr og dermed holde fast i Superligaens tredjeplads. Du kan købe billetter til kampen her, eller i billethusene på Aalborg Portland Park, der åbner kl. 17.00. 

AaB og KMD indgår aftale om datasparring

4. oktober 2018 kl. 09:00 af Brian Andersen

Hvordan kan vi minimere muskelskader? Hvilke slags højre back passer bedst ind i vores spillestil? Hvor er der rum på banen til, at vi kan få sat vores spil rigtigt op? Hvor meget tid på bolden er optimalt for vores midterforsvar?

Nu får klubben hjælp fra uventet kant til at træffe endnu bedre beslutninger. Den danske it-virksomhed KMD indtræder som ny sparringspartner for AaB i arbejdet med at optimere holdets forberedelser og øge forudsætningerne for holdets succes på banen.

De to parter har netop indgået en aftale, hvor it-eksperter fra KMD skal hjælpe ledelsen og trænerteamet i AaB.

- I AaB ser vi altid på, hvordan vi kan forbedre vores præstationer. Vi har igennem de seneste par år i højere og højere grad fået mange forskellige datakilder, som vi benytter i arbejdet omkring førsteholdet. Det er blandt andet oplysninger om søvn og fysiske data fra kampene og træning. Ligesom trænerstaben har fået flere specialister ind gennem årene, så ser vi nu et behov for kvalificere arbejdet med de mange data. Samarbejdet med KMD skal løfte vores dataanalyser og give os et bedre indblik i, hvordan de mange data kan bruges bedst muligt, forklarer Allan Gaarde, sportsdirektør i AaB. Han uddyber:

- I sidste ende er det vores mål, at arbejdet med data kan materialisere sig i flere point i tabellen. I første omgang handler det dog om at løfte vores vidensniveau og se nogle nye forbindelser mellem de mange oplysninger, som vi ligger inde med på spillerne.

Sport og data vokser i Superligaen
Hos KMD ser man frem til det nye samarbejde:

- Selvom man i sportens verden altid er gået professionelt og seriøst til arbejdet med at optimere træning og kampe, så ser vi et stort uudnyttet potentiale inden for fodbolden, når det handler om at udnytte de mange sportsdata. Digitaliseringen har godt fat i fodboldklubberne, men de fleste mangler fortsat at sætte arbejdet ordentligt i system og udnytte de nye muligheder optimalt. At en storklub som AaB nu indgår et samarbejde med it-specialister som os, viser, at der er nye tider på vej i dansk fodbold. Vi forventer i KMD, at sport og data som forretningsområde generelt vil vokse hen over de kommende år, fortæller Christian Binggeli-Winter, direktør for Data, Information Management & Analytics i KMD.

De bedste oplevelser for tilskuerne
Samarbejdet mellem AaB og KMD er indgået for indeværende sæson, men parterne arbejder på at etablere en styregruppe, der skal kigge på anvendelsen af data på en lang række områder over en længere periode.

- I første omgang har den sportslige sektor vores opmærksomhed, men vi vil også så småt kigge på andre områder. Eksempelvis er bedre dataanvendelse i mere kommercielle sammenhænge også interessant for os. Her handler det blandt andet om at skabe de bedste oplevelser for tilskuerne og vores fans generelt. Det er et område, der optager os meget som klub, fortæller Allan Gaarde.

- Endvidere har vi i samarbejde med vores moderklub AaB af 1885 tanker om øget fokus på folkesundhed, og her kan engagementet med KMD også blive en vigtig medspiller, tilføjer Allan Gaarde.

Om KMD
KMD er den største danske it-virksomhed og udvikler og leverer software- og serviceløsninger til kommune-, stats- og erhvervssegmentet i Danmark samt udvalgte segmenter i Skandinavien. KMD Business er en erhvervsrettet forretningsenhed i KMD-koncernen. KMD har over 1.500 danske og internationale kunder, herunder over 800 danske og udenlandske virksomheder. KMD-koncernen har en årlig omsætning på godt 5,6 mia. kr. og har omkring 3.500 ansatte. KMD er ejet af Advent International og Sampension.

