Würtz ude af Brøndby-brag

28. marts 2018 kl. 11:34 af Brian Andersen

Rasmus Würtz, der foreløbig har spillet 461 officielle kampe for Hele Nordjyllands Hold, pådrog sig den karantænegivende advarsel i Grundspillets sidste kamp i Aarhus forrige søndag.

AaB og Spar Nord Fonden donerer i fællesskab 2 kr. pr. tilskuer til Alka Superligakampe på Aalborg Portland Park til Hele Nordjyllands Håndsrækning, der i foråret 2018 går ubeskåret til Foreningen Grønlandske Børn, som efter forårets fire første hjemmekampe allerede er sikret en donation på 34.624 kr., og du kan i forsalg købe din billet til Brøndby-kampen her.

Læs også om AaB’s abonnementstjeneste for sæsonkort her.

Tags på denne nyhed

AaB forlænger med Friis

28. marts 2018 kl. 10:00 af Brian Andersen

Jacob Friis har med sin erhvervede P-licens den højest mulige træneruddannelse i Danmark og danner sammen med cheftræner Morten Wieghorst, andenassistenttræner Thomas Augustinussen, målmandstræner Poul Buus og udviklingschef Poul Erik Andreasen den fodboldfaglige del af AaB’s trænerteam.

AaB’s sportsdirektør Allan Gaarde udtaler:

- Det er glædeligt, at vi med forlængelsen med Jacob Friis sikrer kontinuitet i trænerstaben, der samlet set er en stærk kerne og et fundament for vores sportslige udvikling.

- I dét billede bidrager Friis fremdeles med sin taktiske forståelse af spillet som en vigtig sparringspartner for Morten Wieghorst, og herudover er Friis med sine gode menneskelige egenskaber vigtig for vores mandskabspleje, fremhæver Allan Gaarde.

- At Friis samtidig er en rigtig klubmand, der henover en årrække har arbejdet sig op fra ungdomsrækkerne gør kun hans udvikling som træner endnu mere spændende at følge, siger Allan Gaarde.

41-årige Jacob Friis, hvis nye kontrakt er en fortløbende aftale, glæder sig til at fortsætte arbejdet i AaB:

- AaB er som arbejdsplads et fantastisk sted at være, og jeg er i første omgang stolt over og ydmyg omkring at have forlænget kontrakten.

- Jeg er først og fremmest en del af en kompetent stab, hvor vi supplerer hinanden godt, og jeg føler mig tilpas i rollen som assistent under Morten, der i dagligdagen er dygtig til at lade sig udfordre med modspil fra folkene omkring ham, konstaterer Jacob Friis.

- Reelt har jeg været en del af AaB, siden jeg var fire år, og mit drive er – udover at udvikle mig – at være med til at vinde titler til klubben, til fansene, til byen og til hele Nordjylland. Det er mit personlige mål, fastslår Jacob Friis.

Næste opgave for Jacob Friis og AaB er den første kamp i Mesterskabsspillet, når Brøndby I.F. gæster Aalborg Portland Park 2. påskedag. Køb i forsalg din billet her.

Fuld tid til Flores i sejr over Island

28. marts 2018 kl. 06:56 af Rasmus Estrup

Natten til onsdag spillede Peru venskabskamp mod Island i New Jersey, og for anden venskabskamp i træk besejrede Peru et af de europæiske lande, der skal med til VM til sommer. 

AaB's Edison Flores spillede samtlige minutter i kampen, der endte med en peruviansk sejr på 3-1. 

Renato Tapia bragte tidligt Peru i front på et hovedstød, inden Jon Gudni Fjólson udlignede til 1-1 midtvejs i første halvleg. Efter pausen havde Edison Flores tredjesidste fod på scoringen til 2-1, der blev sat ind af Raúl Ruidíaz.

Med et kvarter igen snød Edison Flores den islandske defensiv, da han lod bolden køre direkte mellem benene på ham og fortsætte til Jefferson Farfán, der scorede kampens sidste mål til 3-1. 

Edison Flores har nu optrådt 27 gange og scoret ni mål for det peruvianske landshold. 

Tags på denne nyhed

AaB-besat U/17-landshold skal til EM

28. marts 2018 kl. 06:53 af Rasmus Estrup

Det danske U/17-landshold stillede til start med et forsvar bestående af AaB-talenterne Mathias Ross Jensen og Thomas Albert Christiansen i sidste kamp mod Bosnien-Hercegovina ved EM-kvalifikationens Elite Round. De to AaB'ere spillede hele kampen, som desværre endte med et dansk nederlag på 1-0. 

Trods nederlaget er Danmark nu kvalificeret til EM-slutrunden, der spilles i maj. De to foregående sejre over Frankrig og Østrig ved Elite Round er nemlig nok til at gå videre fra puljen sammen med Bosnien-Hercegovina til EM-slutrunden. 

Udover Mathias Ross Jensen og Thomas Albert Christiansen har også Jeppe Pedersen og Mikkel Kaufmann været i aktion for det danske U/17-hold ved Elite Round. 

EM-slutrunden for U/17-landsholdene spilles i England fra 4. maj til 20. maj. 

Tre AaB’ere i aktion for U/21-landshold

27. marts 2018 kl. 20:05 af Brian Andersen

Magnus Christensen spillede alle 90 minutter, da det tirsdag eftermiddag blev 2-2 i Georgien, hvor de danske gæster var bagud to gange, før Robert Skov fra FC København og Rasmus Nissen fra Ajax Amsterdam udlignede til henholdsvis 1-1 og 2-2.

Efter 87 minutter blev Jannik Pohl bragt i spil i jagten på en sejr, men det blev ved remis, hvilket betyder, at Polen overtager førstepladsen i gruppen, mens Danmark som to’er i øjeblikket indtager playoffpladsen.

I Slovakiet var Filip Lesniak ligesom Magnus Christensen på banen i alle 90 minutter, da slovakkerne besejrede Albanien med 4-1. Den til Skive I.K. i foråret udlejede Bardhec Bytyqi fik ikke spilletid for albanerne.

Sejren sender Slovakiet op på playoffpladsen i gruppen, der føres af favoritterne fra Spanien.

Magnus Christensen, Jannik Pohl og Filip Lesniak kan opleves på Aalborg Portland Park på mandag 2. påskedag, når AaB i Mesterskabsspillet får besøg af Brøndby I.F. Køb i forsalg din billet her.

'