Reservespækket AaB-mandskab tabte stort mod Viking Stavanger

21. marts 2018 kl. 15:37 af Brian Andersen

Ganske vist var Jakob Ahlmann eneste genganger fra søndagens startopstilling i Aarhus mod AGF, men forventningerne var alligevel højere til et navnemæssigt ellers fint besat AaB-hold, der også fik en glimrende indledning på testkampen på kunstgræsbanen på Hornevej.

Således kom føringsmålet helt naturligt i det sjette minut, da Rasmus Thellufsen fandt Pavol Safranko i venstre side af straffesparksfeltet, hvorfra læderet blev lagt præcist skråt bagud til en fremstormende Frederik Børsting, der med en resolut afslutning bragte AaB foran 1-0.

Et stærkt første kvarter blev imidlertid hurtigt forsømt, og en god redning af målmand Michael Lansing i det 18. minut var et varsel herom.

Med et sandt drømmemål af Stian Michalsen via et langskud banket helt op i det fjerneste målhjørne fik Viking Stavanger udlignet, og blot tre minutter senere bragte samme spiller gæsterne i front med et skud, hvor bolden gik i mål ved hjælp af indersiden af stolpen.

Efter 32 minutter øgede Viking også til 3-1, da en skidt igangsætning af Michael Lansing gav to mand frit spillerum, inden Tommy Høilund kunne eksekvere.

På den anden side af pausen headede Wessam Abou Ali i det 54. minut over mål for AaB efter et glimrende forarbejde af Kristoffer Pallesen, inden udeholdets Tommy Høilund midtvejs i halvlegen igen var effektiv til stillingen 4-1.

AaB forsøgte at komme tilbage, og Pavol Safranko var nærgående, inden Viking efter 79 minutter cementerede sejren, da André Danielsen scorede efter et gennemspillet angreb.  

Matchfacts – testkamp
AaB-Viking Stavanger  1-5 (1-3)
6. min 1-0 Frederik Børsting, 24. min 1-1 Stian Michalsen, 27. min 1-2 Stian Michalsen, 32. min 1-3 Tommy Høilund, 66. min 1-4 Tommy Høilund, 79. min 1-5 André Danielsen.

AaB (4-4-2): Michael Lansing, Kristoffer Pallesen, Oliver Abildgaard, Jakob Blåbjerg, Jakob Ahlmann (46: Oliver Klitten), Frederik Børsting, Robert Kakeeto, Kasper Risgård, Rasmus Thellufsen (88: Kasper Kusk), Wessam Abou Ali, Pavol Safranko.

Tags på denne nyhed

Opstillingen mod Viking F.K.

21. marts 2018 kl. 11:32 af Rasmus Estrup

Testkampen mod norske Viking F.K. fra Stavanger fløjtes i gang kl. 13.00 på kunstgræsbanen på Hornevej, og cheftræner Morten Wieghorst har startopstillingen klar:

Michael Lanisng
Kristoffer Pallesen, Oliver Abildgaard, Jakob Blåbjerg, Jakob Ahlmann
Frederik Børsting, Robert Kakeeto, Kasper Risgård, Rasmus Thellufsen
Pavol Safranko, Wessam Abou Ali

På bænken sidder Jores Okore, Rasmus Würtz, Kasper Kusk, Nikolaj Lyngø, Yann Rolim, Kasper Pedersen samt Markus Iversen og Oliver Klitten fra U/19-ligatruppen. 

Det er gratis for alle interesserede at overvære kampen. Derudover vil der være live-tweets fra AaB's officielle Twitterkonto, og senere vil et referat og et sammendrag af kampen kunne ses her på aabsport.dk.

Tags på denne nyhed

AaB klar til test mod Viking F.K.

21. marts 2018 kl. 08:08 af Rasmus Estrup

AaB benytter landskampspausen til en testkamp mod Viking F.K. fra Stavanger. Det sker i dag kl. 13.00 på kunstgræsbanen på Hornevej, og det er gratis for alle interesserede at overvære kampen mod nordmændene. 

- Viking F.K. er netop rykket ned i den næstbedste række i Norge, men er i norsk optik en stor, traditionsrig klub, så jeg tror, vi får en rigtig god testkamp, siger cheftræner Morten Wieghorst, der må se bort fra en håndfuld spillere, der er indkaldt til diverse landshold. 

- Alligevel kan vi stille med et stærkt hold, for vi har ikke ret mange skader i truppen. Derudover får vi mulighed for at give spilletid til nogle af de spillere i truppen, der ikke har spillet så meget på det seneste, siger cheftræneren. 