KMD er officiel datapartner for Dansk Boldspil-Union. Samarbejdet blev sparket i gang op til VM, men fortsætter efter slutrunden med fokus på den kommende EM-kvalifikation og Nations League-turnering, ligesom de øvrige landshold også er omfattet datapartnerskabet mellem DBU og KMD. Læs mere om sport og data på www.kmd.dk/sport.

Om AaB
AaB er en Superligaklub med base i Aalborg.

Klubben er grundlagt i 1885 og har foreløbig vundet fire danske mesterskaber (2014, 2008, 1999 og 1995) og tre pokaltitler (2014, 1970, 1966).

Ligeledes har klubben fire gange deltaget i europæisk gruppespil: to gange i UEFA Champions League (2008 og 1995) og to gange i UEFA Europa League (2014, 2007).

AaB har flere end 100 partnerklubber i Region Nordjylland, og talentudvikling er et afgørende fokus for klubbens kultur og værdier. I øjeblikket består Superligatruppen af 22 spillere, hvoraf 14 har spillet ungdomsfodbold i klubben.

AaB’s mission er igennem fodbold at underholde og skabe oplevelser på et økonomisk bæredygtigt grundlag.

AaB’s vision er at være samlingspunkt for hele Nordjylland og til stadighed være en del af toppen af dansk fodbold – både på og uden for banen.

Tags på denne nyhed

U/19 og U/17 sejrede mod SønderjyskE

4. oktober 2018 kl. 08:55 af Rasmus Estrup

U/19 Ligaen: SønderjyskE 0-4 AaB

AaB's U/19-ligahold tog en stor sejr på udebane mod SønderjyskE, da nordjyderne vandt 4-0. 

AaB var fra første fløjt dominerende mod et kompakt og stærkt sønderjysk mandskab, der satsede på omstillinger, der stod godt defensivt især i første halvleg

Først efter 66 minutter fik gæsterne hul på bylden, da Nicolai Bech Laursen med et hårdt, fladt indlæg fandt Oliver Klitten, som sparkede kampens første mål i nettet. 

Scoringen førte flere store chancer med sig, og ti minutter senere fordoblede Mikkel Kaufmann føringen, da han sikkert eksekverede en dybdebold ved 2-0-målet. 

Fem minutter før tid blev Oliver Klitten dobbelt målscorer, da han med sin syvende sæsonscoring sikkert gjorde det til 3-0 på en dybdebold.

Minuttet senere lukkede Emil Rask Colding kampen, da han på en ripost fra Mikkel Kaufmann scorede til 4-0. 

- Vi leverer en gennemført indsats mod et SønderjyskE-hold, der leverer en stærk præstation, hvor vi i første halvleg har svært ved at bryde igennem dem. Men som kampen skrider frem bliver vi bedre til det, og vi snupper en vigtig sejr, siger U/19-ligatræner Lasse Stensgaard. 

AaB ligger lige nu på andenpladsen i U/19 Ligaen og spiller først igen 27. oktober på udebane mod FC København. 

U/17 Ligaen: SønderjyskE 1-4 AaB

Trods et tidligt føringsmål til SønderjyskE vandt AaB's U/17-ligahold i går 4-1 på udebane mod sønderjyderne.

Allerede efter syv minutter kom de gæstende nordjyder bagud på grund af en misforståelse i defensiven. Mod et meget kompakt og hårdtarbejdende sønderjysk mandskab fik AaB dog hurtigt rettet op på fejlen, og fem minutter senere blev et indlæg fra Oliver Henriksen dirigeret i eget net af en af SønderjyskE-spillerne. 

Kort før pausen kunne AaB så bringe sig i front. Et hjørnespark gik forbi en misset clearing fra hjemmeholdet, og så stod Marcus Serup Hannesbo klar til at sparke bolden over stregen til en nordjysk føring på 2-1. 

I den sidste del af kampen var AaB i kontrol, og med et kvarter igen var Oliver Henriksen og Marcus Serup Hannesbo igen involveret i en AaB-scoring. Førstnævnte sendte et indlæg ind i panden på sidstnævnte, der headede bolden mod mål. Før læderet passerede stregen sendte Casper Gedsted Hansen bolden det sidste stykke over stregen til 3-1. 

Fem minutter før slutfløjt slog Casper Gedsted Hansen sidste søm i SønderjyskE-kisten. Et godt AaB-opspil endte hos Casper Gedsted Hansen, som flot sparkede bolden i mål til slutresultatet 4-1. 

- Vi viser en opadgående kurve i vores spil, og det gjorde vi også i går. Derfor kan det godt ærgre lidt, at der er en måned til næste kamp. Omvendt har vi nu mulighederne for at arbejde meget med nuancerne i vores spil, så vi kan blive styrket inden næste kamp, siger U/17-ligatræner David Olsen.  

Med sejren indtager AaB 10. pladsen i U/17 Ligaen. Holdet spiller først igen 3. november på hjemmebane mod OB. 

Tags på denne nyhed

AaB-Brøndby I.F. kampinformation

4. oktober 2018 kl. 07:58 af Rasmus Estrup

Kampinfo

Spillerunde: 12
Spilledato: Søndag 7. september 2018
Kick-off: Kl. 18.00
Dørene åbner kl. 17.00
Dommer: Jakob Kehlet

Billetter

Køb dine billetter online her på aabsport.dk eller på kampdagen på Aalborg Portland Park i billethusene, som åbner kl. 17.00.

BEMÆRK: Køber du ståplads-billet til Spar Nord Tribunen på Aalborg Portland Park, så benyt venligst den højre luge i billethuset på hjørnet af Spar Nord og Weber Tribunerne. Denne luge er udelukkende forbeholdt ståpladser.

Har du mistet din billet/sæsonkort, problemer med at printe en billet eller øvrige billetrelaterede problemer, kan du på kampdagen henvende dig i informationen ved Aalborg Portland Parks syd-vestlige hjørne og få hjælp fra en time før kampstart.

Tilhængere fra Brøndby I.F.

Læs praktiske informationer for gæstende fans på Aalborg Portland Park via dette link

Scan din billet fra mobilen

Husk at du kan scanne dine billetter ved indgangen direkte fra mobilen. Du behøver således ikke udskrive din billet hjemmefra.   

Opvarmning før kampen

Fra kl. 16.00 kan du varme op til kampen ved AaB-tyren foran Weber Tribunen sammen med andre AaB-fans. Her vil der være kolde øl og sodavand, samt lækre grillpølser fra Weber Grillen, live musik og Faxe Kondi fancan.

Der sælges 0,5 liter kolde special øl foran Weber Tribunen for kun 50 kr. Du kan naturligvis også nyde den populære Rasmus Wurst pølse med bacon og cheddar direkte fra den store Weber Grill.

Fanquiz ved AaB Tyren

To AaB-fans får mulighed for at dyse i en fanquiz med to AaB-spillere fra kl. 17.15 ved AaB Tyren. Deltagerne får mulighed for at vinde værdikuponer til boderne på Aalborg Portland Park. Vil du gerne være en af de to deltagende fans, så klik ind på AaB's officielle Facebook-side og deltag i konkurrencen om en plads på scenen til fandysten.

Pakketilbud på huer og halstørklæde for 150 kr.

Igen på søndag kan du blive klædt varmt på inden kampen. På søndag vil er der nemlig igen et pakketilbud med en valgfri hue og et valgfrit halstørklæde for kun 150 kr. 

Tilbuddet gælder kun i AaB Fanshop og AaB Souvenirbod, der åbner kl. 17.00 på søndag.

Burgerbar på Weber Tribunen og sandwiches i boderne

Der bliver fortsat solgt "byg-selv" burgere i den østlige ende af Weber Tribunen, mens der i boderne på Aalborg Portland Park sælges frisklavet sandwich fra Nadias Sandwich.