Følgende spillere i med i truppen til dagens testkamp: 

3 Jakob Ahlmann, 4 Jakob Blåbjerg, 5 Jores Okore, 6 Kristoffer Pallesen, 8 Rasmus Würtz, 14 Pavol Safranko, 17 Kasper Kusk, 18 Rasmus Thellufsen, 21 Kasper Risgård, 22 Michael Lansing, 24 Nikolaj Lyngø, 25 Frederik Børsting, 26 Robert Kakeeto, 27 Oliver Abildgaard, 28 Yann Rolim, 30 Wessam Abou Ali, 32 Kasper Pedersen, samt Markus Iversen og Oliver Klitten fra U/19-ligatruppen. 

Jacob Rinne og Edison Flores er af sted med henholdsvis Sveriges og Perus A-landshold. Magnus Christensen og Jannik Pohl er sammen med det danske U/21-landshold, mens Filip Lesniak er sammen med Slovakiets U/21-landshold. Endelig skånes Marco Ramkilde og Patrick Kristensen på grund af småskader. 

Tags på denne nyhed

Ændringer i direktionen i AaB A/S

20. marts 2018 kl. 17:47 af Brian Andersen

Direktionens opgaver vil indtil stillingen er genbesat blive varetaget af sportsdirektør Allan Gaarde.

Processen med at finde en ny administrerende direktør igangsættes straks.

- Stephan Schors har ydet en stor indsats for AaB A/S siden sin ansættelse i 2012, og har haft en væsentlig rolle i genrejsningen af AaB som en økonomisk troværdig virksomhed, der de seneste fire år har opnået overskud. Der er foretaget store investeringer i den sportslige sektor i de senere år – investeringer som bestyrelsen har store forventninger til. Tiden er derfor kommet til et øget fokus på udvikling af de kommercielle indtægter i AaB A/S, og vi søger derfor en ny administrerende direktør med sådanne kompetencer, udtaler bestyrelsesformand Finn V. Nielsen.

Tags på denne nyhed

AaB åbner Mesterskabsspillet hjemme mod Brøndby I.F.

20. marts 2018 kl. 15:24 af Brian Andersen

Sæsonens resterende plan ser dermed for AaB’s vedkommende ud som følger:

Testkamp – Onsdag 21. marts kl. 13.00 – AaB-Viking Stavanger (kunstgræsbanen på AaB’s anlæg)

Alka Superligaen, 27. spillerunde – Mandag 2. april (2. påskedag) kl. 18.00 – AaB-Brøndby I.F.

28. runde – Fredag 6. april kl. 19.00 – FC Nordsjælland-AaB

DBU Pokalen, kvartfinale – Onsdag 11. april kl. 18.00 – FC Fredericia-AaB

29. runde – Søndag 15. april kl. 14.00 – AaB-AC Horsens

30. runde – Onsdag 18. april kl. 20.00 – FC København-AaB

31. runde – Søndag 22. april kl. 16.00 – AaB-FC Midtjylland

32. runde – Søndag 29. april kl. 16.00 – FC Midtjylland-AaB

33. runde – Fredag 4. maj kl. 19.00 – AC Horsens-AaB

34. runde – Søndag 13. maj kl. 20.00 – AaB-FC København

35. runde – Fredag 18. maj kl. 18.00/20.00 – AaB-FC Nordsjælland

36. runde – Mandag 21. maj (2. pinsedag) kl. 14.00/16.00/18.00 – Brøndby I.F.-AaB

Opgøret om europæisk kvalifikation, hvor enten nummer tre eller nummer fire i Alka Superligaen (afhængig af udfaldet i DBU Pokalen) på hjemmebane møder nummer syv, afvikles fredag den 25. maj.

Pokalsemifinalerne spilles henholdsvis 25. og 26. april, mens pokalfinalen skal udkæmpes torsdag den 10. maj på kristi himmelfartsdag.

AaB og Spar Nord Fonden donerer i fællesskab 2 kr. pr. tilskuer til Alka Superligakampe på Aalborg Portland Park til Hele Nordjyllands Håndsrækning, der i foråret 2018 går ubeskåret til Foreningen Grønlandske Børn, som efter forårets tre første hjemmekampe allerede er sikret en donation på 34.624 kr.

Køb billet til den førstkommende hjemmekamp 2. påskedag mod Brøndby I.F. her.

'