Twitter og Instagram

Det officielle hashtag for søndagens kamp er #AaBBIF – følg og benyt dette tag for at læse og deltage i nyhedsstrømmen på Twitter og Instagram før, under og efter kampen.

Facebook

Tilmeld dig kampens officielle begivenhed på Facebook via dette link.

Mad, drikkevarer og Oddset

Boderne på Aalborg Portland Park åbner samtidig med, at du kan komme ind på tribunerne, nemlig en time før kampstart. I alle boder på Aalborg Portland Park kan der anvendes Dankort.

Uden for Weber Tribunen kan du fra to timer før kampstart benytte vores mobile salgsbod, hvor du også kan betale med Dankort. Her vil der også være live musik før kampen, så du kan varme op til det vigtige opgør sammen med andre AaB-fans.

I Oddsets bod i det nordvestlige hjørne af Spar Nord Tribunen kan du endvidere spille på dagens kamp. Boden åbner også en time før kampstart.

Transport

Ankommer du i bil, er GPS-adressen Harald Jensens Vej 7-9, 9000 Aalborg. Du kan lave en rejseplan fra alle destinationer i Danmark ved at klikke her.

Hvis du kommer med bus, kan du tage rute 2  mod væddeløbsbanen – stoppestedet hedder Sct. Joseph. Herfra er der to minutters gang til Aalborg Portland Park.

Du kan også tage rute 16 – stoppested på denne rute hedder Anneberghus. Herfra er der også to minutters gang til Aalborg Portland Park.

Ankommer du med tog, så stå af ved stationen Aalborg Vestby. Herfra er der fem minutters gang til Aalborg Portland Park. Se køreplaner på denne side.

Parkering

Klik her og se et kort over de offentligt tilgængelige parkeringspladser i området omkring Aalborg Portland Park.

I øvrigt henviser vi til C.W. Obel P-hus, som du finder på adressen Badehusvej 5, 9000 Aalborg. Herfra er der fem minutters gang til Aalborg Portland Park.

Handicapforhold

Kørestolsbrugere har som udgangspunkt plads på Weber Tribunen, hvor der forefindes elevatorer op til de særlige kørestolspladser.

Billetter til kørestolsbrugere kan købes i forsalg ved direkte henvendelse til AaB på tlf. 96 35 59 00 eller på kampdagen i billethusene på Aalborg Portland Park.

Alle kørestolsbrugere kan gratis medbringe én medhjælper. Medhjælperbilletten udleveres i forbindelse med billetkøbet.

 

Tags på denne nyhed

Oplevelser for livet - for 85 kr. om måneden

3. oktober 2018 kl. 19:20 af Rasmus Estrup

Med et sæsonkortabonnement for 85 kr. om måneden får du altid adgang til alle AaB's hjemmekampe, og du slipper for den årlige gentegning, samt at skulle betale for en hel sæson ad gangen. 

Du får et sæsonkort, som du kender det; samme faste plads, et fysisk sæsonkort samt en række fordele som sæsonkortholder.

Priserne starter fra 85 kr. om måneden for en voksen og 45 kr. for et barn. 

Tegner du abonnement inden kampen mod Brøndby I.F. på søndag, får du for 85 kr. billet til to søndagskampe i den første måned, nemlig mod Brøndby I.F. 7. oktober og Vendsyssel F.F. 28. oktober. 

For et nytegnet abonnement er der 6 måneders binding fra oprettelsesdatoen. Herefter kan du opsige abonnementet med et varsel på løbende måned + 1 måned.

Ud over din faste plads til alle AaB’s Superligakampe og DBU Pokalkampe på Aalborg Portland Park, får du med et sæsonkortabonnement også mulighed for gratis at videresende din billet.

Du inviteres desuden til pre-season-arrangement, og i AaB Fanshop og AaB Souvenirbod får du 10% rabat.

Tags på denne nyhed
'